Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Australisch avontuur Nijland snel voorbij: gratis spits zoekt nieuwe club

Laatste update:

Stef Nijland moet weer op zoek naar wat nieuws. De aanvaller van PSV werd eind januari verhuurd aan Brisbane Roar en hoopte mogelijk langer dan een paar maanden bij de Australische club te kunnen blijven. Dat zal echter niet gebeuren: coach Mike Mulvey heeft aangegeven dat de samenwerking met Nijland, James Meyer en Matt Jurman niet verlengd zal worden.

/

Brisbane Roar werd in 2011 en 2012 kampioen van Australië en hoopte op de derde titel op rij, maar werd in de halve finale van de play-offs om de landstitel uitgeschakeld door Western Sydney Wanderers. Mulvey kan zich nu richten op het nieuwe seizoen en heeft laten weten dat Nijland, Meyer en Jurma niet in zijn plannen voorkomen. "Ze hebben allemaal een bijdrage geleverd, maar ik heb ze niet nodig voor volgend seizoen en wens ze succes in hun carrières", zei de coach.

De 24-jarige Nijland speelde negen competitieduels voor Brisbane, waarvan vijf als basisspeler, en keert vermoedelijk terug naar Nederland. De aanvaller is in de zomer transfervrij: zijn contract bij PSV loopt af en de Eindhovenaren hebben de verbintenis reeds formeel opgezegd. In het shirt van PSV kwam Nijland niet verder dan achttien competitiewedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ga lekker terug naar Groningen jongen, want je bakt er nou niet echt heel veel van in dienst van andere clubs. Verenig je je maar met je vader misschien levert dat resultaat op want het ziet er niet naar uit dat je ergens gaat slagen als je het hier in Australië niet eens kan.

ik zou zeggen terug naar fc groningen! de club van je vader

Hopelijk haalt FC Groningen hem terug naar de club en neemt hij daar genoegen met een rol als reserve spits. Hij moet zijn zelfvertrouwen terug krijgen en daar lijkt de club van zijn jeugd mij ideaal voor.

Die jongen heeft gewoon onvoorstelbaar slechte keuzes gemaakt tot nu toe. Hij had best talent, maar had natuurlijk nooit zo snel van Groningen naar psv moeten vertrekken. Hij had per slot van rekening nog helemaal niets laten zien..? Dan lukt het niet bij psv, wat niet zo vreemd is als talentvolle jongeling en dan kies je voor een verhuur naar Australië, of all places. Hij zal het wel als een lucratief avontuur gezien hebben om eens op dat fantastische continent te wonen, anders valt het niet te verklaren.

Wil hij zijn carrière nog enig leven inblazen zal hij in de Eredivisie moeten uitkijken naar een leuke middenmoter. Fc Groningen zou wel erg voor de hand liggend zijn in mijn ogen. Speel daar weer 2 jaar de pannen van het dak en er komt vanzelf wel weer een grotere club aankloppen.

Toch jammer, dat zo'n talent zo in verval is geraakt. Na 5 jaar PSV is het toch niet geworden, wat er van is verwacht. Als je als 20-jarige wordt getransfereerd van Groningen naar PSV en voor 5 jaar wordt vastgelegd, mag je toch wel spreken van een toptalent. Of had het toenmalige management geen verstand van voetbal? Naar RKC misschien. Dat is een club, waar ze talenten, die de weg zijn kwijtgeraakt vaak wel weer aan het voetballen krijgen.

Prima speler voor een club onderin de middenmoot.
Een club als PEC zou leuk voor deze speler zijn.

17 april 2013 om 10:28

En wat zou PEC met deze speler, die nergens uit de verf komt, moeten?

17 april 2013 om 10:33

Met zijn kwaliteit kan hij een meerwaarde voor PEC worden.
Was vroeger een groot talent maar kwam er niet helemaal uit, maar voetballen kan hij wel.

17 april 2013 om 10:41

//met zijn kwaliteit kan hij een meerwaarde voor PEC worden.\\

Over welke kwaliteit heb je het dan?
Nergens wil het een succes worden met die jongen. Dat zal zo'n redenen hebben. Bij een club als PEC of soortgelijke clubs gaat hij echt niet bijzonder opvallen.

17 april 2013 om 10:33

Ron Jans kent hem natuurlijk nog uit zijn Groningen periode. Deze jongen moet nu gewoon wedstrijden spelen en vertrouwen kweken. Hij heeft altijd wel wat gehad vind ik, dat moet er vast nog wel inzitten.

Van mij mag hij teruggekomen bij fc Groningen. Ik gun het hem dat hij terug komt want Zeefuik bakt d'r niets van en texeira scoort ook weinig. Dan is t beter om een extra spits Te hebben

17 april 2013 om 10:50

Als je faalt bij Brisbane roar dan ga je Groningen toch niet helpen?

17 april 2013 om 16:38

Dat lijkt mij dus ook ja. Vraag me toch af hoe hij het bij Groningen zo goed heeft kunnen doen dan. Het talent is er duidelijk wel. Bij PSV heeft hij mij nooit kunnen overtuigen. Zowel op de trainingen die ik af en toe bekeek als de wedstrijden die hij sporadisch speelde. Misschien is VVV of Willem II meer wat voor hem voorlopig.

Ik dacht eerst dat hij daar wel in de smaak viel, maar blijkbaar niet dus.

Van mij mag hij wel terug naar de FC voor de breedte. Toch weer een ander type dan Texeira of Zeefuik.

Met alle respect, maar hij komt echt zwaar te kort voor FC Groningen. Hij heeft destijds 1 leuk seizoen gespeeld, waarbij wel gezegd moet worden dat aan alles te zien was dat hij niet klaar was voor een stap hogerop. Heeft te snel voor het geld gekozen (en zijn vader ook overigens) en vervolgens jarenlang stilgestaan in ontwikkeling.

Ik kan mij niet voorstellen dat een club als PEC of RKC interesse heeft om Nijland aan de selectie toe te voegen. Geen scorend vermogen, geen actie, weinig fysiek.. Om maar te zwijgen over FC Groningen. Die hebben met Teixeira en Zeefuik geen topscorers in huis, nog een derde speler van dat type lijkt me niet gewenst.

17 april 2013 om 10:34

Hij heeft snelheid een goede trap en voorzet, meer in zijn mars dan Schet, vergelijken met Texeira en Zeefuik gaat niet op, dat zijn volledig andere spelers!
Misschien kan hij nog wel als aanvallende middenvelder; maar eerst ritme op doen!!
Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Hij wordt vast wel opgepikt door een club

17 april 2013 om 10:45

Klopt, hij is wel iets anders, maar qua tekortkomingen vergelijkbaar met de andere 2. Speelde meer achter de spits, dan in de spits. (al speelde hij het seizoen bij Groningen dat hij goed was vooral in de spits) Maar het probleem met hem is dat hij niet veel tactisch inzit heeft. Hij weet niet wanneer hij de bal af moet geven en wanneer hij zelf moet schieten. Als nummer 10 vind ik hem, zeker voor FC Groningen, een te lichte voetballer. Ik hoop dat de eisen van Groningen toch echt wat hoger liggen.

Kom maar terug naar Grunn, kun je het Psv-virus wegspelen en gewoon weer lekker voetballen!!
Ik vind het eeuwig zondewat er met hem is gebeurd.
Hij kan bij ons vast beter spelen dan Schet, lijkt me zo.
Zo zijn er al veel ex-groningenspelers mislukt in Eindhoven, jammer is dat.
Sneu dat de Austalische trip geen succes heeft opgeleverd.

Hoe kun je falen in Australie? Dat is toch een land waar alle uitgerangeerde voetballers heen gaan om nog even met een mooi klimaat in een competitie op laag niveau te spelen. Ik hoop ieder geval voor hem dat dit niet de precieze reden is anders kan hij beter stoppen of in de Jupiler League aan de slag gaan.

Gevalletje eeuwig talent, op en over die Nijland. Die jongen moet gewoon een stabiele middenmotor in de eredivisie vinden en dan niet Groningen want dat kan alleen maar tegenvallen. Ik vond hem bij PSV trouwens dramatisch, komt echt tekort voor de top.

17 april 2013 om 10:53

Ik vond hem overal dramatisch. Een middenmotor is nog te hoog gegrepen denk ik want ik vond hem bij NEC nou ook bepaald niet geweldig. Misschien PEC Zwolle onder Ron Jans weer?

17 april 2013 om 11:05

Hij heeft gewoon vertrouwen nodig; dat is volgens mij bij PSV om zeep geholpen.
Ze hebben hem veel te lang aan het lijntje gehouden

17 april 2013 om 14:44

Maar hij heeft ook nog bij Willem 2, NEC en Brisbane gespeeld. Daar ook nooit vertrouwen gekregen? Het begint wel erg lang te duren bij hem. Ik heb nooit zoveel vertrouwen in een goede afloop bij spelers die 1 jaar iets hebben laten zien en daarna 5 jaar om welke redenen dan ook niks klaarspelen. Excuses zijn prima, maar excuses voor een periode van 5 jaar terwijl je maar 1 jaar goed gespeeld hebt, daar geloof ik niet zo in.

17 april 2013 om 16:50

Laat hem maar een tijdje meetrainen, dan kun je altijd kijken.
Hij heeft onmiskenbaar talenten.

Gewoon terug naar Groningen. Dit zijn zn roots. Sommige spelers aarden alleen dicht bij huis; dat heb je met sommige spelers. Gewoon zonder verwachtingspatroon, lekker pezen in de provincie, vertrouwde omgeving en mensen. Pa in de buurt...j. Hoogstrate had in mindere mate precies het zelfde. S. Nijland is het voetballen echt niet verleerd. Voetballen verleer je namelijk niet!! Gewoon dat prachtige groen wit aan; de supporters zullen je met open armen ontvangen!!!!

Ben benieuwd of er nog een club is die op Nijland zit te wachten. Hij is inmiddels mislukt bij Psv, Willem II, NEC en de Brisbane Rovers. Dat ligt echt niet allemaal aan die clubs hoor. Nijland moet eens goed gaan nadenken waar hij mee bezig is en hoe hij van talent zo ver heeft kunnen afzakken. Hij zal nog maximaal 1 kans krijgen, anders is het einde carriere.

Zo goed was hij bij Groningen ook weer niet, 4 doelpunten maar in 23 wedstrijden.
Ik heb nooit gesnapt wat ze zo bijzonder aan deze jongen vinden.
Ze hadden een heel hoog verwachtingspatroon van hem omdat hij speler van het toernooi werd van eurovoetbal.
Dit is geen speler die Groningen nodig heeft die hebben meer belang bij een goed scorende speler plus een goede verdediger

Wij willen Nijland niet terug hebben!!!, hij voegt helemaal niks toe, en heeft zich niet eens verder ontwikkeld. En dan moet hij maar naar Grunn komen, terwijl supporters van Zwolle hem niet eens willen, (met alle respect) De meeste voetbalfans van dit forum hebben het voetbal verstand van een amoebe. Tssss.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren