Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ wil vleugel versterken met negentienjarig talent van Manchester City

Laatste update:

AZ heeft zich bij Manchester City gemeld voor Adedire Mebude. Dat meldt Fabrizio Romano maandagavond. De Alkmaarders willen de negentienjarige buitenspeler definitief overnemen van the Citizens, maar moeten dan wel genoegen nemen met een terugkoopclausule voor City. Ook het Belgische Westerlo wil Mebude binnenhalen. De hoogte van het bod van AZ is niet bekend.

Mebude speelt sinds de zomer van 2020 voor City, dat hem destijds overnam van Rangers. De jeugdinternational van Schotland doorliep City Onder 18, Onder 19 en Onder 21, maar tot een officieel debuut in de hoofdmacht kwam het vooralsnog niet. Mebude speelde sinds zijn komst in Engeland 71 wedstrijden in de jeugdopleiding van the Citizens en was daarin goed voor 30 doelpunten en 34 assists.

AZ en Westerlo willen de vleugelspeler definitief overnemen, maar moeten in dat geval wel rekening houden met het feit dat City een terugkoopclausule zal bedingen in het contract. De ploeg van Josep Guardiola doet dat bij vrijwel alle jonge talenten die een definitieve transfer maken. Onder anderen Gavin Bazunu en Roméo Lavia, die afgelopen zomer beiden de overstap naar Southampton maakten, hebben een terugkoopclausule in hun contract staan.

Romano meldt dat er in ‘de komende dagen’ een beslissing gaat vallen wat betreft de volgende club van Mebude, die in het seizoen 2021/22 werd uitgeroepen tot Jeugdspeler van het Jaar bij City. De vleugelspeler kan na Denso Kasius, David Möller Wolfe, Ruben van Bommel, Tiago Dantas en Alexandre Penetra de zesde zomerse versterking worden voor AZ. De Alkmaarders namen tot dusver afscheid van Tijjani Reijnders, Milos Kerkez en Sam Beukema.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd! Ken dit talent niet.
Maar ik vertrouw op onze scoutings-afdeling!

Vallen Schotten onder de Home-Grown regel of is het echt alleen Engelse spelers?

24 juli 2023 om 20:23

Volgens mij hoort Schotland erbij. (United Kingdom)

24 juli 2023 om 20:36

De nationaliteit maakt volgens mij niks uit zolang je maar drie jaar bij een Engelse club hebt gespeeld voor je 21ste.

24 juli 2023 om 20:40

dit dus.
als je bijv een albanier op zun 17/18e haalt, dan is hij na 3jaar "homegrown".

24 juli 2023 om 21:10

'onze' Ake is een goed voorbeeld van speler die daar als homegrown geldt.

Apart dat Alexandre Penetra als nieuwe aanwinst staat genoemd (5 min geleden officieel) maar hier geen bericht krijgt maar een nog niet gecontracteerde speler wel uitgebreid in de picture wordt gezet. Maar welkom Alexandre!!

25 juli 2023 om 00:07

Als je ziet hoeveel ze kopen en daarbij bedenkt hoeveel jeugd eraan komt. AZ krijgt een heel brede selectie.

Terugkoopclausule vind ik helemaal niks. Oké, tenzij het bedrag minimaal 30 miljoen is. Dan doen we niet moeilijk.

24 juli 2023 om 20:45

Hoezo? Anders is zo’n jongen wellicht onhaalbaar. Mocht City hem terughalen heeft hij het dus goed gedaan voor je, en maak je een mooie (kleine) winst. Niks mis mee.

24 juli 2023 om 21:04

AZ is een club die jong talent de kans geeft en inzet op groei om zo geld te verdienen. Een terugkoopclausule maakt het voor clubs als AZ onmogelijk om het verdienmodel toe te passen. Dus daar moet je niet aan willen meewerken. Neem PSV en Xavi Simons als voorbeeld. PSV heeft flink geïnvesteerd en houdt met alle gemaakte kosten amper geld over aan hun beste speler. Een speler die niet eens interessant is voor PSG. Als deze jongen ook maar een beetje slaagt, gebeurt daar exact het zelfde mee. Teruggekocht en doorverhuurd.

24 juli 2023 om 21:49

Niet mee eens. PSV verdient sowieso al 4 miljoen aan de transfersom die PSG moet betalen, en ik had ze nooit Champions League zien halen als ze Xavi niet hadden vorig seizoen. Dat was werkelijk de enige speler in het team dat er zin in had én kon voetballen. De laatste speelronde tegen ons is daar bv al een goed voorbeeld van. Ze mogen zich in Eindhoven echt in hun handen knijpen dat ze een seizoen lang van Xavi hebben mogen genieten.

Wist niet dat ze Alexandre Penetra al binnen hadden.
Heerlijk zo'n lange Portugeze CV erbij, gaan we het eindelijk meemaken bij Az dat er ook verdedigd moet worden?
Nu nog Mbuyamba erbij van Volendam en het blok staat.
Deze jongen van City is vooralsnog een verassing voor mij.

24 juli 2023 om 21:11

Las net wel dat Mbuyamba in de concrete belangstelling staat van Sampdoria. Is AZ ook al concreet dat je weet? Zou voor jullie wel een mooie zijn inderdaad. (Ah, nu ook een artikel over)

24 juli 2023 om 21:30

Ik denk niet dat hij ook nog komt. Verwacht dat Panta en Bazoer als centraal duo het seizoen in gaan. En Penatra als backup. En dat BMI en maxim Dekker, beide terugkerend van een blessure, dan hier weer bij aan sluiten. Wouter Goes, vorige week een langdurige knie opgelopen, kan dan hopelijk na 3/4 jaar weer aansluiten.

Zou in mijn ogen zonde zijn om nu ook nog Mbuyamba erbij te halen. Dit om de ontwikkeling van Dekker en Goes in de toekomst niet in de weg te zitten.

25 juli 2023 om 10:00

Ik mag hopen dat je 3/4 maanden bedoelt voor het herstel van Goes @kaaskop!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren