Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ gaat keepersprobleem oplossen met komst van WK-doelman

Laatste update:

Mathew Ryan moet de nieuwe eerste doelman van AZ worden, zo melden bronnen rond de club uit Alkmaar aan De Telegraaf. AZ is naar verluidt in verre onderhandeling met de dertigjarige doelman van FC Kopenhagen, die deze winter nog met Australië actief was op het WK in Qatar. Eerder liepen de Alkmaarders de komst van Tomas Vaclik (Olympiakos) en Sean Johnson (New York City) mis.

Dat AZ het keepersgilde met Ryan wil versterken, mag geen verrassing heten. Trainer Pascal Jansen kan de komende tijd niet beschikken over de talentvolle reservedoelman Sem Westerveld. De twintigjarige sluitpost kampt met een knieblessure, al is het niet bekend hoe lang hij exact uit de roulatie is. Peter Vindahl, die zijn basisplaats dit seizoen kwijtraakte aan Hobie Verhulst, werd daarnaast in december verhuurd aan 1. FC Nürnberg.

Ryan beschikt bij Kopenhagen nog over een contract tot medio 2024. De 79-voudig international van Australië deed de afgelopen jaren de nodige ervaring op. Hij maakte in 2015 de overstap naar Europa met een transfer van Central Coast naar Club Brugge en verdedigde vervolgens het doel van onder meer Brighton & Hove Albion, KRC Genk en Valencia. Ook heeft hij drie duels voor Arsenal achter zijn naam staan. Op het WK in Qatar strandde Ryan als aanvoerder van Australië in de achtste finales tegen de latere wereldkampioen Argentinië (2-1).

De ervaren doelman was niet de eerste keus van AZ, dat ook geïnteresseerd was in Tomas Vaclik en Sean Johnson. Vaclik kwam vanwege schouderproblemen echter niet door de medische keuring, terwijl de Amerikaanse sluitpost Johnson het aanbod van AZ naast zich neerlegde. Vanwege de keepersproblemen zaten Rome Jayden Owusu Oduro (18) en Daniel Deen (19) zaterdagavond in het Eredivisie-duel met Vitesse (1-1) op de reservebank.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Zou een hele goede aankoop zijn. Blijft een goede keeper!

8 januari 2023 om 14:23

Geweldige keeper! Slim gehandeld van AZ. Ben een groot fan van deze doelman en vind hem qua reflexen zelfs 1 van de beste. Hij is niet al te groot maar hij compenseert dit uitstekend met sprongkracht en goede positionering. Niet voor niks vaste keeper van Australië al jarenlang en was op het WK ook gewoon sterk aan het keepen. Vooral tegen Tunesië en Denemarken was hij uitstekend. Deze jongen is ook nog is een leider en kan de verdediging goed neerzetten.

8 januari 2023 om 14:28

top nieuws, volgensmij heeft hij ook nog eens een ontsnappingsclausule van 500k

8 januari 2023 om 14:37

Alles beter dan de lijnkeeper die we nu hebben. Gisteren weer 2 verliespunten, alleen uitstappen was al voldoende.
Dus als deze gewoon uitkomt gaan we er al op vooruit.

8 januari 2023 om 15:17

Echt he, waarom stapte hij niet 2 meter naar voren.

is opzich een prima keeper, zonder er verder diep op in te gaan zat ik aan deze man te denken voor ajax (of psv aan begin van het seizoen voordat die argentijn kwam).
denk dat ryan of vaclik beide prima keepers zullen zijn voor az

Gewoon een hele goede keeper. Doet AZ uitstekende zaken mee.

Goede versterking, momenteel de enige zwakke plek in de selectie, naast de coach positie.

Dit zou wel heel lekker zijn voor az. Mooi dat ze ook in deze vijvers gaan vissen

Dit zou een hele fijne oplossing zijn. Bewezen keeper en voor die positie nog jarenlang inzetbaar. Ook een prima voorbeeld voor de talenten die eraan komen. En als pluspunt waarschijnlijk genoeg persoonlijkheid om zich niet te laten verpesten door onze waardeloze keeperstrainer. Die zou ook vervangen moeten worden namelijk.

8 januari 2023 om 15:21

Zou wel wat zijn als ook deze keeper uit het niks alles weg gaat stompen een paar weken nadat hij is binnen gekomen. Dan fiets ik hoogstpersoonlijk naar het stadion om Huiberts even te vertellen dat dat niet helemaal de bedoeling is.

Prima keeper! AZ heeft echt een leuk team, dark horse voor de titel?

8 januari 2023 om 15:02

Dat verwacht ik niet. Wedstrijden zoals tegen Vitesse moeten gewonnen worden maar we laten te veel onnodig punten liggen.

Eindelijk een goede keeper. Jammer dat Vaclik niet door de keuring kwam. Heeft een hele goede periode bij Sevilla gehad voor hij naar Griekenland vertrok. Ryan is ook geweldig. Mooi. Hopelijk nog een goede rechts buiten en az kan er weer tegenaan

Erg goede doelman, daar gaat Az zeker plezier aan hebben.

Er was toch wat frictie tussen de doelmannen van Kopenhagen ? Toen deze doelman een blunder beging was zijn collega er als de kippen bij om het hem dat in te wrijven.

Ryan was een paar jaar geleden een redelijke keeper in de Premier League, dus die zal bij AZ nog wel meekunnen. Als ik AZ zijnde was ik voor Noppert gegaan, maar die zal wel een stuk duurder zijn.

8 januari 2023 om 23:39

Daar willen ze 7 mio voor. Dat gaat AZ never nooit betalen als Westerveld over een paar jaar ook al klaar is voor het grote werk. Zoeken nu een oplossing om die tussenperiode te overbruggen, en dit lijkt me een meer dan geschikte kandidaat.

Eindelijk een nieuwe keeper! En het is ook nog eens een goede keeper. Hoop dat het door gaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren