Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Argentinië baalt van VAR; ‘scorende’ Lionel Messi moet wéér overgeven

Laatste update:

De kwalificatiewedstrijd tussen Argentinië en Paraguay voor het WK van 2022 heeft donderdagavond lokale tijd geen winnaar opgeleverd. De krachtmeting in La Bombonera eindigde in 1-1. Dat betekent dat beide teams na drie ontmoetingen nog ongeslagen zijn: Argentinië leidt de dans met zeven punten, terwijl Paraguay vijf punten heeft. Paraguay verloor sinds de 6-1 nederlaag in 2015 niet één van de laatste vier onderlinge duels.

De fans in Argentinië maakten zich voor aanvang van de wedstrijd zorgen over de toestand van Lionel Messi, die tijdens de warming-up moest overgeven. Ook tijdens de volksliederen oogde de aanvaller niet comfortabel en enkele minuten na de aftrap moest hij opnieuw overgeven. Dat overkwam de vedette in het verleden wel vaker. Jaren geleden gaf Messi aan dat slechte eetgewoontes hier debet aan waren, maar dat hij vervolgens beter is gaan letten op wat hij eet en drinkt.

Paraguay startte goed in Buenos Aires en de voorsprong in de 21e minuut was dan ook verdiend. Miguel Almirón werd na een goede actie onderuitgehaald door Lucas Martínez, waarna Ángel Romero de bal vanaf elf meter achter Franco Armani schoot: 0-1. Het team van Lionel Scaloni had vervolgens meer balbezit, maar had moeite om voor gevaar te zorgen. Toch kwamen los Albicelestes vlak voor rust op 1-1.

Na een goede hoekschop van Giovani Lo Celso kopte Nicolás González de bal bij de eerste paal binnen. Lo Celso was ruim tien minuten eerder in het veld gekomen voor Exequiel Palacios, die een rugblessure overhield aan een lompe overtreding van Romero. Op slag van rust kwam Paraguay met de schrik vrij toen Antony Silva attent was op een inzet van afstand van Rodrigo De Paul.

In de openingsfase kon het duel alle kanten op: Lautaro Martinez en Gustavo Gómez faalden in de afwerking. Argentinië dacht na 57 minuten op voorsprong te komen via Messi, die een pass van Lo Celso verzilverde, maar de VAR wees de scheidsrechter op een overtreding die 26 seconden eerder was gemaakt. Silva redde achttien minuten voor tijd goed op een vrije trap van Messi en tot meer waren beide teams niet in staat. Argentinië, dat zonder Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez aantrad, speelt dinsdag in Peru, terwijl Paraguay dezelfde dag in eigen huis tegen Bolivia speelt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt mij dat zo iets (overgeven) heel goed zou kunnen komen door vermoeidheid. Speelt veel wedstrijden dit seizoen.. en dan is zo'n tripje naar Zuid-Amerika natuurlijk wel belastend. Het tijdsverschil, een lange vlucht et cetera zullen de gemoedstoestand niet ten goede komen. En het ene mens is daar gevoeliger voor dan het andere.

13 november 2020 om 07:13

Ik dacht eerst aan stress. Er staat zoveel druk op Messi dat lijkt me ook niet gezond. De laatste zomer was natuurlijk ook ver van normaal.

13 november 2020 om 07:41

Inderdaad, of een combinatie van alles.

13 november 2020 om 08:27

Ik dacht ook aan stress. Altijd weer die vergelijking met Maradona, waardoor er altijd een onmetelijke hoeveelheid druk op die gozer staat. Ik kan mij dan toch niet aan de indruk onttrekken dat Messi misschien enigszins met de pest in zijn lijf die wedstrijden voor Argentinië speelt, waarmee hij toch al een haat-liefdeverhouding lijkt te hebben. En dat dit icm inderdaad vermoeidheid en jetlag hem nu fysiek parten begint te spelen.

13 november 2020 om 08:43

Stress lijkt me sterk. De kwalifixatie reeks in zuid amerika is zo groot dat een evwntuele nederlaag niet erg is, zeker aangezien argentine goes begonnen is. Demi meer vermoeidheis + viiegreis + hoge temperature. Wellicht ook iets gegeten dat niet lekker viel.

13 november 2020 om 09:20

Het kan sowieso een combinatie van factoren zijn. Echter denk ik ook aan de hormonen e.d. die hem geholpen hebben iets groter te worden. Sowieso dat gegeven icm topsport zou slecht kunnen zijn voor bijvoorbeeld je hart. Ik ben geen medicus maar is wel iets wat ik mii afvraag. Word Messi oud of zal hij op relatief jonge leeftijd sterven?

13 november 2020 om 09:56

Och och het kind messie heeft stress. Schei nou toch heel gauw uit. De man verdient miljoenen voor dat gewandel van hem over het veld. Hij is de laatste die mag klagen over stress. Wat een veredeld diva'tje is het geworden zeg. Tjongejonge...

13 november 2020 om 10:10

Ah, stress of andere lichamelijke ongemakken t.g.v. jetlag zijn geschaald aan je inkomen dus Grovertje? Bedankt voor dit inzicht, zo had ik er nog niet naar gekeken! Man, wat zijn sommige mensen toch simpel in hun gedachtegang..

13 november 2020 om 10:10

@grovertje:
Wat fijn dat jij ondekt hebben hoe we mentale problemen kunnen oplossen? Stress? We geven gewoon heel veel geld en dan is het opgelost.

13 november 2020 om 10:50

Nou ja, als het hebt over 1x het jaarsalaris van Messi dan lost dat de stress wel op ja. Kun je stoppen met werken en de rest van je leven enkel doen wat je leuk vind.

13 november 2020 om 10:52

Ah nu snap ik waar mijn stress vandaan komt, ik verdien gewoon te weinig geld! Binnenkort maar even met mijn leidinggevende praten. Als ik het dubbele verdien word ik nooit meer ziek, bedankt Grovertje!!

13 november 2020 om 12:36

@007 dat zou goed kunnen idd maar daar hebben spelers als Ronaldo en Neymar natuurlijk ook last van. daar wordt ook elke wedstrijd iets speciaals van verwacht bij hun nationale elftallen

13 november 2020 om 17:52

Absoluut Japie en daarom zou ik niet in hun schoenen willen staan. Ze mogen dan wel veel geld verdienen maar ze zullen niet gelukkiger zijn dan mensen zoals wij.

13 november 2020 om 17:55

@Grovertje, ja hij verdient miljoenen. Alle topsporters doen dat, maar Messi kan niet eens rustig naar de wc gaan...Deze jongen leeft onder immense druk. Net als Ronaldo of Neymar, je vergis je echt.

13 november 2020 om 08:18

Ach ja, zolang het geen covid is kan je gewoon door ballen. Best vreemd eigenlijk dat dit zo is gebeurd. Lichaam geeft overduidelijk aan niet in orde te zijn. Beter dan even rust pakken dan doorrammen. Wellicht is het stress of iets somatisch, wellicht alleen de reis? Tja wat mij betreft temporiseren en eerst onderzoeken wat er speelt

13 november 2020 om 08:19

Ik had vorig jaar na een vliegreis naar de VS veel problemen met mijn spijsvertering, en na wat zoeken bleek dus dat het een gevolg kan zijn jetlag en/of lange vliegen. De een gaat er beter mee om dan de ander, maar het was geen pretje kan ik je vertellen. Weet niet of dit ook op gaat voor Messi, maar zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn.

13 november 2020 om 08:27

Toch vaag want hij lijkt lichamelijke niet helemaal in orde en toch speelt ie wel echt een hele goede pot. Niet te geloven wat die man laat zien. Maar goed Messi moet rust krijgen. Zulke reisjes naar Zuid Amerika lijken me niet ideaal als je zo veel achter elkaar speelt.

13 november 2020 om 09:01

Ja inderdaad vermoeidheid, dat zag je ook in die CL wedstrijd toen hij de laatste minuten geen druk zette.
Ik.denk eerder aan stress . Bij Barca kan hij alles na zijn hand zetten en heeft hij zich bewezen. Bij het nationale team heeft hij dat niet en ik denk ook niet dat hij dat gaat doen.

13 november 2020 om 10:26

Ik heb natuurlijk geen idee hoe Messi het zelf inricht, maar die reis naar Zuid Amerika en tijdsverschil hoeft geen probleem te zijn.
Hij zal toch wel redelijk luxe vliegen van Spanje naar Argentinië, tevens als je zo kort naar een andere tijdzone gaat ga je niet over naar het ritme van dat land, maar houd je zoveel mogelijk de Europese tijd aan.
Stress lijkt mij dan wel meest voor de hand liggend. Misschien niet voor de wedstrijd zelf, maar alles eromheen. Diego Maradona is nu ook wel weer heel veel in het nieuws de laatste dagen.

Wat een verdrietig elftal is dit ineens. Jammer dat ze zo ver zijn afgezakt.

13 november 2020 om 09:14

Heb je de wedstrijd gezien? Argentinie is in een process waar de oude spelers allemaal uit het team worden gehaald enkel Otamendi, Messi zijn de veteranen. Jonge talenten komen met Gonzalez, Montiel, Lo Celso, Martinez en dan heb je een paar spelers rond de 26/27 jaar met Ocampos, Paredes en De Paul. Het is een goeie mix van spelers die voor elkaar vechten en dat heb ik lange tijd niet gezien bij Argentinie. Deze team komt er wel boven daar want de kwaliteit hebben ze daarvoor. Jonge spelers hebben nou eenmaal tijd nodig, ze hadden een gouden generatie dat heeft niks gewonnen en die spelers zijn allemaal gestopt of hebben de kwaliteit niet meer. Ze zitten in de ontwikkelingsfase waar ik genoeg talent zie voor de aankomende jaren.

13 november 2020 om 09:20

Leuk hoor dat het een mix van talent en routine is. Kleine kanttekening dat is zowat ieder team in de wereld. Ik vind het gewoon matige spelers op het moment buiten Dybala, Lautaro en Messi. En van die drie is er maar 1tje die nog speelde gisteren. Talenten zijn leuk maar ik zie niet iemand lopen met de potentie van 1 van de drie spelers die ik zojuist opnoemde. En spelers als De Paul, Ocampos en Paredes zijn subtop.

13 november 2020 om 09:36

Dat jij ze subtop vind is jou mening maar ze maken het verschil wel in Europa. Ze verdiende gister om te winnen en zijn gewoon genaaid door de scheidsrechter. Je loopt maar weer te lullen zonder enig idee te hebben over de kwaliteit van de spelers. Je kent alleen namen.

13 november 2020 om 11:07

Van de spelers die jij subtop noemt speelt er eentje bij een champions league finalist, de ander bij de Europa League winnaar (en was dicht bij een overgang naar Real deze zomer) en eentje die in de belangstelling staat van grote clubs in Europa.

13 november 2020 om 10:14

Ineens? al jaren. Buiten de aanval loopt er altijd veel middelmaat

Op de eerste 30 minuten na, een erg sterke wedstrijd van Argentinië, ondanks het gemis van een aantal spelers. Het bal tempo was hoog, er werd goed gevoetbald, helaas wilde de 2-1 er niet in. Ook Messi met een hele sterke tweede helft, continu betrokken, zette druk en oogde levendig. Team krijgt meer en meer contour en ook komen er weer een aantal goede talenten bij. De toekomst ziet er een stuk hoopgevender uit dan de afgelopen jaren hiervoor

Overgeven kan door 3 dingens gebeuren:Ofwel fysiek niet inorde,stress ofwel ongezonde levensstijl. churisso,bier...wat vaker in het verleden is gebeurd en wat ook ik in de Spaanse media was verschenen de voorbije jaren over zijn fysieke ongemakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren