Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ met Teun Koopmeiners in de basis; Celtic zonder topschutter

Laatste update:

De opstelling van AZ voor het duel met Celtic in de play-offs van de Europa League is bekend. Jansen kan geen beroep doen op Jesper Karlsson. De Zweed is geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Rijeka in de laatste groepswedstrijd van de Europa League vorig seizoen. Als AZ het tweeluik met Celtic overleeft, dan speelt het komend seizoen in de groepsfase van de Europa League. Mocht de Schotse nummer twee van het afgelopen seizoen als winnaar uit de strijd komen, dan speelt AZ in de groepsfase van de Conference League. Het duel op Celtic Park, waarbij 50.000 fans aanwezig zullen zijn, begint vanavond om 20.45 uur.

Meest besproken man in aanloop naar het treffen met de Schotten was Teun Koopmeiners. De aanvoerder werd zaterdag door Jansen buiten de basisopstelling gehouden voor het uitduel met RKC Waalwijk omdat hij 'alleen spelers wilde die op AZ gefocust zijn'. Jansen wilde dinsdag tijdens de afsluitende persconferentie niet ingaan op een eventuele basisplaats. "Het zou wel heel bijzonder zijn als er in een paar dagen tijd veel veranderd is", zei Jansen tegen het Noordhollands Dagblad. "Dus wat ik toen heb gezegd, neem ik ook nu weer mee in mijn afweging wat betreft Teun. Ja, in die afweging speelt ook de kracht van de tegenstander een rol. Mogelijk dat we voor deze wedstrijd andere keuzes maken. Dat betekent mogelijk ook een andere opstelling." Woensdagavond maakt AZ bekend dat Koopmeiners terugkeert in de basis.

Het doel zal woensdagavond verdedigd worden door Hobie Verhulst, zo gaf Jansen tijdens de persconferentie al aan. Daarmee houdt hij nieuwkomer Peter Vindahl Jensen voorlopig op de bank. De Deense doelman kwam over van Nordsjaelland en wordt gezien als beoogde opvolger van de naar Stade Brest vertrokken Marco Bizot. Jensen begint tegen Celtic op de bank. "Hij is nog maar een paar dagen bij ons en krijgt veel nieuwe indrukken te verwerken. We geven hem de tijd zich rustig aan te passen. Hobie Verhulst zal tegen Celtic dus weer op doel staan", liet Jansen dinsdag al weten.

Aan de kant van Celtic is de reservebeurt van Odsonne Édouard opvallend. De 23-jarige spits was afgelopen weekend nog goed voor een doelpunt en assist in de wedstrijd tegen Hearts (3-2 winst). De voormalig jeugdspeler van Paris Saint-Germain werd tot dusver twee keer topscorer van Schotland; in 175 wedstrijden voor Celtic tekende hij voor 85 doelpunten en 39 assists. Volgens Engelse media heeft Celtic onlangs een bod van omgerekend 23 miljoen euro op Édouard van Brighton & Hove Albion geweigerd.

De wedstrijd tussen Celtic en AZ wordt niet uitgezonden op de Nederlandse televisie. In de voorronde van de Europa League mogen thuisspelende clubs bepalen waar de wedstrijden worden uitgezonden. Celtic heeft besloten het duel uitsluitend uit te zenden via het eigen clubkanaal. "AZ vindt het buitengewoon teleurstellend dat geen enkele Nederlandse broadcaster de rechten, die in deze ronde bij de thuisspelende club ligt, heeft weten te bemachtigen. Zo’n affiche, dat bovendien van enorm belang is voor het Nederlands voetbal, verdient het om uitgezonden te worden. Voor AZ onduidelijke redenen zijn de rechtenhouder en Nederlandse broadcasters niet tot elkaar gekomen", liet de club uit Alkmaar weten.

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Martins Indi, Letschert, Oosting; Koopmeiners, De Wit, Midtsjö; Aboukhlal, Pavlidis, Gudmundsson

Opstelling Celtic: Hart; Ralston, Starfelt, Welsh, Taylor; Turnbull, McGregor, Rogic; Forrest, Furuhashi, Abada

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En nu opeens wel, hoe hypocriet. Die coach kan (ik) je ook nooit meer serieus nemen

18 augustus 2021 om 19:46

Ben juist blij dat hij leert van z'n fouten en niet weer met een veredeld b-elftal speelt. We missen al Karlsson, dan is een goed middenveld wel zo fijn.

18 augustus 2021 om 20:22

@alkmaardertjr is Wijndal geblesseerd? Je zegt leren van fouten, maar maakt hij nu geen fout met de keepers? Die nu staat weet dat er een eerste keeper is aangetrokken. (on)bewust zal door zijn hoofd spoken, geen fouten maken.

18 augustus 2021 om 20:46

@MrKrillin, Tsja, moet hij dan de toekomstige 3e keeper opstellen? Ik snap opzich wel wat je bedoelt hoor, maar ik denk dat die situatie nog wel iets anders is.

Tsja, als het om de knikkers gaat heeft Jansen geen keus. Die zal ook wel geschrokken zijn tegen RKC. Jammer dat het niet gewoon op de TV te zien is, zal wel een stream worden dan.

Grappig dat trainers vaak een grote mond hebben maar als het misgaat de principes direct opzij zetten. Wees vooraf gewoon niet zo trots en stel de beste spelers op. Dan hoef je nu ook niet met allemaal smoesjes terug te krabbelen. Terecht dat hij speelt natuurlijk.

Hup Az! hopelijk weten ze te winnen.

Trainer zou wel teruggefloten zijn. Opmerkelijke beslissingen. Druk op Teun staat er nu vol op. Nu moet hij presteren.

Begrijpelijk, is momenteel gewoon de beste speler van de ploeg, en aanvoerder(neem
Ik aan)

Die verdediging is toch wel heel erg matig hoor, zeker met Verhulst erachter. Ik hoop dat Beukema en Witry het niveau hebben om Letschert en Sugawara te vervangen, maar dat is nog even afwachten. En ook de keuze voor Aboukhlal, tja.

18 augustus 2021 om 20:07

Ik weet het niet. Ik denk alleen als Koopmeiners of Wijndal vertrekt dat er nog iemand bijkomt. Zelf zou ik graag nog wel een buitenspeler zien die ook in de spits zou kunnen, maar ik denk dat dat bij hopen blijft.

18 augustus 2021 om 19:59

Ik vind de aanval zonder Karlsson misschien nog wel erger dan de verdediging. Gudmundsson heeft 10 kansen nodig om te scoren, Pavlidis moeten we maar van afwachten wat hij op een hoger niveau kan en over Aboukhlal ga ik het niet eens hebben. AZ moet echt spelers halen anders wordt het een zwaar seizoen.

18 augustus 2021 om 20:04

Vind Letschert erg onderschat anders hoor. Speelde vorige seizoen erg goed.

18 augustus 2021 om 20:22

Het probleem is wel dat je twee centrale hebt die bijzonder weinig met een bal kunnen. Da's opbouwend nou niet echt fijn

Domme keuze geweest, afgelopen zaterdag, gelukkig nu niet nog een keer dezelfde fout. Hopelijk laat Teun zich zien en haalt AZ een goed resultaat.

haha Verhulst. Die kan er helemaal niks van.

Gelukkig kan Jansen vandaag zijn hoofd wel bij AZ houden

Ach Koopmeiners is toch een partij overrated dus die hadden ze beter op de bank kunnen houden. Maar goed AZ is natuurlijk over het algemeen niet best dit jaar.

18 augustus 2021 om 20:03

Niet mee eens. Misschien iets voor niveau Feyenoord/Utrecht maar niet voor de top

18 augustus 2021 om 21:15

Dus ook prima voor AZ.

Wat zou ik graag Evjen een keer 90 minuten laten spelen. Vind echt bizar hoe vaak gudmundson de voorkeur krijgt.

Nogmaals met Aboukhlal en Gudmun gaat Az de oorlog niet winnen! Zo armoedig gewoon pff!

Celtic van vorig seizoen had gewonnen van het AZ van vorig seizoen, laat staan dit seizoen na de leegloop bij AZ en Celtic dat zich juist uitstekend heeft versterkt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren