Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal plaveit de weg voor PSV naar overwintering in Europa League

Laatste update:

Arsenal heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in Groep A van de Europa League. Op bezoek bij FK Bodø/Glimt was de ploeg van manager Mikel Arteta zonder groots te spelen met 0-1 te sterk. Halverwege de eerste helft zorgde Bukayo Saka voor de enige treffer van de wedstrijd. Dankzij de overwinning gaan the Gunners met negen punten uit drie duels voorlopig aan kop in de groep. Later op de avond kan PSV, dat vier punten verzamelde in twee duels, thuis tegen FC Zürich (nul uit drie) jagen op de tweede plek ten koste van Bodø/Glimt (vier uit vier).

Arteta koos ervoor om fors te wisselen en wijzigde zijn basiself op liefst zeven plekken ten opzichte van het gewonnen Premier League-duel met Liverpool (3-2). Ben White, William Saliba, Martin Ødegaard en Saka waren de enige namen die ook tegen de Noren in de startopstelling verschenen. Gabriel Jesus zat, zoals aangekondigd, helemaal niet bij de wedstrijdselectie en kreeg rust. Bodø/Glimt begon met vertrouwen aan de Europese ontmoeting, daar men in de veertien voorgaande thuiswedstrijden een overwinning wist te boeken.

In de openingsfase, waarin het spel op en neer golfde, kreeg de thuisploeg direct een tegenvaller te verwerken: in de twaalfde speelminuut moest basiskracht Ulrik Saltnes het veld reeds geblesseerd verlaten. Nadien nam Arsenal vrij snel het heft in handen en de druk op het vijandige doel werd zeker halverwege het eerste bedrijf nadrukkelijk opgevoerd. Hoewel Bodø/Glimt enige tijd stand wist te houden, bezweek de defensie in de 24e minuut onder de druk van de Londenaren. Met fraai combinatievoetbal baande Saka zich een weg door de defensie via de rechterflank. De inzet die volgde werd in eerste instantie gepareerd door doelman Matt Turner, maar in de rebound zorgde Saka met zijn borst alsnog voor de openingstreffer: 0-1.

In het tweede bedrijf nam Arsenal de voet duidelijk van het gaspedaal en kregen de Noren net voor het verstrijken van het uur diverse mogelijkheden om de gelijkmaker aan te tekenen. Het ontbrak onder meer Ola Solbakken en Runar Espejord echter aan fortuin in de afronding. De bezoekers, die na rust geen enkel schot op doel meer produceerden, slaagden erin de voorsprong tot het laatste fluitsignaal te waarborgen. Komende donderdag halen Arsenal en PSV het onderlinge duel uit de tweede speelronde in dat werd afgelast na het overlijden van Queen Elizabeth II.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

PSV moet nog 2x tegen Arsenal... En zelf nog winnen van Bodo. Als behalve zeker dus, ten minste in de EL

13 oktober 2022 om 20:45

Als psv vandaag wint is een gelijkspel tegen Bodo genoeg voor de 2de plek.

13 oktober 2022 om 20:51

Hoezo?. 0-0 en ze verliezen beide wedstrijden van Arsenal en bodo wint van Zürich, is PSV gewoon uitgeschakeld. Nog niets iets zeker dus ook niet bij winst PSV. Voor EL dan

13 oktober 2022 om 20:52

Afhankelijk van doelsaldo volgens mij, omdat de eerste wedstrijd ook een gelijkspel was. Het doelsaldo van Bodo is momenteel niet geweldig, maar ze hebben wel al twee keer tegen Arsenal gespeeld, dus vanavond is voor PSV een goede dag om aan dat doelsaldo te werken.

13 oktober 2022 om 21:05

Gelijkspel tegen Bodo kan inderdaad voldoende zijn voor PSV afhankelijk van het doelsaldo.

Saaie wedstrijd, maar we hebben gedaan wat we moesten doen en weer verder. Lokonga mag trouwens wat meer intensiteit tonen, alles gaat zo traag bij hem en doet verdedigend letterlijk niks. Erger me daar kapot aan, je kan toch wel wat meer moeite doen i.p.v. op zo'n slakkentempo te gaan lopen.

13 oktober 2022 om 20:50

Arteta stuurde een boodschap door hem eerder te wisselen. Had waarschijnlijk niet zoveel zin. Moet wel gretig zijn. Kijk naar Tomi of Tierney die ook niet het gewenste aantal minuten krijgen maar wel blijven strijden. Minpunten voor hem vandaag. Mag blij zijn dat we zo geduldig zijn met hem.

13 oktober 2022 om 22:04

Welke boodschap dan? hij werd pas in de 84ste minuut eraf gehaald dus ik ben wel benieuwd naar je uitleg dan.
Verder vind ik dat Tomi zeker een basisspeler hij is eigenlijk wel beter dan White, en die is weer beter dan Gabriel maar die krijgt waarschijnlijk het vertrouwen want hij is een linkspoot. Wel een hele trage linkspoot met een draaicirkel van een vrachtwagen. De top heeft bewezen dat je goede centrale verdedigers nodig hebt kijk maar wat van Dijk bij Liverpool betekent en Dias bij City.

13 oktober 2022 om 22:38

Lokonga speelt bijna nooit en moest in de slotfase alsnog plaats maken voor Partey. Arteta vertrouwde hem niet als slot voor de deur tijdens crunch time mef een magere voorsprong.

Gabriel maakt soms domme foutjes maar hij is erg nuttig. Hij kan dat er nog uitspelen. Heeft ook genoeg goede verdedigende wedstrijden gespeeld. Ijzersterk in de lucht en goed in de duels. Is aanvallend best belangrijk voor een CV. Scoort gemiddeld rond de 4/5 per seizoen via corners.
Is fysiek erg sterk. Zo’n CV haal je nergens in Europa voor een lage prijs. Is nog vrij jong ook nog.

14 oktober 2022 om 08:10

Laten we vooral niet Gabriel afbranden omdat hij nu door een slechte periode gaat. Vorig jaar was hij uitstekend op een paar momenten (rood tegen City) na. Nog niet zolang geleden was het centrale duo David Luiz - Mustafi. Wat dat betreft is het huidige centrum 5 klasses beter. Gabriel komt er wel weer bovenop, hij moet gewoon wat minder wild worden.

Desalniettemin zou ik graag een keer in een topwedstrijd een defensie willen zien met Tierney, White, Saliba en Tomi. Verdedigend allen ijzersterk, ik vind een linkerkant met Gabriel én Zinchenko verdedigend soms wat onzeker ogen.

Zo min mogelijk inspannen op kunstgras. Mooi dat we het record verneuken van FK Bodø/glimt meer kan ik niet zeggen over de wedstrijd. Het was een saaie wedstrijd en het gras werkte niet echt mee.

Moet gewoon van bodo kunnen winnen man

13 oktober 2022 om 21:02

Zeg dat even tegen onder andere Roma, Dinamo Zagreb, Celtic en AZ. Dit was volgens mij het einde van een reeks met 14 thuisoverwinningen op rij.

Aparte titel, niks veranderd aan de kansen. Nog steeds winnen uit bij bodo.

13 oktober 2022 om 20:59

Nee, een gelijkspel kan voldoende zijn, afhankelijk van het doelsaldo. Momenteel is dat wel in het voordeel van PSV, met +4 tegenover -3 voor Bodo.

Arsenal is zowel in de EL als in de premier league heel goed bezig, leuk om naar te kijken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren