Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal helpt Portugese voetbal aan coëfficiënten; St. Juste steelt de show

Laatste update:

Sporting Portugal en Arsenal hebben elkaar donderdag in evenwicht gehouden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de 2-2 einduitslag weerspiegelde de verhoudingen goed. Daarmee loopt Portugal 0.17 punt in op Nederland op de coëfficiëntenranglijst. De return in het Emirates Stadium vindt over precies een week plaats. Jeremiah St. Juste baarde opzien met een indrukwekkende sprint en een al even indrukwekkende tackle.

Mikel Arteta voerde flink wat wijzigingen door ten opzichte van het Premier League-duel met Bournemouth (3-2 winst). Aaron Ramsdale, Gabriel Magalhães en Thomas Partey kregen rust, terwijl Leandro Trossard en Martin Ødegaard wegens (lichte) blessures helemaal niet waren afgereisd naar Lissabon. Ex-Feyenoorder Reiss Nelson, het goudhaantje tegen Bournemouth, kreeg de kans in de basis. Bij de thuisploeg mocht St. Juste starten.

Sporting begon gedurfd, maar kon het de bezoekers niet écht moeilijk maken in de openingsfase. Na twintig minuten kwam het op achterstand. Fábio Vieira (die het hele duel uitgejouwd werd vanwege zijn verleden bij FC Porto) bracht een corner voor de goal, waar William Saliba boven alles en iedereen uittorende. De Fransman raakte de bal niet optimaal, maar wist de bal toch via de grond achter Antonio Adán te koppen: 0-1.

Arsenal kon ongeveer een kwartier van de voorsprong genieten. Sporting kwam op vrijwel precies dezelfde manier als the Gunners tot scoren: uit een corner, middels een rake kopbal. Maker was Gonçalo Inácio, die zijn doelman even later een heldendaad zag vertonen. Granit Xhaka kopte goed in na een voorzet van Nelson en Adán voorkwam met een knappe reflex een nieuwe achterstand.

Direct na de thee zette Arsenal aan. De bal rolde vooral om en rond de zestien van Sporting, dat echter bleef loeren op de counter. Die tactiek pakte goed uit. Bij een van de counters kwam Pedro Gonçalves voor Matt Turner, die de bal in de voeten van Paulinho sloeg. Laatstgenoemde twijfelde niet en schoot in één beweging binnen: 2-1. St. Juste voorkwam even later met een geweldige ingreep dat Gabriel Martinelli voor de gelijkmaker kon zorgen.

Nadat Paulinho verzuimde de marge te vergroten, kwam Arsenal dan toch op gelijke hoogte. Hidemasa Morita belandde ongelukkig in de baan van een schot van Xhaka, waarop Adán onmogelijk redding kon brengen. De Spanjaard voorkwam nog wel dat Arsenal er met de volle buit vandoor ging. Hij tikte de bal knap over de lat na een inzet met het hoofd van Vieira.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je had eigenlijk moeten winnen door alle kansen maar goed. Sporting kreeg soms ook wel inzettend veel ruimte waar ook genoeg uit te halen was. Gelijkspel is prima en dan thuis afmaken. Zolang ze maar doorgaan en er geen spelers afhaken is het goed

Ik vond het een leuke wedstrijd. Ik ben benieuwd met wat voor opstelling Arsenal thuis gaat aantreden.

De top 3 van Portugal is gewoon veel beter dan de Nederlandse top 3. Enige reden dat we er nu boven staan komt door die rare puntenverdeling. Ik zie op het moment liever Nederlandse ploegen in de lagere competities. Braga komt er trouwens ook aan. Daar wordt behoorlijk wat geld in gestoken.

9 maart 2023 om 20:56

Ach die rare puntenverdeling gaat er ook voor zorgen dat NL nu pas profijt gaat hebben van hele goede jaren in het verleden. Het is een mager jaar voor de Nederlandse topclubs, maar de afgelopen jaren zijn er natuurlijk ook jaren geweest waarin de Nederlandse topclubs dan weer veel beter waren dan de Portugese.

9 maart 2023 om 20:56

Als je structureel meer inkomsten hebt door hogere europese toernooien kan je in principe ook structureel betere spelers halen. Als je dit gat wil dichten is het juist van belang om hogere competities te spelen.

9 maart 2023 om 20:58

Daarnaast vergeet ik nog te Benfica te prijzen voor hun fantastische jeugdopleidong en scouting. Man l wat halen die een geld daaruit, ongekend.

9 maart 2023 om 20:57

En een paar jaar geleden was ajax veel beter. De Portugeze top is in essentie al 20 jaar beter dan de Nederlandse top op een aantal uitzonderingsseizoentjes nagelaten. Maar echt veel beter vind ik wel een beetje een overdreven statement als je kijkt naar de afgelopen 5/6 jaar. Dit seizoen daarentegen steekt vooral benfica er verschrikkelijk bovenuit

9 maart 2023 om 20:58

Maar de Nederlandse top 5 of 6 zal het tegenwoordig beter doen in Europa vergeleken met Portugal.
Ajax bewijst zich al jaren op Europees niveau, en de andere Nederlandse clubs laten zich de laatste tijd ook goed zien zoals Feyenoord en laatst nog AZ.
Ik hoop dat Feyenoord straks die 0.17 punten even wegpoetst

9 maart 2023 om 21:00

Vind je ze echt veel beter? PSV en Ajax zijn dit seizoen in mindere doen maar normaal gesproken zal het elkaar toch nier veel ontlopen?

9 maart 2023 om 21:08

Portugese clubs zijn wel beter ja. Komen structureel verder in Europa dan de Nederlands clubs.

10 maart 2023 om 02:13

Ik vind Benfica veel beter dan elke Nederlandse ploeg dat is duidelijk. ( ik heb het over nu ). Porto begint ook weer een heel hoog niveau te halen en is ook beter als de Nederlandse top 3. Sporting vind ik mischien redelijk te vergelijken met Feyenoord maar zeker niet minder dan de top 3. Als ik die vandaag zie spelen is het vooral aanvallend af en toe echt een hoog niveau.

9 maart 2023 om 21:04

Dat valt wel mee. Benfica en Ajax waren afgelopen keren aan elkaar gewaagd. Daarnaast heeft Sporting
2x voetballes van Ajax gehad. Braga verloor ook twee keer van Union Berlin recent.

9 maart 2023 om 22:08

Union Berlin - Braga eindigde in een 1-0 voor de Duitsers.
Braga - Union Berlin eindigde in een 1-0 voor de Portugezen.

10 maart 2023 om 02:14

Ik heb het over dit moment.

9 maart 2023 om 22:00

Ik vind dit persoonlijk wel meevallen. De Nederlandse top is juist erg gewaagd aan de Portugese top. Beide landen hebben uitschieters en jaren dat het tegenvalt. Wat wel zo is, is dat Portugal op het gebied van transfer toch wel een of twee stapjes voorloopt op Nederland.

9 maart 2023 om 22:01

Vergeet ook niet dat die Portugese topclubs spelers vaak voor idiote bedragen verkopen = meer inkomsten.

9 maart 2023 om 22:55

Is ook niet zo gek. Spelen al heel lang op hoog niveau en hebben met Brazilië een achterland van rond de 250 miljoen inwoners. Wanneer er net zoveel Surinamers zouden zijn had Nederland al drie keer het wk gewonnen en deden we altijd mee om de prijzen op clubniveau.

9 maart 2023 om 23:49

Ik zet even de statistieken neer, mag de rest conclusies trekken:
Cl=champions League El=europa League

2021/2022
CL:
Porto uitgeschakeld in groepsfase

Benfica verslaat Ajax in 8e finale en strandt tegen Liverpool in de kwartfinale*

Sporting strandt in de 8e finale

EL: Braga-kwartfinale

*ajax haalde wel 18 punten uit 6 wedstrijden in de groepsfase

2020/2021
CL:
Ajax uitgeschakeld in de groep

Porto uitgeschakeld in de kwartfinale

EL: Ajax uitgeschakeld kwartfinale

2019/2020
CL:
Benfica uitgeschakeld in de groepsfase

Ajax uitgeschakeld in de groepsfase

EL: alle Nederlandse en Portugese clubs uitgeschakeld in de 16e finale!

2018/2019
CL:
PSV uitgeschakeld in de groepsfase

Benfica uitgeschakeld in de groepsfase

Ajax uitgeschakeld in de halve finale

Porto uitgeschakeld in de kwartfinale

EL: Benfica uitgeschakeld in de kwartfinale

2017/2018
CL :
Benfica en Sporting uitgeschakeld in de groepsfase

Feyenoord uitgeschakeld in de groepsfase

Porto uitgeschakeld in de 8e finale

EL: Sporting uitgeschakeld in de kwartfinale

Jammer dat je niet wint maar kan gebeuren. Thuis afmaken dan. Vond alleen wel dat de spelers echt vermoeid eruit zagen laatste kwartier. Hopelijk heeft dat geen negatieve effect op zondag.

10 maart 2023 om 10:47

Voornamelijk White (en deels ook Saka).
Logisch ook, die hebben zowat alles gespeeld bijna...

Tomi en Tierney moeten echt wel wat meer minuten gaan krijgen in mijn ogen.

Saliba verdiend ook wel een potje rust. Wellicht Holding weer eens minuten gunnen thuis met Gabriel naast hem?

En voorin Nketiah, Nelson en Nelli opstellen en Saka rust gunnen?

10 maart 2023 om 20:24

Probleem is alleen dat Tierney en Nketiah niet fit zijn. Wij hebben Trossard gekocht om te kunnen rouleren en hij is ook geblesseerd tot na de interland break. Komt allemaal op een vervelend moment.

Vond het een vermakelijke wedstrijd om te zien, gelijkspel wel terecht, beide teams kregen genoeg kansen. Vermoeidheid zat er wel in aan het einde, veel van onze aanvallers zijn al geblesseerd.

Ik baal hier wel van met het oog op de competities ranglijst.
Maar het is wel duidelijk dat de huidige top 3 van Portugal op dit moment veel beter is dan de Nederlandse top 3 dus het zal de komende jaren ook nog knap lastig worden om de positie op de competitie ranglijst vast te houden mochten we deze aan het eind van het seizoen nog hebben.

Wat een machtige sprint van st. Juste
Goede verdediger en multifunctioneel.

9 maart 2023 om 22:01

Ik vond deze verdedigende actie indrukwekkender dan die redding van de Ligt. Zullen we st.Juste nu ook benoemen tot beste verdediger ooit?

9 maart 2023 om 22:25

Helaas niet vriend, alleen als hij een Ajax achtergrond heeft.

9 maart 2023 om 22:28

Niemand die de Ligt de beste verdediger ooit noemt. Waarom gelijk zo’n zure reactie? De sliding van de Ligt gister was fenomenaal; de sprint die St. Juste trok om Martinelli terug te halen was ook bizar. Nergens voor nodig zo’n onzin vergelijking.

10 maart 2023 om 10:43

St Juste is ook gewoon een prima verdediger. Kan RB, kan RCV, kan in een 3 mans defensie en is (zoals je kon zien) razendsnel. Comfortabel aan de bal.

Eigenlijk gewoon heel veel facetten die St. Juste wel beheerst voor een goede CV.

Arsenal heeft het Portugese voetbal helemaal niet aan coefficientenpunten geholpen. Dat heeft Sporting gedaan. Arsenal heeft met een gelukje de gelijkmaker gescoord waardoor de schade voor Nederland beperkt is gebleven.

Die Shirts in Portugal vind ik vaak echt prachtig...geld voor meerdere clubs. De Eredivisie sponsors maken veel shirts niet om aan te zien maar ook het gebrek en een goed ontwerp.

Arsenal gaat gewoon vol voor het kampioenschap. En dus volgend jaar CL, als ze bij de Uefa willen dat teams hun best doen internationaal op lager niveau zal het financieel aantrekkelijker moeten worden.

Je kan die clubs nu toch ook geen ongelijk geven. Te veel moeite en tijd voor zulke kleine bedragen.

10 maart 2023 om 10:46

Ze gaan zeker voor het kampioenschap, maar dat gaat nog lastig worden hoor.
Verder was het een half B elftal, maar ik denk dat Arsenal vooral thuis wel gewoon op relatief volle oorlogsterkte gaat aantreden tegen Sporting hoor. De EL is ook een goede prijs om te winnen hoor, in mijn ogen.

Gok dat dit wel een opstelling kan zijn, al zijn het wel veel wisselingen.
Tierney verdiend minuten, mits fit. En White leek aardig vermoeid gister.
Saka verdiend ook rust in mijn ogen. Nketiah terug en dan Saka wat minuten op de bank zou top zijn.

Thuis moet je dit tegen Sporting, zonder Coates en Morita ook, af kunnen maken. Mits er wat voorin terugkeert!

Turner
Tomiyasu
Holding
Gabriel
Tierney
Partey
Vieira
Nelson
Odegaard
Martinelli
Nketiah

Tsja, Arsenal speelt met een semi B elftal en speelt 2-2, uit in Portugal, waar ze het de laatste jaren altijd wel lastig hebben gehad.

Arsenal was in mijn ogen veel te slordig, te laag baltempo en je zag dat er automatisme ontbraken bij het wisselen van vaste basiskrachten.

Saka leek een beetje pips en White was op het einde ook helemaal kapot.
Snapte ook de wissel van Zinchenko niet helemaal, die trok het spel helemaal naar zich toe, maar goed.

De enige die ik een matige indruk vond maken, was Matt Turner. Ik snap niet hoe er mensen zijn die vinden dat hij ergens anders eerste doelman moet worden. Aan de bal maakt hij zo'n ontzettend matige indruk in mijn ogen. Oogt ook telkens alsof hij volledig in de paniek raakt als hij de bal krijgt. Nee, doe mij maar gewoon weer Ramsdale, ook in de Europa League.

Mooie tackle van St. Juste na een gigantisch goede rush van Martinelli, dat was weer even de Martinelli van voorheen.

Hopelijk keren de spelers voorin snel terug, want aanvallend is het nu erg magertjes. ESR was de enige aanvallende wissel. Nketiah, Trossard en hopelijk ook snel Jesus weer terug. Dat zou ideaal zijn. Trossard zou ook niet al te lang moeten duren geloof ik, idem voor Nketiah.

Positief: spelers hebben weer minuten gepakt op de weg terug/na weinig minuten (esr, Vieira, Tomiyasu, Nelson) & een degelijk debuut van Kiwior gezien. Niks geks gezien, maar ook niks slechts.
En daarnaast zijn Morita & Coates geschorst door domme gele kaarten. Altijd fijn als je het thuis (hopelijk) kan afmaken. Ik gok dat er thuis een ietwat sterkere aanval staat en dat wellicht een Partey weer gaat starten ipv Jorginho en Odegaard terug in de basis komt na griep!

En wellicht Tierney als hij niet meer ziek is.

Negatief: laag baltempo, Turners indruk & de vermoeidheid die ik (in mijn ogen) zag bij Saka & White.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren