Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arne Slot verrast en kiest in opstelling Feyenoord voor Zerrouki én Milambo

Laatste update:

Arne Slot kiest in de topper tegen PSV voor Antoni Milambo én Ramiz Zerrouki in de basis, zo blijkt uit de opstelling die Feyenoord bekend heeft gemaakt. Milambo vervangt de geblesseerde Calvin Stengs en staat op de linkerflank geposteerd, Zerrouki neemt plaats centraal op het middenveld. Santiago Gimenez keert terug in het elftal nadat hij in de midweekse bekerwedstrijd tegen FC Groningen nog geschorst was. Het duel in het Philips Stadion begint om 14:30 uur en is te zien op ESPN 2.

Timon Wellenreuther verdedigt het Rotterdamse doel in Eindhoven. De verdediging bestaat uit Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman. Laatstgenoemde was een twijfelgeval, trainde vrijdag nog niet volledig mee, maar is op tijd klaargestoomd om aan de aftrap te verschijnen.

Op het middenveld komt Zerrouki in het elftal voor Stengs, die donderdag een knieblessure opliep. Hoewel de schade mee lijkt te vallen, komt het duel in Eindhoven nog te vroeg voor de creatieveling. Mats Wieffer staat naast Zerrouki op het middenveld, waar Quinten Timber het middenveld completeert.

In de aanval geeft Slot de voorkeur aan Yankuba Minteh boven Bart Nieuwkoop op de rechtsbuitenpositie. Ook Gimenez keert terug in de basiself. De Mexicaan was tegen FC Groningen nog geschorst. Ayase Ueda verhuist daardoor naar de bank. Milambo maakt de voorste linie dus compleet.

Tactisch lijkt het elftal in ieder geval iets anders in elkaar te steken. Deze elf namen doen vermoeden dat de Rotterdammers zullen aantreden in een soort verkapte 4-4-2-formatie met Milambo als meest linkermiddenvelder en Minteh en Gimenez als spitsen. De zieke Ondrej Lingr is niet van de partij.

Het wordt alweer de vierde keer dat beide ploegen elkaar dit seizoen treffen. PSV won tweemaal, voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-1) en in de Eredivisie (1-2), maar de meest recente wedstrijd werd wel gewonnen door Feyenoord. De Rotterdammers wonnen in de eigen Kuip met 1-0 in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker en staan mede daardoor nu in de finale van dat toernooi.

"De vorige drie keer lag het heel dichtbij elkaar, daarbij aangetekend dat wij drie keer thuis speelden en teams die thuis spelen toch vaak in het voordeel zijn", blikte Slot vrijdag vooruit op de persconferentie. "We weten dat het zwaar wordt zondag. Iedereen kent de kracht van PSV, ze hebben in ruim een jaar tijd maar een nationale wedstrijd verloren en dat was tegen ons."

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki, Milambo; Minteh, Gimenez.

Bekijk PSV - Feyenoord live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Milambo is een middenvelder toch? Een soort 442?

3 maart 2024 om 13:39

Milambo heeft in de jeugd ook wedstrijden als linksbuiten gespeeld. Ben benieuwd naar zijn rol

3 maart 2024 om 13:49

Had sowieso niet verwacht dat Slot zich aan zou passen. Dacht de vorige keer met Nieuwkoop ook al van waarom niet van eigen kracht uitgaan?

Totaal niet verwacht deze opstelling. Gewoon een verkapte 442 ?

Ik hoop dat we vandaag de punten meenemen, maar ik zie het somber in met onze vleugels. Ben benieuwd naar dit viermansmiddenveld.

Milambo basis, jeeeej. Linksbuiten, ohh...

't is duidelijk dat met wieffer, zerrouki, timber en milambo Slot het overwicht op het middenveld wil hebben. prima opstelling alleen vrees ik wel dat Gimenez nu nog minder aanvoer gaat krijgen.

3 maart 2024 om 13:43

Verwacht dat Timber en Milambo veel diep gaan en in vallend opzicht het een 4-1-2-1-2 wordt.

Milambo linksbuiten? Daar heeft hij nog nooit gespeeld?

Verder hoop ik dat Zerrouki eindelijk eens wat monden gaat snoeren, al roep ik dat nu al weken.

3 maart 2024 om 13:40

In de jeugd wel wat wedstrijdjes hoor

3 maart 2024 om 13:44

Daar houden we ons dan maar aan vast.

3 maart 2024 om 13:48

Dat is echt al wel wat langer geleden. De laatste 3 seizoenen stond hij gewoon consistent opgesteld als nummer 8 of 10.

3 maart 2024 om 14:07

Mwah, 2 jaar geleden nog in de O21

3 maart 2024 om 13:46

Zerrouki snoert geen monden en dat gaat hij ook nooit doen. Die heeft gewoon te weinig handelingssneldheid en voetballend vermogen. Die moet je na dit seizoen voor ieder acceptabel bod direct van de hand doen.

Verder vind ik het vooral erg jammer dat zowel Ivanusec als Paixao op de bank zitten. Die zouden altijd de voorkeur moeten krijgen boven een Minteh en Milambo op die positie. Milambo heeft op die positie de laatste 3 jaar ook geen noemenswaardig aantal wedstrijden gespeeld.

3 maart 2024 om 14:02

Lol, dat zei je na twee maanden ook al over Beelen.

En Paixao speelt al sinds Ajax-uit niks meer klaar op een leuke helft in Rome na, terecht bank.

Ben benieuwd. De vleugels presteren amper dus een 4-4-2 om zo de strijd op het middenveld te winnen is geen verkeerde gedachte.

Soort van 442, of Milambo hangend op links. Ben benieuwd!

Ben heel benieuwd. aangezien de vleugel van Feyenoord toch niet presteren is dit geen gek idee

Lingr ziek? Had hij zijn shirt maar aan moeten houden dit wordt natuurlijk een 4-4-2 opstelling met een lopende Milambo en Timber die samen voor de creativiteit moeten zorgen. Hopelijk speelt Wieffer beter dan tegen Groningen, anders wordt het helemaal een walkover op het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren