Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arbiter gestraft na pijnlijk moment met vrouwelijke collega in catacomben

Laatste update:

Scheidsrechter Juan Luca Sacchi is één wedstrijd geschorst in de Serie A omdat hij voor de wedstrijd tussen Lecce en Sassuolo niet de hand van zijn vrouwelijke assistent schudde.

Het leverde pijnlijke beelden op, maar Francesca Di Monte - de assistent-scheidsrechter - spreekt van een misverstand.

Sacchi kwam vrijdagavond redelijk laat aan in de spelerstunnel en schudde vervolgens de hand van de aanvoerder van Sassuolo. Daarna negeerde hij de uitgestoken hand van Di Monte om de hand van de aanvoerder van Lecce te schudden.

Sacchi schudde in de spelerstunnel ook niet de hand van zijn mannelijke collega. Eenmaal op het veld aangekomen schudde Sacchi wel de handen van zijn beide assistenten.

De beelden van het pijnlijke moment gingen toen echter al rond op sociale media, met boze reacties tot gevolg. Sacchi werd beschuldigd van seksisme en moest zich melden bij scheidsrechtersbaas Gianluca Rocchi.

La Gazzetta dello Sport meldt dat Di Monte het tegenover Rocchi opnam voor haar collega en dat ze stelde dat er van seksisme geen sprake was. Sacchi zou in zijn haast verrast zijn geweest dat Di Monte haar hand uitstak.

Rocchi was echter onverbiddelijk en schorste Sacchi voor één wedstrijd. De scheidsrechtersbaas vindt dat arbiters altijd beleefd moeten blijven en dat was volgens hem nu niet het geval.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar maakt men zich druk om zeg... Je kan het ook zo bekijken dat zij niet alert genoeg was

10 oktober 2023 om 15:06

Lijkt inderdaad dat hij op haar hand zat te wachten en die kwam net toen hij al overging naar de speler. Waarschijnlijk was ie wat gehaast. Maar tuurlijk, meteen een wedstrijd schorsen voor zoiets onbenulligs. Zo creã«er je dus juist meer tweedeling.

10 oktober 2023 om 17:01

Is die Rocchi niet van 't Ajax - Chelsea schandaal of vergis ik me? Hoe is die gozer ooit scheidsrechterbaas geworden, hij is zo incapabel als wat?! Dat ie van onnodig schorsen niet vies is hebben we in ieder geval al meegemaakt met de rode kaarten voor Blind en Veltman (mocht dit dezelfde knaap zijn).

10 oktober 2023 om 19:54

De enige hand waar hij op wachtte was die van beide aanvoerders. Hij draait zich om naar rechts omdat hij vooraan de aanvoerder verwacht. Maar daar blijkt zijn assistente te staan. Zij steekt haar hand minstens even verrast op, omdat zij zelf ook helemaal geen hand van hem verwacht. Maar alle brullers van de wereld zijn er alweer als de kipjes bij om er wat van te vinden.

10 oktober 2023 om 15:44

Volgens mij wil hij gewoon de handen van de aanvoerders schudden. Als hij omdraait denkt ie naast de aanvoerder te staan. Zodra hij ziet dat het de assistent is gaat ie door naar de aanvoerder. Niks mis mee verder, die andere assistent slaat ie namelijk ook over.

10 oktober 2023 om 17:26

Eens. Ik heb als jonge medewerker ook eens zoiets gehad. Stond op een rijtje met de gasten van de baas. Die ging zijn gasten de hand schudden. Mijn hand weigerde hij met de mededeling “jou ken ik al”. Je voelt je wel lullig maar hij was daar voor zijn gasten.

10 oktober 2023 om 18:31

Dit is nou gewoon het grote probleem dat iedereen maar over iets of of iemand wat kan zeggen (op social media iets typen) en daar iemand mee kan schaden.

Hier is duidelijk een misverstand. Ik zie nou nooit de scheids en grens in de tunnel elkaar al de hand schudden. Dat doen ze net voor de aftrap. Misschien was zei juist diegene die zich vergist heeft en nu wordt menner een wedstrijd geschorst omdat een aantal het niet vindt kunnen en maar gelijk een sticker op wordt geplakt. Zonder ook maar.iets ervan af te weten. De wereld wordt steeds gekker, gestoorder en kleinzieliger.

10 oktober 2023 om 21:14

Waar maak je je idd druk om. T is maar 1 wedstrijd.

Prima, schorsing van één wedstrijd voor de bühne en weer door!

10 oktober 2023 om 15:35

Door Rocchi? Rocchi die zegt dat een scheids altijd beleefd moet blijven...... beleefd steekpenningen aannemen idd. Hoe kan zo iemand baas zijn vd scheidsrechtersbond?

10 oktober 2023 om 17:32

Dit is helemaal niet prima, deze schorsing is vette onzin. Voor de bühne en dus voor al die gekkies iemand schorsen is echt niet prima. Als ik de scheids zou zijn was in in beroep gegaan. En anders zou ik m’n fluit inleveren en niet meer onder deze mafklapper willen werken. Natuurlijk valt 1 wedstrijd wel mee, maar je weet hoe de media werkt tegenwoordig. Deze scheids die niets verkeerd doet, en op het veld gewoon de handen schudt van beide assistent, wordt zomaar weggezet als vrouwen hater.

Ze schudt met haar hoofd en loopt door, maar eigenlijk is het gewoon te schandalig voor woorden. Ze blijven maar komen als bond met acties als Rosso alla Violenza, maar er veranderd geen moer.

10 oktober 2023 om 15:45

Kan je mij vertellen wat de scheids hier verkeerd doet? Ik zie op de beelden dat hij zijn hand uitsteekt naar de dame die niet snel genoeg reageerd waarna de scheids over gaat naar een speler. Dit is toch duidelijk te zien op de beelden? Wat is er zo schandalig aan zijn actie om hem te schorsen? Die woke gedoe komt mij de strot uit.

10 oktober 2023 om 17:29

Lion

Ik weet niet of dat het was, volgens mij wilde hij gewoon de twee aanvoerders een hand geven, en had hij haast want hij was laat. Zijn collega’s kwamen later pas aan de beurt.

Ik zie dit echt hooguit als een onhandig moment.

Hij schudde ook de hand van zijn mannelijke assistent niet, dus lijkt me overduidelijk dat het geen seksisme is maar gewoon een misverstand.

10 oktober 2023 om 15:22

Precies, hij was opzoek naar de aanvoerder…. Die schudde hij op links ook de hand en niet z’n assistent…. Maar goed, het wordt weer als sexisme weggezet….

10 oktober 2023 om 15:44

Op 1 gebied heeft dit te maken met seksisme: Als het andersom was gebeurt, was er niets aan de hand, no pun intended.
(er is nog steeds niets aan de hand maar nu wordt deze man wel gestraft)

10 oktober 2023 om 16:39

Hij heeft gewoon een hekel aan 'mensen'

Wat een ophef. De scheidsrechter komt iets te laat in de tunnel aan waardoor hij niet alle tijd heeft om iedereen de hand te schudden, op het veld is het wel gebeurd.

Ik vind het persoonlijk belachelijk dat deze man hiervoor wordt geschorst.

Waar gaat dit over? Niet normaal zo ver gezocht.. Mensen zoeken gewoon naar zo’n dingen, zo zielig zijn mensen tegenwoordig

Hahaha wtf. Hiervoor een schorsing? Moet echt niet gekker worden. Het werd op die topics van die clown van de Spaanse bond ook al gezegd, al vond ik het daar behoorlijk misplaatst:

Vrouwen beginnen wel een beschermd ras te worden zo.

10 oktober 2023 om 17:36

Die opmerking is hier ook misplaatst hoor.

Dit “incident” is de moeite van het vermelden verder niet eens waard.

Wacht. Ik bekijk de video en ik zie dat de beste man zijn hand uitsteekt maar dat hij dacht dat zij het niet zag dus hij is gewoon verder gegaan met de handshake van de aanvoerder van Lecce.

Zie ik hier een bewuste vorm van seksisme? Nee... hij had wel achteraf haar hand moeten schudden maar hier een groot issue van maken is toch niet echt correct lijkt me.

Als dit als weigeren word benadrukt in de media dan is er geen ruimte meer over voor menselijke handelingen en de gebreken daarvan. We zijn geen robots die alles tot in perfectie kunnen uitvoeren er is hier duidelijk sprake van een simpele misverstand in een informele setting in de catacomben, het slaat helemaal nergens op om iemand hier voor te schorsen.

Gaan we binnenkort mensen ''straffen'' omdat ze onhandig zijn in hun motoriek. Ik wou een hand geven meer kreeg een boks of ik ging voor een high five hij voor een knuffel dus 1 dag geschorst wat een gekte allemaal!

Hij probeert haar de hand te schudden maar zij reageert langzaam dus gaat hij door. Schandlig om hier geschorst voor te worden.

Hij negeert bewust haar uitgestoken hand. Wat de reden is weten we niet. Een beetje man schudt wel degelijk haar hand al was dat niet opgenomen in zijn planning.
Toen Depay een hand van een medewerker niet schudde bij het Nederlands elftal, kwam hij direct met een excuus. Op tv zeiden ze de hand van v Praag, maar het bleek iemand van de medische staf te zijn.
Heeft deze scheids gereageerd?

10 oktober 2023 om 15:51

Cas bende gij niet goed ofzo? Ondanks dat je de beelden hebt gezien kom je met je woke opmerking terwijl de beelden anders laten zien dan wat jij beweerd. 🤦‍♂️

10 oktober 2023 om 16:41

Ik denk dat hij op zoek was naar de aanvoerder van de tegenpartij en niet naar deze assistent. Aangezien hij aan de ene kant ook alleen de aanvoerder begroet en daarna aan de andere kant ook.

10 oktober 2023 om 16:47

Ja dat zou zeker kunnen, maar uit beleefdheid zou ik haar toch ook de hand hebben geschud.
(eventueel beide lachen om de stressfout)

Het ultieme bewijs hoeveel spanning op dit onderwerp staat. Zeker in Italië weten ze zich totaal geen raad met dit soort dingen. Ze pretenderen streng te straffen, en het enorm belangrijk te vinden maar in feite is het voorkomen van gezichtsverlies van de bond zelf vele malen belangrijker dan wat die mevrouw er zelf van vindt, namelijk een misverstand.

Ja leuk dat smoesje van zij reageert traag en hij dacht dat zij het niet zag. Dan schudt je haar gewoon de hand nadat je de aanvoerder de hand hebt geschud. Tijd zat.

10 oktober 2023 om 15:29

@soccerfan_1

Als hij haar hand niet wil schudden, steekt hij in eerste instantie zijn hand zelfs niet uit. Dat had ik toch verwacht toen ik het artikel las voordat ik de video zag. Zo kan je het ook bekijken.

10 oktober 2023 om 15:39

@soccerfan_1: Anders ook even het artikel lezen? Hij heeft in de catacombe, van zowel zijn mannelijke als vrouwelijke assistent, de hand niet geschud. Op het veld heeft hij wel van beide assistenten de hand geschud.

Gezien hij wat laat was en gehaast aankwam in de tunnel heeft hij daar alleen de aanvoerders een hand geschut.

10 oktober 2023 om 15:53

Pfff, dat heeft ie naderhand op het veld gedaan staat in de tekst, maar mensen willen liever de schandpaal gebruiken.

Nou, dat laat maar weer eens zien hoe voorzichtig we als man tegenwoordig moeten zijn…. Alles is meteen seksistisch of erger en gaat zo goed als viraal het w.w.w. op…. Wat een wereld creëren we met ons allen?

Scheidsrechter zitten toch in dezelfde kleedkamer of is dat anders als er een vrouw bijzit?
Zo ja dan is hand schudden toch nergens voor nodig lijkt me.

Ik lees de situatie zo. De scheids wil de handen van de aanvoerders schudden, omdat dit standaard is. Wrschnlk is het niet standaard om de handen van de assistenten te schudden. Hij was even in de war en steekt haar de hand uit. Hij bedenkt zich net wanneer zij denkt, nouja dan zal ik hem ook maar de hand schudden. Zij loopt hoofdschuddend weg van, dat was een kneuzige situatie.

Het feit dat zij hem ook achteraf niets kwalijk neemt, moet toch ook duidelijk genoeg zijn.

10 oktober 2023 om 16:03

Dat bijna niemand dit zo ziet is toch te lachwekkend voor woorden? Precies dit. Want hij geeft die mannelijke assistent ook geen hand (waarom is daar geen ophef over!?). Alleen de aanvoeder vervolgens draait ie om, dacht waar die vrouwelijke assistent stond dat daar de aanvoerder zat en zoekt vervolgens door naar de aanvoerder. Hij skipt haar niet express ofso. Gewoon simpele afspraken lijkt me. Wat een zielig gebeuren weer joh. Maatschappij is echt de weg kwijt. Maar ja zorgen zij (wij) zelf voor! 😑

Onhandig ongelukje, meer niet. Maar sorry zeggen en zand erover doen we niet meer aan? Kom op, hier is gewoon niets aan de hand.

10 oktober 2023 om 16:06

Sorry zeggen is al lang niet meer genoeg, helaas. Met social media gaat dit meteen viraal en wordt je digitaal aan de schandpaal genageld... De intentie van een situatie maakt daarbij al lang niet meer uit, daar de interpretatie (door bepaalde mensen) vele malen belangrijker lijkt te zijn....

Iedereen kent het, als je gehaast bent doe je alles zonder echt nauwkeurigheid. Maar deze commotie toont perfect aan in welke tijden wij leven. Overgevoelige bende...

Deze wereld hier...

Schudt de handen van beide assistent niet in de tunnel en later wel op het veld. Een is een vrouw dus men roept seksisme, ook al is de ander een man en krijgt die een gelijke behandeling. Dat er gestoorde feministen en andere extreem linkse activisten rondlopen en prevalent aanwezig zijn op social media verbaast niemand maar dat de scheidsrechtersbond er hier in mee gaat? Zo zie je maar, als het volk (lees: een kleine maar zeer vocale groep van het volk) hard genoeg schreeuwt gaan de meeste instanties er in mee.

10 oktober 2023 om 18:05

Ik vind het ook reinste onzin dat de beste man geschorst wordt.

Waarom moet er direct zo'n grote ophef komen, en er gelijk man versus vrouw discussie van worden gemaakt? Dat is toch helemaal niet nodig? Dan maak je van een mug toch een olifant?

Betere oplossing is toch als de vrouw en de man dit even apart onder 4 ogen met elkaar bespreken, in plaats van direct er een rel van maken en de man schorsen?

Dus hij schudde de hand van zijn vrouwelijke EN mannelijke collega niet, maar natuurlijk komt het in de media als seksisme. Wat een zieke wereld is dit toch.

De hypocrisie van deze straf blijkt er al uit dat hij wordt opgelegd door Gianluca Rocchi, die ooit Ajax eigenhandig de das omdeed (wilde het eigenlijk anders verwoorden maar dan komt deze reactie niet door de censuur) in die CL-wedstrijd uit tegen Chelsea en die daarvoor in Italië ook al eens in opspraak was geraakt. Dat zo'n vent dan ook nog de scheidsrechtersbaas kan worden, dat kan ook alleen in Italië.

Wat een onzin!!!!
Als je geen hand geeft is het seksisme en als je wel een hand geeft is het overschrijdend gedrag!

Echt raar om een scheidsrechter te schorsen omdat hij vergeet om twee mensen in de catacomben de handen te schudden.
Je ziet direct de gevaren van sociale media. Zonder enige vorm van context maar zeggen dat de scheidsrechter een seksist is vind ik heel heftig.
Zouden de personen die dit geroepen hebben ook excuses aanbieden als ze te vlug geoordeeld hebben?

Wat een wereld word dit ook zeg moet niet gekker worden

Maar zelfs zij zelf zegt dat er niets aan de hand was en het gewoon een misverstand was 🤔

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren