Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal-fans enthousiast: ‘Moeilijk accepteren dat je je beste speler verkoopt’

Laatste update:

Arsenal contracteerde afgelopen zomer zes nieuwe spelers, maar allicht de meest veelbelovende aanwinst maakt op dit moment nog helemaal geen deel uit van de selectie van the Gunners. William Saliba werd door Arsenal voor ongeveer dertig miljoen euro overgenomen van Saint-Étienne en vervolgens weer onmiddellijk verhuurd aan de Franse club. De Londense club lijkt met de achttienjarige centrumverdediger in elk geval goud in handen te hebben, zo laat diens huidige trainer Claude Puel vrijdag doorschemeren.

Puel laat zich in een interview met L'Équipe opvallend kritisch uit over het beleid van zijn huidige werkgever. Saint-Étienne richt zich op de transfermarkt voornamelijk op ervaren spelers en werkt dit seizoen na Montpellier en SCO Angers met de oudste selectie van de Ligue 1 (gemiddelde leeftijd van 27,2 jaar). De laatste weken zijn de resultaten in de Franse competitie zeer behoorlijk met drie zeges en één remise, maar toch zou Puel liever zien dat Saint-Étienne zich meer richt op de jeugd.

"Ik heb er niets over te zeggen, want de laatste jaren zijn de resultaten uitstekend, met onder meer een vierde plaats. Op korte termijn is het prima, maar of het model levensvatbaar is? Ik denk niet dat het een club succesvol kan maken", vertelt Puel, die sinds oktober de scepter zwaait bij Saint-Étienne. Hij werd bij de tienvoudig Frans landskampioen de opvolger van Ghislain Printant, die sinds afgelopen zomer tijdelijk trainer van les Verts was.

Puel heeft zich tot de zomer van 2022 verbonden aan Saint-Étienne en hoopt dat de club wat doet aan zijn transferstrategie. "Ik zou liever zien dat we een jonge speler halen en die helpen groeien, dan dat we een gevestigde speler kopen", vervolgt de ex-coach van onder meer Leicester City. Puel kan het moeilijk verkroppen dat Saint-Étienne zijn jonge spelers verkoopt 'om de schatkist te vullen'. Hij wijst daarbij op het naderende vertrek van Saliba, die momenteel een dragende speler is bij Saint-Étienne, maar zich volgend seizoen definitief bij Arsenal zal melden. "Het is moeilijk om te accepteren dat we onze beste speler, een jonge jongen, verkopen om de schatkist van de club te vullen. Op het moment dat je je talenten verkoopt om de begroting sluitend te houden en hun vertrek opvangt met spelers voor de korte termijn, vind ik dat je erg impulsief werkt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maarja, hoe lang wil je als Saint Etienne je belangrijkste spelers behouden dan? PSG, L'OM, Lyon en Monaco kunnen dat maar verder niet. Verder ben ik het met Puel eens. Frankrijk is wel een broeinest van goede voetballers en daar kunnen ze wel meer mee doen.

1 november 2019 om 18:51

OM en OL kunnen dat ook niet hoor. Wanneer een club concreet is voor een van hun spelers is die vertrokken. Degene die blijven daar is nooit een (fatsoenlijk) bod op uitgebracht.

2 november 2019 om 01:29

Deels waar.. Ik geloof niet dat er nooit een bieding binnen is gekomen voor Payet, Thauvin of Sanson bij OM. Net als voor Tousart, Aouar, Depay of Traore bij Lyon. De mindere spelers laten ze gaan, net als financiële klappers, maar dan moet de prijs wel goed zijn.

1 november 2019 om 19:03

Qua geschiedenis is saint Etienne de grootste club van Frankrijk tevens recordkampioen .. zou toch mooi zijn als ze weer spelers weten vast te houden en terug kunnen gaan naar de goede tijden

2 november 2019 om 01:28

Van oudsher wel inderdaad. Het is een beetje het FC Nurnberg van Frankrijk. Overigens gaat ze het nu wel beter af, maar ze zijn de 5e club van Frankrijk qua grootte. Een enorme supporterschare hebben ze maar de club heeft ook slechte tijden gekend. Als ze die spelers weten vast te houden kan er wat moois ontstaan, maar dat is als. Tot nu toe zijn clubs als Saint Etienne (helaas) niet bij machtte om dat te realiseren.

2 november 2019 om 04:38

@PatrickChristiaansIk denk het niet. Voor de overname van PSG werden Marseille en Lyon als de grootste clubs gezien in Frankrijk. Vergeet niet fat Marseille in de jaren 90 een legendarisch team had. Marseille heeft 9 landstitels en 1 Champions League. Saint-Etiene heeft maar 1 landstitel meer, die ze binnen no-time gaan verliezen aan PSG.Ook in de alltime league table staat saint-etiene slechts 3e van Frankrijk. Marseille staat heeft de beste punten behaald in de geschiedenis van de Franse competitie.

Net als Kurt Zouma had Saliba beter nog even wat langer bij Saint Etienne kunnen blijven. Al heeft Zouma ook veel pech gehad met blessures.

1 november 2019 om 18:56

Je weet het niet. Saliba speelt wekelijks bij Asse, en ik denk dat hij komend jaar serieus veel minuten gaat maken bij Arsenal.

Kijk hier erg naar uit, Saliba heeft alles wat je zoekt in een centrale verdediger. Nu maar hopen dat hij het waar kan maken op een hoger niveau.

1 november 2019 om 21:17

Kijk jij toevallig vaak zijn wedstrijden? Ik heb namelijk een vraag. Ik heb vorig seizoen en dit seizoen een aantal samenvattingen gekeken van zijn wedstrijden, en daarin valt het mij op dat hij vrijwel altijd bijna rechtsback staat. Hij staat vaak in highlights aan de zijlijn te verdedigen. Speelt Asse met een 3 mans verdediging? Zo ja, denk jij dat hij wel zo kan switchen naar een 4 mans verdediging en dus slechts 1 centrale partner ipv 2? Ik hoop namelijk niet dat we hierdoor wederom een CV hebben die in 1e instantie beter zal spelen in een 3 (net zoals David Luiz eigenlijk).

1 november 2019 om 21:24

Saint Etienne speelt af en toe met een drie mans verdediging maar het vaakst toch met 4 man. Saliba staat hier vaak centraal maar als de nood hoog is kan hij ook zeker als rechtsback uit de voeten! Dit seizoen zeker een van onze beste spelers en dat op zo een leeftijd.

1 november 2019 om 21:37

Thanks! Dat stelt mij al wel gerust. Ik zie namelijk het liefst dat hij zoveel mogelijk speeltijd als CV in een 4 mans verdediging krijgt. Dat is voor mij als Arsenal fan natuurlijk het best haha. Maar klinkt heel goed, thanks voor je reactie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren