Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ doet in Heerenveen goede zaken in strijd om vierde plaats

Laatste update:

AZ heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt. Het team van John van den Brom zegevierde in en tegen Heerenveen met 1-2. Door de zege staat AZ nu op een vierde plaats, met twee punten meer dan de noorderlingen. De voorsprong op nummer vijf FC Utrecht, dat nog tegen PSV aantreedt, bedraagt één punt. Heerenveen hield aan de vijf competitieduels in 2017 slechts vier punten over.

/

De eerste helft in het Abe Lenstra Stadion viel enigszins tegen. AZ had in de eerste 45 minuten het betere van het spel en ging dan ook met een verdiende voorsprong de rust in. Na iets meer dan een kwartier spelen kwam het scorebord in beweging. Een lage voorzet van Alireza Jahanbakhsh bereikte Wout Weghorst, die de bal echter niet langs Erwin Mulder kreeg. De rebound was echter een prooi voor Muamer Tankovic; 0-1.

Alireza had luttele minuten later aan de basis kunnen staan van de 0-2, maar in plaats van af te leggen op Iliass Bel Hassani ging hij voor zijn eigen kans en redde Mulder simpel. Heerenveen liet weinig zien in eigen huis, maar was toch heel dicht bij de gelijkmaker. Ridgeciano Haps wilde een voorzet van Luciano Slagveer wegwerken, maar speelde de bal per ongeluk in de voeten van Morten Thorsby. De aanvaller kon van een afstand van tien meter scoren, maar mikte het leer tegen de paal.

Heerenveen zocht na de ondebreking nadrukkelijk naar een doelpunt, maar het zat de Friezen niet mee. Een voorzet van Stefano Marzo was te hard voor zowel Arber Zeneli als Reza Ghoochannejhad, een overtreding van Haps op Slagveer werd door de scheidsrechterlijke leiding niet als een strafschop gezien en een inzet van Reza miste precisie. AZ verdubbelde na nog geen uur spelen de voordelige marge. Jerry St. Juste werkte een corner weg en kopte de bal in de voeten van Bel Hassani, die in de lange hoek raak schoot: 0-2.

Dat leek de genadeklap voor de noorderlingen, die echter via vechtvoetbal toch in staat waren om een aansluitingstreffer te forceren. Een lange pass kwam via het hoofd van de goed ingevallen Pelle van Amersfoort terecht bij Reza, die in een duel met Pantelis Hatzidiakos zijn lichaam goed gebruikte en vervolgens de bal langs Tim Krul schoot: 1-2. Dat was het laatste wapenfeit van Heerenveen. Van Amersfoort wilde tevergeefs een strafschop na een duel met Rens van Eijden en Henk Veerman schoot naast vanuit een lastige hoek. In de extra tijd kreeg St. Juste nog een tweede gele kaart voor een charge op Mattias Johansson.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een wedstrijd van Tankovic, Seuntens, Pantelis en in het speciaal: Mattias Johansson, wat speelde hij een geweldige wedstijd, had zijn tegenstanders in zijn broekzak en straalde veel rust af. Met Krul achter de defensie zit het allemaal wel wat beter en het is rustiger. Wat mij betreft mag dit wel de standaard opstelling worden. Misschien Bel Hassani wisselen met Van Overeem, maar verder klopt het (vlaar natuurlijk mits fit).

12 februari 2017 om 16:41

Bel Hassani wisselen met van Overeem lijkt mij niet zo verstandig. Van Overeem viel weer behoorlijk dramatisch in moet ik zeggen. Vorig jaar vond ik hem prima spelen maar ik kan heel goed begrijpen dat hij nu op de bank zit.

12 februari 2017 om 16:57

Van Overeem beschikt over zoveel kwaliteiten, die komen er in een invalbeurten miss niet altijd uit, maar iedereen die hem langer volgt is neem ik aan wel van mening dat hij ten alle tijden basis hoort. Vorig jaar vond ik hem samen met Janssen, Haps en Henriksen echt met kop en schouders de dragende spelers.

12 februari 2017 om 17:03

Het probleem is dat Van Overeem niet de kwaliteiten heeft voor een aanvallende middenvelder. Kan beter op de rechtsmid maar die plek is al weer goed bezet.

12 februari 2017 om 17:03

Ik volg Az ook al jaren en volgens mij hoort hij helemaal niet in de basis. Vorig jaar vond ik hem ook prime spelen trouwens, maar nu bewijst hij bij iedere invalbeurt die hij krijgt het gelijk van Van den Brom. Je wordt opgesteld op basis van je huidige prestaties; dat hij vorig jaar goed speelde daar koop je nu helemaal niets meer voor.

12 februari 2017 om 17:05

Bel Hassani laten staan. Vertrouwen geven. Bij beide goals betrokken

12 februari 2017 om 20:09

Ik genoot weer van Woutje en Hatzidiakos. Wat een talent is deze verdediger hij speelde zakelijk vandaag. Klasse voor zijn vertoning vandaag. Wuytens naar voren en het zo verder laten staan. Haha Woutje zuigt weer al het bloed onder de tegenstanders haar nagels vandaan. En wij hebben hier nog altijd profijt van. Wat een lekkere straatvechter is hij toch! AZ heeft zakelijk gespeeld vandaag.

Volgens mij was het direct rood trouwens. Meer dan yerecht. St Juste was echt een mafketel vandaag. Had al eerder direct rood moeten hebben voor slaan tegen weghorst

Jammer van het tegendoelpunt maar fijn om hier toch te winnen.

Jahanbaksh was bijzonder egocentrisch.
Tankovic bewees wederom een meerwaarde te zijn, hij is wat volwassener lijkt het.

12 februari 2017 om 16:38

Ja bel hassani en jakanbash speelde beide erg egocentrisch met teveel halbakken trucjes. Bel Hassani wisselen voor van Overeem de volgende wedstrijd!

AZ had het trouwens eerder moeten afmaken. 3-0 hing eerder in de lucht dan 2-1. Slecht stuk hier boven ook waar alle kansen van AZ niet genoemd worden in de 2e helft.

Al met al een verdiende overwinning! Op naar volgende week

Dit was geen voetbal, dit was een lachwekkende val show. Slaan, schoppen, trekken en duwen werkelijk alles mocht je doen. Beetje meer doorspelen mag best, maar dit sloeg alles.

12 februari 2017 om 18:08

Dat krijg je met zulke debielen scheidsrechters als Bas Nijhuis die denken zelf even de regels te kunnen bepalen..

Ik hoop echt dat de Knvb hem eens aanspreekt, die man denkt echt dat hij zijn eigen regels kan hanteren. Maar het loopt zovaak uit de hand bij hem..

Heerlijke pot! Verdiende overwinning, Geen poes pas gewoon 3punten! Van eijden Motm speelde heerlijk,

12 februari 2017 om 16:39

Echt, die is nog een paar gradaties gekker dan Weghorst

12 februari 2017 om 16:43

St juste is niet toerekeningsvatbaar.

Die van aken is een betere verdediger en vooral mentaal wel stabiel

Dik verdiende overwinning

12 februari 2017 om 18:09

Vandaag was hij misschien niet toerekeningsvatbaar maar aub,kijk eerst even naar je eigen spelers want Weghorst is wekelijks ontoerekeningsvatbaar.

12 februari 2017 om 20:00

Eerlijk is eerlijk. Weghorst is een kwal, maar zijn trekjes zijn gelukkig minder geworden. St Juste zou ook Dolberg een tijdje terug ook in zijn zak hebben gehad... Dat kwam zeker niet omdat St Juste zo goed aan het verdedigen was, maar omdat hij hele tijd aan het trappen was. Idem vandaag en laatst in de beker tegen AZ had hij er ook al een handje van.

Ik had St Juste hoog zitten, maar als verdediger is hij nog lang niet op het niveau voor de Nederlandse top en laat staan het Nederlands elftal. Iets wat de laatste tijd wel geopperd werd. Van Aken is daar in tegen een paar stappen verder dan zijn collega.

12 februari 2017 om 20:15

Weghorst is gewoon een vechter voor elke bal gooit hij alles in de strijd. Daar geniet ik van. We hebben gewoon een goede spits gehaald in hem ja hij moet het niet van acties hebben maar hij kan andere vrij spelen Ik geniet altijd van de manier hoe hij een bal bij zich houd. En ook Hatzidiakos verdient mijn compliment ik kon hem niet echt op fouten betrappen.

Gestreden en gewonnen, prima resultaat. Enige waar ik me aan zat te ergeren was het onsportieve gedrag over en weer. Ik heb hier een daar wat schwalbes gezien bijvoorbeeld. Nu hadden Jahanbaksh, Tankovic en Weghorst alle 3 wat last van die trekjes deze pot, maar de persoon waar ik me het meest aan ergerde was St Juste die constant de confrontatie opzocht of reacties zat uit te lokken. Na zijn rode kaart kon ik lekker om hem lachen.
Normaal gesproken heeft AZ moeite met Heerenveen om bij en tegen hun te winnen. Gelukkig viel het resultaat dit jaar onze kant op.

*scherp Waagplein: momentje van het ene denken en het andere typen.

12 februari 2017 om 20:17

Geef ook even een paar complimenten over Hatzidiakos die man speelde erg goed.

Lekkere wedstrijd, goed gefloten door Nijhuis. Genoten van de strijd in de wedstrijd en met name van Weghorst en Seuntjens.
Volgende week hopelijk Bel Hassani eruit. Maakt goede, maar vooral veel domme en onnodige acties en verdedigt amper mee.

12 februari 2017 om 16:42

Goed? St juste had een halfuur eerder al met rood eraf gemoeten

12 februari 2017 om 16:48

Klopt, maar zoals Rienstra na de wedstrijd ook al aangaf is het veel fijner voor de spelers en toeschouwers als er op deze manier. Waarbij er dus wat meer wordt toegelaten. En dan heb ik het natuurlijk niet over de niet gegeven rode kaart.

12 februari 2017 om 21:46

En de week erna krijg je 12 gele kaarten bij een andere scheids, dat zei Rienstra ook. Dat is zo zuur aan het Nederlandse scheidsrechter korps. Higler, Blom of Makkelie geven voor alles wat op een tackle lijkt geel.

Terwijl Gozobuyuk en helemaal Nijhuis bij wijze van gestrekte benen veelal goedkeuren.

12 februari 2017 om 16:54

Ik ben behoorlijk kritisch op Bel Hassani, maar vond m vandaag niet slecht. Gaf ook prima pass op Ali bij de 1-0

St juste, wat een agressieve en matige speler zeg

Voor de beker ook al, daarna paar weken op hem gelet.. maar wat kan hij slecht tegen zijn verlies. Weghorst deklasseerde st juste qua duels winnen

St juste schopte, sloeg en gaf ellebogen. En toch won Weghorst

12 februari 2017 om 17:08

Jan1980 dan heb jij niet goed opgelet.. Op vandaag na is St. Juste misschien wel een van de talentvolste verdedigers die Nederland op dit moment heeft en zeker een sterkhouder bij Heerenveen. Dat Weghorst St. Juste deklasseerde slaat natuurlijk nergens op. Ze vechten leuke en harde duels uit waarbij ze beide uitdelen en incasseren. Die Weghorst moet je ook niet weg poetsen met zijn nare trekjes. De overtreding die St. Juste maakte sloeg natuurlijk nergens op, maar dat doet niks af aan zijn talent.

12 februari 2017 om 17:28

Slaan, elleboog en continu trappen

Dat zijn geen duels, dat zijn smerige overtredingen

Een top verdediger moet mentaal stabiel zijn en dat is st juste niet

Fysiek kan je trainen, mentaal is dat bijna onmogelijk

12 februari 2017 om 18:00

Gast wat jank je, hij is net 20 en ging de duels met Weghorst goed aan. Hij pakte Weghorst aan zoals Weghorst zelf ook is, die man duwt en trekt en zit met ellebogen te porren. Dus St Juste ging dat ook doen en groot gelijk heeft ie.

Maar Jan1980, jij irriteert je dus wekelijks aan weghorst begrijp ik?
Ps en je hebt op hem gelet? Knap, hij komt net terug van een blessure dus zoveel heeft hij niet gespeeld, mag hij dan even wat minder spelen?
Die jongen speelt al bijna 2 jaar lang op dit niveau en dat voor een 20 jarige.. Noem mij 1 Nederlandse centrum verdediger van die leeftijd die dat ook heeft gepresteerd.

Overigens komen die overtredingen waar jij je zo aan ergert door de scheids. Nijhuis is zo'n irritante scheids, je weet gewoon nooit waar je aan toe bent met hem. Dan laat die alles toe en dan fluit en geeft hij meteen geel.. Ik irriteer me wekelijks aan de Bas Nijhuis show, die man is een scheidsrechter maar wil elke x weer de show stelen..

12 februari 2017 om 21:49

Weghorst gedraagt zich bij AZ al maanden voortreffelijk, nog geen schwalbes of ellebogen gezien in de Eredvisie. Dat hij dat 1,5 jaar geleden bij Heracles deed is niet goed voor zijn reputatie.

Het mooiste was iedere keer dat St Juste schopte of sloeg, Weghorst hem gewoon in zijn gezicht uit zat te lachen.

En dat St Juste na de wedstrijd in Alkmaar geen hand wilde geven, gaf maar aan wat voor een klein kind het was dat niet tegen zijn verlies kan....en vandaag ook weer pure frustratie op Johansson uitten... terwijl Johansson hem niet eens wat had gedaan de hele wedstrijd lang.

St. Juste is nogmaals mentaal niet stabiel, dat is al in een flink aantal wedstrijden zo die Heerenveen verliest. Gelukkig voor Heerenveen verliezen zij niet zo heel vaak.

Heerlijke wedstrijd. Wat een gevecht. Nijhuis top gefloten.

12 februari 2017 om 17:32

Zoals Rienstra al Zei, het probleem is dat de week erop zo een wedstrijd 12 gele kaarten oplevert

Nijhuis houdt van hard spel maar is de laatste maanden wel consequent itt Makkelie en blom

12 februari 2017 om 18:06

En het publiek snapt er ook niks meer van. Dan mag dit wel en dan mag dit weer niet. Er zijn regels hanteer die gewoon, hoe moeilijk kan het nou zijn als scheidsrechtertjes.. Misselijk makend volk vind ik het, vaak ook mensen die zelf voor geen ene meter kunnen voetballen en totaal niet snappen hoe het spelletje nou werkt..

12 februari 2017 om 21:52

Persoonlijk ben ik voor veel mannelijke duels zoals in Engeland.. maar wel dat er streng wordt opgetreden tegen tackles of slaande bewegingen waar er serieuze blessures opgelopen kunnen worden.

St Juste die een elleboog in Weghorst zijn nek plant, dat is gewoon een bewuste klap en gewoon rood. Dat heeft niets met mannelijk voetbal te maken zoals Nijhuis dat zelf noemt, dat is ordinaire mishandeling.

Dat je soms bij een kopbal je armen omhoog haalt om te balanceren weet iedereen wel die gevoetbalt heeft, dat is een natuurlijke reactie.. je houdt je armen nooit strak naast je lijf.. maar hoe St Juste vandaag meermaals Weghorst zo in de rug sloeg was onnatuurlijk. Walgelijke speler.

De mooiste wedstrijd in de eredivisie die ik in tijden heb gezien! Genoten

Eerst was Stjuste een groot talent en werd een grote toekomst voorspeld. Nu is hij ontoerekeningsvatbaar en een matige verdediger... Jaaja!!!

Dan Odegaard. Ik was vooraf niet enthousiast, maar vooruit, commercieel een goede zet. 4 wedstrijden verder is er met hem in het team 1 punt behaald en liggen we uit de beker... Lekker weer, zo'n winter 'aankoop' gedurende het seizoen inpassen met nul binding met het team :'

12 februari 2017 om 17:30

Heerenveen haalt geen resultaat met odegaard, alhoewel van PSV en AZ (2 keer) geen schande is gezien dat betere clubs zijn

Ik hoop objectief gezien op schaars, ik denk dat Heerenveen zijn rust met name mist. Een man die de lijnen uitzet. Thorsby en die Japanner zijn best talentvol alleen geen lijnen uitzetters

12 februari 2017 om 17:44

Hoe verwacht je dan dat een 18-jarige jongen het verschil gaat maken? Iedereen ziet dat hij kan voetballen, maar heeft nog nooit in een eerste elftal gespeeld waar het om gaat. Fysiek moet hij nnog wat stappen maken

12 februari 2017 om 18:04

Dan moet je een 18 jarige ook niet opstellen als we niks van hem mogen verwachten...

Een basisspeler van een 1e elftal moet er gewoon staan heel simpel.

Het probleem op moment is dat wij met heerenveen achteruit voetballen.. Thorsby en Yuki gaan bij balverlies op 2m van de verdediging spelen.. Az kon daardoor heel makkelijk ons middenveld oversteken.. Omdat Heerenveen laf speelt..

Streppel is een beetje gaan zweven en blijft steeds gokken op een individuele actie maar in eigen huis moet je er gewoon vol in beuken. Iets wat Bijker wekelijks wel doet en daardoor ook steeds man of the match is geworden. Die man verdedigd en moet ook nog eens de voorzetten afleveren.. Terwijl Yuki en Thorsby op randje eigen 16 staan te kijken..

12 februari 2017 om 18:20

Op vandaag na speelt Odegaard gewoon prima tot nu toe. Heerenveen was de vorige 2 wedstrijden veel beter dan de tegenstander. Alleen vandaag was AZ idd beter

Wat is die Weghorst een vreselijke zuiger. En achteraf maar de vermoorde
onschuld spelen. Ik kan me de uit woede en frustratie geboren reactie van
St. Juste wel voorstellen. Natuurlijk terechte verwijzing, 1 van de weinige
logische beslissingen van het ongeleide projectiel Bas Nijhuis. Met dit soort
scheidrechters hoeven we geen nieuwe regels. Die worden tijdens de
wedstrijd te pas en te onpas naar eigen inzicht aangepast. Wel jammer dat
niemand meer weet wat wel en niet is toegestaan. Gewoon de regels
toepassen is de beste optie, dan voorkom je situaties rond de twee eerder
genoemde spelers.

12 februari 2017 om 20:05

Haha Weghorst is een straat vechter love it or hate it maar wij hebben altijd profijt van hem. Wat een heerlijke spits. Hij heeft er toch al weer 12 of 13 in gelegd.

Ik vond Pantelis fantastisch spelen vandaag wat een heerlijke speler om die er bij te hebben.

Verder speelde AZ het redelijk zakelijk vandaag jammer dat ze weer een goal weggeven ach ja we winnen en daar gaat het om.

We kunnen Krul voorlopig ook afstrepen als keeper van Oranje zag er weer niet goed uit bij de tegengoal

13 februari 2017 om 00:22

Als je hem in de korte hoek verwacht ben je te laat voor de lange als er van 4 meter geschoten wordt

Tim Krul moet nog wat oefenen op lage strakke ballen in de hoek,,voor de rest keepte hij een
goede wedstrijf.wat een beest ( in de positieve zin ) is Wout Weghorst.prima spits.
Ook verdediging speelde geweldig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren