Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ kruipt naar Feyenoord toe na winst in gespannen Grolsch Veste

Laatste update:

FC Twente is er wederom niet in geslaagd om te winnen voor eigen publiek. Het elftal van Alfred Schreuder, die door een deel van het publiek nadrukkelijk werd gezocht, kon geen echte vuist maken tegen AZ, dat zelf wel op de juiste momenten toesloeg: 0-2. De Alkmaarders bleven daardoor hoop houden op de derde plek, die door het puntverlies van Feyenoord bij FC Groningen weer wat dichterbij is gekomen. Voor FC Twente lijkt zelfs een eindklassering in het 'linkerrijtje' nu een brug te ver.

/

Van een fijne voetbalsfeer was zondag geen sprake in de Grolsch Veste. De harde kern van de club greep de ontmoeting met AZ aan om nogmaals hun onvrede over de technische staf kenbaar te maken en hadden na 45 minuten spelen nog meer reden tot klagen. FC Twente deed qua veldspel niet onder voor de opponent uit Alkmaar, maar werd afgetroefd op efficiëntie. Al in de elfde minuut was het raak: Markus Henriksen bracht de bal in na een verre hoekschop en vond Wesley Hoedt, die met een omhaal prachtig raak schoot.

Dabney Dos Santos en Aron Jóhansson liepen elkaar vervolgens in de weg bij een goede kans op de 2-0, waarna FC Twente via Renato Tapia en Luc Castaignos van zich deed spreken. Ook Jesús Corona kreeg de thuisfans even op de banken met een prachtige actie, die ruw werd afgebroken door een harde charge van Nemanja Gudelj. Niet veel later verdubbelden de gasten hun voorsprong. Jóhansson reageerde attent op het terugleggen van Mattias Johansson en wipte de bal bij de eerste paal over Nick Marsman heen: 0-2. FC Twente was daarna via een vrije trap Hakim Ziyech nog wel dreigend en raakte zelfs nog de paal, maar de 0-2 stand bleef tot het rustsignaal staan.

/

Na rust probeerde FC Twente wel om het gat te verkleinen, maar een offensief leverde weinig op. Opnieuw Ziyech en Tapia lieten zich gelden, terwijl Felipe Gutiérrez werd gestuit door Esteban. Henriksen en Berghuis waren aan de overkant gevaarlijker, maar verzuimden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, waardoor de thuisploeg mocht blijven hopen. Invaller Shadrach Eghan had daar nog een schepje bovenop kunnen doen, maar de Ghanees schoot na een goede actie van Castaignos naast.

Ook in de laatste twintig minuten slaagden de Enschedeërs er niet meer in om iets terug te doen, zelfs niet na een rode kaart bij de tegenpartij. Gudelj vergreep zich opnieuw aan Corona en zag zijn tweede geel. De Mexicaan was daarna zelf nog wel het dichtst bij de 1-2, maar slaagde er net niet in om een voorzet van Hidde ter Avest in het doel te krijgen. AZ hield zodoende stand en pakt de volle buit, waarmee het gat tot Feyenoord is verkleind tot drie punten. Twente blijft twaalfde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopen dat Feyenoord derde blijft!

26 april 2015 om 18:45

Ik ben Feyenoordsupporter, maar mijn club is de 3e plek onwaardig de laatste weken. Totaal gebrek aan scherpt en inzet, terwijl er nog wel degelijk iets op het spel staat, schandalige vertoningen.

26 april 2015 om 18:50

Hier deel ik met je mee!! Na 3 jaar nog steeds niet goed met druk omgaan dan zijn die spelers ook geen topclubwaardig.

26 april 2015 om 20:35

Corona speelde echt een heerlijke wedstrijd.
PSV moet hem sowieso halen voor 4 a 5 miljoen is die blijkbaar op te halen.
Zal zelf ook wel willend staan voor een transfer.
CL + PSV heeft al een sterke ploeg.

Eindelijk winnen we weer eens in Enschede . Klasse gedaan, jammer dat Feyenoord niet 1 punt minder mee neemt naar huis. Zie ze namelijk verliezen van Vitesse anders was plekkie 3 nog mogelijk. Nu zie ik dat niet meer gebeuren, eno nu kunnen we alvast voorbereiden voor de Play-offs.

Jammer van Gudelj dat hij niet durft te spelen tegen zijn oude club Nac, erg bewust gepakt.

26 april 2015 om 18:44

Wij moeten winnen van Vitesse, dan zijn we zeker van plek 3 (of jullie moeten komende wedstrijden wel heel erg uithalen). Ik zie ons eerlijk gezegd in deze vorm niet winnen bij Zwolle en dat zal moeten als we niet winnen van Vitesse

26 april 2015 om 18:46

Nee, daarom ik had nog hoop als jullie hadden verloren maar dat is niet gebeurd.
Gefeliciteerd met de derde plek.

26 april 2015 om 19:56

waarom gefeliciteerd? wie zegt dat feyenoord wint van Vitesse en pec uit in deze vorm?

26 april 2015 om 20:08

Tja denk dat AZ nog een reële kans heeft op de derde plek vooral als je het resterende programma ziet

Az-NAC
Excelsior-AZ

Feyenoord - Vitesse
Zwolle - Feyenoord

Lijkt me dat AZ sowieso de 6 punten gaat pakken........

Ajax speelt al weken drama begrijp niet dat het zo ingezakt is bij Feyenoord als je weet dat Ajax en dus plek 2 te achterhalen was. Al denk ik ook dat het met kwaliteit te maken heeft. Als je bijvoorbeeld Kazim neemt die komt gewoon te kort en kan zijn ploeg ook niet helpen als het er op aan komt.

26 april 2015 om 18:46

De derde plek is zeker nog niet vergeven. Vitesse en PEC zijn twee zware tegenstanders, waar Feyenoord zomaar 2x van kan verliezen (of gelijk spelen).
Dan nog zal AZ in principe 2x moeten winnen (of 1 winst en 1 gelijk spel) en dat tegen op papier toch even wat minder pittige tegenstanders.
Komende speelronde wordt in ieder geval een hele mooie!

26 april 2015 om 20:19

Het zou een schande zijn als AZ 3e zou worden. AZ maakte 2 wonderschone goals, maar dat was ook alles. Wat een ontzettende schopploeg is dat zeg. Puur gericht op intimidatie. Wat die Gouweleeuw allemaal uithaalt heeft niets met voetballen te maken. Hij had al meermalen een 2e gele kaart verdiend. Bijv. toen hij Ziyech in het strafschopgebied gewoon onderuit schoffelde (eerst zijn been en daarna de bal). Geen strafschop en gele kaart!
Ook Gudelj mag van de scheidsrechters veel te veel. Eindelijk een rode kaart, die hij in de eerste helft al verdiend had. Schopt Corona puur onderuit zonder in de richting van de bal te schoppen. Om als aanvoerder te laten zien, dat je je niet moet laten dollen. Blom staat er bovenop en doet nauwelijks iets. In de 2e helft is er nauwelijks gevoetbald. En dan Blom met zijn 1,5 minuut naspeeltijd na zo veel tijdrekken, enz. Lijkt nergens op.

26 april 2015 om 21:37

@wielaart misschien moet je huilen dat az op dit moment gewoon net een beetje beter is...Zo'n schopploeg is het nou ook weer niet hoor, vergeleken met Atletico Madrid pffff

26 april 2015 om 21:39

Toch bijzonder dat jij die mening hebt. Dit is namelijk de eerste rode kaart die AZ pakt dit seizoen en daarnaast vooral weinig gele kaarten. Als jij die mening baseert op één wedstrijd, ben je niet echt objectief bezig.

26 april 2015 om 21:59

@wielaart

Even die bril afzetten misschien?

26 april 2015 om 23:32

Kijk even terug naar de 1e gele kaart. Daar glijd de speler van jouw cluppie zelf door en daarna de stervende zwaan spelen.

Feyenoord krijgt nu Vitesse en als laatste naar Zwolle, ik zie ze die allebei niet winnen eerlijk gezegd. Tegen Vitesse zal alles gegeven moeten worden, dat wordt een mooie wedstrijd!

26 april 2015 om 18:46

Fijn dat je er van uit gaat dat AZ haar resterende wint. Vorige week zou Vitesse zomaar even derde worden, een week later zijn ze afgehaakt. Buiten dat is AZ zo wisselvallig als de pest, die kunnen volgende week zo weer keihard klop krijgen.

26 april 2015 om 18:48

Hmmm verkeerd gelezen, mijn reactie kan weg want slaat nu nergens op excuus.

Twente heeft zoveel kwaliteiten op het veld staan. Ik heb altijd getwijfeld aan de kwaliteiten van Schreuder als trainer. Denk dat dit te hoog is gegrepen voor hem.

26 april 2015 om 18:50

idd kwalitatief doen ze in mijn ogen niet onder dan Feyenoord AZ. Tactisch zit er gewoon een onbenul op de bank. Al zet je hem in de 6e klasse van de zondag als trainer dan nog zal er bij een club niks veranderen.

26 april 2015 om 19:14

Klopt maar laten ze er eens 1 neerzetten die in ieder geval iets meer tactiek inbrengt, want dat is ver te zoeken.

Feyenoord zou thuis moeten winnen van Vitesse om zeker te blijven van plek 3. Ik zie namelijk AZ beiden wedstrijden wel winnen.

26 april 2015 om 18:54

Het zou kunnen dat de plek 3-5 erg spannend gaat worden de laatste wedstrijd.

Alleen moet ik dan wel meteen denken aan de laatste wedstrijd tegen Excelsior, de kampioenswedstrijd.......

Wordt tijd dat we dan ff recht gaan zetten, maar dan wil ik ook meteen plek 3 hebben (gaat niet gebeuren)

26 april 2015 om 18:58

Haha toen ik het competitieschema zag voor het seizoen, moest ik bij die laatste wedstrijd daar ook meteen aan denken. (blijft pijnlijk!). Hopelijk kunnen we het dit jaar een klein beetje recht zetten door dan plek 3 binnen te slepen.

27 april 2015 om 01:22

Denk dat het jullie nu wel gaat lukken om te winnen van Excelsior.

Waardeloze wedstrijd, echt waardeloos. 1e helft echt dramatisch, 2e helft was ook niet goed maar probeerden ze het enigszins met opportunistisch voetbal.. Weinig tot geen uitgespeelde kansen. En dat het 1e doelpunt uit een corner valt is ook niet verrassend meer. 1 op de 5 (!) tegendoelpunten uit corners..

Het 2e doelpunt ook dramatisch verdedigd. Mokotjo en Schilder op 5 meter (of meer) van Berghuis, Ziyech loopt niet mee met M. Johansson en Martina laat A. Johansson zomaar lopen. Echt het schoolvoorbeeld van slecht verdedigen.

Corona enige lichtpuntje, Eghan viel ook wel redelijk in en Marsman maakte weer een degelijke indruk. De rest (zwaar) onvoldoende naar mijn mening

Marsman: 6,5
Ter Avest: 5
Andersen: 4,5
Bjelland: 4,5
Schilder: 4
Mokotjo: 4
Gutiérrez: 5,5
Tapia: 5
Ziyech: 4
Castaignos: 3 (voor de moeite)
Corona: 7

Martina: 4,5
Eghan: 6,5
Borven: nvt

Al met al een dikverdiende overwinning voor AZ, je mocht blij zijn dat AZ niet groots speelde anders had het met de rust veel hoger geweest. Gudelj had (als het kon) ook 2x rood mogen hebben maar ach. Az'ers: gratz. Dikverdiend.

26 april 2015 om 22:43

Psv moet Corona kopen. De enige die een goed niveau haalde. Waar had Gudelje nog een rode kaart moeten krijgen dan?

Dieptepunt bij Twente. Ongeacht de 6 punten in de mindering hoor je gewoon in het linkerrijtje te eindigen, zeker met de selectie die ze hebben.

Belachelijk slechte wedstrijd weer, kansen werden net zoals vorige week weer niet afgemaakt door Twente.

26 april 2015 om 19:21

Hebben we kansen gehad dan? Niet hele grote iig

26 april 2015 om 19:51

Veel schoten net naast.

Berghuis ook een paar keer.... Dus 2-3/3-3 had makkelijk gekund.

Als Feyenoord niet wint van Vitesse of Pec zijn ze de 3de plek kwijt aan AZ. Twente presteert dramatisch gezien de kwaliteiten. Ze zouden makkelijk met Vitesse,az en Feyenoord mee moeten kunnen

26 april 2015 om 19:37

Nah stel Feyenoord verliest van Vitesse en wij winnen van Nac, staat Feyenoord nog riant voor kwa doelsaldo. Daarom blijft het jammer dat ze niet verloren hebben van Groningen. Ik had nog hoop, maar dat was na die wedstrijd afgelopen. Zie ons niet meer 3de worden, maar goed de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Feijenoord is plekje 3 kwijt. AZ of Vitesse. En terecht.

Haha! Volgende wedstrijd winnen van Willem II en we hebben zelfs nog theoretisch kans op om play-offs te halen!!

Dromen mag altijd!

ON: Twente zwaar uit vorm, misschien is het bovenin erg onrustig maar ondanks dat hoort het elftal gewoon te blijven voetballen. Maar goed, die zullen wel blij zijn dat het seizoen over 2 wedstrijden is afgelopen!

Gudelj had twee keer direct rood moeten hebben. Belachelijke overtredingen. Verder verdiende overwinning voor az.

26 april 2015 om 19:58

Die eerste is toch geen direct rood joh.... Corona lag al zoals hij de hele dag al deed.

Bij het eerste moment raakte Gudelj corona met de wreef.

Tweede was natuurlijk in 1x rood dus AZ en Gudelj komen nog goed weg met 2x geel en dus maar 1 wedstrijd schorsing.

En gudelj moet ajax naar een hoger niveau brengen? Hij is niet eens de beste speler bij az.

26 april 2015 om 19:59

Gouweleeuw en berghuis zijn ook veruit het beste dit jaar.

Met daarachter Ortiz (voor de winterstop), Gudelj en hoedt.

26 april 2015 om 20:00

Poulsen is uiteraard onze topper! Bijna vergeten... Kan alleen niet aanpassen via mobiel

26 april 2015 om 20:05

Vandaag zeker niet nee. En ik denk dat AZ hem ook niet heel erg zal missen volgend jaar. Met Ortiz, Hendriksen, Haye en Overeem zijn er genoeg vervangers. Maar zijn kwaliteiten zijn absoluut een goede aanvulling op de gebreken van het huidige Ajax. Ik denk ook dat Twente juist zo'n spelers mist op dit moment.

Feyenoord heeft aan 1 zege genoeg en die zie ik ze wel pakken, dat afschuwelijke doelsaldo breekt AZ nu op. Maar wat zou het leuk zijn als Vitesse niet van Feyenoord verliest. Jammer dat we een aantal keren flink genaaid zijn in maart anders was plek 3 gewoon voor AZ geweest.

26 april 2015 om 21:27

Als Feyenoord gelijkspeelt tegen Vitesse, en dat zou echt geen verrassing zijn, dan moet Feyenoord uit van PEC winnen. Dat kan nog wel eens een te zware opgave zijn.
Ik verwacht dat Feyenoord 2 punten uit deze 2 wedstrijden gaat halen.

AZ moet dus 2x winnen om Feyenoord te passeren want het doelsaldo van Feyenoord is veel beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren