Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma nagelt ‘fan’ aan schandpaal na racistisch bericht aan verdediger

Laatste update:

AS Roma heeft 'supporter' Andrea Dell'Aquilla levenslang verbannen van wedstrijden van de club en heeft de 'fan' bovendien aangegeven bij de politie. Juan Jesus, verdediger van Roma, ontving via Instagram een ontluisterend persoonlijk bericht van Dell'Aquilla, waarin de Braziliaan zwaar racistisch wordt bejegend.

Roma verloor woensdagavond in eigen huis verrassend van Atalanta, onder meer door een doelpunt van Marten de Roon (0-2). Juan Jesus wordt door de Roma-'aanhanger' blijkbaar beschouwd als een van de schuldigen. 'Blijf beter in de dierentuin de volgende keer. Verdomde aap, neger', zo luidt het schokkende bericht dat de 28-jarige mandekker ontving.

Op Twitter maakt Roma met naam en toenaam melding van het incident. De club neemt de zaak hoog op en heeft ook Instagram ingeschakeld om actie te ondernemen. De zaak ligt inmiddels ook bij de Romeinse politie. Het is zeker niet voor het eerst dat voetballers uit de Serie A te maken krijgen met racisme: onlangs klonken oerwoudgeluiden richting AC Milan-speler Franck Kessié en Romelu Lukaku van Internazionale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Top actie van Roma om hem aan de schandpaal te nagelen. Zouden meer clubs moeten doen

26 september 2019 om 22:53

Precies, zet daar een social media team voor in per club. Met als consequentie dat ze online worden gegooid plus aangifte bij de politie!

26 september 2019 om 22:57

Totdat het account van de beste man gehackt blijkt oid.. ik vind iemand publiekelijk aan de schandpaal nagelen in veel gevallen nogal primitief.

Sterke actie van AS Roma. Die bericht eerder van de harde kern van Inter naar Lukaku gaf mij de indruk dat zouden normaliseren. Gelukkig zijn de clubs zelf wel keihard tegen.

Goed dat Roma hier actie heeft ondernomen. Hopelijk zullen meer clubs dit voorbeeld in de toekomst volgen. Italië heeft jammer genoeg nog een lange weg te gaan.

er moet echt stelling genomen gaan worden tegen het racisme in het voetbal en dit is een goed begin

Ik vind racisme ook niet oké. Maar elke speler word toch uitgescholden op Social media? Of het nou racisme is of persoonlijke belediging richting familie bijv. Ik heb het idee dat er veel harder word opgetreden bij racisme. Als ze alles dan gewoon aanpakken.

27 september 2019 om 10:49

Tuurlijk wordt er harder tegen racisme opgetreden. Ordinair schelden is heel anders dan racistische uitlatingen....

Goed gedaan. Complimenti. Alleen jammer dat ze in Italië, jarenlang, de schijnwerpers alleen op mijn club hebben gezet. Dit soort figuren lopen in vele stadions rond en de oogkleppen van politici en journalisten hebben, door Lazio als het as van het kwaad te bestempelen, de situatie niet opgelost(wel verergert) . Brava Roma

Dit is hoe je het aanpakt. Geweldige actie van roma

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren