Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Avontuur Ajax in Youth League voorbij na verloren penaltyserie

Laatste update:

Het avontuur voor Ajax in de Youth League zit erop. De Amsterdammers speelden in de reguliere speeltijd met 2-2 gelijk tegen Olympique Lyon, maar trokken in de strafschoppenserie aan het kortste eind. Dylan Hoogerwerf miste uiteindelijk de achtste strafschop, waardoor de thuisploeg de penaltyserie met 6-5 wist te winnen.

Ajax bereikte de achtste finales van de Youth League door als groepswinnaar te eindigen in een poule met Benfica, Bayern München en AEK Athene. Olympique Lyon eindigde in een groep met TSG 1899 Hoffenheim, Manchester City en Shakhtar Donetsk als tweede, achter de Duitse formatie. Vervolgens werd in de play-offs afgerekend met het Tsjechische Sigma Olomouc: 0-2. Op het trainingscomplex van Olympique Lyon, gelegen in het oosten van de Franse stad, ging de thuisploeg sterk van start.

Waar Olympique Lyon het eerste gevaar stichtte in het strafschopgebied van Ajax, waren het de Amsterdammers die na zeven minuten spelen op voorsprong kwamen. Anass Salah-Eddine stuurde Ché Nunnely met een fraaie steekpass de diepte in, waarna de vleugelaanvaller met een afgemeten voorzet Brian Brobbey wist te vinden. De zeventienjarige spits was er tussen enkele Franse verdedigers in als de kippen bij om de openingstreffer tegen de touwen te werken. Olympique Lyon liet zich niet uit het veld slaan door de tegentreffer en zocht direct weer de aanval.

Nadat Ryan Cherki nog een kans had laten liggen, was het na negentien minuten spelen wel raak voor de thuisploeg. Ajax-doelman Issam El Maach keerde nog een inzet van Cherki, maar was kansloos op de rebound van Lenny Pintor. Olympique Lyon werd gaandeweg de eerste helft steeds sterker, met name via Cherki. De pas vijftienjarige aanvallende middenvelder vormde een constante plaag voor de Amsterdamse defensie en zag El Maach in de eerste helft nog een treffer van hem voorkomen. Ook Pintor was voor rust nog gevaarlijk, maar zijn poging werd onschadelijk gemaakt door Serginho Dest.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Dest, maar bleef Lyon het beste van het spel houden. El Maach wist in eerste instantie nog Pintor van scoren af te houden. Tien minuten na rust was de sluitpost echter kansloos na een wonderbaarlijke inzet van Hamza Rafia. De middenvelder pikte de bal rond de middencirkel op na balverlies van Enric Llansana, twijfelde vervolgens niet en schoot het leer van zeer grote afstand over El Maach via de paal binnen. Rafia was niet veel later opnieuw zeer gevaarlijk met een vrije trap, terwijl ook Cherki dicht bij de 3-1 was.

Een kwartier voor tijd kreeg Pintor de kans om het duel in het slot te gooien, maar zijn poging ging naast het doel van El Maach. Ajax mocht daardoor blijven hopen op een ontsnapping in Lyon en kreeg nog een mogelijkheid via Naci Ünüvar. Nadat Ajax in de slotminuten ook nog eens met tien man kwam te staan wegens een rode kaart voor Liam van Gelderen, leek het Europese avontuur voor de Amsterdammers erop te zitten. In blessuretijd kwamen de bezoekers toch nog op gelijke hoogte. Nunnely verlengde een lange bal, waarna Brobbey Lyon-doelman Malcolm Barcola verschalkte: 2-2.

Na de reguliere negentig minuten spelen, werden er direct strafschoppen genomen. Maxence
Caqueret begon de penaltyserie met een treffer, waarna Dest vanaf elf meter de lat raakte. El Maach voorkwam vervolgens dat Lyon een ruimere voorsprong nam en keerde de inzet van Pierre Kalulu. Kenneth Taylor bracht Ajax op gelijke hoogte, waarna Pintor de bal over schoot. Brobbey bracht Ajax daarna voor het eerst op voorsprong in de strafschoppenreeks. Florent Da Silva, Jurriën Timber en Titouan Thomas schoten vervolgens allemaal raak, waardoor Ajax de kans op de overwinning kreeg. Nunnely faalde echter en zag Théo Ndicka Matam daarna wel scoren. Na rake strafschoppen van Ünüvar, Melvin Bard, Sven Botman en Thomas Oualembo miste Dylan Hoogerwerf, waardoor Olympique Lyon zich plaatst voor de kwartfinale van de Youth League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima dat je een penalty mist maar niet op die manier. Neem AUB gewoon een normale aanloop dan ziet het er in ieder geval niet zo belachelijk uit.

12 maart 2019 om 18:29

Toen hij met de aanloop bezig was wist ik al dat hij ging missen. Dat soort penalties gaan altijd mis. Snap trouwens niet waarom Nunnely nummer 5 nam en niet Unuvar

12 maart 2019 om 18:34

Omdat Nunnely een dispensatiespeler is die al 4 (of 5?) edities van de YL mee heeft gedaan en Ünüvar 15 is. Die druk wil je op voorhand niet leggen bij je jongste speler. Want ook Ünüvar zijn penalty was niet goed, was halfhoog vrij dicht op het midden, kiest keeper juiste hoek heeft hij hem altijd.

12 maart 2019 om 18:47

Maar Unuvar nam wel de zesde, ook onder enorme druk. Dus dat maakt niet heel veel uit denk ik (tuurlijk, het had al afgelopen kunnen zijn). Maar wat een slechte pot, Heitinga veel te defensief gespeeld. Benieuwd of het wat wordt als trainer, lijkt me niet de echte kwaliteiten te bezitten. Als laatste: als Ajax kampioen wordt, doet Ajax toch automatisch weer mee met de YL?!

12 maart 2019 om 18:51

Dat zal zeker een verschil maken lijkt me, in veel gevallen komt het niet tot de 6e penalty. Daarmee ontlast je hem op voorhand. En ja, de groepsfase YL is identiek aan die van de YL dus als Ajax kampioen zou worden moeten ze 1 voorronde spelen en dan zit de o19 automatisch in het toernooi. Als de o19 landskampioen zou worden (staan gedeeld eerste nu) spelen ze sowieso mee maar dan in het zijtoernooi (Domestic Path) waar de 8 overlevers spelen tegen de nummers 2 van de groepsfase om in te stromen in deze ronde waar Ajax nu eruit ging.

12 maart 2019 om 19:41

Oh ja, die voorronde voor de kampioen is aanstaand jaar nog steeds idd. Was ik vergeten. Thnx

12 maart 2019 om 19:39

Helemaal mee eens

Waardeloze wedstrijd, ajax hoorde hier een pak slaag te krijgen, lyon was veel en veel beter.
Die brobbey redt ajax gewoon in zijn eentje, wat een beest is het toch, ook koel tijdens de strafschoppenserie, terwijl ik weet niet wat die laatste van ajax deed, zo een aanloop en dan zo een schot man man man.
Snel vergeten deze wedstrijd

12 maart 2019 om 18:22

Vind het wel sneu dat Hoogewerf hem mist, was de 1 na jongste bij Ajax en moet je eigenlijk niet willen in een positie waar missen exit is. De aanloop was klote maar vond die van Nunnely die hier nu al 4x aan mee heeft gedaan net zo slecht en die liet het na Ajax ronde verder te schieten. Uiteindelijk wel meer dan terecht eruit natuurlijk.

Tja het was een klein wonder dat t in de reguliere speeltijd niet al afgelopen was, Lyon was veel beter. Die Cherki, wat een fantastisch talent.

Wat betreft jong Ajax heb ik het idee dat er veel meer uit deze lichting te halen valt dan Heitinga weet te doen.

Oh joh, ik wist niet dat het maar 1 potje was. Thuisvoordeel is wel lekker dan. Jammer.

12 maart 2019 om 20:00

Wel raar dat het nu over 1 wedstrijd gaat overigens.

12 maart 2019 om 20:57

Ja en ook nog is gelijk naar penalties

Belachelijke slechte pot en je krijgt nog bijna veel te veel ook in penaltyreeks. Van mij mogen ze Heitinga vriendelijke verzoeken elders verder te gaan en Vos doorschuiven naar o19. Je doet mee aan een toernooi om je talenten te laten proeven aan die druk met oog op hun ontwikkeling en ipv ze te laten voetballen ga je defensief spelen en laat je de spelers die dit soort wedstrijden nodig hebben veelal niet spelen. Dan ben je af. Lyon was echt 3 klasse beter dan Ajax waar eigenlijk alleen de backs, Nunnely en Brobbey iets van niveau haalde, El Maach was heel sterk muv het meevoetballende aspect. Volgend jaar weer een kans hopelijk aangezien de o19 best kampioen kan worden.

Wat spelde Ajax laf. Het zou heel erg zijn geweest als een mooie voetballende ploeg als Lyon niet door ging.

Heitinga gokte op een sterke defensie en heeft opzichtig gefaald vandaag. 20 schoten tegen al in de 75e minuut is onacceptabel wanneer je zulk antivoetbal brengt. Geen unuvar en Tayler maar middelmatige middenvelders zonder enige balcontrole werden opgesteld. Ik ben een groot voorstander van Ajacieden in functies binnen de club, maar hopelijk kunnen we voor Heitinga een wat geschiktere rol vinden. Misschien is kantinejuffrouw iets meer geschikt.

Het voetbal leek nergens op. Vaak waren er twee blokken van 5 op het veld zonder enige verbinding met elkaar. Middenvelders die ballen van de voet laten afspringen, pasjes over 5 meter die niet aankomen. En het ergste vind ik nog dat je nu dus middelmatige talenten deze leerzame wedstrijd met hoge weerstand laat afwerken, terwijl een Unuvar hier waarschijnlijk veel meer aan heeft.

12 maart 2019 om 18:32

Vooral die laatste zin kan ik me aan ergeren. Dit zijn de wedstrijden waar je als talent die intensiteit kan proeven en je kan meten met andere talenten. Nu halen ze Ter Heide terug, een speler die op 3 posities te kort komt voor Jong Ajax en geen wedstrijdritme heeft, schuiven ze Gravenberch en Ekkelenkamp door en alsnog speelt Taylor niet. Dat kan ik niet bevatten, voor Ünüvar is een half uur gewoon oké imo. Die mist nog inhoud om hier 90 minuten te gaan, half uur is top. Maar wel als je als team wilt voetballen en dat gebeurde niet. Een perfect kans om te voetballen met hoge intensiteit en je stuurt je team veld in met intentie de penaltyreeks te halen of een gestolen overwinning te pakken.

12 maart 2019 om 18:57

Ja het slaat gewoon nergens op. Ook wil je gewoon zien dat die gasten met bravoure spelen. Borst vooruit, verzorgd aanvallend voetbal nastreven en proberen te genieten. Als je dan met 4-2 eraf gaat hoor je geen supporter klagen, maar dit was echt een bedenkelijk niveau. Gelukkig wel een paar talenten die niet door de ondergrens zakten, zo was ik onder de indruk van de effectiviteit van Brobbey. Die jongen heeft amper een fatsoenlijke bal gekregen en maakt gewoon 2 prima goals. Dest en Salah-Edinne was ook weinig op aan te merken. Daar houd het wel ver op.

echt kansloos die laatste aanloop dat zie je gewoon aankomen dat die mis gaat,en speelt die Nunnely weleens een goede wedstrijd? ok schitterende assist bij de 2-2 maar heb hem nu paar keer gezien en hij valt me altijd tegen.

Man man man, die achterlijke aanloopjes bij sommige gasten ook.
Je ziet al dat ze gaan missen voordat ze schieten.
Lyon wel verdiend gewonnen uiteindelijk, maar had op meer gehoopt na de goal van Brobbey in de blessuretijd.

Ik wilde nog reageren dat ik zelden zo'n penaltyserie heb gezien met flink wat ballen in de kruizing, eindigt het zo. Hebben ze staat geen trainers/psychologen die uitleggen dat je gewoon een normale aanloopt moet nemen? Dit kwam zo onzeker over en je zag hem al missen voordat die zijn eerste pauze nam in zijn aanloop. Penalty's zijn niet trainbaar, maar een fatsoenlijke aanloop wel.

12 maart 2019 om 18:24

Het is een jongen van 15 die normaal nieteens een penalty zou hoeven te nemen, de druk was hem bij aanloop al teveel, dat is een leermoment.

12 maart 2019 om 18:28

Is net 16 geworden trouwens, excuus

12 maart 2019 om 18:29

Dus dan hoor je maar zo'n rare aanloop te nemen? Tuurlijk is dit een leermoment en daar zijn het ook nog jonge jongens voor, maar dan hoef je toch niet zo'n halfbakken aanloop te nemen?

12 maart 2019 om 18:36

Hij trapt de 8ste penalty? Er waren nog 2 andere spelers die eventueel zouden kunnen schieten en 1 ervan was de doelman. Ook de penalty van Ünüvar was niet goed geschoten, halfhoog en niet goed in de hoek. Keeper gaat andere kant op en dan valt het niet op.

12 maart 2019 om 18:45

Als die een normale aanloop had genomen en de bal was zo overgegaan, dan had je mij niet gehoord hoor, maar met zo'n aanloop sta je gewoon al 1-0 achter. Je maakt de keepers alles behalve zenuwachtig, want het wordt alleen maar makkelijker om zijn beweging (en dus hoek) te analyseren. Leuk dat die 16 is en de 8e penalty nemer is, maar uiteindelijk blijft het toch topsport en dat is gewoon hard. Nunnely nam een normale aanloop, schiet hem slecht in en mist. Dat is gewoon jammer, maar heeft wel het maximale geprobeerd wat in zijn kunnen lag.

Ajax zal er slim aan doen om wat nieuwe grote jeugdtalenten aan te trekken. Bijvoorbeeld met Chong, Cherki, Nkunku, Xavi Simons, enzovoorts. Er lopen veel talenten bij Jong Ajax en dit jeugdelftal die het eerste zeker niet gaan halen.
En er moet ook kwaliteit bij om straks niet weer met een mindere generatie opgezadeld te zitten. Regeren is vooruit zien en daar naar handelen. Handel je nu niet zit Ajax straks weer met de gebakken peren.

12 maart 2019 om 18:39

Noem eens wat realistischere namen op.. Wanneer het Ajax betreft ben jij altijd een tikkeltje aan het overdrijven, waarom zeg je niet gelijk dat Ajax Pogba en Messi moet halen?

12 maart 2019 om 18:55

Waarom zouden die talenten niet realistisch kunnen zijn? Nkunku, Cherki en Chong zijn al eerder in verband gebracht met een overstap naar Ajax. En Xavi Simons is een geboren Amsterdams jochie die misschien wel graag voor Ajax zou willen spelen.

12 maart 2019 om 19:05

Alsof simons zich nog maar iets van die tijd kan herinneren. Zijn ouders vertrokken naar spanje toen hij nog geeneens oud genoeg was om naar de kleuterklas te gaan. Cherki heeft ook 0 redenen om naar Ajax te vertrekken. Lyon betaalt beter en geeft minstens net zoveel kansen aan jeugdspelers als Ajax

12 maart 2019 om 19:12

Zijn vader is volgensmij nogsteeds woonachtig in Nederland, was tot 2 jaar geleden ook jeugdtrainer van Ajax. Maar weinig reden voor al die namen om naar Ajax te gaan.

Vind het sowieso vreemd dat er geen uit en thuis wedstrijden zijn. Ik heb de wedstrijd niet gezien en snap dat Lyon terecht door is, maar ik vind het persoonlijk niet kunnen dat alles wordt beslist na een potje. En dan ook niet op neutraal terrein. Maar goed, Lyon was dus beter. Wel irritant dat we in Nederland echt vaker penalty series verliezen dan winnen. Dat lijkt me ook niet toevallig. Misschien zouden we in Nederland wat meer aandacht daaraan moeten geven?

Ik heb alleen de penalty reeks gezien dus kan niet oordelen over de wedstrijd. Maar je zou toch denken dat het winnen van je groep in ieder geval een thuis voordeel geeft, als het maar 1 wedstrijd is?

Hoezo spelen ze met een andere shirt sponsor dan Ajax 1?

12 maart 2019 om 18:47

Jeugd heeft een los sponsorcontract, alle jeugdelftallen spelen met deze sponsor.

12 maart 2019 om 21:47

Dit is de eerste keer dat ik dit zie vandaar mijn vraag. Wist zelf ook niet eens dat zoiets mogelijk was.

13 maart 2019 om 09:31

Is volgensmij ook verre van gewoon. Zou gaan om een jaarlijks bedrag van 3 miljoen voor de jeugd en het vrouwenteam. Dat is een mooi bedrag naar mijn mening.

12 maart 2019 om 18:48

De jeugd wordt gesponsord met ABN AMRO

Terecht er uit geknikkerd. Ik zie niet vaak jeugdploegen van Ajax spelen, maar als dit het gemiddelde niveau is moet je je ogen uit je kop schamen zeg! Wat een slecht voetbal. En als je als trainer-coach niet ziet dat de organisatie helemaal uit het lood staat kun je beter stoppen. Het mv werd compleet overlopen! Had ook met het fysieke te maken, maar dit was Ajax onwaardig! Slecht voetbal, verkeerde tactiek, geen pressing, heel veel slordig balverlies en omschakelen als het bierelftal van Schubbekutteveen!!

Zo een Botman (enige wat goed is, is zijn fysiek, voetballend brengt ie niks van wat ajax-niveau hoort te zijn), Nunnely (hardloper, redellijke techniek maar ook niks extra's om bij 1 te komen) en Ter Heide (deed het vorig jaar op 6 leuk, maar ook geen niveau dat je moet nastreven) hebben geen toekomst bij Ajax, snap niet dat Heitinga zulke spelers dan per se terug haalt en dan grotere voetballende talenten niet de kans geeft om ervaring op te doen op dit niveau.

Heitinga is ongeschikt! Miss op zn hoogst een bruikbare assistent maar niet geschikt als hoofdtrainer🙃 rare keuzes sowieso en het spel is nog erger als van F de Boer..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren