Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ attendeert fans op hygiëne; 55-jarige man uit Linz heeft geen coronavirus

Laatste update:

De burgemeester van Linz meldde dinsdag dat een 55-jarige man uit die stad symptomen van het coronavirus vertoonde. De betreffende persoon, die onlangs op reis was in Italië, werd dinsdag getest op het virus. AZ meldt dinsdag dat uit de test is gebleken dat de man het virus niet heeft. Het nieuws komt twee dagen voordat AZ het in de returnwedstrijd van de achtste finale in de Europa League opneemt tegen LASK Linz.

"AZ attendeert supporters die meereizen naar Oostenrijk erop waakzaam te zijn voor het coronavirus en goed op de hygiëne te letten", zo meldt de Alkmaarse club dinsdag in een bericht op de clubsite. Bij verdere ontwikkelingen zal AZ direct een communiqué de deur uitdoen. LASK heeft zelf nog niet gereageerd op het feit dat er een symptoomgeval van het coronavirus is geconstateerd in Linz.

In the Zone | Dani de Wit: ‘Ik denk dat AZ en Ajax beide nog gewoon een prima kans hebben’

AZ kwam afgelopen donderdag in het AFAS Stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen LASK Linz, dat hierdoor met een goede uitgangpositie aan de tweede ontmoeting begint. Een benutte strafschop van Teun Koopmeiners in de 86ste minuut voorkwam een nederlaag van AZ op eigen veld. Het duel in Linz begint donderdag om 18.55 uur. Het Linzerstadion, dat bij sportevenementen plaats biedt aan 13.300 bezoekers, is uitverkocht, zo meldt LASK op de website.

Het coronavirus houdt ook de Serie A flink bezig. Vanwege de uitbraak van het virus in verschillende Italiaanse steden gingen afgelopen zondag vier competitieduels niet door. Onder meer Internazionale - Sampdoria werd geschrapt. In de 26ste speelronde in de Serie A zullen liefst zes duels achter gesloten deuren worden afgewerkt. Titelkandidaten Juventus en Inter treffen elkaar derhalve in een leeg stadion. Ook het Europa League-duel tussen Inter en Ludogorets van donderdag wordt zonder publiek gespeeld. In Italië zijn al zeven mensen overleden aan het coronavirus, terwijl meer dan tweehonderd mensen inmiddels besmet zijn geraakt.

Zie jij AZ de volgende ronde in de Europa League bereiken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal niet de eerste wedstrijd zijn zonder publiek. De gevallen in Europa duiken een voor een op, en voetbalwedstrijden zijn natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid voor zo'n virus om zich te verspreiden. Hopelijk valt het mee, en worden er zo min mogelijk mensen ziek.

25 februari 2020 om 20:11

Wat te denken van de Olympische Spelen straks met al die verschillende nationaliteiten bij elkaar... Begrijpelijk, maar wel bijzonder jammer natuurlijk dat een wedstrijd als Juve-Inter zonder publiek wordt gespeeld!

De bestrijding van het virus is natuurlijk ook nagenoeg waardeloos. Een persoon met symptomen was al een tijdje besmettelijk met een incubatieperiode van 2 - 4 weken. Dat betekent dat er al veel om hem heen ook besmet zijn, maar enfin. Goede waarschuwing van AZ. Het moet daarentegen ook niet groter gemaakt worden dat dat het is. Het aantal slachtoffers met griep kan bijna vergeleken worden met dit virus, alleen resistentie is er nog niet echt waardoor nagenoeg iedereen het zo kan krijgen.

25 februari 2020 om 16:45

Blijft toch hardnekkig rechtstaan die vergelijking met het griepvirus. Wereldwijd is er nu sprake van iets minder dan 80 000 besmettingen en daarvan zijn er rond de 2600 gestorven. In Nederland sterven er bij de gemiddelde griepepidemie (820 000 besmettingen) maximaal 2000 doden. Dat is toch een enorm verschil?

25 februari 2020 om 16:59

Je blijft van die figuren houden die het constant vergelijken met de griep, duidelijke cijfers van de corona virus weten we ook niet, per dag stijgt het, ik zie je vaker reageren op leden die het constant vergelijken met de griep, lekker laten gaan die gasten. Ik ben het wel eens met jouw reactie en je vorige reacties over deze nare virus.

25 februari 2020 om 17:02

@lierse1997, ongelofelijk he al die zelfbenoemde experts hier? Het verschil met het gewone griepvirus is al aanzienlijk maar daarnaast krijg je het maar niet aan mensen hun verstand gepeuterd dat maatregelen en 'paniek' dé oplossingen zijn voor het bestrijden van een virus. Maar nee, de internetgeleerden hier weten het beter want 'het val toch allemaal wel mee?!' Ja he he, waardoor denk je dat dat komt? Zalig zijn de onwetenden.

25 februari 2020 om 17:04

Ik weet dat ik er veel op reageer maar ik stoor me dan ook oprecht aan mensen die gewoon wat roepen. Hier onder ook weer al gewoon iemand die het met griep vergelijkt en dan absolute cijfers zijn gelijk probeert te halen. Door op zo een mensen inhoudelijk en met cijfers onderbouwd te reageren, is de enige manier om nutteloze vergelijkingen tegen te gaan.

25 februari 2020 om 17:07

@lierse1997, ik heb precies hetzelfde. Mensen weten niet eens wat incubatietijd is en wat voor rol dat speelt bij verspreiding. Laat staan hoe mutaties van virussen werken. En onderbouwd reageren is het beste maar helaas zijn er dan (te)veel die je niet overtuigd krijgt. Breek me de bek niet open over de vaccinatiediscussie bijvoorbeeld...

25 februari 2020 om 17:10

@CoMokum, inderdaad een kwalijke evolutie. Ik ga zelf niet pretenderen een virusexpert te zijn maar ik heb er de laatste weken wel veel over gelezen en als meerdere autoriteiten in hun vakgebied hetzelfde melden ben ik altijd geneigd hen te geloven. Dat de mensen die klagen over “de tientallen artikels die er over het virus uitkomen” de artikels eens lezen in plaats van er over te klagen zou ik zeggen.

25 februari 2020 om 17:49

Lierse. Corona is intenser maar de symptomen zijn heel divers en bij velen valt het ook nog mee. Leuke tirade maar verdiep je eens.

25 februari 2020 om 17:54

Maar zeg me dan eens waar mijn “tirade” er naast zit? Jij zegt dat het aantal slachtoffers qua griep bijna hetzelfde is als die van het Coronavirus, terwijl er een factor 10 verschil is (procentueel gezien).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren