Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma dankt Paulo Dybala en maakt valse start in Europa League goed

Laatste update:

AS Roma heeft zijn valse start in de Europa League goedgemaakt met een overwinning op HJK Helsinki. In het eigen Stadio Olimpico werd het 3-0 door doelpunten van Paulo Dybala, Lorenzo Pellegrini en Andrea Belotti. Na een kwartier spelen kreeg Helsinki-speler Miro Tenho al rood, waardoor de Finnen niets anders konden doen dan tegenhouden. Na de nederlaag tegen Ludogorets in de eerste speelronde hebben de Romeinen nu hun eerste drie punten in Groep C binnen.

Roma-trainer José Mourinho had een basisplaats in petto voor Rick Karsdorp. Een opsteker voor de Nederlander, die Zeki Çelik in de voorgaande wedstrijden de voorkeur zag krijgen als rechtervleugelverdediger. De Portugese oefenmeester liet sterspeler Dybala op de bank beginnen, maar stelde desondanks een ijzersterk elftal op met onder meer Leonardo Spinazzola, Belotti en Nicolò Zaniolo. Bij Helsinki had ex-Heerenveen-verdediger Jukka Raitala een basisplaats.

Roma was vanaf het begin de dominante ploeg en kreeg via Zaniolo een vroege kans. De Italiaan zag zijn schot echter naast het Finse doel gaan. Na een kwartier leken de kansen op een resultaat voor Helsinki ernstig te verkleinen. Tenho liet Belotti struikelen en omdat hij de laatste verdediger was, kreeg de Fin na inmenging van de VAR een rode kaart. Toch kwam Roma in de fase daarna moeilijk tot kansen en kwam het na een klein half uur spelen goed weg, toen Arttu Hoskonen met zijn kopbal de rechterpaal trof. Zaniolo kreeg vijf minuten voor rust de kans om de score te openen, maar de creatieveling zag zijn povere inzet gekeerd worden door doelman Conor Hazard.

Mourinho zag dat zijn ploeg een aanvallende impuls nodig had en bracht daarom Dybala binnen de lijnen. De Argentijn was nog geen drie minuten na zijn invalbeurt direct doorslaggevend. Op aangeven van Pellegrini wist Dybala met zijn linkervoet de verre hoek te vinden: 1-0. De ban was gebroken en nog geen twee minuten later was het Pellegrini zelf die wist te scoren. Zaniolo brak over de linkerkant van het veld door, had een fraaie schijnbeweging in huis en wist Pellegrini te vinden, die de bal via de kluts binnen werkte. Belotti maakte er in de 68e minuut 3-0 van. De van Torino overgekomen spits stond na een voorzet van Zaniolo vogelvrij voor het doel en kon vervolgens eenvoudig binnentikken. Beide ploegen haalden in het vervolg de voet van het gaspedaal, waardoor er in de slotfase weinig meer gebeurde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zat schakelkanaal te kijken, best leuk. De commentator zag Dybala als glibberende olijfolie over het veld stromen of zoiets, dan was hij vast goed.

Dybala doet het goed in Rome, samen met Zaniolo de grote creatieve meneren van het elftal en samen moeten zij de rest in staat stellen om top 4 te halen dit seizoen. De Europa League zie ik ze niet winnen, dan moet er wel iets heel geks gebeuren mbt de andere supersterke teams in dit toernooi en de nog grotere clubs die uit de CL teruggezet gaan worden.. Maar ik gun het Roma het het meest, ik hoop dat ze ver kunnen komen

16 september 2022 om 10:44

Dybala zorgt voor veel dreiging, maar moet nog vele malen dodelijker worden. Mist te veel kansen voor in het systeem van Mou vind ik. Heb altijd al gezegd dat als dit Roma compleet is, wij echt mee gaan doen voor de prijzen. Ben alleen bang voor een te krappe selectie.. Gelukkig hebben we niet heel veel spelers die mee zullen gaan naar het WK.

16 september 2022 om 10:51

Dat zou echt een zegen kunnen zijn voor Roma, zeker op de lange termijn waar spelers oververmoeid gaan raken.

16 september 2022 om 11:00

Inderdaad, Italie gaat helaas niet mee, maar we hebben een hoop Italiaanse internationals: Cristante, Pellegrini, Mancini, Spinazzola, Belotti, Zaniolo. Daarnaast mogelijk Dybala, Karsdorp, Abraham, Rui Patricio, Zalewski en Vina. Het seizoen kan zo mooi worden, dromen mag altijd, helaas is de realiteit vaak anders..

16 september 2022 om 12:28

Is Zaniolo geen Argentijn? Dat heb ik dan helemaal verkeerd in mijn hoofd zitten

16 september 2022 om 12:27

Sorry, Liverpool en Barcelona? Maak daar maar Ajax en Inter van.. Het zal lastig worden voor Roma, maar ik heb vertrouwen in Mourinho. Wie weet wat ze voor vorm weten te vinden, wie er nog bijkomt in januari en wie ze uiteindelijk gaan treffen. Een Frankfurt is beter voor ze te doen dan Atletico, Chelsea of Inter denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren