Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ doet zaken met Internazionale en gaat centrumverdediger huren’

Laatste update:

Zinho Vanheusden is dicht bij een tijdelijke overstap naar AZ, zo melden onder meer Sky Italia en het Algemeen Dagblad. De 23-jarige centrumverdediger komt over van Internazionale en zal in Alkmaar de concurrentiestrijd aangaan met onder anderen Sam Beukema en Bruno Martins Indi.

Vanheusden moet de vierde zomeraanwinst worden van de Alkmaarders, die zich eerder al verzekerden van de handtekeningen van Maiyckel Lahdo, Mees de Wit en Jens Odgaard. De enkelvoudig Belgisch international kwam afgelopen seizoen huurbasis uit voor Genoa. De verdediger maakte mede door aanhoudend blessureleed speelminuten in slechts veertien Serie A-duels en twee wedstrijden in de strijd om de Coppa Italia.

Zinho Vanheusden

Dat de verdediger opnieuw elders gestald zou worden, kwam niet als een verrassing. Begin juni liet de vader van Vanheusden, Johan, in gesprek met Le Soir al doorschemeren rekening te houden met een huurperiode. “Zijn toekomst? Dat weten we nog niet. Inter Milaan zal beslissen en wij zullen die keuze moeten respecteren. Op dit moment is Zinho's wens gewoon om te spelen en gezond te zijn. Of het nu bij Inter is of bij een andere club met een nieuwe lening.”

Vanheusden doorliep het grootste deel van de jeugdopleiding van Standard Luik, waarna hij in de zomer van 2015 voor een bedrag van een miljoen euro de overstap maakte naar Inter. In oktober 2020 debuteerde de verdediger bij de Rode Duivels in het oefenduel met Ivoorkust. Na zijn kruisbandblessure in het najaar van 2020 zat Vanheusden een jaar later nog wel diverse keren in de selectie van bondscoach Roberto Martínez, maar tot nieuwe optredens in de nationale ploeg kwam hij niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is van een degelijk niveau. Had de ideale 13e man bij PSV of Ajax kunnen zijn. Goede speler die AZ binnenhaalt. Helaas huren.

5 juli 2022 om 22:37

In Alkmaar zingt rond dat het met optie tot koop is. Media in Belgie melden dat overigens ook.

5 juli 2022 om 22:49

@azrico ben wel benieuwd naar de hoogte ervan. Is voor 11 miljoen gekocht door Standard van Inter, weer verkocht aan Inter voor 15 mln.

5 juli 2022 om 23:01

@jeffrey; dat ben ik ook, maar weet dat dus niet. Zal in ieder geval niet voor een appel en een ei zijn. VI meldt nu overigens ook dat het waarschijnlijk met optie tot koop is.

6 juli 2022 om 09:26

Had bij Ajax en PSV ook gewoon makkelijk in de basis gestaan, dit is mits hij komt misschien wel beste centrale verdediger van de eredivisie zolang hij geen blessures heeft.

Dit is top voor Az , een goeie centrum verdediger..
Dit gaat Az echt versterken
Veel plezier in Alkmaar Zino !

Inter had hem er ook gewoon bij kunnen houden dit jaar vind ik zelf. Echt gewoon een heel groot talent die qua talent makkelijk mee kan in de top van de eredivisie. Alleen die dekselse knieën.

5 juli 2022 om 22:39

Als ik het zo lees is deze stap toch juist een goede oplossing voor iedereen? Denk dat dit beter is dan bij Inter op de bank.

5 juli 2022 om 22:42

Op deze leeftijd uitlenen aan een subtopper uit Nederland (met aankoopoptie) staat toch bijna gelijk aan afschrijven.

En verder vind ik de back-ups bij inter ook niet echt indrukwekkend tot op heden.

5 juli 2022 om 22:44

Ik had niet gelezen dat er een aankoopotie voor AZ bij zat. Dan is het voor Inter misschien wat minder voordelig inderdaad

5 juli 2022 om 22:52

Ben dan toch benieuwd hoe veel die aankoop optie is. Vorig jaar kochten ze hem nog voor 16 miljoen terug, nog een 4 jarig contract. Geloof er zelf niet heel van dat er een optie bij zit maar je weet het nooit.

5 juli 2022 om 23:12

Is prima voor hem op deze leeftijd. Twee jaar bij AZ spelen en een mooie transfer naar Engeland of iets verdienen

6 juli 2022 om 09:43

Erbij houden snap ik niet zo goed. Met Bastoni, Skriniar, De Vrij, D'ambrosio hebben ze toch al aardig wat Cv's. Zie hem daar niet snel minuten pakken.

6 juli 2022 om 12:00

Dat zijn er vier voor drie plekken? 1 Langdurige blessure en je hebt geen back-up. Verder mag hij van mij gewoon nummertje vier worden en de voorkeur krijgen op D'ambrosio.

6 juli 2022 om 15:13

Op basis van wat mag hij dan de voorkeur krijgen? Zoveel heeft hij, mede door blessures, nog niet laten zien momenteel.

Verder is het belangrijk voor hem om veel minuten te maken, niet om 5e man te zijn. Hij is ''talent'', maar ondertussen ook al 23 jaar oud.

Dit is echt een hele goede verdediger hoor. Als deze jongen fit is dan is hij beter dan Beukema, Hatzidiakos, Indi. Ik had hem graag bij Feyenoord gezien. Sandler en Hendriks zijn weg. Hier hebben we zitten slapen

6 juli 2022 om 00:34

Is het nu telkens "we zitten te slapen" als een andere club ern mogelijk goede speler haalt.....nee toch🙄.

6 juli 2022 om 02:12

Haha eens Tinus, je kan niet iedereen op de korrel hebben. Gewoon heel leuke deal voor AZ. En niet geheel overbodig, want BMI is toch niet iemand waar je volledig op kunt bouwen. Laat staan Hatzidiakos

Mooi een jaartje proberen. Misschien volgend jaar kopen. Met Martens Indi heb je natuurlijk een probleem achterin, daar kun je niet mee verder.

5 juli 2022 om 22:52

Gewoon gerespecteerd international, waar heb je het over?

edit : het is eerder de vraag of hij nog langer onder zijn niveau wilt spelen na het WK.

Naar wat ik van hem heb gezien een zeer kundige verdediger, lijkt mij een goede optie voor AZ mits hij inderdaad weer fit is, maar door middel van huur is het niet iets waar je in zo'n geval aan vast zou zitten.

Ben bij deze speler, al langer overigens, zeer benieuwd naar waar zijn voornaam vandaan komt. In mijn oren een belachelijke voornaam, moet dan ook eerlijk bekennen dat ik zo'n verschrikkelijke voornaam purist ben, en ik ben ook op de hoogte dat het meer en meer voor al enkele decennia lang een rage is om de meest creatieve (of zal ik het houden op meest originele) voornaam te bedenken voor hun kroost, dus zou graag weten waar hij vandaan komt, hopelijk lezen enkele journalisten die bij de persconferentie aanwezig zijn even mee, hebben ze gelijk een leuke vraag.

5 juli 2022 om 23:29

Maakt me wel benieuwd naar jouw voornaam😏

5 juli 2022 om 23:38

Hij is vernoemd naar de Braziliaanse oud-voetballer Zinho, oa 55 interlands voor Brazilië in de jaren 90.

Was destijds een opmerkelijke clausule; Standard Luik kocht hem terug over voor een bedrag van 12 miljoen euro op voorwaarde dat Inter hem terug kon kopen zij het met winst in Standard's voordeel. M.a.w. Inter liet Vanheusden ervaring opdoen en Standard kreeg daarvoor hun geld terug inclusief een paar extra miljoenen.

Indien een blessurevrij seizoen speelt Vanheusden gewoon heel het seizoen in de basis van AZ. Die kan met alle respect voor AZ hogerop spelen maar opnieuw op voorwaarde dat hij blessurevrij is want dat is zijn grootste vijand. Een beetje Kompany maar dan al op het begin van z'n carriã¨re i.t.t. Kompany.

Positief nieuws! AZ heeft op papier 4 goede spelers gehaald waarmee we hopelijk weer mee kunnen doen om de bovenste plaatsen. Zeker als de selectie intact blijft heb ik er weer vertrouwen in. We verliezen Wijndal, maar die was afgelopen seizoen niet op zijn best en met Vanheusden, Mees de Wit en Kerkez zitten we gewoon breder in ons jasje achterin.

6 juli 2022 om 13:19

Ik ben ook wel benieuwd naar Odgaard. Denk dat hij kan verrassen aanstaand seizoen.

Als je al zo jong knieproblemen hebt ziet dat er niet meer goed uit voor de komende jaren als profvoetballer op topniveau. En echt heel veel heeft hij nog niet gespeeld. Best wel jammer voor zo een talentvolle speler.

En dan het centrum vormen met Beukema en het duo van afgelopen seizoen op de bank of beter nog, BMI gewoon de deur uit...

Maar ja, dat zal wel niet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren