Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal bevestigt komst van verdediger voor twintig miljoen euro

Laatste update:

De transfer van Gabriel Paulista, van Villarreal naar Arsenal, is een feit. The Gunners kondigen zijn komst woensdag via de officiële kanalen aan. Eerder had Villarreal reeds aangegeven dat de Braziliaanse verdediger de overstap maakte naar Londen. Ook Arsène Wenger had al bevestigd dat de deal in kannen en kruiken was.

/

Gabriel speelde pas anderhalf seizoen in Vila-real, nadat hij voor 3,5 miljoen euro was overgenomen van Vitória uit zijn vaderland. Hij had nog een contract tot de zomer van 2018 en daardoor moest Arsenal de hoofdprijs betalen: twintig miljoen euro. The Gunners hebben groen licht gekregen voor een werkvergunning en dus is Gabriel per direct inzetbaar in de competities waarin Arsenal nog actief is.

“Ik kwam van een club die in Brazilië niet zo bekend is en toen ik in Spanje tekende, kwam een droom uit”, zegt de 24-jarige mandekker nu. “Een tijdje geleden had ik al een enorm verlangen om aan de slag te gaan in de Premier League. Het is bijzonder bevredigend dat ik nu bij zo’n enorm grote club ben gekomen. De fans mogen een Gabriel verwachten, die er veel zin in heeft de anderen zijn hulp te bieden.”

“Het individu vind ik niet zo belangrijk, ik ben hier gekomen om de ploeg te helpen”, belooft de Braziliaan. Arsenal bevestigt ook dat spits Joel Campbell de omgekeerde weg bewandelt en aan de slag gaat in Vila-real. Hij was al eens op uitleenbasis actief in Spanje en speelde toen voor Real Betis. Dit seizoen kwam hij niet verder dan vier invalbeurten in de Premier League.

Wordt Gabriel Paulista een succes bij Arsenal, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 januari 2015 om 17:47

Hij heeft wel een goede instelling. Zie je niet vaak dat mensen bij hun komst meteen zeggen dat ze het individu onbelangrijk vinden en dat ze er zijn om anderen te helpen.

28 januari 2015 om 21:04

Lijkt me wel en beer van en vent, met z'n 1,87 m heeft hij wel de ideale lengte als CB.

Ik hoop dat Wenger gewoon van hem en waardige verdediger maakt die dan Per kan vervangen, en voor minder fouten kan gaan maken.

Ken hem niet, goeie aankoop? Alleen 20 miljoen is beetje veel

28 januari 2015 om 17:46

Als je hem niet kent, hoe kan je een oordeel over het transfer bedrag hebben?

28 januari 2015 om 18:18

Het feit dat hij hem niet kent zegt al veel. Misschien moet in zijn ogen 20 miljoen euro alleen worden besteed aan een speler die zó goed is, dat iedereen hem kent.

28 januari 2015 om 20:51

Moet je je niet in vergissen, de media bepaalt tegenwoordig wie bekend en duur is. De kwaliteiten van een speler bepalen dat steeds minder.

29 januari 2015 om 00:34

Wanneer is er gebleken dat Arsene Wenger (te) veel voor een speler heeft betaald die niet bruikbaar was/is? Wenger knows..

28 januari 2015 om 17:47

Ach na die 50 miljoen voor Luiz kijk ik nergens meer van op

28 januari 2015 om 17:50

Lijkt mij ook. Gok dat het behoorlijk feest is in de bestuurskamers van Villareal op het moment. Speler voor 3,5 miljoen kopen en anderhalf jaar later voor 20 miljoen door verkopen. Meer dan 470 rendement op een speler waarvan je nog maar moet zien of hij het gaat redden.

Krijg je ook nog is (weliswaar op huurbasis) Campbell er voor terug, wat toch 1 van de grote smaakmakers op het WK was. Daarnaast staat me nog bij dat hij Manchester United persoonlijk uit de CL knikkerde vorig seizoen.

28 januari 2015 om 18:09

Man unitd kinkkerde hem eruit

28 januari 2015 om 19:11

Olympiakos versloeg United met 2-0 (waarbij Campbell de 2-0 maakte), maar je hebt inderdaad gelijk, want over twee wedstrijden werd het nog 3-2, met dank aan Van Persie.

28 januari 2015 om 17:51

Van wat ik heb gezien, wat niet veel is, lijkt hij erg op Koscielny qua speelstijl. Net als Koscielny is hij op 24-jarige leeftijd gekomen als relatief onbekende speler die tevens geen international is. Hopelijk kan hij hetzelfde pad bewandelen en bij ons uitgroeien tot een topper, net als Koscielny.

28 januari 2015 om 17:56

Ik heb redelijk wat artikels over hem zitten lezen, en naar het schijnt had Arsenal die 20 miljoen beter aan iemand anders besteed.

Naar het schijnt is deze man geen echte topper, en normaal zit hij zelfs op de bank bij Villareal, hij speelde nu door blessureleed. Nee, de meesten zijn niet van hem overtuigd, al heb ik wel vertrouwen in Wenger en de scouts. Koscielny was ook geen hoogvlieger toen we hem kochten.

28 januari 2015 om 18:05

En dat geloof jij. Dude relax, hij is echt goed. Zie oa zijn statistieken

28 januari 2015 om 18:09

Statistieken zeggen niet zo heel veel. Als de meerderheid van de journalisten dit beweert, zullen ze wel gelijk hebben zeker?

28 januari 2015 om 18:25

Ja of ze praten elkaar na. Laten we nou maar gewoon afwachten. Weinigen kennen hem echt en toch heeft iedereen al een oordeel klaar. Ik denk dat Wenger ook wel weet wat hij doet. Gewoon de tijd geven en dan zien we vanzelf wie er gelijk had. Tot dan toe gun ik hem het voordeel van de twijfel.

28 januari 2015 om 18:35

Jij kende Koscielny? Of Ljungberg? Kwamen ook allebei als grote onbekende spelers naar Arsenal voor een redelijk bedrag.

28 januari 2015 om 18:42

Neen ik kende Koscielny niet, maar ik kende mislukkelingen als André Santos ook niet. Die kostte natuurlijk marar half zoveel.
Maar ik heb wel vertrouwen in Wenger, ik geloof in Gabriel.

28 januari 2015 om 19:30

Redelijk wat.. lol. Er zijn voldoende positieve berichten juist. Deze man is juist erg belangrijk geweest toen hij de kans kreeg, was de belangrijkste pion bij de ongeslagen reeks sinds november.

Zijn stats zijn hoger dan Koscielny zelfs, niet dat dit alles zegt, maar hij deed het zeer goed.

Misschien zelf eens wat beelden bekijken, dan kan je prima beoordelen of hij kwaliteiten heeft.

28 januari 2015 om 19:45

Nja, heb geen tijd om matchen te bekijken, en compilaties zeggen niets. Hopelijk is hij complementair met Kos, want ben Mertesacker echt k*tsbeu, de ongemotiveerde slungel.

28 januari 2015 om 19:56

Natuurlijk zeggen compilaties wel wat. Niet veel, maar je kan er wel zaken uithalen. Beter is beelden te bekijken van een hele wedstrijd van een speler, die staan ook genoeg op Youtube.

Per doet het nu weer goed, omdat Coquelin hem dekt. Mertesacker is een uitstekende verdediger als hij gewoon achterin kan blijven en niet te veel hoeft uit te stappen.

28 januari 2015 om 20:10

Echt niet, je kan van de zwakste speler uit de PL nog een mooie compilatie maken. Had er wel niet aan gedacht om een hele wedstrijd van hem te bekijken, dat's een goed idee. Al zetten ze natuurlijk nooit de mindere matchen op Youtube.

Per doet het redelijk de laatste matchen, maar dat was dan ook tegen Newcastle, Stoke en co. We hebben voortdurend de bal. City was een mooie test, op naar de volgende (utd, Monaco, Spurs e.a.)

28 januari 2015 om 19:38

Goede speler. Heel fel, snel. Eignelijk erg atletisch voor iemand van zijn lengte. En hij kan voetballen. Eigenlijk is hij best wel vergelijkbaar met Koscielny. Goed gescout en op tijd gehaald. Was een slot op de deur in Vila-real en heeft voor een groot deel bijgedragen afgelopen seizoen en vooral dit seizoen aan de resultaten. Hoop dat hij slaagt, Arsenal kan het wel gebruiken! Spreek overigens volgens mij geen Engels....

28 januari 2015 om 20:00

Santi cazorla, sanchez, ozil, monreal, arteta, bellerin. Ze Spreken allemaal spaans en Wenger ook, die jongen red zich wel hoor.

28 januari 2015 om 20:18

Wenger is vloeiend in een stuk of 8 talen, dat komt wel goed.

28 januari 2015 om 22:08

Özil spreekt geen Spaans.

28 januari 2015 om 22:26

Oke, had ik wel verwacht van iemand die een tijd in Spanje speelde

20 miljoen euro voor de 3e CB van Villareal die ook nog eens de minste van de 3 is. Hij speelt alleen maar omdat er blessures zijn en zo goed is ie niet. Domme, domme transfer. 20miljoen is erg veel geld, daar kon je betere spelers voor kopen die wel wat toevoegen aan Arsenal.

28 januari 2015 om 17:49

Ik weet zelf niet hoe goed deze verdediger is en of de prijs kwaliteit verhouding klopt. Het doet me wel deugd om te zien dat Wenger eindelijk door heeft dat hij geld moet en kan uitgeven wil je meedoen in de top.

28 januari 2015 om 17:54

Had hij dat nog niet door dan?

28 januari 2015 om 17:56

Na o.a. Özil, Welbeck, Chambers & Sánchez zou je zeggen van wel hé

28 januari 2015 om 17:52

Musacchio is inderdaad geblesseerd. Echter heb ik genoeg wedstrijden gezien van de Spaanse Liga en moet ik zeggen dat deze Gabriel Paulista echt niet de minste van de 3 Cv's is hoor...

Na Musacchio is die toch echt de beste CV van Vilareal in mijn ogen!

Verder wordt hij erg onderschat en heeft hij ook goede stats. Wellicht is 20 miljoen euro wat aan de hoge kant, maar Arsenal was in nood en heeft een goede, agressieve CB nodig!

Nu hebben we met Chambers - Mertesacker en Koscielny - Gabriel 4 Cv's van hoogwaardig niveau met de backs dan ook dubbel met Debuchy - Bellerin en Gibbs - Monreal! Top!

28 januari 2015 om 18:03

Als het Fifa zou zijn: deze zomer Mertesacker, Flamini, Hayden, Diaby, Arteta (die gaat dus verlengen) zeker buiten. Gnabry uitlenen, die moet spelen. Verlengen met Akpom en ook uitlenen. Graag nog een echte cvm, want Coquelin heeft nog maar enkele goeie matchen gespeeld.
En dan evt een opportuniteit halen à la Cavani/cech. Ganse medische staf eens vervangen -_-

Maar met bijv. een Monreal als back-up ga je ook nooit prijzen winnen, da's geen Luis of Kolarov, maar minder dringend.

28 januari 2015 om 18:48

Monreal onderschat jij zeer zeker. Was zelf ook niet onder de indruk afgelopen seizoen. Dit seizoen laat hij echter zien vooral defensief een sterke indruk achte te laten...

Aanvallend s het misschien minder dan Gibbs, maar defensief is het wel goed!

Verder gaat Hayden wel verlengen en blijven Mertesacker en Arteta ook sowieso... Mertesacker is top als 3e CV (wanneer Gabriel en Kosc een goed duo is)

Verder hoop ik dat Diaby een pay if you play contract houdt! Heb veel vetrouwen in hem en hoop dat hij net als Robben ooit eens lekker fit kan blijven

28 januari 2015 om 19:04

Monreal kan me niet overtuigen. Houdt zich recht tegen de kleine ploegjes omdat wij voortdurend de bal hebben. Heeft hij trouwens al een cap bij Spanje? De concurrentie op LB is niet echt zwaar, dus dat zegt veel.
Ik zie veel liever Gibbs.

Denk dat Gabriel niet direct in de basis zal staan. Wenger heeft het wel voor Per. Diaby raakt misschien ooit wel fit, maar niet als hij met onze staf blijft werken.

28 januari 2015 om 19:27

Helemaal met je eens. Al mag Arteta wel blijven als leider en als ervaren man.

Een nieuwe lb mag idd ook wel. Monreal geen fan van, al is die dit seizoen best sterk. Gibbs ligt er helft v/d tijd uit.

28 januari 2015 om 19:49

Ik vind Monreal aanvallend juist sterker en Gibbs verdedigend. De voorzetten van Gibbs komen zowat nooit aan, maar Monreal is in de combinatie en met de voorzet beter.

28 januari 2015 om 20:37

Vind dat Monreal zich goed staande houd op het moment defensief... Ook de aantal matchen dat hij LCV speelde!

28 januari 2015 om 21:34

Hoe zit het nu eigenlijk tussen Gibbs en Monreal? Zit Gibbs er nog naast omdat hij last heeft van blessure, of omdat Monreal, Gibbs er gewoon uitspeelt?

28 januari 2015 om 19:47

Jullie praten elkaar allemaal na. Dit heb zo vaak in reacties gezegd zien worden.

Nice! Ben erg benieuwd naar deze jongen. Youtube filmpjes geven natuurlijk niet altijd een betrouwbare indruk... Zou leuk zijn als hij z'n debuut tegen Aston Villa kan maken dit weekend.

Ik lees hier veel verschillende verhalen over hem. Maar ik heb vertrouwen in de scouting van Arsenal, ze hebben het deze zomer ook goed gedaan. Bielik en Gabriel; welkom bij Arsenal! Ben benieuwd wat jullie gaan brengen.

Overigens wel zonde van Campbell, zal het er uit komen bij Arsenal? Ik hoop het, vond hem een heerlijke speler op het WK en in die CL wedstrijd tegen United was hij ook fenomenaal.

28 januari 2015 om 20:36

Er wordt gezegd dat hij zijn contract heeft verlengd voordat hij is uitgeleend aan Villareal. Het aantal jaar is niet bekend gemaakt en ik weet ook niet of het gewoon is om goed aan hem te verdienen mocht hij helemaal opbloeien in Spanje.

Voor 3,5 miljoen gekocht, nog geen 50 wedstrijden gespeeld en weer voor 20 miljoen verkocht. Prima deal voor Villarreal, (een fitte) Musacchio is toch beter.

Ze konden beter Mateo Musacchio kopen van Villareal. Die vind ik een stuk beter.

28 januari 2015 om 17:55

Musacchio is geblesseerd, dus die ga je als Arsenal zijnde in nood dan niet kopen... Arsenal had alleen Mertesacker, Koscielny en Chambers, waar Chambers de afwezigheid van Debuchy ook deels moet opvangen met Bellerin nu.. Dubbele bezetting is dus noodzakelijk en Gabriel Paulista is statistisch gezien ook één van de betere Cv's van de liga... Daarnaast bezit hij kwaliteiten als snelheid en agressiviteit die wij wel eens missen bij Arsenal!

AL met al wellicht iets aan de hoge kant, maar goed... Wie kon Koscielny destijds? Nu is het één van de beste Cv's van de BPL en wereld!

28 januari 2015 om 19:55

Musachio is ook te klein voor die plek in de premier league. Als je wat te vertellen wilt hebben moet je toch echt naar verdediger van 6 ft kijken.

28 januari 2015 om 22:51

Ayala was ook klein, maar die was werelds. Lengte zegt weinig, als je snelheid, wendbaarheid, sprongkracht en inzicht hebt.

20 miljoen is wel iets teveel ja. Zijn waarde is nu geschat op ongeveer 3 miljoen. Maar hij kan best een goede verdediger nog worden, hij kan goed koppen en heeft een goede sliding maar hij mist nog rust in zijn spel en heeft nog best vaak slechte aannames waardoor hij de bal verliest maar hij kan dan bijna altijd de bal afpakken.

28 januari 2015 om 18:00

Hij wordt niet op 3 miljoen geschat... Hij was namelijk al voor 3,5 miljoen overgekocht door Villareal.... Daarnaast presteerde hij ontzettend goed bij Villareal en gaat je waarde echt niet 0,5 miljoen achteruit wanneer je bij je nieuwe club gewoon uitstekend presteert... Kom dus aub niet met die onzin aanzetten...

Wellicht is 20 miljoen iets aan de hoge kant, maar de nood was hoog bij Arsenal met Debuchy geblesseerd en 2 (nieuwe) jonkies die het deels moeten opvangen (chambers/bellerin)... Nu heb je dus een optie extra in het centrum en kan je dus Monreal gewoon als fullback blijven gebruiken in plaats van als Lcv... Gabriel & Chambers zijn nu dan denk ik de back-up backs...

Verder vanwat ik gezien heb is het een goede mandekker, agressief en kan hij voetballen... Alleen vind ik hem nog wat agressief inderdaad, al is dat iets wat Arsenal de laatste jaren wel mist... Op Coquelin & Koscielny na (achterin)... Flamini heeft dat deels ook, maar op een foute manier, die wandelende gele/rode kaart dat hij is

28 januari 2015 om 18:14

Ik had het wel over 3 miljoen pond ik weet niet hoeveel euro dat is. Fout van mij om niet te vermelden

28 januari 2015 om 18:34

Volgens welke site?

Arsenal betaalt 14 tot 15 miljoen. Volgens transfermarkt.de is hij 8 miljoen waard.

28 januari 2015 om 18:42

Scoutnation

28 januari 2015 om 21:36

Van Scoutnation klopt het sowieso nooit nooit. Daar gaat de waarde altijd maar twee ton omhoog na twee jaar goed presteren.

28 januari 2015 om 23:33

@ stravven

Hahaha dat niemand dit doorheeft.

Gabriel Paulista stond gewoon op 3 miljoen euro. Sinds Arsenal meldde dat ze hem bijna binnen hebben heeft transfermarkt zijn waarde omhoog gekrikt naar 8 miljoen.

28 januari 2015 om 18:25

Het is ook geen 20 miljoen, maar 15.

Kopen we in Januari, zitten mensen te zeiken dat het weer niks is... Wat een haat op VZ....
Ik ga toch ook niet een aankoop van bijvoorbeeld Ajax afkraken, terwijl ik die speler nooit heb zien spelen, of de statistieken niet van weet.

28 januari 2015 om 18:04

Ik lees hier bijna nergens dat het niks is, of dat hij er niks van kan. Er worden vraagtekens gezet bij de transfersom, want 20 miljoen is best veel voor een verdediger die niet super bekend is. Natuurlijk kennen liefhebbers van de Primera Division hem wel, maar het grote publiek kent hem niet zo goed en dan lijkt 20 miljoen al snel veel.

Maar wie weet maakt hij het waar.

Ik vind dit nou typisch een Spurs- of Liverpooltransfer. Te veel betalen voor een speler die maximaal van subtop niveau is. Hij kan heus wel wat hoor, maar 20 miljoen is hij gewoon niet waard. Zelfs bij Villareal lopen er gewoon betere verdedigers. Hier ga je de top van de Premier League niet mee halen.

28 januari 2015 om 18:07

Jaa en Hummels en Varane waren beschikbaar... Please. Dit is een hele goede aankoop klaar.

28 januari 2015 om 18:20

We hebben 15 miljoen (11,3 miljoen pond) betaald volgens de betrouwbare bronnen, niet 20.

28 januari 2015 om 18:33

11.2 miljoen betaald en Villarreal betaalt 0.7 miljoen voor het huren van Campbell. Dus we betalen Villarreal 10.5 miljoen.

Is dit echt een verbetering t.o.v. Mertesacker? Op basis van die paar wedstrijden die ik van hem gezien heb, zou ik zeggen van niet. Althans, niet voor dit bedrag.

Aan de andere kant zou ik zo snel niet een betaalbare (lees: goedkopere) versterking kunnen noemen die beduidend beter is dan Gabriel Paulista. Hij is nog jong, dus zal vast nog wel groeien.

28 januari 2015 om 19:59

Verbetering op Mertesacker qua snelheid, aggressiviteit, voetballend vermogen en beweegbaarheid in ieder geval wel.

Eigenlijk is Mertesacker alleen meer ervaren in het positie kiezen en het leiden van de verdediging.

Gabriel komt voor £13mil naar Arsenal, ik snap niet waarom mensen hem zo duur vinden. Vermaelen ging naar Barca voor £15mil

28 januari 2015 om 22:23

Omgerekend zo'n 17 miljoen euro?

29 januari 2015 om 17:19

Volgens mij was het 15mil euro, ik zag het laatst nog op Skysports.

Het enige wat vreemd is is het bedrag. Voor zover ik heb het kunnen natrekken heeft Arsenal 10.5 miljoen pond, omgerekend zo'n 14 miljoen euro, aan Villarreal overgemaakt.

Voor 15 mln vind ik het wel goed. Type Koscielny en we hadden er gewoon nog een nodig. Geen idee hoe goed die is, mja beter dan niks.

Ik lees zowat overal dat het gaat om een bedrag rond de 12 miljoen. Alleen hier is dat natuurlijk weer 20.

Vreemd inderdaad de berichtgeving omtrent 20 miljoen. Schijnt dus 10.5 miljoen pond te zijn, omgerekend 14 miljoen euro... Echter krijgt Arsenal ook 0,7 voor het half jaartje huur van Joel Campbell (hoop dat hij erna wel de kans krijgt bij Arsenal, heerlijke speler)

Al met al dus een goede aankoop zeg ik. Nog 24, ziet er goed uit en kan net als Koscielny dat kon nog groeien. Kos kwam ook als 24 jarige nobody binnen en kijk hem nu eens!!!

Verder vind ik wel dat deze Gabriel Paulista wel meteen een goede uitstraling heeft... Lijkt echt op een killer! Zegt natuurlijk nog niks, maar hij heeft de uitstraling wel al mee vind ik!

Welkom Gabriel

Wat mensen moeten begrijpen is dat deze jongen niet gehaald is als vervanger van Bfg, tenzij hij extreem goede dingen laat zien tijdens de training, maar als backup CB aangezien we veel blessures hebben gehad in dat gebied en weinig solide vervangers hadden.

Verder is er iets meer dan 11 miljoen pond betaald voor hem, wat nog kan oplopen door bepaalde bonussen etc. Campbell is ook nog geen verloren zaak, zijn contract is verlengd voor het begin van de huurperiode.

Terug on topic: ik denk dat deze speler een ruwe diamant is die het eerste jaar veel kritiek te verduren zal krijgen door zijn no nonsense speelstijl, wat er nog wel eens voor zorgt dat een verdediger er wat onbeholpen uit kan zien als je iets verkeerd timet of iets dergelijks. Op de korte termijn zal het een degelijke backup zijn maar op de lange termijn, mocht hij inderdaad naar verwachting groeien, kan hij misschien wel David Luiz en Marquinhos uitdagen voor een plek in de Selecao.

Zijn opmerking over het teambelang is natuurlijk precies wat ik wil zien, nogmaals welkom Gabriel!

Edit: leesbaarheid

28 januari 2015 om 20:57

Niet waar, dit is een Wenger aankoop en hij is zonder twijfel gehaald om jarenlang vaste waarde te zijn. Over 1/2 jaar verwacht ik hem standaard in de basis. Zal op het begin veel fouten maken, net als Koscielny op het begin, maar ik verwacht in de toekomst heel veel van hem. Ben heel blij met deze aankoop, zie deze man tot wereldtop uitgroeien bij Arsenal. Geef hem de tijd en ruimte om te groeien en dan komt het goed. De markt in centrale verdedigers is krap, dus dit is fantastisch gehandeld.

28 januari 2015 om 20:59

Edit: las alleen je eerste alinea, excuus. Ben het eigenlijk helemaal met je eens

Hij was 3 miljoen euro waard tot een week geleden (tot Arsenal aangaf hem bijna binnen te hebben) op transfermarkt en Arsenal betaalt er volgens de juist of foute berichten 20 miljoen voor. Niemand kent hem. Logisch dat er veel vraagtekens zijn. Benieuwd of hij zich goed genoeg kan ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren