Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ slaat toe bij de amateurs en presenteert nieuwe aanvaller

Laatste update:

Sem van Duijn heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij AZ, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De twintigjarige linksbuiten uit Leiden liet dit seizoen namens Quick Boys een uitstekende indruk achter in de TOTO KNVB Beker. Met de komst van Van Duijn troeft AZ volgens Voetbal International onder meer Fortuna Sittard en FC Utrecht af, terwijl ook FC Groningen hem op de korrel had.

Quick Boys was dit seizoen een van de grote verrassingen in het bekertoernooi. De amateurclub uit Katwijk was in eigen huis te sterk voor NAC Breda (1-0) en De Graafschap (2-0), waarna de club van Van Duijn pas in de achtste finales strandde tegen AZ (3-3, 4-2 na strafschoppen).

Van Duijn was tijdens het bekertoernooi liefst viermaal trefzeker in vier wedstrijden. De Leidenaar maakte het winnende doelpunt in de voorronde tegen ADO’20 (0-1), was tweemaal trefzeker tegen De Graafschap en wist ook tegen zijn nieuwe werkgever te scoren in het AFAS Stadion.

Nu heeft hij zich tot medio 2027 verbonden aan AZ. Dat Van Duijn een interessante versterking is voor de Alkmaarders, is gezien zijn statistieken niet vreemd. De tiener was in 50 wedstrijden namens Quick Boys in de Tweede Divisie goed voor 15 doelpunten en 7 assists. Van Duijn lag in Katwijk nog tot medio 2025 vast, waardoor hij Quick Boys vermoedelijk een leuk bedrag oplevert.

Eerder liet Gert Pluimgraaff, de technisch manager van Quick Boys, tegenover het Leidsch Dagblad al doorschemeren dat Van Duijn een afkoopclausule in zijn contract heeft staan. “Het is simpel: in zijn contract is een afkoopsom opgenomen, dus ze weten wat ze moeten neerleggen”, zei Pluimgraaff afgelopen winter over interesse van Fortuna Sittard.

Met zijn keuze voor AZ stelt Van Duijn onder meer Fortuna Sittard, Utrecht en Groningen teleur. Naast de Trots van het Noorden waren er volgens VI meerdere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie die gecharmeerd zijn van de vleugelspits. Van Duijn kiest echter voor een traject bij AZ. In eerste instantie sluit hij aan bij de Alkmaarse beloften.

Van Duijn verlaat zijn jeugdliefde daarmee voor de tweede keer voor een profclub. In 2016 werd de rechtspoot door Sparta Rotterdam opgepikt bij Quick Boys. Na drie seizoenen moest Van Duijn de jeugdopleiding van de Kasteelheren echter verlaten, waarna hij terugkeerde naar Katwijk. Nu krijgt hij een nieuwe kans bij een betaald voetbalclub.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Super mooi dat die jongen zo'n stap kan maken. Tuurlijk is het niet alleen op basis van die bekerwedstrijden, maar het helpt wel mee.

Misschien kunnen de clubs die misgrijpen dan voor Pieters van Hercules gaan.

13 maart 2024 om 13:56

Het verschil is dat Pieters een matige speler is die toevallig tegen ajax de wedstrijd van zijn leven speelde, terwijl van Duijn veel meer potentie laat zien.

13 maart 2024 om 14:36

Pieters heeft voor Jong FC Utrecht gespeeld en is weggegaan omdat hij zijn rechtenstudie boven het profvoetbal verkoos. Je merkt nog weleens dat een speler achteraf spijt heeft van zo'n keuze maar deze jongeman geniet regelmatig van aardig wat biertjes en het studentenleven.

Het zal een flinke stap voor hem worden, maar mooi om te zien dat hij zijn kans pakt. Ik zou hem wellicht eerst een jaartje verhuren, zodat hij vlieguren kan maken op een hoger niveau. Denk dat AZ toch wel een hoger niveau spelers moet nastreven voor in de basis.

13 maart 2024 om 14:05

Deze jongen is natuurlijk gehaald voor jong az en in het geval dat hij zich door ontwikkeld kan hij de stap naar het eerste zetten.

13 maart 2024 om 14:14

Alleen heeft ook jong AZ een overschot aan getalenteerde vleugelaanvallers in wie ik vooralsnog meer heil zie dan in deze van Duijn. Denk dat het inderdaad verhuren wordt elders in de KKD en dan kijken of hij op een gegeven moment in kan stromen.

20 maart 2024 om 21:20

Waarom zou AZ een Jong AZ speler verhuren aan een andere KKD ploeg? Ze hebben immers zelf een elftal in die competitie, het is toch veel logischer om gewoon daar te spelen.

21 maart 2024 om 08:20

Omdat hij waarschijnlijk minder is dan Daal of Kewal.

21 maart 2024 om 13:44

Omdat ze niet allemaal kunnen spelen? Wordt moeilijk voetballen met 4 buitenspelers. Dan kan je er best 1 verhuren aan een andere KKDploeg. AZ verhuurt toch ook spelers aan andere eredivisieploegen?

Leuke stap voor zo'n jongen en ook ergens een laatste kans voor lijkt mij. Denk wel dat hij in 1e instantie bij Jong AZ zal gaan spelen wat natuurlijk helemaal geen schande is. Deze jongen heeft me in de beker al die wedstrijden zeker goed verrast eerlijk gezegd en daarnaast ook wel presterend in de 2e divisie.



"dat Van Duijn een interessante versterking is voor de Alkmaarders, is gezien zijn statistieken niet vreemd. De tiener was in 50 wedstrijden namens Quick Boys in de Tweede Divisie goed voor 15 doelpunten en 7 assists."

Hmm als dat de cijfers zijn van onze linksbuiten in de Eredivisie, 2 niveaus hoger, zou dat toch echt als net aan voldoende worden bestempeld over 50 wedstrijden. En 19 is nou ook niet echt jong. Van Bommel, Addai en Daal zijn jonger. En dan heb je Poku en Sadiq nog. Maar goed, je kunt het altijd proberen. En anders wellicht alsnog verkopen aan éã©n van de andere geã¯nteresseerde clubs.

13 maart 2024 om 14:55

Denk inderdaad dat hij met name wordt gehaald omdat het een zo goed als risicoloze gok is. Zou me verbazen als je er meer dan een paar ton voor moet betalen en als hij het leuk doet in de KKD kan je hem al voor meer verpatsen aan een andere club. Doet ie het tegen de verwachting in echt enorm goed is het gewoon een mooie versterking. Zal ook niet enorm veel verdienen voor AZbegrippen.

Ik hoorde ook al van oud collega’s die regelmatig wedstrijden bezoeken van QB dat hij het ver kan schoppen en bij de QBF zeiden ze al dat hij van eredivisie niveau kan worden. Ik laat me graag verrassen en als ze gelijk krijgen trakteer ik ze op een pilsie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren