Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Athletic Club knikkert Atlético Madrid uit Supercopa en treft Real Madrid

Laatste update:

Athletic Club heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Supercopa de España. De ploeg van trainer Marcelino kwam op achterstand tegen Atlético Madrid, dat echter instortte en de zege uit handen gaf: 1-2. De halve finale werd afgewerkt in het King Fahd International Stadium te Riyad (Saudi-Arabië). Zondag mogen los Leones de titel verdedigen in de finale tegen Real Madrid, dat woensdag na verlenging met 2-3 te sterk was voor Barcelona.

Trainer Diego Simeone koos ervoor om Luis Suárez, afgelopen weekend nog geschorst voor het duel met Villarreal (2-2), vanaf de bank te laten starten. Ángel Correa kreeg rechts in de spits de voorkeur boven de Uruguayaan. João Félix completeerde het aanvalsduo en stond bij afwezigheid van de geblesseerde Antoine Griezmann links in de voorhoede. De Argentijnse oefenmeester stuurde zijn ploeg in een 5-3-2-formatie het veld in en stapte daarmee af van het 4-4-2-systeem dat hij de afgelopen weken hanteerde.

João Félix liet zich in de openingsminuten tot tweemaal toe zien. Na acht seconden werd een treffer van de Portugees afgekeurd, daar hij doelman Unai Simón vanuit buitenspelpositie verschalkte. In de derde speelminuut werd hij opnieuw gevaarlijk; ditmaal ging zijn schot van binnen het zestienmetergebied echter rakelings over. In de tiende minuut kwam Athletic voor het eerst in het schouwspel voor. Iñaki Williams kreeg oog in oog met doelman Jan Oblak een uitgelezen mogelijkheid de score te openen, maar de sluitpost reageerde alert en hield zijn doel schoon. In de nasleep van de misser schreeuwden de Basken om een strafschop, aangezien Geoffrey Kondogbia in de zestien op de voet van Oihan Sancet stond. Het appel werd echter weggewuifd door arbiter Guillermo Cuadra.

Het spel bleef in het restant van het eerste bedrijf op en neer golven, al bleven grote kansen uit en werd het net voor rust niet gevonden. In de tweede helft kwam het scorebord wél in beweging. Thomas Lemar bediende uit een hoekschop vanaf de linkerkant João Félix, die van relatief grote afstand op de paal kopte. Simón had het fortuin niet aan zijn zijde en kreeg de bal via het houtwerk op zijn rug, waarna het leer over de doellijn rolde: 1-0. Na de openingstreffer kwam Atlético overigens met de rug tegen de muur te staan en was het Athletic dat de touwtjes in handen kreeg.

Hoewel de Baskische aanvalslust na ruim een uur spelen nog niet resulteerde in de gelijkmaker (Iñigo Martínez stuitte op Oblak), zorgde Yeray Álvarez in de 77ste speelminuut wel voor nivellering van de tussenstand. De centrumverdediger torende boven iedereen uit en werkte de bal, uit een hoekschop van Iker Muniain, met een ferme kopstoot tegen de touwen: 1-1. De ploeg van Marcelino nam geen genoegen met een verlenging en ging nadrukkelijk op zoek naar de winnende in reguliere speeltijd. Die treffer kreeg Athletic in de 81ste minuut. Wederom ontstond het doelpunt uit een corner, die opnieuw werd getrapt door Muniain. Nico Williams gaf het beslissende zetje en bezorgde zijn team de overwinning: 1-2. In de slotminuut kreeg José Giménez nog een directe rode kaart gepresenteerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik zei tijdens de 1-1 al dat ik ons liever zag verliezen dan een verlenging, wens uitgekomen! Wat sommigen er niet aan snappen is dat ik dus liever een fitte selectie heb om La Liga te hervatten dan nu een oefenpotje van 120 minuten te spelen en dan eventueel nog een finale te moeten spelen. Eerste keer verloren met Gimenez basis dit seizoen maar dit was ook niet zijn sterkste pot, normaal vind ik hem onmisbaar.

13 januari 2022 om 21:59

Waarvoor wil je een fitte selectie voor La Liga om een derde plaats veilig te stellen? De supercopa is gewoon een prijs alsnog dus had Atletico beter hier hun best voor kunnen doen, want het is een van de weinige kansen om nog een prijs te pakken dit seizoen.

13 januari 2022 om 22:02

Die supercup is een leuk prijsje. Maar er 2 wedstrijden voor spelen en dan ook nog is midden in het seizoen is het niet waard.

13 januari 2022 om 22:03

Vergeet niet dat het ook geeneens in Spanje is.

13 januari 2022 om 22:07

Het is een prijs, dat valt moeilijk te ontkennen, maar we spelen in zo'n troosteloze ambiance zonder eigen fans erbij. Het was echt bijna sneu om bij die 1-2 de 10 Bilbao fans uit hun dank te zien gaan en je kan moeilijk zeggen dat Bilbao geen fanatieke fans heeft. In de competitie hebben we nog wel wat te verliezen. Barca en Villarreal (imo de beste spelende ploeg in Spanje sinds december) zitten ons op de hielen, terwijl Betis ook wel een goed eltal heeft een redelijk constant is. Daarnaast is Atleti ook niet de machine van vorige seizoenen dus ik veracht niet dat we heel makkelijk in de top 4 eindigen.

13 januari 2022 om 22:24

Supercopa moet je gewoon in spanje spelen, maar geld he? 40 miljoen mogen ze verdelen.. ze denken niet aan de fan.. cash cash cash

14 januari 2022 om 08:22

Een prijs is een prijs. In la Liga gaat het slecht, zij winnen dus geen prijzen dit seizoen, dus je speelt vanaf nu wedstrijdjes voor Jan Doedel. In het voetbal draait het om prijzen te pakken en geschiedenis te schrijven. Dit is waarschijnlijk het verschil in mindsets tussen topclubs en subtoppers.

13 januari 2022 om 22:04

Laten we wel wezen, van de vier clubs die hier aan mee deden is het alleen voor Athletic een prijs. De anderen clubs focussen zich veel liever op de Liga en Europa. Zo'n vriendschappelijk toernooi als dit moet mijn inziens ook gewoon aan het einde van de zomer in de pre-season. In plaats van hinderlijk tussendoor in de al drukke Januari periode in Spanje met alle Copa del Rey wedstrijden, en de Europese erbij in Februari.

13 januari 2022 om 22:12

Wat een slechte verliezer zeg. 2 potjes en een prijs binnen halen is toch leuker dan 1 wedstrijd in Verweggistan? Wat voor prijs het dan ook is, zit wel flink wat centen aan gemoeid.

13 januari 2022 om 22:20

Smoesjes? Slechte verliezer? Ik gaf aan het begin van de wedstrijd al aan dat ik niet zoveel geef om de supercopa. Zoals door Raul Garcia terecht gezegd draaide dit puur om geld.

13 januari 2022 om 22:22

Valt qua centen wel mee overigens aangezien het grootste bedrag al van te voren wordt betaald. Ik had overigens wel liever de finale gehaald, maar heb er wel vrede mee aangezien we anders ee verlenging nodig hadden (en een finale, wat had betekent dat we in 1,5 week tegen Villarreal, Bilbao, Real en Sociedad hadden gespeeld). Top 4 is nog niet eens zo vanzelfsprekend met Real en Sevilla die buiten bereik zijn en Barca (met een fitte selectie) en Villarreal die opzich ook wel top 4 kunnen halen als we weer zo wisselvallig zijn als in de 1e seizoenshelft. Ook in de Champions League kunnen we nog wel wat aangezien we in de volgende ronde tegen United moeten, die nog slechter spelen dan ons.

14 januari 2022 om 08:08

Alles draait om geld en win je, dan je toeschouwers, dus ook om die reden is het goed om naam te maken in Saudi Arabie, helaas afbraakvoetba en een nederlaag. Kijk al uit naar de finale!

14 januari 2022 om 02:31

Als landskampioen zou je toch een wat andere ambitie moeten hebben eerlijk gezegd Falcao

Troosteloze ambiance, Llorente als back, een 5-3-2. Simeone lijkt over de houdbaarheidsdatum.

13 januari 2022 om 22:02

Llorente als "back" is geeneens zo vreemd. Had wel graag 4-4-2 gezien.

13 januari 2022 om 22:31

Heb hem een paar keer als back zien spelen en het is verschrikkelijk, niet voor niets zijn minste seizoen sinds hij bij Atletico speelt.

13 januari 2022 om 23:46

Dat lees ik echt al jaren, maar toch heeft hij mooi de titel gepakt afgelopen jaar. Tevens met een speler voorin die ook al over de houdbaarheidsdatum zou zijn.

2 jaar op rij in de finale! Toch wel knap, een mooi team.

14 januari 2022 om 07:55

We spelen nu Donderdag tegen hen in plaats van Woensdag voor de Spaanse beker zo lijkt het. Loodzware loting.

14 januari 2022 om 09:08

Het is net PEC Zwolle.😂 Die wonnen eerst van Ajax om het jaar daarop van Groningen te verliezen.

2x achter elkaar dat bilbao zich plaatst voor de finale, hoe speelde atletico ben er wel benieuwd naar?

13 januari 2022 om 22:01

Saai en matig.

Ik ben echt blij dat we niet tegen een schop ploeg als Atletico hoeven zondag. Nu kunnen we revanche nemen op Bilbao, die ons vorig jaar nog uit dit toernooi kickte.. Ik kan niet wachten tot het zondag is! Buenas noches

13 januari 2022 om 22:04

Raul Garcia kan anders niet wachten een paar van onze jongens het ziekenhuis in te tackelen

13 januari 2022 om 22:12

Ik wilde net zeggen. Ik kan me niet herinneren wanneer we voor het laatst een speler van Real blesseerden of überhaupt een rode kaart pakten (ik zag deze week nog wel een bepaalde overtreding van Valverde langskomen . En dan moet je helemaal niet blij zijn met Bilbao.

14 januari 2022 om 10:33

Schopploeg is inderdaad overdreven Amadrid1991, maar op basis van kaarten beoordelen geeft een vertekend beeld, want de scheids wil nogal vaak bepaalde spelers sparen. Jimenez (waar ik fan van ben overigens) en Savic zijn er 2 die met heel veel wegkomen. Jimenez gisteren dan niet, maar dit was dan ook wel heel gevaarlijk wat hij deed.

14 januari 2022 om 12:33

Geen zorgen Real Madrid zal overwinnen. Wij zijn de beste en we zullen Bilbao een lesje leren

Prachtig voor de gebroeders Williams! Mooi om te zien. En Atletico zag er niet zo gemotiveerd uit vandaag. Daarnaast kwamen ze met 10 man te staan door het inbrengen van Suarez, wat is die slecht zeg. Op deze leeftijd kunnen de spitsen met techniek zich onderscheiden en dat lukt Suarez niet op topniveau. Met Correa en Felix lukte het veel beter.

Atleti is het echt kwijt dit jaar. Snap er niks van

Lijkt erop dat onze eerste prijs van het seizoen binnen handbereik is. Ik wil Bilbao zeker niet onderschatten, maar in La liga hadden we het niet zo moeilijk tegen hun.

Ik ben benieuwd!

Magie van Simeone lijkt ook uitgewerkt.

14 januari 2022 om 00:38

En weer een Supercup tussen de clubs die eigenlijk geen supercup moeten spelen wegens geen gewonnen prijzen. De derde keer ondertussen al geloof ik

14 januari 2022 om 16:28

Nou liever deze finale dan eentje tussen die twee clubs die dan wel prijzen hadden gewonnen: die spelen immers een hoop bagger de laatste tijd

Grapje, niet boos worden.

Nou ja, ik had liever dat we hadden gewonnen, maar hier verliezen dat ik ook niet erg gevonden omdat we een aardig zwaar programma hebben de komende weken. Nu is het gewoon kut omdat het publiek stiller was dan bij een gemiddelde amatuerclub, er 2 ploegen op het veld stonden die weinig inzet toonden en Gimenez een domme rode kaart pakt. Dit weekend dus een Supercup finale tussen de nummer 2 en de verliezend bekerfinalist. Wat zorgt die Supercup toch altijd voor verassingen...

Deze wedstrijd onderstreept maar weer eens waarom ik al jaren fan ben van Athletic. Ten eerste is het een mooie club die zijn historie trouw blijft in tegenstelling tot veel poenerige clubs tegenwoordig. Ten tweede staat er door die cultuur en historie trouw te blijven een elftal dat zich verbonden voelt met de club en tot het einde blijft vechten. In tegenstelling tot veel verwende miljonairtjes tegenwoordig die er maar wat bij wandelen. Nee, voetballend hoef je niet altijd de telvisie aan te zetten voor ze. Maar de vechtlust is ongeëvenaard.

Dit resulteerde al in twee finaleplaatsen in de Copa de afgelopen twee jaar, en vorig jaar in winst van de Supercup. Dat terwijl er kwalitatief echt zes betere clubs in Spanje rondlopen. Athletic was op vechtlust al twee keer de betere partij tegen Real maar verloor twee keer tegen de verhouding in. Drie keer is scheepsrecht, tijd om weer eens een finale over de streep te trekken!

Nou gelijk een leuke revanche van vorig jaar dus. Atletico is wel op zijn houdbaarheidsdatum met Simeone. Denk dat de magie na meer dan een decennia wel voorbij is.

13 januari 2022 om 22:12

Ik vind vooral het aankoopbeleid nou niet bepaald geweldig. Ze betalen verschrikkelijk veel geld voor Joao Felix, die totaal niet in een dergelijk systeem past en ze halen de laatste jaren ook veelal spelers die elders ook al erg wisselvallig waren. Anderzijds snap ik jouw argument ook wel weer, want als je naar die selectie kijkt; een aanvallend ingestelde coach smult ervan. Met twee leuke aankopen is er echt wel wat van te maken.

13 januari 2022 om 22:30

Dat vind ik wel een beetje de waan van de dag om eerlijk te zijn. Precies ditzelfde team werd vorig seizoen nog kampioen, met een uitblinkende Joao Felix in de 1e seizoenshelft nota bene. Je hebt ook alleen Felix (120 miljoen) en Lemar (70 miljoen) als dure spelers in deze selectie en de rest kosste minder dan 40 miljoen (waar alleen Hermoso en Llorente bij in de buurt komen), wat niks is als je naar clubs als United, Arsenal en Juventus die structureel minder presteren met (bijna) elk jaar meer uitgaven. Waar ik me wel in kan vinden is dat Simeone nu wel op lijkt. Het gekke is dat op Suarez en Felipe na eigenlijk elke speler op individueel niveau wel presteert, alleen als team klopt er gewoon helemaal niks van op een aantal wedstrijden na.

13 januari 2022 om 23:15

Clubs als Manchester United hebben dan ook wel heel wat meer concurrentie. Ik denk niet dat het huidige Atletico in de top 4 zou eindigen in de Premier League. Dat is natuurlijk ook wel een dingetje. Verder snap ik jouw betoog wel overigens. Ik denk dat we beiden ergens wel een goed punt hebben.

14 januari 2022 om 07:50

Atleti zal altijd boven Arsenal eindigen. Die staan volgens mij vierde. Ze zouden dus zeker in de top 4 staan in Engeland. Zeker gezien de selectie die ze hebben. Die is het meest compleet van Spanje.

14 januari 2022 om 13:05

Ze staan anders in een slechtere competitie op plaats 4, dus zo'n zekerheid is dat niet. Ploegen kunnen nou eenmaal niet in vorm zijn of de rek is er gewoon uit. Dat Arsenal minder kwaliteit heeft, wil niet zeggen dat ze ook automatisch onder Atletico zouden eindigen. Verrassingen gebeuren aan de lopende band in de voetballerij.

Hoelang ettert Atletico nog door met Simeone? Wat was het droevig vanavond. Ook Bilbao maar daar kan je nog respect voor hebben gezien de ploeg dat ze hebben.

Als je prijzen wilt winnen moet je gewoon bij Real Madrid spelen. Kan niet wachten voordat Mbampe ook komt.

13 januari 2022 om 22:21

Dat zegt ook wel iets over het verval van Laliga. Dit is verre van het beste Madrid en ik verwacht dat ze vrij makkelijk kampioen worden, ondanks het feit dat Sevilla momenteel nog in de buurt is. Het geluk voor alles onder de top 2 is eigenlijk dat de rest net zo loopt te worstelen. Daardoor ligt het allemaal nog dicht bij elkaar. Als je dan ook nog hoort waar Real Madrid achteraan zit; als die spelers gaan komen, worden ze de komende drie jaar denk ik op hun sloffen kampioen. Daarna zal Barcelona wel weer redelijk competitief zijn. Atletico zie ik ook niet zomaar progressie boeken ondanks een best goede ploeg. Die hebben ook gigantische schulden (mede door het stadion natuurlijk).

Atletico lijkt te zijn uitgeblust. Titel gaat hem niet worden en in de CL speelden ze ook heel zwak ondanks dat ze uiteindelijk nog doorgingen. CL zie ik ze nog wel afdwingen in de competitie maar voor de Atletico fans voorzie ik verder weinig spannende momenten dit seizoen.

14 januari 2022 om 07:52

Simeone speelt altijd als de underdog. Nu hij na al die jaren eens de beste selectie van Spanje heeft weet hij geen raad met de speelwijze. Hij laat ze nog steeds als underdog spelen.

De halve finale werd afgewerkt in Saoedi Arabië???? Wat een triestigheid

13 januari 2022 om 22:45

"Halve finale van de Spaanse super cup in Saudi Arabië" is echt een treurige samenvatting van voetbal in 2022.

mooi zo, weg met die circus clown van een Simeone en dat kansloze jank elftal

Haha, twee clubs die vorig jaar niets hebben gewonnen, spelen de finale van de supercup. In SA. Net als vorig jaar.

Wat een grap.

13 januari 2022 om 23:15

Gast wij mogen als Barca fans helemaal niet klagen. Wij deden ook maar omdat we top 4 eindigden. Zelfde geldt zaten we wederom in de finale tegenover Bilbao. Ik vind het prima dat ze de regel hebben aangepast eerlijk gezegd. Nu heb je tenminste ieder jaar bijna gratis El Classico erbij haha.

13 januari 2022 om 23:54

Serieus? Ik dacht dat dat was omdat we de beker hadden gewonnen. Zou denken dat je dat wist als fan.

14 januari 2022 om 00:33

Hij heeft er geen actieve herinnering aan. Kan toch? Maar je hebt hem duidelijk gemaakt dat barca de beker won onder Koeman, dan is hij als barca fan door U op de hoogte gesteld. Je informatie draagt bij aan dat hij nou op de hoogte is dat Barca bekeer won onder Koeman.

14 januari 2022 om 08:11

De beste 2 van dit momenteel spelen dus de supercup, lijkt mij niet meer dan terecht toch? Titel e beker zijn inmiddels een half jaar geleden al gespeeld, dus zo laat deze prijs heeft dan nog weinig effect. Op deze manier heb je in ieder geval meer spanning in de finale. Prima dus.

Jammer als real fan heb ik veel liever atletico als tegenstander. Atletico ligt ons altijd goed en al helemaal in finales. Atletic is lastiger voor ons en vaak is het ook een gevecht tot de laatste minuut. Is echt een goed team ..Hopelijk kunnen we zondag deze prijs binnenhalen

Die Supercopa is gewoon een aanfluiting. De finale gaat dus tussen de nummer 2 in de competitie tegen de verliezend finalist van de Copa del Rey. De winnaar krijgt dus een beker zonder vorig seizoen iet gewonnen te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren