Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ en Willem II grijpen mis: Noorse goalgetter tekent in Engeland

Laatste update:

Adama Valentin Diomande gaat aan de slag bij Hull City. De 25-jarige aanvaller heeft een contract voor drie jaar getekend en kost omgerekend 2,3 miljoen euro.

De enkelvoudig A-international van Noorwegen is na onder anderen Moses Odubajo de zevende zomeraanwinst van het team van Steve Bruce, dat na vijf speelronden op de tweede plaats staat in de Championship. Diomande had bij Stabaek IF nog een contract tot de zomer van 2017.

In dienst van deze club kwam hij in 25 wedstrijden tot 23 doelpunten en eerder speelde hij voor IL Hödd, Lyn Oslo, Dinamo Minsk en Strömsgodset IF. Hij werd ook in verband gebracht met onder meer Willem II, AZ, Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen en Red Bull Salzburg.

Denk jij dat AZ serieuze interesse had in Adama Diomande?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

AZ is wel een faalhaas op de transfermarkt. Wat hebben ze nou in gods-naam gedaan? Het lijkt wel of ze net zo'n hoge schuld hebben als FC Twente, alle kwaliteit is verkocht. Wat een bizar slechte selectie hebben ze nu! Alleen wat jonge talentjes waarvan je moet hopen dat ze heel snel beter worden. Stewart, stewart, what have you done? In de Europa League verwacht ik iig niets van AZ.

1 september 2015 om 19:25

AZ was flink Eigen Vermogen aan het opmaken. Deze transferzomer moet dit gestopt hebben en de verliezen van afgelopen en komend jaar dekken.

1 september 2015 om 19:30

AZ was toch al schuldenvrij toen Toon Gerbrands weg ging? Ik begrijp dit gewoon niet. Er is toch zeker iets van 12 miljoen binnengekomen vermoed ik. Hier ontbreekt een motief.

1 september 2015 om 19:44

Er is voldoende Eigen Vermogen maar er wordt operationeel flink verlies geleden. Zelfs in het sportieve succesvolle seizoen van 2 jaar geleden. Daar zat een ontslagpremie in, maar toch.

1 september 2015 om 20:20

Imponeria... Er is een groot verschil tussen schulden en eigen vermogen...

AZ is haar eigen vermogen (spaargeld bijv) aan het opkrikken om zo 12-15 miljoen op de bank te hebben in plaats van 5.

Dat is nodig om 2-3 slechte jaren op te vangen

1 september 2015 om 22:11

@bulkzooi
AZ leed verlies omdat alleen Viergever en Beerens werden verkocht voor 2 miljoen per stuk.

Maar die 4 miljoen werd grotendeels teniet gedaan door achterstallig onderhoud aan het stadion (1.5 miljoen) en het ontslag van Verbeek (1 miljoen) en daarnaast nog andere onverwachte kosten zoals het aantrekken van Advocaat na het ontslag van Verbeek dat kostte ook nog eens 8 ton.

Dan heb je dus 3.3 miljoen aan extra kosten moeten maken... en die 4 miljoen die binnenkwam komt nooit voor 100 procent binnen, daar gaat nog een fors deel naar zaakwaarnemers en andere kosten.

Zonder het ontslag van Verbeek + onderhoud + Advocaat zijn salaris had AZ precies 0,- gedraaid en geen verlies of winst gemaakt.

AZ werkt dit jaar ook met een begroting van 22-23 miljoen euro waardoor er geen ''verlies'' meer wordt geleden en transfers dus niet noodzakelijk meer zijn.

1 september 2015 om 23:25

De verkoop van Martens viel zelfs ook nog in dat boekjaar dus het operationele gat was een flink groter dan de eenmalige kosten. Zie de jaarcijfers met een ruim operationeel verlies.

Al bij al, AZ noteerde na seizoen 2013/2014 een netto verlies van ruim €3 miljoen waardoor het E.v. slonk naar €8.7 miljoen. Stewart gaf het sportieve succes en bijhorende premies de schuld ;-)

Over 2014/2015 is een klein netto verlies aangekondigd. Ik vermoed operationeel zo'n €2 miljoen op een omzet van €30 miljoen. Qua transfers wordt er een €0.5 miljoen winst gemaakt ( €3.5 miljoen afschrijving en €4 miljoen uitgaande transfers). Hiermee daalt het EV verder maar de begroting is weer meer in lijn met de bedrijfslasten.

Dit seizoen kan je, naast min. €16 miljoen transferoverschot (minus de transfers van Jahankabesh en Rienstra maar wel met veel lagere afschrijvingen), ook rekenen op EL-inkomsten(min. €4 miljoen). Deze netto winst stevent af €15 miljoen en is nodig voor het nieuwe trainingscomplex. De lagere spelerssalarissen moeten de club break-even maken.

Wat nu staat, is een kerngezonde club gericht op opleiden, met een conservatieve begroting van €22 miljoen en een eigen vermogen van €10 miljoen. Tevens een nieuw trainingscomplex en lage stadionlasten.

2 september 2015 om 09:22

Hoe km jij aan die bedragen?
AZ heeft voor 32 miljoen aan transfer bedragen ontvangen

2 september 2015 om 11:57

transfermarkt. Maar die is vaak niet volledig. Hoe kom jij aan €32 miljoen?

1 september 2015 om 20:22

AZ gokt vol op de eigen jeugd met Haps, Luckassen, Haye, Van Overeem, dos santos en vaarnold.

En Rienstra ook eigen jeugd is nu terug.... Verder alleen coutinho en van der linden gratis gehaald en Janssen voor 3 ton

1 september 2015 om 20:29

Ja, dat zei ik ook al: vooral jeugd. Maar zonde dat AZ zoveel kwaliteit kwijt is geraakt, weer een subtopper minder in de Eredivisie.

1 september 2015 om 20:43

Brezanicic ofzo en jahanbaks zijn toch ook gewoon gehaald ..

1 september 2015 om 21:20

Brezancic komt uit de 2de divisie in Servie dus daar kan je nog weinig over zeggen of hij van grote impact gaat zijn. Haps is bij AZ momenteel linksback en een van de minst slechte.

En Jahanbaksh is al 4 weken bezig met fit te raken... misschein dat dat wat wordt over 2 weken

1 september 2015 om 21:22

@imponeria
Een subtopper kwijt?

Jongens als Luckassen, Haps, Haye, Dos Santos en Van Overeem hebben nog lange contracten..........en Rochet/coutinho, Van der Linden, Janssen en Rienstra ook.

AZ is deze zomer 6 basisspelers kwijtgeraakt......daar tegenover staat dat de huidige kern gemiddeld nog 2-3 jaar of langer onder contract ligt.

Alleen staat het tot nu toe vast dat volgend jaar Mattias Johansson weggaat (aflopend contract) of komende winter al. Daar mis je niks aan.

En Gouweleeuw zal volgende zomer wel vertrekken voor 4-5 miljoen euro.

1 september 2015 om 23:08

Nou Jan, ik begrijp je positivisme, maar tot nu toe is het niet best in de competitie. Met Alireza en Brezancic kan het alleen maar beter, toch vraag ik me af of een plek bij de eerste zes reëel is.

1 september 2015 om 23:58

Vitesse en Twente hebben bijna een volledig nieuwe basis en Heerenveen en Groningen hadden toch een flinke achterstand. Ook Zwolle is aardig verbouwd waardoor het koffiedik kijken is welk team dit jaar als best voor de dag komt.

Dit gaat over de plaatsen 4 tot en met 9. Mijn voorspelling: Vitesse, Heerenveen, Groningen, AZ, Zwolle, Twente.

2 september 2015 om 02:27

Er lopen aan het einde van het seizoen meer contracten af: Rochet, Johansson, Lewis, Haye, Spierings, Vaarnold.

2 september 2015 om 14:40

Mattias Johansson is een basisspeler en mag/gaat/wil weg ja.
Haye is geen basisspeler maar AZ heeft een 2-jarige optie te verlengen

Spierings en Vaarnold zitten misschien opties in het contract, dat is nog niet bekend omdat beide heren slechts voor 2 à 3 jaar tekende in principe, maar voor die 2 geldt, dit jaar moet je het laten zien tijdens invalbeurten.

Vaarnold maakte zijn debuut tegen Ajax en was onzichtbaar. Spierings deed vorig jaar tegen PSV heel goed mee.

Lewis mocht eigenlijk weg van AZ als vleugelspeler, op eigen verzoek heeft hij zich laten omscholen tot een rechtsback in de voorbereiding, dus hij mag zich net als Vaarnold en Spierings bewijzen.

Zelf verwacht ik dat de optie in het contract van Haye wordt gelicht binnenkort (voor April officieel pas) en dat Spierings ook zeker een nieuw contract krijgt.

Lewis en Vaarnold gaan het niet redden gok ik dus daar mis je ook niets aan gezien het normaliter geen ''eerste 18'' spelers zijn

1 september 2015 om 20:28

Pardon? Je hebt de helft nog niet in actie gezien. Jahanbaksch, Brezancic en Rienstra zijn ook nog gehaald hè. Die deden in de Europa League nog niet eens mee. En dan heb je in elke linie een goeie versterking.

Ik denk niet dat Willem II zulke verregaande interesse had, dat ze 2,3 miljoen wilde neertikken voor deze speler.

1 september 2015 om 19:56

Nee denk ik ook niet. Ook nergens eerdere gehoord dat we interesse zouden hebben in hem. Willem II kan en wil geen transfersommen betalen en 2.3mln zou een record zijn voor willem II dus nee klopt niets van.

Jammer dat hij niet naar de eredivisie is gegaan. Ook is het jammer voor Stabaek dat momenteel 2de staat in de Noorse competitie. Ze zijn nu hun beste speler kwijt en waarschijnlijk zullen ze de 2de plaats nu niet meer vast kunnen houden. Kan een verrassing worden bij Hull City.

Jammer maar helaas. Stuk teleurstellender is dat AZ geen normale keeper kan halen. Met die Esteban imitator in het doel gaan ze nog een hoop punten verspelen. Een echte linksbuiten of een echte rechtsback zou fijn zijn, maar een normale doelman is toch wel prioriteit.

1 september 2015 om 19:43

Niet dat ik een fan was van Esteban , maar die jongen was wel beter dan Rochet , die keeper is nog veel matiger

1 september 2015 om 19:49

Rochet gaat dit seizoen veel punten kosten voor AZ als hij zo blijft schutteren op goal.

1 september 2015 om 19:48

Rechtsback Tiendalli die zojuist transfervrij is geworden? Lijkt me verdedigend een stuk beter dan Johansson en heeft bovendien de nodige ervaring.

1 september 2015 om 21:24

AZ heeft Gino Coutinho ook nog hè.

Ik verwacht dat binnen een paar wedstrijden Coutinho op goal staat, want Rochet is nog wat te onrustig. De verdediging en Rochet lijken elkaar meerdere malen niet te begrijpen.

Esteban was een idioot die richting iedere bal rende bij corners bijvoorbeeld waardoor hij continue mis tastte.... en hetzelfde met 1 op 1s ging Esteban er in als een idioot..............terwijl Rochet meer een wat ''lieve'' jongen is en erg afwachtend is met corners en 1 op 1s.

Rochet en Esteban zijn dus als persoon (rustig tegen agressief) totaal anders maar ook als keeperstijl ... Rochet rustig/afwachtend tot Esteban te dominant willen zijn.

AZ en Groningen hebben m gescout, maar te duur bevonden door beide clubs.

1 september 2015 om 21:26

AZ wilde hem halen als vervanger van Aron Johansson. En hij werd niet te duur bevonden, Hull City genoot gewoon de voorkeur van Diomande.

Hull betaalde vorig jaar in de Premier League al forse salarissen, dus het zal mij niets verbazen als Diomande zelfs met een Hull in de championship flink wat tonnen meer bij Hull krijgt dan bij AZ mogelijk was.

Oh en Hull City is natuurlijk een perfecte opstap richting de Premier League... of je promoveert met Hull of je speelt jezelf in the picture.... daar heb je meer aan dan in de Eredivisie spelen.

ik zou zeggen na de club waar je het meest aan te danken hebt utrecht dus maar of hij haalbaar is

1 september 2015 om 21:27

Diomande naar Utrecht? Gaat het vriend
Of heb je het over Tiendalli? Want dan zit je in het verkeerde topic ha!

On:
Diomande is qua salaris veel te duur voor Nederlandse clubs, AZ kon de 2,3 miljoen nog ''makkelijk'' aftikken gezien er 20 miljoen is binnengekomen en maar 5 miljoen uitgegaan aan transfersommen/tekengeld. Maar dan is salaris waarschijnlijk een breekpunt dat Diomande liever naar de championship gaat.

1 september 2015 om 22:59

over tiendalli natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren