Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Armoedig FC Groningen pakt na vijf duels weer eens drie punten

Laatste update:

Wat FC Groningen de laatste weken laat zien is niet best en zondag hield het ook tegen FC Dordrecht niet over. De ploeg van trainer Erwin van de Looi maakte een zeer armoedige indruk, maar na vijf competitiewedstrijden zonder overwinning pakte de ploeg in ieder geval weer eens drie punten. Hekkensluiter FC Dordrecht werd met de grootst mogelijke moeite verslagen: 2-0.

/

De fans van FC Groningen zijn dit seizoen nog niet verwend met spectaculaire wedstrijden: in Euroborg werd in totaal slechts dertig keer gescoord, het minst aantal doelpunten van alle stadions in Nederland. In de eerste helft tegen hekkensluiter FC Dordrecht werd ook wel duidelijk waarom. FC Groningen kreeg tal van mooie kansen, maar doelpunten vielen er maar niet.

Tjaronn Chery opende na drie minuten de beschietingen door rakelings naast te trappen. Diezelfde Chery kwam te laat toen keeper Filip Kurto van zijn lijn kwam, Mimoun Mahi produceerde (uit buitenspelpositie) een slap wippertje en ook Nick van der Velden had het vizier allerminst op scherp. Op slag voor rust was het eindelijk raak. Van der Velden kwam er niet uit, maar Albert Rusnák nam over en schoot uit de draai raak.

/

Daarvoor had ook FC Dordrecht voldoende kansen op doelpunten gekregen. Robin Gosens schoot rakelings naast uit een vrije trap, Sean Klaiber vond Sergio Padt op zijn pad en Mart Lieder kreeg nog de grootste mogelijkheid. De spits schudde twee man af, maar het lukte niet om oog in oog met Padt doeltreffend af te ronden.

FC Groningen, dat door de afwezigheid van topscorer Michael de Leeuw maar weinig slagkracht had, maakte na rust een zwakkere indruk. Kansen waren er wel, zo schoot aanvoerder Maikel Kieftenbeld uit de tweede lijn op Kurto en kreeg ook Hans Hateboer een flinke mogelijkheid, maar een beste show maakte het armoedige FC Groningen absoluut niet meer. FC Dordrecht rook aan een punt en drukte de thuisploeg terug op eigen helft, maar in blessuretijd besliste Chery het duel. Voor de middenvelder was het een emotioneel doelpunt: hij droeg de treffer op aan een overleden vriend.

Denk je dat FC Groningen nog gaat klimmen op de ranglijst?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff wat is dit Groningen zwak zeg! Met zoveel moeite gewonnen van Dordrecht..

8 maart 2015 om 15:01

terwijl ze leuke spelers hebben met Leeuw,rusnak, cery, antonia, ect

8 maart 2015 om 15:05

De Leeuw is geblesseerd, Antonia kan alleen maar rennen.

8 maart 2015 om 15:22

wel heel hard en heeft toch redelijk gescoord bij GAE

8 maart 2015 om 16:24

Tis ren je rot. Zijn aanname, is die van een muur. Afronding laat ook te wensen over

Trieste wanvertoning vanmiddag, gelukkig wel 3 punten. Maar daar is ook alles mee gezegd....

Maar dat laatste minuutje maakt alles goed, kippenvel!

Ik heb een vraag: Speelde van de velde met scheenbeschermers?

8 maart 2015 om 14:33

Zo te zien wel, hij speelde weer als een natte krant.

8 maart 2015 om 14:33

Hij heeft aangegeven dat hij niet met scheenbeschermers speelt en nooit zal spelen. Ga er dus niet van uit, ook al heb ik er niet op gelet.

Wat een matig verloop van het jaar voor FC Groningen. Het is dat ze het tegen de toppers nog leuk deden, maar voor de rest zit er geen enkele sprankje progressie in dat team. Maar wie is het aan te rekenen? Het team of Van der Looi??

8 maart 2015 om 14:36

Van de Looi is verantwoordelijk voor het team dus dat lijkt me duidelijk. Aan kwaliteit geen gebrek aan motivatie, tactiek, strijd en passie daarentegen. Dit is gewoon een sprankeloos kutseizoen ongeacht welke plaats we eindigen. Voor volgend seizoen zie ik weinig perspectief dat het veel beter zal gaan. De beker is nog een zoethoudertje maar ik moet nog zien of we Excelsior gaan verslaan.

8 maart 2015 om 14:44

Ik snap niet waarom ze van der looi zn contract hebben verlengt, het is al een jaar matig en heb nog nauwelijks progressie gezien in het team. Kwa spelers zouden we gewoon makkelijk mee moeten kunnen met de subtop maar het team draait gewoon niet.

8 maart 2015 om 15:30

Sinds de wedstrijd tegen Ajax is het alleen maar minder geworden. Toen zaten ze nog vol vuur en hebben ze Ajax op strijd en passie afgetroefd (ajax had wat kansen maar schoot ze er niet in, Groningen vervolgens verdiend gewonnen). Met jongens als Rusnak en Tibbling erbij zouden we alleen maar beter moeten zijn, maar niets is minder waar. Groningen had het contract van van de Looi gewoon echt niet moeten verlengen. Bedanken voor bewezen diensten en uitzwaaien. Nu spelen we nog een jaar voor niets, behalve dat de spelers wat ervaring opdoen en in waarde stijgen.

8 maart 2015 om 14:37

Snap het ook niet. Op papier hebben ze echt goede spelers met Chery, Rusnak, Botteghin, Padt, Hoesen etc. Maar het komt er op 1 of andere manier niet uit

8 maart 2015 om 14:47

Streep Hoesen maar weg ,die heeft nog nooit echt iets laten zien, op zijn goal tegen Barça na. Vorig jaar in Griekenland was hij ook enorm slecht en nu valt hij weer door de mand, helaas, want we hebben echt een goede spits nodig.

8 maart 2015 om 15:07

Ik zou zeggen Chery, Rusnak, Botteghin, Padt, De Leeuw, Tibbling. Hoesen is verschrikkelijk.

8 maart 2015 om 15:36

En jongens als van Nieff, Hateboer, Bacuna en Mahi zijn gewoon leuke Nederlandse talenten. Dan heb je nog Kieftenbelt, Kappelhof, Burnet, Hiariej en Antonia die van een gemiddelde leeftijd zijn en al behoorlijk wat Eredivisie ervaring achter hun naam hebben. Daar moet je gewoon meer van kunnen verwachten.

In de zomer zou ik in ieder geval Chery, de Leeuw en Botteghin (allen zijn onhoudbaar) voor een goede prijs zien te verkopen. Voor dat geld moeten gewoon 1 goede spits en 1 goede centrale verdediger gehaald worden waar wat meer vuur in zit.

Ik ben blij met de punten, maar dan houd het ook wel op. Mooi dat Chery scoorde, en de goal opdroeg aan zijn vriend die was overleden.

Maar het spel moet verbeteren, anders gaan we de bekerfinale niet halen. Mahi moet afwerktraining krijgen en Islamovic mag verkocht worden.. wat is die slecht zeg.

8 maart 2015 om 14:34

Islamovic deed het beter als vd Velde, maargoed heel moeilijk is dat ook niet.

8 maart 2015 om 14:42

Tja, wie zou het niet beter doen dan van de Velden. Ze kunnen 10 jeugdspelers inbrengen en ze zouden het stuk voor stuk beter doen.

Islamovic komt natuurlijk veel te kort voor Groningen, doet het aardig in het tweede, maar in het eerste komt hij telkens een stapje te laat, laat zich zo goed als altijd fysiek aftroeven terwijl hij er toch behoorlijk sterk uitziet. Doe mij dan maar Hagenauw of Bacuna in de spits, of desnoods Arias, zijn stuk voor stuk beter.

8 maart 2015 om 15:43

Alle spitsen die Groningen heeft op dit moment zijn niet goed genoeg.

Hagenauw zit op de bank bij Emmen, Arias gaat het nooit halen, als Hoesen zijn rokje niet uitdoet kan je die in de zomer ook lozen en Islamovic is het idd ook net niet maar speelt niet slecht de laatste 2 keer dat hij is ingevallen.

En Bacuna is geen spits, is 17 en mag je helemaal nog niks van verwachten.

Grote schoonmaak nodig in de zomer.

8 maart 2015 om 15:51

Chery, Botteghin, de Leeuw en Hoesen verkopen deze zomer. De eerste 2 zijn onhoudbaar en de Leeuw zal na zijn mislukte transfer ook wel de wens hebben om te vertrekken. Zorgen dat je er zo'n 7 miljoen voor kunt krijgen (3+2+2+0) en dan 1 goede spits (necid?) en een goede centrale verdediger ervoor terug halen.

Als je terug gaat naar 4-3-3 heb je in de vorm van Rusnak de opvolger van Chery al in huis. Mahi en Antonia op de flanken en Tibbling als spelverdeler op het middenveld. Voor de spits positie heb je dan je aankoop, Arias, Islamovic en nog wat jongens uit de jeugd.

Stel nou dat Botteghin blijft en je alleen een goede spits hoeft te kopen, dan zou Groningen toch gewoon om plaats 5/6 moeten kunnen spelen in plaats van dat gelummel wat ze nu doen?

Padt
Hateboer
aankoop
Kappelhof
van der Laan
Tibbling
Rusnak
van Nieff
Antonia
aankoop
Mahi
8 maart 2015 om 14:50

Ik ben nooit zo'n fan van die van te voren bedachte acties bij het vieren van goals, bij Cherry zag je echter dat hij er echt emotioneel van werd. Erg mooi om te zien! Bovendien pakt hij er op deze manier geen geel mee waardoor hij zijn team zou benadelen.

8 maart 2015 om 15:19

Vond hem verder wel matig spelen.

Goede keeper die Kurto. Zal wel een goede eredivisieclub vinden volgend jaar. Misschien een club als Utrecht of Groningen als hun doelman vertrekt. Verder viel me op dat die Mart Lieder een ongelooflijk beperkte speler is zeg.

Hoe de FC speelt is volledig op Van de Looi aan te rekenen. Hij speelt liever om niet te verliezen dan om te winnen. We hebben in principe genoeg kwaliteit om bij de beste 7 te eindigen maar de trainer haalt er gewoon niet uit wat er in zit. Zo behoudend en met zoveel mensen achter de bal pfff

Gelukkig wel gewonnen vandaag. Is belangrijk om vertrouwen te tanken voor de halve finale tegen Excelsior want dat hebben we nog lang niet gewonnen.

Te weinig kwaliteit, en geen progressie. Ik vraag me af wat die vd Looi doet op trainngen. Wat n afgang. De directie zal t wel weer verkopen als n mooi resultaat. Maar t is gewoon niet om aan te zien.

8 maart 2015 om 15:37

Van de Looi traint op gelijke spelen.

9 maart 2015 om 11:48

Te weinig kwaliteit ben ik het dus niet mee eens. Ik denk dat we een hele sterke selectie hebben, die zeker niet onder doet voor bijvoorbeeld een Zwolle. Verschil is dat er bij de ene ploeg een trainer voor staat die het maximale er uit perst, terwijl wij opgescheept zijn met een trainer die de spelers niet weet te motiveren waardoor ze er elke week weer als verloren bij lopen. Van de Looi maakt veel verkeerde keuzes naar mijn idee (o.a. het niet spelen met een spits, veelal foute wissels, late wissels etc.), maar vooral het aspect van het niet kunnen motiveren van de spelers en het missen van passie en strijd in het spel van Groningen is hem te verwijten. Dit zijn wat mij betreft de ergste missers van Van de Looi.

Het hoogtepunt was het lekkere zonnetje vandaag en daarmee is alles gezegd. Mooi moment voor Chery die net als Kappelhof een verlies moet verwerken. Verder was het gewoon weer niks net als alle andere wedstrijden.

Dat ik hier mijn bed voor ben uitgekomen. Pff wat een drama. Vd Velden wederom slecht.
Hoor ik aan het einde vd wedstrijd dat Rusnak man of the match is geworden, gaat natuurlijk helemaal nergens over.

8 maart 2015 om 15:42

Inderdaad. Als ik niet zo sjaggie vh soel was kon ik er om lachen....1 bal goed geraakt.

8 maart 2015 om 15:53

Kon helaas vandaag niet heen maar heb zo te zien niets gemist. Vond het stiekem wel een keer fijn om niet heen te gaan, heb me dit seizoen nog maar zelden vermaakt in de Euroborg. Vooral de laatste 3-4 maand is het drama.

Je moet je doodschamen dat je in eigen huis tegen de nummer 18 van de Eredivisie zo zwak speelt. Zelfs grote delen met iedereen op eigen helft. Wat een ontzettend inspiratieloos en rendementloos elftal is dit onder VD Looi. Zijn slappe houding zie je terug op t veld, bijna elk persoonlijk duel wordt verloren. Ik hoop echt dat er nu eens iets ga veranderen in de gekozen speelwijze, want dit werkt gewoon niet. Spelers als Chery en Rusnak worden verkracht op deze manier.

8 maart 2015 om 15:44

Goed beschreven ! Schaamrood op de kaken..wat was het slecht tegen de nummer laatst...of stonden wij nou laatste..kwa veldspel wel...droevig.

8 maart 2015 om 20:09

En dan te bedenken dat wanneer je bij de rust 5-0 voorstaat, het niet eens gek is. Want ondanks het slechte spel komen er toch nog 5 grote kansen in de eerste helft. Maar dan heb je aan twijfelkont en dromer VD Velden niks. En ook onze tovenaar Rendementslozius, Mahi weet niet wat hij moet doen rondom de 16-meter. Het was zeer pover en besluiteloos vandaag.

Chery is de nederlandse vidal

Het was weer een zeer bedroevende wedstrijd. Er zit geen durf, en vooral geen vertrouwen in dit elftal door de wijze waarop Van de Looi ze elke week weer het veld in stuurt. Het oogt allemaal heel onwennig en ongestructureerd, er zit weinig lijn in. De trainer weigert om een echte spits op te stellen terwijl we al zoveel moeite hebben met scoren. Nu moet ik wel zeggen dat Van der Velden het al een stuk beter deed dan vorige week, in de duels blijft hij continue kansloos. Als je dan nagaat dat je door Dordrecht vrij vaak gedwongen wordt de lange bal te spelen, wie moet dan die duels winnen? Van der Velden heeft gisteren naar zijn mogelijkheden gevoetbald en zo nu en dan ook nog een gevaarlijke situatie gecreëerd, maar in de duels is hij verre van goed te noemen. Ik snap dan ook echt niet hoe Hoesen nu ineens persona non grata is geworden. Van eindeloos opstellen tot tegen beter weten in op de bank houden, heel raar spelletje speelt Van de Looi. Islamovic viel ook al wel een stuk beter in de vorige week, maar volgens mij hebben we daar wel genoeg van gezien dat die het qua snelheid en techniek gewoon niet aan kan bij Groningen.

Het is toch ook eigenlijk te pijnlijk voor woorden dat je zelfs thuis tegen Dordrecht zelf het spel niet kunt maken en overtuigend kunt winnen? Deze selectie krijgt te maken met de ene teleurstelling na de andere in voetbalresultaat uitgedrukt. Dan heb je een trainer nodig die deze spelers motiveert en dat ook naar buiten toe uitstraalt. Van de Looi straalt alleen niks uit, en de spelers lopen er al weken verloren bij op het veld. Deze selectie heeft kwaliteit genoeg, en ik hoor overal om mij heen dat we zelfs meer kwaliteit hebben dan vorig seizoen, waar ik het ook wel deels mee eens ben. Hoe is het dan toch mogelijk dat je als trainer er zo weinig uit haalt? Zelfs publiekslievelingen als Mahi en Tibbling waren gisteren ver onder de maat. Tibbling moet zorgen dat hij uit de duels blijft, want fysiek kan hij het ook niet aan. Het was maar goed dat hij in de rust gewisseld werd, want een tweede gele kaart had in de tweede helft zo kunnen vallen. Mentaal lijkt Mahi wel wat op Kostic. Zit het even tegen en mislukken er een paar acties gaat het koppie meteen omlaag. Mahi is te nadrukkelijk op zoek naar zijn eerste doelpunt wat alleen maar leidt tot legio gemiste kansen. Verschil met Kostic is gelukkig nog wel dat hij wil werken zodra hij de bal verliest. Meeverdedigen is hij niet vies van.

Om toch nog maar een beetje positief af te sluiten, we hebben drie punten en de wedstrijd werd prachtig afgesloten door dat moment met Chery. Kippenvel-momentje. Daarnaast waren er ook wel degelijk spelers op het veld die wel een goede wedstrijd speelden, al kom ik dan niet gauw verder dan drie/vier man. Burnet viel mij gisteren positief op, was aanvallend vaak gevaarlijk (leidend tot een assist bij de 1-0) en deed het verdedigend ook uitstekend. Hateboer had in de tweede helft ook even een fase waarin hij weer wat van zijn oude vorm liet zien, al had hij de hele wedstrijd wel veel moeite met Korte die naar mijn idee een heel goede wedstrijd speelde. Botteghin en Lindgren vond ik weer een prima centrum, en Padt hield ons een paar keer goed op de been. Zijn uittrappen vind ik de laatste tijd helaas wel van een minder niveau. Gezien de wedstrijd van gisteren waarin je veel gedwongen wordt de lange bal te spelen is dat toch wel een probleem.

Al met al dus weer een zeer zwakke wedstrijd gezien waarin je het geluk hebt dat je tegen een heel matig Dordrecht speelt. Met iets meer pech en meer geluk aan de zijde van Dordrecht verspeel je ook dit weekend gewoon weer punten, maar gelukkig wisten we het deze keer wel over de streep te trekken. Het falen van het elftal blijft toch de trainer aan te rekenen. Stelt de verkeerde spelers op, maar met name het mentale aspect is echt ver onder de maat. Er is nu al één trainer vrij die in ieder geval op dit vlak meer ervaring en een betere staat van dienst heeft dan onze makke trainer, en dat is Foeke Booy. Het is utopisch denken ben ik bang om te verwachten dat Groningen na dit seizoen een nieuwe trainer presenteert. Blijkt ook maar weer dat de traditie van het 'niet zo snel ontslaan van trainers' bij Groningen weer goed in stand wordt gehouden..

9 maart 2015 om 13:24

Het zal ook typisch FC Groningen zijn dat vd Velden's contract wordt verlengd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren