Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Arrogantie’ bij Ajax en Feyenoord: ‘Lekker signaal aan je eigen spelers’

Laatste update:

Komende week krijgen Ajax, Feyenoord en Vitesse de kans om zich te plaatsen voor de volgende voorronde in een Europees toernooi tegen respectievelijk Standard Luik, AS Trencín en FC Basel. Vooral Feyenoord en Vitesse lijken dit seizoen genoegen te moeten nemen met een seizoen zonder Europees voetbal. Hugo Borst baalt van de matige prestaties van Nederlandse clubs in Europa.

"AZ liet zich uitschakelen door een club uit Kazachstan (Kairat Almaty, red.), omdat het wél spelers lucratief verkocht, maar te zuinig was om op tijd fatsoenlijke vervangers te halen. Bij Feyenoord vonden ze het niet nodig om 24 uur eerder te gaan trainen op het veld van Trencín, een clubje met een begroting van twee miljoen. Lekker signaal aan je eigen spelers", stelt Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Borst vervolgt zijn teleurstelling in de Eredivisionisten met het 2-2 gelijkspel van Ajax tegen Standard. De ploeg van trainer Erik ten Hag verspeelde in Luik een 0-2 voorsprong, volgens Borst op 'klassiek arrogante wijze': "Waarbij aangetekend dat de gedoemde Ten Hag in de rust verzuimde de gruwelijke disbalans te corrigeren met effectieve wissels."

"Je zou kunnen beweren dat de daaropvolgende wanprestaties van Ajax (1-1 tegen Heracles Almelo) en Feyenoord (2-0 nederlaag tegen het gepromoveerde De Graafschap) ideaal zijn om de boel op scherp te zetten voor dinsdag (return tegen Standard Luik) en donderdag (return tegen Trencín). Maar bij Ajax staat iedereen stijf van de zenuwen en bij Feyenoord heeft geen speler ook maar een vleugje zelfvertrouwen", constateert Borst.

Verwacht jij dat Ajax de groepsfase van de Champions League haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verwacht zelfs dat Ajax het moeilijk gaat krijgen tegen de Belgen , als ze spelen zoals afgelopen weekend , dan mogen ze hun borst alvast nat gaan maken

13 augustus 2018 om 13:58

Het enige voordeel aan dit weekend is dat Ajax normaal wel voldoende scherp zal zijn morgen.

13 augustus 2018 om 14:03

Het is natuurlijk wel zo dat het lijkt alsof de clubs nog niet voldoende geprepareerd zijn voor het nieuwe seizoen. Daar moet de Knvb misschien eens iets aan gaan doen. Aangezien we vaak tegenstanders treffen die wel al aan de competitie zijn begonnen leggen we het vaak af ondanks de betere selecties. Ik zou het wel aanmoedigen als de competitie een maand eerder start.

Kijk nu naar een club als AZ. Die hebben met de huidige aankopen weer een prima selectie waarmee ze in europa best wat potten kunnen breken.

13 augustus 2018 om 16:32

Welke aankopen hebben ze gedaan die er voor zorgen dat ze wel de voorronde zouden overleven? Ik vraag het me af, AZ was gewoon erg matig in Europa. Daar doet een overwinning op een zwak NAC niks aan af.

13 augustus 2018 om 14:04

Het zal zeker geen makkelijke pot worden maar hoop dat de wedstrijd tegen Heracles een wake up call/wijze les is geweest..

13 augustus 2018 om 15:02

Aan als heb je niets als ze bij Ajax wel de hele wedstrijd gefocust zijn dan winnen ze gewoon 4-0 (wat het uitduel ook had moeten worden).
Blind moet op 6 dan krijg je wat meer balans op het middenveld en Wober met de Ligt kan je prima achterin hebben staan. Denk dat het probleem dan wel opgelost is.

13 augustus 2018 om 15:02

voordeel is dat Luik minstens zo slecht speelde als Ajax dit weekend, dus daar zal de stemming niet veel beter zijn.
Hopelijk wordt het dan maar een ouderwets avondje Europacup. Ajax uit en thuis in Europa scheelt nog al eens.

Of Ajax stijf van de zenuwen staat zullen we morgenavond zien. Ik ben ervan overtuigd dat ze uiteindelijk doorgaan, ze hebben meer kwaliteit dan Standard en een iets betere uitgangspositie. Makkelijk zal het echter niet worden.

Wat Feyenoord betreft hoop ik iig dat ze überhaupt winnen. De afgelopen wedstrijden zagen er zo onmachtig en gewoon gillend slecht uit.

13 augustus 2018 om 15:13

Ach Hugo Borst huilt weer populistisch met de meute mee.

Statisch heeft Ajax als de nummer 2 van het land dat 14e op de UEFA ranking staat het gewoon heel netjes gedaan in een uitwedstrijd tegen de nummer 2 van het land dat 9e staat op de UEFA ranking.

Ajax (de trainer) maakte een tactische fout, en ze hadden pech met een thusfluiter als scheids maar je kan met geen mogelijkheid noemen dat Ajax arrogant speelde. Slecht verhaal van Hugo.

13 augustus 2018 om 15:25

De analyses over voetbal in Nederland vind ik sowieso al niet zo best, uitzonderingen als Perez daargelaten.

De recht voor 'z'n raap houding van Hugo mag ik op zich wel, maar zijn mening hier kan ik me ook niet in vinden. ik zie iig niet heel veel arrogantie meer bij Nederlandse clubs in Europese wedstrijden.

13 augustus 2018 om 15:40

Heb de hoop dat er iets zinnigs komt uit de mond van Hugo Borst al een hele tijd geleden opgegeven.

Ajax zie ik thuis de klus wel klaren. Van onderschatting zal echt geen sprake zijn en van spanning ook niet. Laten het twee verdomd goede lessen zijn geweest. Morgenavond er vol voor gaan. Feyenoord is het aan de supporters verplicht om er een mooi spektakelstuk van te maken. Of dit realistisch is Dat weet ik niet, maar de ommekeer kan maar snel genoeg komen. Vitesse acht ik kansloos al hoop ik dat ze in Basel kunnen stunten.

13 augustus 2018 om 14:18

Ajax zal idd wel winnen. Gok op 3-1 persoonlijk. Feyenoord zal een lastigere opgave worden. 4-0 wegpoetsen met een heel matig team zie ik niet zo 1,2,3 gebeuren. Basel een zware opgave voor Vitesse, maar niet onmogelijk. Acht de kans dat Vitesse doorgaat groter in dan die van Feyenoord, die liggen er gewoon uit.

13 augustus 2018 om 15:10

Ik snap uberhaupt niet waarom er zo veel mensen serieus aan het kijken zijn of Feyenoord nog door gaat. 4-0 verliezen is gewoon klaar, er is niks minder dan een mirakel nodig om dit nog om te buigen. De wedstrijd van dit weekend gaf daar ook geen enkel aanknopingspunt voor.

Ajax heeft het geluk dat Luik moet scoren. En Ajax heeft in elk geval nog in delen van wedstrijden aardig voetbal laten zien. Dan heb je tenminste iets om vertrouwen uit te halen.

13 augustus 2018 om 15:27

PSG-Barca wordt als voorbeeld aangehaald, maar Feyenoord heeft nu niet bepaald de schwung van een getergd Barcelona. En dan moeten ze ook hopen op een soortgelijke scheids.

13 augustus 2018 om 19:34

En Trencin is bepaald geen PSG...

Het is te gek voor woorden dat Ajax het zo heeft laten lopen in Luik. Een voorsprong weggeven kunnen ze heel goed. Moedeloos word je ervan. Daarbij komt dat er een heel onzeker mannetje langs te lijn staat om de groep te coachen. Ben benieuwd morgen. Als het weer fout gaat, dan moet Ajax zsm ingrijpen.

13 augustus 2018 om 14:04

Ingrijpen, hoe? Door Ten Hag te ontslaan? Dat zou een brevet van onvermogen zijn voor de technische staf.

Ik denk dat Ten Hag een modern voetballende ploeg van Ajax kan maken, maar je ziet helaas dat hij nu nog wat aan het puzzelen is.

13 augustus 2018 om 14:07

Ik kan er niks van maken wat Ten Hag sinds januari aan het puzzelen is. Er zit totaal geen lijn in. Ik verwacht er weinig van.

13 augustus 2018 om 14:16

Vorig seizoen, inclusief de werkzaamheden van Ten Hag kun je het beste afschrijven. Het was in alle facetten een naar en raar seizoen. Eerst een trainer die maar door een klein gedeelte van de organisatie wordt gepruimd, daarna die arme Nouri die in coma raakt. Dat trekt heel menselijk een zware wissel op je selectie en staf.
Dan, als het een beetje begint te lopen wordt Keizer alsnog ontslagen.
Ik geef het je te doen om alsnog een succes te maken als je midden in zo'n seizoen binnenkomt.

Ten Hag moet je beoordelen op de ontwikkeling van het team de komende maanden. De wedstrijden tegen Sturm Graz waren prima. Je kunt zeggen dat dit niet bepaald een goede tegenstander was, maar alsnog Moesten deze wedstrijden wel gewonnen worden.

13 augustus 2018 om 14:18

Een puzzel van 11 stukjes kan hij niet eens aan.

13 augustus 2018 om 14:22

Ik weet dat het niet makkelijk is om halverwege in te stromen in zo een hectisch seizoen, maar vond het onder zijn leiding bar en bar slecht. Goed, hij begint net, dus dat vergeef je ‘m dan maar. Zijn voorkomen vond ik ook tegenvallen. Communicatief niet sterk, erg onzeker. Ook dat kan je nog door de vingers zien, Ajax is een grote club en wellicht moet ie wennen. Dan heb je de hele zomer de tijd om er een team van te smeden en staat het team er na een paar wedstrijden niet goed op. Dat vind ik vrij kwalijk, maar inderdaad, ontslag is nog te vroeg. Verandert deze onzekere coach in een zelfverzekerde man of blijft ie van die vreemde, late wissels uithalen, staat ie de pers ongemakkelijk te woord en gaat ie elke week zijn team omgooien? Ik heb er weinig vertrouwen in.

13 augustus 2018 om 14:29

Bullshit je reageert zonder enkele knowhow. Je bent 0,0 er bij betrokken en roep maar wat in het wilde weg.

13 augustus 2018 om 14:37

Ook Arie praat de media weer na, als hij echt zo onzeker is en communicatief niet zo sterk dan was dat zichtbaar geworden in zowel de selectie als staf. Vooralsnog zie ik daar nog niets van. Je ziet wel dat Ten Hag zoekende is met de selectie maar dat is niet zo gek het is pas het begin van het seizoen.

Ontslaan van Ten Hag zal daadwerkelijk niks opleveren nu niet, morgen niet en rest van het seizoen niet. Ga je hier in mee weet je bij voorbaat dat het een verloren seizoen.

Late wissels, de pers te woord staan het is allemaal irrelevant, de taak van Ten Hag is een kampioensteam smeden, geef hem daar dan ook de ruimte voor.

Maar van buitenaf is het natuurlijk simpel bekeken.

13 augustus 2018 om 14:43

Dat die de pers ongemakkelijk te woord staat, dat maakt mij niet zoveel uit. Dat zijn er wel meer. Maar zijn wisselbeleid moet idd wel beter, afgaande op wat je vorige week zag. Als je ziet dat de wedstrijd in je nadeel aan het kantelen is, is dat voor een trainer nog het enige middel om wat recht te zetten.

We zullen het zien, ik hoop iig op een mooie overwinning morgen.

13 augustus 2018 om 14:48

Ik praat niemand na, ik constateer iets en ik heb daar mijn mening over. Ik zie een onzekere coach voor een talentvol elftal. Ik zie ook een Ajax wat nog lang geen team is. Ik vergeet vorig half jaar overigens niet, dat is te makkelijk. Toch wil ik ‘m best ruimte geven, maar wat ik nu zie en hoor geeft mij weinig vertrouwen. Maar blijkbaar moet iedereen maar z’n mond houden, want fans zijn maar van buitenaf. Er staat nu nog geen team, ik hou mijn hart vast, terugkijkend op de afgelopen maanden en heb er bar weinig vertrouwen in. Doe ermee wat je wil.

13 augustus 2018 om 14:49

Hij heeft inderdaad veel onbegrijpelijke wissels. We gaan het zien..

13 augustus 2018 om 14:45

Het is te gek voor woorden dat mensen nog steeds het idee hebben dat Ajax het heeft laten lopen. Het probleem in de eerste helft is exact hetzelfde probleem in de tweede helft.

Het middenveld werd overlopen. Dat was zo in de eerste helft en dat bleef zo in de tweede helft. Luik heeft ongeveer evenveel kansen gecreëerd in de eerste helft als in de tweede helft. Sterker nog ik vond in de tweede helft zelfs dat Ajax beter en scherper verdedigde dan de eerste omdat er niemand meer vrij stond in de 16 (bij die kop kans kwam iemand vrij door niet mee springen van schone, het is niet zo dat spelers zonder tegenstander in de 16 mochten bewegen).

Het verschil tussen de eerste en de tweede helft is dat Ajax twee van de drie kansen die ze kregen niet afmaakte in de tweede helft, maar wel in de eerste helft. Maar er waren fasen in beide helften dat Ajax er maar moeizaam aan te pas kwam. En ik blijf erbij dat dit alles te maken had met loopvermogen van spelers als Schone en Frenkie en het gekloot van Tadic door overal en nergens te lopen en agressie te missen die een middenvelder nodig heeft (al deed tadic in die wedstrijd nog wel iets van verdedigend werk).

Dat vervolgens eiting ballen inlevert en Mazraoui als back in de fout gaat heeft niets met arrogantie of laten lopen te maken. Deden beide immers ook tegen Heracles.

Dat reken ik Ten Hag gewoon wel aan. dat het tegen standaard fout liep, oke je had meer verwacht van de spelers, en hebben je teleurgesteld. Kan je ook niet anders vast stellen dan door het uit te proberen. Dat het gekloot door blijft gaan is iets wat niet mag gebeuren. Vervolgens zie je Eiting in de basis tegen Heracles weer ballen bij de vleet inleveren, zie je Tadic weer overal en nergens rond lopen en wissel je nog eens poppetjes die je niet moet wisselen. Huntelaar moet zo snel mogelijk in zijn ritme komen zodat hij zo min mogelijk kansen mist. Je middenveld moet zo snel mogelijk goed staan zodat het in een ritme komt en in balans is, doe je niet door 2 van de 3 namen te wisselen. Je verdedigers moeten zo snel mogelijk strak samenwerken waardoor 1 +1= 3 ontstaat, maar dat halen we volledig door elkaar.

Ten Hag mag leuk doorgaan met zoeken naar zijn zogenaamd beste samenstelling, maar dat koste Keizer ook de kop. Toen de keuzes voor Keizer gemaakt werden (o.a. door blessures) ging heel Ajax stukken beter draaien.

13 augustus 2018 om 14:54

Oke, niet het team, maar dan heeft Ten Hag het toch laten lopen? Je staat - weliswaar met geluk - 0-2 voor in de rust, maar je ziet wel de enorme ruimtes die Luik krijgt door het middenveld. Ten Hag speelt daar niet op in en het gaat uiteindelijk fout.

13 augustus 2018 om 14:50

Tis jammer dat er eerst 10 kansen moeten komen voor 2 goals. Scoor je makkelijker gaat de tegenstander ook krabbelen. Op basis daarvan is die 2-2 teleurstellend. Anders was t geen gekke uitslag geweest. T mag fikser.. meer meedogenloos. Niet lachen van nou ja jammer, als een kans wordt gemist. Nee.. bal pakken afgeven aan keeper tegenstander en hup door. Doordrukken. Te vaak moeten we een klap krijgen voordat we pressie geven.

Ajax moet gewoon met Blind op het middenveld om verdedigend stabieler te zijn.

Tagliafico - Wober - de Ligt - Kristensen

de Jong - Blind - Ziyech

Neres - Huntelaar/dolberg - Tadic

13 augustus 2018 om 14:06

Helemaal met deze opstelling eens.

13 augustus 2018 om 14:07

Mits Wober helemaal wedstrijdfit is zou ik idd ongeveer zo spelen morgen. Je wordt dan veel minder snel op het middenveld overlopen, zoals vorige week het geval was.

Schöne is een prima speler, die zeker dit seizoen nog gebruikt zal worden, maar voor dit soort wedstrijden mist hij het gif of baltempo.

13 augustus 2018 om 14:16

Je middenveld kan ik inkomen. Ik vind Wober ook niet altijd overtuigend dus ik zou twijfelen tussen Schone/van de Beek op 6 en blind centraal achterin of idd Wober opstellen en Blind op 6. Kristensen is voor mij geen optie. Komt zowel verdedigend als aanvallend (heel) veel tekort. Zelfs Orejuela vind ik nog beter (lees: minder slecht). Mazraoui blijft de beste optie zolang veltman er niet is. Mazraoui speelt op de wedstrijd van zaterdag na prima.

13 augustus 2018 om 14:32

Kies ik liever nog Eiting, vind hem veel beter defensief dan van de Beek en Schone.

13 augustus 2018 om 14:56

Echt zeker niet. Eiting is defensief kwetsbaarder dan zowel Schone als van de Beek. Hij mist fysiek, snelheid, ervaring en gif. Geen probleem als je er dijken van verdedigers in hebt staan, dan kan hij die ervaring opdoen, maar momenteel is het hele team nog niet zo ver.

Dan heb je ook nog eens schone die als extra wapen zijn schot heeft, handig bij vrije trappen, corners en afstand schoten. En van de Beek heeft als enige middenvelder loopvermogen.

De jong- blind - Ziyech twijfel ik dus om exact dezelfde reden over. Zie dan vrij weinig diepgang vanuit het middenveld en dat heb je wel nodig (met diepgang slachtte PSV Utrecht helemaal en precies dat gebrek aan diepgang brak PSV op tegen Feyenoord). Het super voetbal van Ajax onder Bosz bestond uit er kort op zitten en ruimte creëren middels diepgang. Het betonvoetbal onder de Boer (de laatste twee seizoenen) had een volledig gebrek aan diepgang.

13 augustus 2018 om 14:19

Kan iemand mij vertellen wat de status van Dolberg's blessure is?

Denk dat hij goed kan renderen in dit voetballend Ajax.

13 augustus 2018 om 14:36

Eens 97% rb mag ook Masraoui zijn van mij

13 augustus 2018 om 15:14

Wöber was dramatisch slecht. Kristensen is veel te slecht voor Ajax en zal niet veel meer spelen. De Jong is prima als CV, maar op het middenveld was hij echt niet goed. Dolberg is nog geblesseerd. Tot slot: Zonder keeper is het lastig spelen.
Leuk geprobeerd, maar je valt af als opvolger van Haggie

Ik geloof er niet zo in dat Ajax stijf staat van de zenuwen. Het is meer het bekende verhaaltje 'dit winnen we wel even op onze sloffen', iets waar meerdere Ajax-trainers mee te dealen hebben gehad. Toch geloof ik er heilig in dat Ajax gewoon van Standard wint. En Feyenoord zonder zelfvertrouwen.. ja op basis van de afgelopen twee wedstrijden is dat logisch en op zijn plaats. Maar in de JC Schaal is het mij niet opgevallen... Toch zie ik ze er geen 5 maken tegen Trencin.

Van tevoren had iedereen getekend voor een uitslag van 2-2 bij een uitwedstrijd. Hier op VZ heb ik genoeg reacties gelezen dat Standaard Luik geen makkelijke ploeg zou zijn. Dat bleek ook. Normaliter vindt elke club het prima om uitdoelpunten te maken bij een gelijkspel om het daarna thuis af te maken.

Makkelijk scoren weer van Hugo, achteraf praten is wel zo makkelijk!

13 augustus 2018 om 14:55

Inderdaad goedkope . kletspraat.
Als Ajax wèl die 3-0 of 3-1 had gemaakt, en dat zat óók in die wedstrijd, had Hugo niks te vertellen.
2-2 uit bij Standard is nog steeds een behoorlijk resultaat !

Waar ik het wèl mee eens ben is dat de Nederlandse competitie vroeger zou moeten beginnen en eeindigen.. En doe er alles aan om de sterkste teams mee te laten strijden voor Europees voetbal. Een dus die idiote play offs afschaffen !

Ik vraag mij af hoe Borst constateert dat Ajax stijf van de zenuwen staat. Dat de 2e helft tegen Standard ondermaats was zag ik ook wel, maar ik zou niet weten hoe je dan ziet dat de spelers stijf van de zenuwen stonden.
Ik heb dat nergens aan gezien.

Ik denk dat het juist een gebrek aan arrogantie is waardoor Ajax en Feyenoord tegenvallen. Tijdens de glorietijden van deze twee clubs droop de arrogantie er vanaf. Dat was toen van dit zijn wij en zie maar hoe je ons voorbij komt en verslaat. Nu is het, kom ons alsjeblieft niet voorbij en laat ons niet verliezen. Tegenstanders werden op weg naar het veld al bang van spelers als Laseroms, Israël, Neeskens en Cruijff. Nu lachen ze om spelers die het dun in hun broek hebben staan nog voor ze een wedstrijd beginnen. Passie en strijd willen we weer zien.

13 augustus 2018 om 14:31

In feite heb je een punt, maar ik constateer dan tegenwoordig een nieuw soort arrogantie. Eentje die gebaseerd is op 'hoe verschrikkelijk goed we zijn' omdat dit wordt aangepraat door de omgeving. De generatie waar jij het over hebt hadden werkelijk een surplus aan kwaliteit maar ook tevens het besef dat ze er alles voor moesten doen. Die mentaliteit mis ik echt ontzettend bij de hedendaagse spelers. Uiteraard niet allemaal, want Clasie had het in zijn eerste periode bij Feyenoord ook, maar dat lijkt hij nu achtergelaten te hebben in Southampton.

En Ajax schijnt die arrogantie pas af te schudden zodra ze achterstaan. ( wat dan ook misschien ook wel weer een compliment waard is, maar voor ons als supporters voor angst, zweet en tranen zorgt)

Blind kan niet verdedigen!!! Zowel op fysiek als op snelheid laat hij het afweten en op middenveld tegen de Afrikaanse jongens van Luik,gaat hij verdrinken ze gaan hem voorbij lopen als of hij er niet staat!!

Als hij kon verdedigen had Mourinho hem niet weg gedaan!

Blind als half kan nog,maar voor de rest houd het op,door dat je blind hebt gehaald doe je je eigen jeugd tekort!!

Frankie stelde hem ook nooit op als LB als er een rappe rechtsbuiten er tegen over stond

Blind is een miskoop van Ajax

Wanneer gaan de alarmbellen een keer rinkelen hij de Knvb? Het Nederlandse clubvoetbal wordt elk jaar maar slechter. Ook het Nederlands elftal gaat daar op de lange termijn de dupe van worden.

13 augustus 2018 om 15:25

Knvb....geen idee, je hoort nooit iets, ze zijn op veel vlakken ook alleen toeschouwer. Kunstgras hebben ze niks meer over te zeggen bijvoorbeeld. TV gelden ook niet terwijl er meer naar de topclubs zou moeten om meer slagkracht te krijgen in Europa. Ook op gebied van transfervenster hebben ze niks te zeggen, terwijl het mooi zou zijn als die markt dicht is als de competitie is begonnen.

Ik zie Ajax het heel moeilijk gaan krijgen, geef ze 40% hoogstens. Ajax is niet stabiel en met wat power in duels ben ik bang dat het zwaar gaat worden.

die borst snapt het lees eerst wat anderen vinden schrijf het na en verander een paar woordjes en namen en ja hoor een HUGO stukje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren