Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ komt geen moment in problemen en gaat met Ajax en Feyenoord mee

Laatste update:

Vrijdag zullen er bij de loting voor de groepsfase van de Europa League drie Nederlandse clubs in de koker zitten. Ajax en Feyenoord waren al zeker van deelname aan het hoofdtoernooi en donderdagavond regelde ook AZ een ticket, door met 0-0 gelijk te spelen tegen Vojvodina Novi Sad. Na de 0-3 overwinning van vorige week in Servië was dat ruim voldoende voor een feestje.

/

Vojvodina moest na de pijnlijke nederlaag in eigen huis natuurlijk aanvallen om nog een kans te maken op een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League, maar de ploeg had simpelweg te weinig kwaliteit in huis. Vojvodina probeerde in de beginfase wel het initiatief te nemen, maar AZ was niet onder de indruk en nam de controle al snel over. De thuisploeg was echter duidelijk niet van plan om vol de aanval te zoeken en daardoor werden de toeschouwers niet echt vermaakt.

In de eerste helft kwamen Ron Vlaar en Fred Friday nog wel in de buurt van een openingsdoelpunt, maar de schoten van afstand van de verdediger en de aanvaller kwamen niet in het net terecht. Vojvodina kwam niet verder dan een paar afzwaaiers en daardoor was de 0-0 ruststand geen verrassing. Kort in de tweede helft kreeg Markus Henriksen een goede kans, maar de Noor (die met Anderlecht praat over een transfer) kreeg de bal niet goed voor zijn voeten en kon niet afdrukken.

Aan de overkant viel er plotseling een moment van opwinding te noteren dankzij Dejan Meleg, wiens schot net naast het doel van Sergio Rochet ging. De keeper hoefde dus niet in actie te komen en daar veranderde in het restant van de tweede helft niets aan. AZ was de baas op het veld en kreeg nu wél grote kansen om op voorsprong te komen, maar Mattias Johansson vond doelman Marko Kordic op zijn pad, Friday kopte naast en Henriksen zag zijn schot door Kordic over de lat getikt worden. Er vielen dus geen goals, maar die had AZ ook niet nodig om door te bekeren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slechte wedstrijd van AZ, maar wel de 0 gehouden zonder in de problemen te komen, Europees dus prima. Op naar de groepsfase en hopen op een gunstige loting zodat alle 3 de ploegen door kunnen, zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal.

25 augustus 2016 om 21:56

geen blessures aan overgehouden, ik vind het allemaal wel goed. krachten gespaard en op naar zondag NEC

25 augustus 2016 om 23:02

Slim uitgespeeld inderdaad. Had nog beter gekund als ze iets meer druk hadden durven zetten, maar zoals ik al zei min of meer tactisch slim gespeeld.en weer verder, heel belangrijk voor het Nederlandse voetbal.
Hopelijk kunnen ze dit nog lang vol houden.

Tja, ik neem ze niets kwalijk maar met een klein beetje meer concentratie hadden ze er nog eentje in kunnen prikken en had Nederland er weer een halve bonuspuntje bij.

25 augustus 2016 om 22:15

Ik vind dat AZ hier wel complimenten verdiend. Ze presteren bijna iedere keer weer goed in Europa voor zo'n club.

25 augustus 2016 om 22:34

Vorig jaar was groepfase matig ja. Maar ze kwamen toen wel weer beide voorrondes door, door onder andere de nummer 3 van Turkije uit te schakelen. En zelfs 2 keer van te winnen.

26 augustus 2016 om 06:10

Daar is niets matig aan. Het is jaarlijks de doelstelling om de voorrondes door te komen en in de groepfase maar te zien waar het schip strandt.

Geen geweldige wedstrijd,maar er stond weinig meer op het spel voor Az.
Die 3-0 voorsprong konden ze eigenlijk niet meer weggeven, en dat wist Vojvodina ook wel.
Nu heb je dus 3 Nederlandse clubs in de Europa League,en een in de CL. Hopelijk zijn de lotingen in de Europa League wel gunstiger.

Wedstrijd snel vergeten. Geen moment in de problemen gekomen, minimale inspanning met deze omstandigheden en wederom de groepsfase bereikt. Eerste doelstelling van het seizoen gehaald!

Klasse, nu punten sprokkelen in Europa jongens. Ik vind AZ altijd sterk in Europa. Leuke ploeg!

Jammer dat t geen overwinning werd.

We hebben onze plicht gedaan, Forza AZ!!

Jammer dat ze niet gewonnen hebben. Had ik 4 tientjes kunnen winnen.

Hadden ze gewoon moeten winnen. Schrijnend gebrek aan motivatie. Jammer voor de punten, al verwacht ik er toch niks meer van met een zwak Ajax, een PSV in die poule en Feyenoord met een half legioen.

25 augustus 2016 om 22:49

Lekker positief ;-)

25 augustus 2016 om 23:31

Klopt, maar de voortekenen zijn al slecht en de laatste vier jaar heeft Nederland werkelijk niets gepresteerd! Enkel PSV afgelopen seizoen.

26 augustus 2016 om 00:05

Ik ga meestal van het positieve uit, echter na de wanvertoning gisteren van Ajax moet ik je ook wel gelijk geven. Mijn Ajax bril zit de laatste maanden een stuk minder prettig helaas.

26 augustus 2016 om 02:08

Imponeria heeft gewoon gelijk. Niet teveel van verwachten. Gewoon geen eenvoudige wedstrijden voor NL clubs

25 augustus 2016 om 23:04

AZ had helemaal niet moeten winnen, Vojvodina had moeten winnen. Bij AZ ging het erom geen krachten te verspillen en blessurevrij uit deze wedstrijd te komen. Heeft ook niets met motivatie te maken, maar met het plan.

Wordt de loting morgen ook uitgezonden op televisie?
Zeer benieuwd naar het verloop van de Europa league nu Nederland met drie teams aanwezig is in de poulefase.

25 augustus 2016 om 22:56

Ja, 1 uur op Eurosport.

25 augustus 2016 om 22:57

Om 13;00 op de uefa site kan je de loting volgen.

Toch jammer dat er geen overwinning is geboekt, scheelt toch weer een half punt. Maar goed over twee wedstrijden gezien een uitstekend resultaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren