Antony mag zich met Brazilië opmaken voor tweede gouden medaille

Dinsdag, 3 augustus 2021 om 12:43Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:04

Brazilië heeft dinsdagmiddag de finale van de Olympische Spelen bereikt. De ploeg van bondscoach André Jardine was na strafschoppen te sterk voor Mexico, nadat beide ploegen in de reguliere speeltijd niet tot scoren wisten te komen. Antony begon in de basis bij Brazilië en werd bij aanvang van de verlenging gewisseld. Brazilië neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Japan en Spanje, dat later op de dag wordt afgewerkt.

Het duel tussen Brazilië en Mexico, die in het verleden beiden één keer beslag wisten te leggen op Olympisch goud, was een herhaling van de finale van de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Toen won Mexico met 2-1. De ploeg van bondscoach Jaime Lozano was dit toernooi het meest trefzeker met veertien treffers, waarvan negen in de laatste twee duels met Zuid-Korea (3-6) en Zuid-Afrika (0-3). Tegen Brazilië ging het echter een stuk moeizamer, daar Mexico er in het eerste bedrijf amper aan te pas kwam en zich enkel moest beperken tot verdedigen.

Brazilië schoot uit de startblokken en leek al vroeg in het duel op voorsprong te komen, toen Antony het voorbereidende werk voor zijn rekening nam en Richarlison gevaarlijk opdook voor het doel. Laatstgenoemde kon de bal echter net niet controleren. Ook een poging van Guilherme Arana kon niet tot doelpunt worden gepromoveerd. De linkervleugelverdediger kwam een-op-een met doelman Guillermo Ochoa, maar kon zijn poging onvoldoende kracht en richting meegeven en zag de Mexicaanse goalie eenvoudig redden.

In het tweede bedrijf veranderde er qua spelbeeld amper iets. Brazilië bleef domineren, zonder tot echt grote kansen te komen. Antony smeekte tevergeefs om een strafschop en vond na ruim een uur spelen Ochoa op zijn weg na een prachtige solo. De grootste kans van de wedstrijd kwam in de slotfase op naam van Richarlison, die een voorzet van Antony verlengde richting de tweede paal. Zijn inzet kaatste via de binnenkant van de paal terug in het veld. Toen de verlenging vervolgens geen beslissing bracht, bleek Brazilië na strafschoppen de sterkste door missers van Johan Vásquez en Eduardo Aguirre.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door ajaxmind)
3 augustus 2021 om 12:50

Als Antony meer waardering wilt, moet hij toch echt eens meer gaan scoren. Tot nu toe dit hele avontuur 0 goals en 0 assist, ook bij Ajax is het nog te vaak blaffen maar niet (vaak genoeg) bijten. Richarilson, die is underrated; 5 goals en 1 assist. En ook bij Everton echt elk jaar verbetering te zien, geweldig. Begrijp me niet verkeerd, Antony is een goede speler, maar voorlopig echt niet meer dan dat.

3 augustus 2021 om 12:56

Richarilison underrated? Dus die 100 miljoen pond die ze naar verluidt voor hem vragen vind je te laag?

3 augustus 2021 om 12:58

Speelt wel een prima toernooi.

En heeft zeker aandeel in goals gehad. Officieel geen assist omdat bijvoorbeeld Richarli hem met een rebound scoort maar de pass voor 1 op 1 was van Antony.

Heb je ook elke wedstrijd gezien? Speelt als een van de betere, maar dit is uiteraard wel lager niveau.

Richarlison is ook 3 jaar ouder, dus als je naar potentie kijkt zit er veel rek in bij Antony (hij is er nog lang niet).

Ben het met je eens dat het rendement wel wat omhoog kan. Maar als als je toch gaat vergelijken.

Richarlison 3 jaar terug ook 5 goals en 5 assists in 38 wedstrijden. Dus qua rendement ook nog minder toen.

3 augustus 2021 om 13:04

@Pango Ik zeg ook niet dat hij nooit een topper wordt, maar nu is het niet meer dan goed, als aanvaller goed spelen is niet goed genoeg, je moet scoren en assist geven, of een Firmino rol hebben, dat hij niet heeft. heb je hem bij Ajax gezien? Laatste 26(!!!!) duels 2 goals en 1 assist, dat is gewoon niet goed genoeg, hoe je het ook wend of keert.. althans vind ik…

3 augustus 2021 om 13:49

In de tweede seizoenshelft wat minder maar over het algemeen ben ik dik tevreden met deze aankoop. Hij moet alleen nog wat vaker de duels aangaan, de techniek en snelheid heeft hij wel. Kan met links ook geweldige ballen op inkomende mensen leggen (volgens mij is dat ook een paar keer gebeurd met Klaassen). Als we het bijvoorbeeld naast Berghuis leggen (zonder penalties!) denk ik dat de statistieken van Antony beter zijn. Antony speelt ook maximaal 60 minuten per wedstrijd, hoop dat hij dit seizoen wat vaker een volledige wedstrijd kan spelen.

3 augustus 2021 om 14:09

@ maurootje Richarlison underrated, waar heb je het over? Die staat er heel goed op in Engeland, alleen hangt er een gigantisch prijskaartje aan. Als Richarlison en Cunha samen al 7 goals maken, dan is doelgerichtheid van wingers niet noodzakelijk. Daarnaast verpest je veelzijdige wingers met socreboardjournalistiek. En als we wingers puur gaan afrekenen op goals en assists dan verpest je veelzijdige spelers op die positie. Onder andere Giggs en Robert Pires liepen 1 (goals/assists) op 3 in hun carriã¨re, kwamen die tekort?

3 augustus 2021 om 14:29

@GunneRo Een op 3 is prima/goed voor een vleugelspeler in de absolute top/ topcompetitie, iets waar Antony niet op zit, een topcompetitie. als hij nu al moeite heeft (eredivisie, olympisch wedstrijden met landen met C spelers) dan gaat het in de top ook niet lukken die 1 op 3..en daar is helaas niets scorebordjounalistieks aan… maar gewoon een goede voorspelling. Een goede voetballer die niet kan scoren en assists kan geven,in iedergeval niet de hoeveelheid wat je mag verwachten van zijn talent in mijn ogen, dat is gewoon een handicap. Enige spelers die niet hoeven de scoren en assist geven om mijn ogen zijn centrale/ defensief middenvelders,verdedigers en keepers, de rest moet een wezenlijke bedrage hebben, behalve, zoals eerder vermeld, ze een firmino rol hebben, dan hoeft het niet, maar dat heeft Antony niet

3 augustus 2021 om 15:11

In de eredivisie 17 goals/assists in 32 wedstrijden (1.773 minuten). Betekent gemiddeld 55 minuten in de wedstrijden die hij gespeeld heeft. Als je dat dan doorrekent, levert hij in de eredivisie gemiddeld eens per 104 minuten een goal of een assist, dat is dus bijna 1 op 1. Europees heeft hij inderdaad wat minder laten zien, maar mag het voor een Braziliaan van 21 die net zijn eerste seizoen in Europa speelt? Jij verwacht van een talent blijkbaar hetzelfde hetzelfde als een topspeler van 28.

3 augustus 2021 om 15:47

De hele wereld zat achter hem aan, dan verwacht ik Grootste dingen, niets meer, niets minder, eigenlijk de Suarez van de vleugels dus, of net eronder. En z’n totaal productie is goed maar als je verder gaat kijken is het niet goed genoeg; die zoals van vorig jaar waren allemaal in de eerste helft van het seizoen, en zoals ik zei, laatste 26 Wedstrijden 2 goals 1 assist, en is met zijn 22 ook weer niet piepjong meer ofzo, zeker niet voor de eredivisie; als hij zijn goals/assist iets constanter kan smeren over het seizoen, dan krijg je waardering waar hier om wordt geroepen; want prestaties en consistentie resulteert altijd in waardering. Hij komt er wel of dat absolute wereldtop is en er gaat slagen,durf ik nog niet te zeggen, wat ik wel durfde bij Suarez

3 augustus 2021 om 15:52

Geef hem dan de kans om het langer dan 1 seizoen te laten zien. Inconsistentie is juist bij talenten/jonge spelers nog het probleem. Hij speelt niet voor niets bij Ajax, als hij net zo goed als Mbappe was speelde hij niet meer bij Ajax. Hij is overigens 21 (februari) en geen 22.

3 augustus 2021 om 16:34

Pango, echt een ongelofelijke vergelijking. Richarlison 5 goals en 5 assists in 38 wedstrijden in de Premier League in het rechterrijtje is wel wat anders dan een vergelijking maken met de Eredivisie. Toen was Richarlison gewoon al een stuk verder en verdiende een transfer naar Everton voor 40 miljoen. Richarlison was op zijn 21ste al met vlagen een sensatie in de Premier League bij Watford. Ik vind dat je de plank echt behoorlijk mis slaat.

3 augustus 2021 om 16:39

Hahaha Pango ga je nou serieus Premier League onderkant vergelijken met top Eredivisie. Het is bij Ajax veel makkelijker om te scoren dan bij Watford

3 augustus 2021 om 12:55

Ik moet maurotje wel gelijk geven. Het is veel blaffen maar niet bijten. Vaak durft hij de actie ook niet aan te gaan. Weer een safe balletje terug of breed. Ik denk dat hij zelf niet door heeft hoe explosief hij soms is. Hij moet toch met zijn snelheid zo er langs kunnen? Maar goed misschien moet hij dat stukje nog leren. Die jongen gaat wel een leuk bedrag opleveren denk ik dan weer wel. Typische brood voetballer die als er een club aanklopt direct weg is

3 augustus 2021 om 13:09

Veel blaffen, weinig bijten, en toch de mvp van Ajax achter tadic

3 augustus 2021 om 13:12

Ook ik vind hem als Ajacied niet erg denderend hoor. Ben daarom ook blij dat Berghuis gehaald is want die schat ik op dit moment gewoon een niveautje hoger in. Antony lijkt veel potentie te hebben en kan zich in de eredivisie prima ontwikkelen, die komt er wel. Maar om hem nou op te hemelen met 'fantastisch' gaat me iets te ver. Goed seizoen gehad, niet meer dan dat.

3 augustus 2021 om 13:53

@shadyng, Berghuis moest het qua statistieken wel erg veel hebben van penalties en assists uit dode spelmomenten. Als je kijkt naar rendement uit open spel afgezet ten opzichte van het aantal minuten, levert Antony meer goals/assists. Wel heeft Ajax natuurlijk een veel beter seizoen gedraaid, dat spreekt dan weer in het voordeel van Berghuis. Maar heb het idee dat mensen zich wel erg laten leiden door die dode spel momenten van Berghuis.

3 augustus 2021 om 15:04

En bijvoorbeeld Tadic moet het niet hebben van de pingels?? Berghuis is absoluut stappen verder en al veel betrouwbaarder gebleken.

3 augustus 2021 om 15:14

Ja, en wat moet ik verder met Tadic? Ik vergelijk een rechtsbuiten die geen vrije trappen/penalties neemt met een rechtsbuiten die dat wel doet. En Tadic neemt ook penalties/corners/vrije trappen maar ik heb Tadic volgens mij nergens opgehemeld of bij betrokken. En Berghuis betrouwbaarder met wat? Hoofd laten hangen als het tegenzit? Rode kaarten pakken?

3 augustus 2021 om 16:25

Kun je nagaan hoe goed Malacia is, die had geem kind aan hem

3 augustus 2021 om 16:27

Buiten wat maurootje zegt waar ik me bij aansluit, hij speelt ook wel tegen de lamme en de blinde hoor. Het niveau van de tegenstanders zijn echt 0,0.

Die Antony speelt (samen met Richarlison) echt een prima toernooi. Kon wel eens de sensatie van Ajax, en wellicht de CL, gaan worden dit seizoen. Arme Berghuis zal op deze manier gewoon een seizoen lang op de bank zitten, met af en toe een bekerwedstrijd of een halfuurtje meedoen.

3 augustus 2021 om 13:07

Ja, als Ajax met een jeugdtoernooi mee zal doen, kan het inderdaad wel een sensatie worden. Ik vond het vorig seizoen een aardig seizoen, maar werd niet voor niets vaak vroegtijdig gewisseld. Ik denk dat Berghuis toch echt wel een stuk stabieler. Wat ook geen schande is als je het leeftijdsverschil ziet.

3 augustus 2021 om 16:49

Aan de andere kant heeft hij zeker in de eerste seizoenshelft wel een aantal belangrijke goals gemaakt. de 2e seizoenshelft was hij minder. wat dat betreft was het voor Ajax misschien beter geweest wanneer hij uit had kunnen rusten ipv meedoen aan de spelen.

3 augustus 2021 om 13:16

Samen met Richarlison ja? 0 goals, 0 assists. Richarlison schiet ze er aan de lopende band in, Antony doet af en toe een schaar.

3 augustus 2021 om 13:46

Richarlison staat dan ook in de punt (en is ook een betere en meer ervaren speler uit de PL), opzich logisch dat die meer scoort. Vind Antony wel een aardig goed toernooi spelen, ook wel betrokken geweest bij 2 goals. Maar super is ook overdreven, dat wel. Voor een aanvaller nooit leuk om een toernooi met 0g, 0a te eindigen, dus hopen maar dat hij er eentje prikt in de finale tegen Spanje

3 augustus 2021 om 13:29

Ja een jeugdtoernooi waar de beste jonge spelers niet eens op actief zijn. Vorig jaar in het hele Europese seizoen maar bij 1 goal betrokken.. Zou niet weten waarom hij volgend jaar de sensatie moet worden met alle respect.. Antony mag dromen van het rendement van Berghuis tot nu toe..

3 augustus 2021 om 14:05

Mag Antony dan ook alle penalties/vrije trappen/corners nemen? Haal die er allemaal maar eens af bij Berghuis, dan valt dat rendement nog wel tegen.

3 augustus 2021 om 14:15

Nee want Antony heeft itt Berghuis niet zo'n goede trap.

3 augustus 2021 om 14:58

Daarom liever een rechtsback met zo'n trap en een technische, snelle vleugelspeler die uit open spel meer kansen creëert.

3 augustus 2021 om 15:06

Zet jezelf nu niet te kakken. Antony heeft nog niets laten zien waarin hij beter zou renderen dan Berghuis, niets.
Dat hij in potentie sneller en technischer is, lijkt me helder, maar die lopen er meer rond, ook op de amateurvelden. Rendement is het sleutelwoord, daarin loopt Berghuis mijlenver voor

3 augustus 2021 om 15:20

Haha wie zet zichzelf te kakken. Je gaat een talent van 21 vergelijken met een gearriveerde speler van 29. En heb je nu al de berekening gemaakt zonder penalties/vrije trappen? Dan mag je terugkomen.

3 augustus 2021 om 18:08

Hoeft niet per se. Ik denk dat Antony op alledrie de voorhoede posities uit de voeten kan. Je zou met Antony, Tadic en Berghuis kunnen spelen, waarbij je met veel positiewisselingen kan spelen. Haller, zou zomaar eens de kind van de rekening kunnen worden.

Vorige wedstrijd en vandaag had hij geel, geschorst dus toch?

3 augustus 2021 om 12:49

Gele kaart vervalt na kwart finale

3 augustus 2021 om 13:15

Is wel veelzeggend dat hij als buitenspeler 2 gele kaarten in 2 wedstrijden pakt. De intelligentie spat er niet echt af bij hem.

Antony speelt gewoon een goed toernooi. Die Malcom was een echte downgrade qua spel. Ik zie nu pas de selectie van Spanje, die zijn voor mij toch wel de absolute topfavoriet! Wat een team.

Hij wisselt hier zijn acties heel goed af. Heb alles gezien live. Hij gaat diep, zoekt Combinaties en komt in de bal om voor te geven, zoals hij dat bij Ajax vaak deed. Met Alves hele goeie afwisseling. Alves verzaakt echt nooit. Begin nog meer waardering voor hem te krijgen. Bij psg en Juve was hij ook geniaal. Juve lag hem niet zo volgens mij. Psg heeft ie jaren gewoon top gedaan. Bij sao paulo speelt ie vaak als cvm met nog iemand. Geniet nog steeds van hem. In tegenstelling tot die gekke Braziliaan bij Palmeiras, Filipe Melo haha.

3 augustus 2021 om 13:09

Barca tijd staat buiten kijf m, vandaar niet benoemd haha.

3 augustus 2021 om 13:21

Dani Alves vind ik de beste rechtsback allertijden. Ook beter dan Cafu, Javier Zanetti en Lahm ja. De man is een fenomeen en zoals je terecht zegt overal laten zien en zelfs vandaag de dag nog laat hij het zien. Barca had hem liever kunnen behouden, nog steeds beter dan alles wat er na hem is gekomen en wat er nu rondloopt.

3 augustus 2021 om 13:30

dat is zeker waar als je zag in zijn tijd bij barca die klik met messi was heerlijk hij gaf elk seizoen zoveel assisten, ga nooit vergeten toen hij een gruwlijke panna maakt bij Cr7

3 augustus 2021 om 13:32

Ik snapte het in het begin wel. Werd tijd voor Barca om te verjongen. Alleen ik had echt niet verwacht dat Alves nog zo lang top kon presteren. Achteraf gezien zijn bijna alle rb's een downgrade tegenover hem.

#ThorOdinson, voor een zoute haring kan je ook 100mln eisen, maar of je het krijgt is een 2e. Everton moet fijn verder dromen. En Anthony is nog lang niet zo goed als men je wil laten denken. Nog veel te leren

Toch ergens jammer dat voetbal op de OS voor heren eigenlijk geen statuur heeft. Als je alle emoties ziet bij andere sporten ziet zou het wel tof zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
193 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4535
3.Uruguay280
4.Ecuador268
5.Peru24-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
MalcomAanvaller
RodrygoAanvaller50
RicharlisonAanvaller43
MarquinhosVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

In de wandelgangen

Zaterdag 27 mei
The Gunners zouden verder geïnteresseerd zijn in Feyenoorder Orkun Kökcü. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren