Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ moet heel diep gaan om nieuwe bekerstunt Quick Boys te voorkomen

Laatste update:

AZ heeft met hangen en wurgen de kwartfinale in de TOTO KNVB Beker bereikt. Tegen Tweedevisionist Quick Boys stond het na 120 minuten spelen 3-3, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. AZ bleef ondanks een valse start koel genoeg om een nieuwe stunt van Quick Boys, dat eerder al NAC Breda en De Graafschap uitschakelde, te voorkomen: 4-2.

Trainer Pascal Jansen voerde bij AZ enkele wijzigingen door ten opzichte van de 2-1 nederlaag tegen FC Twente van afgelopen zaterdag. Ruben van Bommel, Riechedly Bazoer, Maxim Dekker en Tiago Dantas, die in de Grolsch Veste nog op de bank begonnen, verschenen dinsdagavond aan de aftrap in het koude AFAS Stadion.

AZ was in de beginfase in Alkmaar enkele keren dreigend. De pogingen van Vangelis Pavlidis brachten Quick Boys-doelman Paul van der Helm echter niet in grote problemen. De bezoekers uit Katwijk toonden aan de andere kant lef en waren dicht bij de openingstreffer. De ontsnapte Sem van Duijn wilde breed leggen op Ravelino Junte, maar Riechedly Bazoer wist net op tijd redding te brengen.

Het stroef spelende AZ had het lastig met het brutale Quick Boys en kwam zelf maar mondjesmaat aan aanvallen toe in de eerste helft. Er was nog meer chagrijn bij de Alkmaarders toen Dekker kort voor het rustsignaal geblesseerd afhaakte. De pas negentienjarige Gonçalo Esteves was zijn vervanger op de linksbackpositie.

Quick Boys kwam na rust fris uit de kleedkamer en kreeg kansen via Nick Broekhuizen en Junte, maar in beide gevallen bleef de openingsgoal uit. De 0-1 voor de amateurclub kwam er na een uur spelen alsnog. Nigel Ogidi Nwankwo profiteerde van wijfelend verdedigen van Bazoer en kon alleen op het doel van AZ af. De linksback bleef rustig en knalde de bal in de verre hoek, waarna een vreugde-explosie ontstond bij de meegereisde fans uit Katwijk.

Na de verrassende goal van Quick Boys vlogen bekertjes het veld op, waardoor de bekerontmoeting tijdelijk werd gestaakt. AZ had na de hervatting nog een halfuur om een afgang in de TOTO KNVB Beker te voorkomen. De ploeg van Jansen slaagde in die missie dankzij twee doelpunten in een kort tijdsbestek.

Dani de Wit kopte na zeventig minuten spelen raak na een goede aanval van AZ over links. Slechts twee minuten later had de thuisclub een voorsprong te pakken. Invaller Ernest Poku schoof de bal in de verre hoek achter Van der Helm. Het was overigens het allereerste doelpunt van de spits in de hoofdmacht van AZ.

Quick Boys bleef het tot het bittere einde proberen en werd daarvoor beloond in de zevende minuut van blessuretijd. De ingevallen Leonard de Beste kopte de bal vanuit een hoekschop in de verre hoek: 2-2. Verbijstering bij AZ en dolle vreugde bij de bezoekers, want in extremis werd alsnog een verlenging uit het vuur gesleept. De enerverende bekerclash lag eerst nog voor de tweede keer stil vanwege bekertjes op het veld.

Na overleg werd besloten om het bekerduel weer te hervatten. AZ had dus dertig extra minuten nodig om Quick Boys van zich af te schudden. Myron van Brederode gaf zijn visitekaartje af als invaller met een solo dwars door de Katwijkse defensie hen, om vervolgens beheerst en door het midden af te ronden: 3-2.

Kort voor het einde van de eerste verlenging leek AZ definitief orde op zaken te stellen. De Wit, de maker van de belangrijke 1-1, dacht de 4-2 aan te tekenen. Na een lange check bij de VAR werd de vierde Alkmaarse treffer echter geschrapt wegens buitenspel. Quick Boys bleef dus in leven en sleepte er zelfs een strafschoppenserie uit. Alexandre Penetra zat mis bij een doorgekopte bal van Danny van den Meiracker, waarna Sem van Duijn de 3-3 binnenknalde. De dolgelukkige doelpuntenmaker werd direct na zijn huzarenstukje gewisseld.

Strafschoppenserie AZ - Quick Boys 4-2
0-0 De Wit mist voor AZ
0-1 Van den Meiracker
1-1 Jordy Clasie
1-1 Bram Franken schiet naast
2-1 Pavlidis
2-1 Levi van Duijn schiet over
3-1 Van Brederode
3-2 Nwankwo
4-2 Jens Odgaard

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb er gewoon geen woorden meer voor. Elke keer als ik denk dat het niet slechter kan, doen ze het toch slechter. Vandaag was gewoon echt pijn aan de ogen. Wat een verschrikkelijk slechte vertoning van de zogenaamde nummer 4 van de ED. schande. Meer kan ik er niet over zeggen. Jansen Out.

Quick Boys kan daarentegen uitermate tevreden zijn. Gestreden en ze kunnen zeggen dat ze ook gewoon veel beter waren dan ons vandaag. Ze verdienden meer vandaag. Van Duijn heb ik ook echt van genoten. Hele goede speler.

17 januari 2024 om 05:10

Nee Jansen doet het geweldig! Jullie moeten tevreden zijn. AZ fans zijn gewoon verwend geraakt zeg, ken je plek! *Aldus elke Ajax, Feyenoord en PSV-fan die geen wedstrijden van AZ kijkt.

17 januari 2024 om 06:37

De zogenaamde nummer 4 waarbij de supporters van AZ het naast het team volledig laten afweten. Waar zijn ze gebleven?

17 januari 2024 om 10:29

Moeten we boos de bus opwachten? Zijn we dan fanatieke supporters? Moeten we boze berichten op twitter zetten met alle namen die ontslagen moeten worden? Zijn we dan fanatieke supporters? Moeten we het stadion met geweld binnenstormen? Zijn we dan fanatieke supporters. We praten hier over een bekerwedstrijd tegen amateurs om 21:00 uur die uiteindelijk pas klaar was om half 1 op een koude dinsdagavond. Mensen moeten werken de volgende dag en thuis kijken is ook gewoon support. Dat staat los van het feit dat we ontevreden zijn over het spel. Het stadion zit iedere ED wedstrijd gewoon goed vol, ondanks het slecht vertoonde spel van afgelopen periode.

17 januari 2024 om 10:53

Ik zeg nergens dat fanatieke supporters staat voor het opwachten van de bus. Zou gewoon achter het team gaan staan. Dit in goede en slechte tijden. PSV-Twente om 21.00 uur in de kou is stijf uitverkocht. Hier zit het grote verschil!

17 januari 2024 om 12:29

PSV-Twente is dan ook een iets aansprekender affiche dan AZ-Quick Boys vind je niet?

17 januari 2024 om 12:56

Zeker.. maar komen allemaal (voor de 2e keer) door de regen/kou en het tijdstip 21.00. Cambuur - Hercules gelijk affiche "gewoon" volle bak. Maar blijf vooral redenen aandragen om als Az supporter lekker thuis te blijven.

Pff eindelijk slapen haha, wel jammer voor Quick Boys... Az gefeliciteerd! Of nja supporters, want de spelers verdienen niks!

17 januari 2024 om 00:19

Supporters toch ook niet? Er zat na 90min nog geen 1000 man…

17 januari 2024 om 00:20

Ja oke, het was ook meer om een steuntje in de rug te geven, want het leek meer een thuiswedstrijd want heb de Az supporters niet gehoord... Eigenlijk te gek voor woorden 2x een verlenging nodig tegen amateur clubs

17 januari 2024 om 00:21

Allemaal weggelopen uit schaamte. Neem het ze eens kwalijk

17 januari 2024 om 00:55

Echte supporters zijn er ook wanneer het slecht gaat.

17 januari 2024 om 01:08

Echte supporters geven ook een signaal af wanneer het slecht gaat

Wat een (bijna) afgang voor AZ. Jammer dat deze bekerhelden net ff niet thuis geven tijdens de strafschoppenserie.

17 januari 2024 om 07:47

Een afgang is het zeker. AZ was gewoon de mindere. Dit is toch wel het jaar dat prof clubs zich voor lul zetten tegen de amateurs. AZ zelfs voor de tweede keer.

17 januari 2024 om 07:51

AZ zet zich al het hele seizoen voor lul. Santa Caloma, Brann, Srjinski Mostar. Thuis meermalen met de hakken over de sloot of gewoon puntverlies lijden tegen clubs die normaal nooit punten mee mogen nemen en we modderen en etteren maar door. Tijd voor een frisse wind. Tijd voor Maarten Martens.

Maar wat hebben we een degelijke coach en wat moeten we blij zijn met de 4e plaats zeg... Jansen out!

17 januari 2024 om 00:20

Dit mogen die spelers zich toch ook aanrekenen? Het is dieptriest dat je met zo'n selectie het zo enorm moeilijk hebt tegen een club als Quick Boys.

17 januari 2024 om 00:25

Absoluut, maar ook tegen HHCen Zrinsjki was het abominabel slecht. En die spelers zijn echt niet slechter dan die ploegen.

Wat een geweldige bekeravond weer. Jammer dat Quick Boys niet doorbekert en er op deze manier uitvliegt. Maar goed, dat kan De Beste overkomen 😉

Az moet zich echt kapot schamen. Quickboys had zoveel kansen om er meer te maken, echt schandalig!

Respect voor quick boys en hun strijd. Jansen out?

Toch wel erg jammer, zonde van de gemiste penalties want zo slecht waren ze niet. Na NAC en Graafschap uitgeschakeld te hebben nu net ten onder tegen AZ. Petje af voor Quick Boys.

Wel bizar trouwen hoe leeg het stadion was.

17 januari 2024 om 00:22

Ik was naar Excelsior Maassluis - Den Haag in het Kasteel. Nou je gaat daar echt niet voor je pret heen. Het was echt koud. Tenen vroren eraf gewoon.. doe ik ook echt niet meer.

17 januari 2024 om 00:25

Maar dan is het nog een uitwedstrijd..m Az speelde thuis en het stadion was voor 1/4de gevuld, blijft schandalig

17 januari 2024 om 00:26

Je kan je er ook op kleden toch? Thermokleding etc. Ik herinner me nog Feyenoord - Willem 2 in de beker. Toen lag het gevoelstemperatuur tussen de -15/-20, merkte toen weinig van de kou met de juiste kleding.

Maar prettig is uiteraard anders, maar je moet wat over hebben voor je club.

17 januari 2024 om 00:30

Dat was niet voor de beker toch? Ik was daar ook bij met mijn (jonge) zoon; we zijn van ellende in de rust weggegaan, maar de eindstand van 1-0 was al bereikt.

17 januari 2024 om 00:31

Mn jas en muts en handschoenen doen hun werk al zat. Maar ogh die voeten.. niks helpt!!!

17 januari 2024 om 00:32

1/4e was nog goed denk ik. Er zat op het eind nog maar 1.500 van AZ zo haha

17 januari 2024 om 00:34

Ik snap het wel hoor. Het is echt heel koud altijd in het AZstadion, je speelt tegen amateurs en het is nog op een laat tijdstip ook. Genoeg mensen die morgenochtend vroeg moeten werken, die zijn nu om half 1 thuis als ze dichtbij het stadion wonen.

17 januari 2024 om 01:31

@NHfromVOL

28-02-2018, halve finale tegen Willem II. Eindigde in 3-0 voor Feyenoord.

Wellicht heb je een andere wedstrijd in je hoofd?

17 januari 2024 om 06:30

Nou ik kan 10 paar thermosokken aan doen. In een stadion vriezen je poten er gewoon af. Bij Cambuur net zo’n verhaal. Niet te doen met dit weer. Die poolwind op je snuit snijdt overal doorheen.

17 januari 2024 om 07:18

Ik ben ook een mooiweersupporter. Ik ga niet in de vrieskou zitten kijken naar een baggerploeg tegen amateurs. Ik kom in het voorjaar wel weer naar het stadion. Interesseert me niks of ik dan een echte fan ben of niet. Heb ook andere hobby’s in mijn leven

17 januari 2024 om 08:40

@krempelicious

De wedstrijd waar ik op doel was zo'n 10 jaar ervoor, mijn zoon was nog een zoontje, Het was ijzig koud en hij wilde in de rust naar huis. Er gingen er nog tientallen.

Edit: even nagezocht: was waarschijnlijk in 2009

Als je dit seizoen ziet, dan vraag je je toch wel af, wat nu daadwerkelijk het niveau van de eredivisie is. Dramatische wedstrijden van de traditionele topclubs.

17 januari 2024 om 00:22

Ach, als dit in het buitenland gebeurt dan is dat omdat de lagere divisies van ontzettend goed niveau zijn. Je kan je wel afvragen waarom je in Nederland in hemelsnaam (weer) niet uit de Eerste Divisie kan degraderen en vanuit de Tweede Divisie er niet gepromoveerd wordt want die (semi) amateurs zijn vaak kwalitatief beter dan Eerste Divisie clubs en soms zelfs beter dan onze topclubs inderdaad.

17 januari 2024 om 00:45

Van amateurs naar betaald voetbal lijkt een te grote stap in Nederland. Herinner je je Achilles 29 nog die in 2013 promoveerden naar de Eerste Divisie? Die zijn die stap nooit echt meer te boven gekomen. Waarom dat in Nederland niet wil lukken? Geen idee. Misschien omdat er in het buitenland meer geld in omgaat?

17 januari 2024 om 00:54

De KNVB heeft te strenge regels en daar willen clubs zich niet meer aan branden na het debacle van Achilles 29.

17 januari 2024 om 00:29

Ligt Bayern ook niet dit seizoen uit de beker... Hadden verloren van een 3de Divisie club? Het gebeurt gewoon overal hoor..

17 januari 2024 om 09:14

3. Bundesliga zijn wel gewoon volledige profs daarentegen

Prima wedstrijd gespeeld tegen een lastige tegenstander. Bij vlagen prachtig voetbal gezien, oude tijden herrijzen in het Afas stadion. Jansen zal tevreden zijn.

17 januari 2024 om 01:36

Jullie boffen wel met deze tactische professor. Pascal legt dit seizoen wederom geweldige prestaties op de mat.

Wat een afgang zeg, Hercules Ajax was slecht, maar dit was misschien nog erger. Ook die van Brederode die een 3-2 maakt en een salto maakt, hoe verzin je het....

17 januari 2024 om 00:25

Opzich niet....komt dit in de buurt maar je bent verder dus......iets minder slecht.
Daarintegen schaam ik me hier diep voor, voor mijn club en had ik bij dat andere dagen lang leedvermaak😁

17 januari 2024 om 00:25

Ach die jongen scoort niet zo vaak, want die kan niet zoveel. Nee maar je hebt gelijk, het deed ook pijn aan mijn ogen. Net zoals de rest van de 180 minuten die ik heb zitten kijken. Wat een ongelofelijke afgang. Lang geleden dat ik me zo heb geschaamd om AZ supporter te zijn

17 januari 2024 om 00:40

En AZ supporters die bij de gemiste strafschop van QB de vuist ballen naar het QB publiek…. Schaam je diep

17 januari 2024 om 01:06

Moet je je inderdaad voorstellen dat je blij bent dat je ploeg doorgaat naar de volgende ronde van de beker. Tuurlijk moet het team dit beter doen, maar je kan het de fans echt niet kwalijk nemen dat zij blij zijn met een gewonnen strafschoppenserie. Dat is ook tegen amateurs gewoon spannend.

Ik gunde het quick boys wel. Die hebben echt alles gegeven. Wat een strijders. Az gewoonweg slecht. Kan mij trouwens niet heugen dat ik ooit zo laat nog naar Nederlands voetbal heb gekeken!

Pff sinds 2013 volg ik Az maar dit is het slechtste az die ik ooit heb gezien. Pascal out aub!

Schaam me dood, maar het kan slechter tegen amateurs😇

17 januari 2024 om 00:21

Mag wel hopen dat dit de laatste wedstrijd van Pascal was......ik heb hem lang gesteund maar het is nu echt over.

17 januari 2024 om 00:23

Ik vind gewoon dat jullie het zo niet verdienen 2x verlenging nodig hebben tegen amateurs... Je hoort daardoor er al keihard uit te liggen, maar gefeliciteerd

17 januari 2024 om 00:26

Dank je wel.
Je zou zeggen dat het toch een keer beter zal gaan, maar helaas was die dag niet vandaag🫣

Laatste 2 bekerwedstrijden: 2 keer tegen amateurs, 2 keer minimaal verlengen, 5 tegengoals en 1 salto van blijdschap Van Brederode. Het was me een avondje weer wel. Is de contractverlenging van Jansen al aangekondigd?

maar 1 echt lichtpuntje: esteves. Verder dit niet snel vergeten en Janssen de deur wijzen. Dit is de laatste afgang mag ik toch hopen? Als dit zo doorgaat eindigen we plek 7 en gaan we er de volgende bekerronde uit.

17 januari 2024 om 00:27

Nou ik zou niet te vroeg juichen met Esteves. Ik dacht hetzelfde bij de eerste minuten van Kasius. Die heeft nu 2x in de basis gestaan en ik denk dat de rechtsback van onze zondag 4 nog beter kan voetballen. Die man is echt dramatisch. Maar goed. Laten we hopen dat Esteves de eerste aankoop is van dit seizoen die er wat van bakt..

17 januari 2024 om 00:28

Die speelde inderdaad leuk. Ik heb even geen zin om de negatieve dingen te benoemen van deze wedstrijd. Want het is al laat. Zal wel lachen worden op het werk morgen. Man man, wat een blamage

Jammer voor mijn club, maar ik heb genoten! Met opgeheven hoofd terug kijken op dit avontuur. Wat is AZ diep afgezakt , volstrekt inspiratiloos

Absolute complimenten aan Quick Boys, hadden alle recht op een overwinning en grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. Wij hebben veel te veel gekregen vandaag. Zoveelste beschamende vertoning onder Jansen. Ligt het nog altijd aan de vertrokken spelers of de kwaliteit van de selectie? Quick Boys speelt verdomme beter voetbal dan AZ, een ploeg die tot de aanstelling van onze waardeloze, kansloze, kwaliteitsarme klotetrainer bekend stond om attractief en dominant spel. Het is toch overduidelijk waar het pijnpunt zit.Er zullen later deze week wel wat jeugdcontracten opengebroken worden en de transfer van Belic kan mooi online gezet worden, zoals dit soort resultaten altijd in de doofpot gestopt worden de afgelopen 3 jaar onder Paskwal.

17 januari 2024 om 00:25

Het is ook kwaliteit en het type spelers dat de laatste 2 jaar is aangetrokken. Een Clasie is prima om erbij te hebben in een talentvolle ploeg, maar nu heb je ook nog BMI en Bazoer erbij. Daarnaast zijn die in het buitenland gefaalde en teruggehaalde spelers à la Kasius en Odgaard ook absoluut geen toevoeging. En wie heeft die Portugezen gescout? Slaat helemaal nergens op dit elftal.

17 januari 2024 om 00:36

Niet alle aankopen komen vooralsnog uit de verf maar dan nog heeft een club als AZ een aanzienlijk betere selectie dan een amateurploeg. En dit is al de tweede keer in ruim een maand dat er verlenging nodig is tegen amateurs. Met HHC waren het bizarre weer en veld nog kleine smoesjes maar in eigen huis op een veld dat regelmatig tot de top 2/3 van de eredivisie verkozen wordt mag dit niet gebeuren.

17 januari 2024 om 00:43

Natuurlijk is dat zo en zelfs met deze selectie moet je makkelijk winnen. Geloof ook wel dat er iets meer uit te halen is, maar we kunnen niet alleen Jansen hierop aankijken. Ook Huiberts heeft de afgelopen 1,5 seizoen de basis gelegd voor de huidige situatie.

17 januari 2024 om 00:30

Begin van het seizoen was het nog allemaal attractief,dominant etc... watskebeurt.
Ik ga nu ook overstag.....Pascal heeft teveel tijd gehad, geef Martens de kans maar.

17 januari 2024 om 09:11

Waar heb jij gekeken dan? Begin van het seizoen kwamen we gewoon goed weg omdat pavlidis in een flow zat en clasie de ballen op een presenteerblaadje gaf. Nu dat niet loopt zie je pas echt hoe zwak deze ploeg is. Pascal kan de spelers niet motiveren en dat betekend exit!

Dat ik wakker ben gebleven om naar deze blamage te kijken is een raadsel. Ontslag van Jansen is onvermijdelijk. Wat een puinhoop is dit elftal. Gefeliciteerd Quick Boys voor een geweldige wedstrijd. Jullie hadden de winst verdiend!

Diep gaan? Gingen ze maar eens diep.. dit hele elftal is verrot. De identiteit van de club is in 2 seizoenen volledig om zeep geholpen.

Waar zit ik in hemelsnaam naar te kijken? Een elftal van uitgebluste vedettes en faalhazen uit het buitenland. Wie heeft in hemelsnaam die Portugezen gescout? Kasius?

Vroeger haalden we interessante talentvolle jongens uit de eredivisie en ontwikkelden we die door met een fijne aanvallende spelopvatting. Pavlidis is eigen het laatste perfecte voorbeeld.

Opzouten met Huiberts en Professor Jansen!

17 januari 2024 om 00:25

Alleen Lahdo en Dantas hebben hiervoor niet in de eredivisie gespeeld. Vind het wel meevallen hoe slecht de selectie van AZ is. Het is alleen geen team en dan kan je gaan wijzen naar de technische staf

17 januari 2024 om 00:32

Maar het gaat er niet om of ze in de eredivisie hebben gespeeld of niet, het gaat om het type speler. AZ is (met een enkele uitzondering) nooit de club geweest voor in het buitenland gefaalde of uitgebluste vedettes. We hebben teveel van dat soort types lopen nu: BMI, Bazoer, Clasie, Odgaard, Kasius.

Daarnaast zijn de aangetrokken spelers echt niet zo goed. Sadiq voor 4 miljoen.. die Portugezen. En we hebben gewoon ook weinig goede jeugd. Nee, ik ben niet kapot van de samenstelling van deze selectie.

Heel bizar dit. AZ kruipt echt door het oog van de naald. Quick Boys speelde bij vlagen veel beter positiespel dan AZ. Pavlidis zat ook tegen een rode kaart aan, je kon het wellicht beoordelen als natrappen.

Leuke bekeravond wel, voor de neutrale kijker.

Tja wat een afgang hier als club az.
De spelers, nul motivatie, vrijwel de hele wedstrijd niet beter gespeeld dan een amateurploeg. Ook niet slechter, maar het was een erbarmelijk niveau.
De coach, geen enkel idee in het spel, meer hoef ik niet toe te voegen is al genoeg over gezegd.
De fans, ik snap het is een doordeweekse avond, maar er zat op het einde geen hond meer.
Uit eindelijk gered omdat quick boys de spanning niet meer aankonden, en terecht ik zou het zelf ook niet kunnen. Quick boys mag trots zijn op hoe spannend ze het hebben kunnen maken, en hebben echt wilskracht laten zien, petje af. Ik hoopte voor beide clubs dat quick boys zou winnen, ja ook voor AZ. Want daar moet echt rap iets veranderen en misschien had hier verliezen daar wel een hele grote rol in kunnen spelen.

Slechtste AZ wat ik in mijn 26-jarig bestaan heb meegemaakt. Man man man, de tijd met Verbeek, Viktor Elm en Etiënne Reijnen waren nog beter. Die hadden tenminste nog werklust. Jammer dat AZ op een typische Pascal Jansen manier door moet gaan, die durft ook nog te lachen na de wedstrijd. De beste man moet de ogen uit zijn harses schamen.

Jammer Katwijkse ploeg had het 100% verdiend evenals het publiek.
AZ waardeloos, tijdrekken, irritant doen, bah....nummer 4 Nederland.
Thuispubliek nog slechter, totaal nul sfeer, lege tribunes. Ademend niets geen voetbal uit. Tegen Twente ook niet veel uitsupporters, slechte vertegenwoordiging van het Nederlandse voetbal

17 januari 2024 om 07:14

Tegen Twente waren we met een redelijke groep? Het zat niet vol maar rond de 70-80% van het uitvak zat vol. Dat is voor AZ naar een plek dat 3 uur rijden is prima. Daarnaast is het nou eenmaal kommer en kwel. AZ is een club waar dan wat minder supporters op af komen

Ik lees hier in de reacties "pascal out" en "az moet zich schamen" maar ook moet gezegd worden dat Quick Boys gewoon prima voetbal op de mat heeft gelegd. Ik heb de hele avond genoten van bekervoetbal, eerst Excelsior Maassluis tegen ADO, daarna Excelsior (rotterdam) tegen Groningen en als klap op de vuurpijl deze wedstrijd. Morgen krijgen we nog 3 wedstrijden waaronder de topper PSV tegen Twente wat overigens nog uit de tweede ronde is. Veel plezier allemaal.

Pfff wat is er toch gebeurd met az. Ze hebben niet 1 jasje uitgedaan ter vergelijking met vorig seizoen maar misschien wel 6. Pavlidis vanavond ook heel matig .. het is niet alleen de schuld van Pascal maar ook van de 2 heren daarboven. Zoveel miljoenen binnen gehaald en een stuk of 6 toppers weggedaan en dan de trainer zo n elftal geven. Geen 1 van de nieuwe spelers heeft het niveau. Verder een aantal jonge spelers die nog te kort komen. Er staat niemand rechts voor , van Bommel of van Brederode op links zijn nog te onervaren.

17 januari 2024 om 02:01

Geen een van de nieuwe spelers heeft het niveau, maar ze zijn allen wel beter dan de spelers van HHC, Quick Boys of Zrinsjki. Dan is het toch bijzonder dat een schijnbaar degelijke coach die selectie toch van die ploegen laat verliezen of gelijkspelen na 90 minuten.

Zijn de amateurclubs nou zoveel beter geworden of juist de profclubs slechter tegenwoordig haha. Maar goed een puike pot gespeeld door Quick Boys hoor. Vooral de veerkracht die ze hebben getoond als je twee keer in een wedstrijd op achterstand komt. Eerst in de laatste minuten van de reguliere speeltijd en dan in de verlenging ook terugkomen. AZ wel erg matig zeg. Heel laag tempo en geen enkele creativiteit te vinden bij de ploeg van Jansen. De penalty’s begonnen zo goed met het stoppen van de eerste maar daarna helaas twee gemiste en AZ die vooral goed kijkt omdat de keeper van Quick Boys steeds te vroeg duikt. Jammer voor Quick Boys maar ze mogen absoluut trots zijn.

17 januari 2024 om 01:07

De profclubs zijn minder geworden. Dat zie je ook aan de Europese resultaten. Knap dat PSV alles gewonnen heeft en door is in de CL, maar zelfs dat vind ik geen bijzondere ploeg. Als je ziet hoeveel doelpunten de aanstaande kampioen in de CL om de oren heeft gekregen dan heb je nog mazzel dat je bij Sevilla en Lens in de poule zat.

Het is wel echt frustrerend hoe snel de Eredivisie ploegen in niveau achteruit gaan. Je merkt het ook aan de Europese resultaten. Als we deze trend doorzetten moeten we zometeen weer knokken voor Europese plekken.

Die Dani de wit moet toch maar geluk hebben met z’n trainer hoor.
Tegen Twente heft hij 2x buitenspel op door te blijven staan terwijl de rest stapt.
Door hem heeft az verloren en dan zo grote mond hebben dat hij er in moet staan. En nu weer een pingel missen, hoop van harte dat die verkocht wordt, arrogant ventje

Er wordt ook gewoon niet gevochten voor iedere meter door meer dan de helft van de spelers. Loop verdomme een keer het snot onder je ogen vandaan! Dit team is een schande voor wat AZ de laatste jaren heeft opgebouwd

Worden de amateurs nou beter of gaat het profvoetbal achteruit in NL? Of is het onderschatting? Het komt namelijk steeds vaker voor dat amateurs profs (bijna) uitschakelen…

17 januari 2024 om 08:20

Beiden. De clubs bovenin de Eredivisie zijn dit jaar heel slecht. AZ, Ajax en Twente bakten er ook niks van in Europa. Daarnaast heb je gewoon steeds meer jongens die wel mee kunnen komen met de profs maar een maatschappelijk carrière ambiëren. Spelers van Quick Boys zijn niet minder dan van NAC of Cambuur oid

Wat is er met AZ aan de hand? Lijkt al weken helemaal nergens meer op.

17 januari 2024 om 10:21

Al maanden niet meer, sterker nog AZ speelt al drie jaar matig voetbal maar wordt af en toe nog gered door bevliegingen van Pavlidis of een incidentele uitschieter naar boven. Maar volgens de zogenaamde analisten mogen de supporters daar niets van zeggen en hebben we het bij het verkeerde eind.
Deze analisten kijken in de regel niet veel wedstrijden van AZ maar hebben in hun achterhoofd nog een beeld van een fris en naar hartelust combinerend elftal. Dit is echter volkomen onzin. Afgezien van het eerste half jaar waarin Pascal Jansen nog op het werk van Slot kon voortborduren is het veelal kommer en kwel wat we in Alkmaar voorgeschoteld krijgen. Langzamerhand zakken de resultaten echter zo ver weg dat dit niet meer verborgen kan blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren