Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Angeliño maakt voor ‘spotprijs’ definitief de overstap naar RB Leipzig

Laatste update:

Angeliño maakt een definitieve transfer naar RB Leipzig. De 24-jarige linksback heeft voldaan aan de voorwaarden die aan het begin van het seizoen werden opgesteld met Manchester City, dat hem in eerste instantie verhuurde. Daardoor stapt Angeliño voor achttien miljoen euro over naar de huidige nummer twee van de Bundesliga. Kicker noemt dat 'een spotprijs' gezien de kwaliteiten van de Spanjaard.

Leipzig betaalde aan het begin van het seizoen twee miljoen euro om Angeliño tot medio 2021 te huren van Manchester City. Daarbij werd een verplichte koopoptie onder voorwaarden afgesproken. Angeliño moest minimaal twaalf officiële wedstrijden moest spelen, waarvan vijf in de tweede seizoenshelft, om definitief eigendom te worden van de Duitse topclub. De linkervleugelverdediger wordt vastgelegd tot medio 2025.

Angeliño speelt inmiddels al een volledig kalenderjaar in Duitsland, want ook in de tweede seizoenshelft van de jaargang 2019/20 werd hij al uitgeleend aan Leipzig. De linkerflankbestrijker heeft zich in het 3-5-2-systeem van trainer Julian Nagelsmann ontpopt tot een onmisbare kracht. Angeliño staat op liefst 16 assists en 9 goals in 46 officiële wedstrijden voor Leipzig. In het seizoen 2018/19 kende de linksback een succesvol jaar bij PSV, dat hem aanvankelijk voor 5,5 miljoen euro kocht van City, maar moest toezien hoe de Engelsen na het seizoen zijn terugkoopclausule voor 12 miljoen euro activeerden.

Nagelsmann rouleert veel met zijn elftal en laat weten dat vrijdag ook van plan te zijn in het thuisduel met FC Augsburg. Angeliño is een uitzondering in het roulatiesysteem van de trainer van Leipzig: de linkervleugelverdediger mist vrijwel geen minuut. "Hij wil altijd spelen en altijd winnen, en hij heeft een hoog energieniveau", legt Nagelsmann uit. "Hij is ontzettend belangrijk voor ons. Hij heeft al grote ontwikkelingsstappen gezet, maar hij kan er nog wel een paar nemen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke speler is dit, past perfect in een systeem met aanvallende wingbacks! Ik ben benieuwd waar zijn plafond ligt.

11 februari 2021 om 16:45

Ik snap City hier toch niet zo goed in hoor. Bij City speelde hij echt weinig na zijn tijd bij Psv. Guardiola speelde nog vaker met Zinchenko. Nou zijn Zinchenko en Mendy echt leuke backs hoor. Maar Angelino pastte zo ontzettend goed in de speelstijl van City voor mijn gevoel. Hij kostte PSV 5 miljoen, werd voor 12 miljoen terug gekocht om hem weer voor 18 miljoen te verkopen. Uiteindelijk haal je er nog geen 10 miljoen mee op als je ook de eerdere kosten post om hem weg te trekken bij Deportivo erbij haalt. Zonde... je had makkelijk 30+ miljoen aan hem kunnen verdienen in een huidige markt waar aanvallende linksbacks belachelijk gewild zijn

11 februari 2021 om 17:45

Naja ik heb Angelino gezien bij City, en daar kon hij niet mee qua spel. Hij speelde veel te diep, waardoor hij steeds achter de feiten aanliep als er een counter kwam. Angelino zijn kwaliteiten liggen meer in zijn aanvallende impulsen, maar verdedigend kon hij niet mee. Zijn techniek is sowieso beter dan die twee hoor, maar verdedigend zijn die andere twee toch beter. Zinchenko speelt slimmer, want hij heeft niet die power, snelheid en uithoudingsvermogen van Mendy. Hierdoor hoeft hij minder meters te verzetten. Lijkt een beetje op Blind, maar dan ietsjes sneller op links. Waarbij Mendy meer power en uithoudingsvermogen heeft, maar hij is helaas vaak geblesseerd. Ik vind beiden echter geen topbacks, dus op links moet er wel iets komen. Ik vind Lodi en T. Hernandez heel goed, maar ja, daar ben je dan weer 60 miljoen kwijt. Een type Robertson zal ideaal zijn voor City.

12 februari 2021 om 09:23

Lodi is inderdaad een typische bakc voor het 4-3-3 van City denk ik. Ik vind Theo nog wel erg aanvallend. Is fysiek wat sterker dan Angelino maar verdedigend niet altijd even slim. Zou dan eerder denken aan een Gaya of Grimaldo of misschien toch wel Digne die zich bij Everton mooi heeft ontwikkeld.

Ga wel met je mee wat betreft Angelino. Maar dan vraag ik me toch af of City niet een hogere afkoopsom had kunnen bemachtigen. 18 miljoen vind ik echt heel weinig. Theo en Lodi zijn inderdaad al 50+ miljoen waard. Ook Gaya en Grimnaldo zullen niet onder de 30 weg gaan.

Dit is toch echt een geweldige back. Eigenlijk alles wat je in het moderne voetbal wilt zien en wat met de formatie van Leipzig een geweldige match is. Ik zie in hem veel gelijkenissen met Jordi Alba, in mijn ogen de beste linksback samen met Alaba.

11 februari 2021 om 15:22

Davies zit op tennis?

11 februari 2021 om 15:24

Klopt inderdaad! En Robertson handbalt sinds kort

11 februari 2021 om 16:05

Ik reageer op een forum om mijn eigen mening te geven, niet om medestanders te vinden. Dus als in mijn ogen Alba de beste linksback is dan vind ik dat. Dan vind ik Davies dus niet beter. Maar het maakt niet uit, dan heb ik er blijkbaar minder verstand van dan jullie respecteer ik ook.

11 februari 2021 om 17:59

Davies profiteert wel erg veel van een paar Champions League wedstrijden vorig seizoen. Voor een ex-aanvaller is z'n rendement als back 0 en verdedigend moet hij nog wat stappen zetten. Hij is absoluut een getalenteerde speler, maar hem nu al de beste back ter wereld noemen is wel erg voorbarig en niet echt gebaseerd op z'n prestaties.

11 februari 2021 om 15:27

Alaba speelt al een hele lange tijd geen linksback meer. Verder ben ik het met je eens, maar ik zou persoonlijk Davies en Robertson in dat rijtje plaatsen

11 februari 2021 om 15:29

Je bent me net voor

11 februari 2021 om 18:00

Op basis waarvan Davies nu al dan? Dit seizoen heeft hij nog weinig indruk kunnen maken.

11 februari 2021 om 15:28

Alaba speelt toch ook nog zelden linksback? Dit seizoen slechts 1 keer. En ik schat in ieder geval inderdaad Davies, maar ook Robertson toch hoger in dan Jordi Alba.

11 februari 2021 om 15:35

Doen Robertson en Theo aan badminton? Top 3 leftbacks volgens Marca en meerdere anderen kranten/sites zijn Davies,Robertson en Theo. Met een waarde van 1e 75 mil,2e 70 mil en 3e 50mil

11 februari 2021 om 16:21

Oh oke als zelfs die kranten dat al zeggen is er inderdaad geen discussie meer mogelijk...

11 februari 2021 om 16:49

Niet per se belangrijk voor het artikel... maar wat zat ik fout zeg met de aankoop va Theo. Ik baalde destijds echt man dacht dat het weer een van die drama middelmaat aankopen van Milan zou worden net als jongens als Krunic en Duarte in diezelfde transferperiode. Maar wat past deze jongen goed in het spel van Milan

11 februari 2021 om 16:59

@Bon Discussie mag er zijn, maar ik had niet gelezen dat hij in eigen mening sprak, ik dacht dat hij het leek te presteren als feit, en dan ga ik toch voor mensen die er iets meer in het voetbal wereldje rondloopt. Maar het is dus zijn mening, dus kan je mijn reactie als 'niet verzonden' beschouwen. Want onder mom 'eigen mening' mag je natuurlijk zelf invullen

11 februari 2021 om 18:03

@maurootje - Nou ja, je gaat er vooral voor omdat er een speler van jouw club tussen staat. Alsof je lijstjes van kranten altijd zo serieus kunt nemen. Die lijstjes worden samengesteld op basis van rendement en zelden op basis van statistieken. Dat neemt overigens niet weg dat Theo het uitstekend doet (net als heel AC Milan trouwens).

11 februari 2021 om 15:53

Deze jongen is beter dan Alba. En alle lb's hier genoemd zijn ook allemaal veel beter dan Alba. In mijn ogen.

Tja, Angelino voor 20 miljoen of Lucas Hernandez voor 80 miljoen. Ik zou het wel weten.

11 februari 2021 om 15:26

Een (belangrijk) verschil is dat hernandez ook centraal achterin kan. Normaliter gaat hij daar ook een basisplek krijgen zodra Davies fit is en boateng en alaba zijn vertrokken.

11 februari 2021 om 16:39

Maar tel daar ook nog eens alle blessures van Lucas Hernandez erbij. 80 miljoen was echt een veel te groot bedrag. Bovendien staat Angelino ook garant voor een hoeveelheid aantal assists.

11 februari 2021 om 16:52

Wat je met die 80 miljoen ook had kunnen doen is Angelino kopen en van de overige 62 miljoen Upamecano halen (; dan had je een linksback EN een centrale verdediger. Allemaal achteraf gepraat natuurlijk. Maar 80 miljoen voor Hernandez was een bizarre transfer

11 februari 2021 om 18:07

Het was ook gewoon een soort van tegen-antwoord nadat bleek dat je simpelweg geen topspelers meer haalt voor 20 a 30 miljoen euro. Daar kwamen ze bij Bayern wat laat achter, al heeft de huidige selectie nog steeds niet veel geld gekost voor een topploeg.

Geweldige back. Vond hem bij PSV al geweldig en nu bij red bull is het helemaal top. Ik denk dat zijn plafond nog hoger ligt. Zie hem over 2 a 3 jaar bij Barcelona of real voetballen.

Blijft toch lachwekkend dat Man City hem zo makkelijk en goedkoop laat gaan en dat ondertussen Zinchenko sinds de jaarwisseling telkens in de basis staat. Angelino is toch nog wel een niveautje hoger.

11 februari 2021 om 15:53

Op de linksbackpositie is Angelino niet gek veel beter. Verdedigend en fysiek niet super. Bij Leipzig speelt hij op een soort van linskmid positie waar hij aanvallend veel bijdraagt.

11 februari 2021 om 16:05

Kijk je ook City? Zinchenko had Salah in zijn broekzak. Daarnaast is het een topper om in het team te hebben. Werkt hard en lijkt een hele nuchtere jongen. Perfecte back-up voor Mendy (vooral tegen de kleintjes).

11 februari 2021 om 16:17

Ja, misschien zou jij ook eens City moeten kijken, dan had je kunnen constateren dat Angelino beter is dan Zinchenko, die het inderdaad niet slecht doet, maar ook niet heel bijzonder is. Dan had je ook kunnen zien dat hij absoluut geen perfecte back-up voor Mendy is. Je weet wel Mendy die elk jaar minimaal de helft van het aantal wedstrijden mist. Dan zou ik voor iets meer kwaliteit gaan als back-up wanneer je zo vaak moet spelen. Als je dan kan kiezen tussen Zinchenko en Angelino zou ik altijd voor die laatste gaan. Los van dat Mendy zelf in 3,5 jaar City nog geen knikker heeft weten te raken en dat je hem sowieso beter kan lozen en dan eventueel lekker met Angelino en Zinchenko had kunnen doorgaan.

11 februari 2021 om 16:40

Angelino is goed met ruimte voor zijn neus, dat krijg je niet tot nauwelijks bij Manchester City. Daar voetbal je altijd tegen een muur aan en dan heb je weinig aan de snelheid en voorzetten van Angelino. Een echte spits hebben we namelijk niet. Ik vind Zinchenko een prima back en in het systeem van City zeker niet minder. Tuurlijk, hij is kwalitatief beter maar ik denk dat hij niet tot zijn recht komt in dit elftal. Bij Leipzig past hij perfect.

11 februari 2021 om 18:09

Bij City kun je elke willekeurige technische aanvaller als back posteren. Zinchenko is echt niet zo'n bijzondere speler. Hij is zeer waarschijnlijk de speler die City het makkelijkst kan missen en vervangen. Ik heb 'm vaak genoeg in verdedigend opzicht door het ijs zien zakken (al ontwikkelt hij zich daar wel in), maar aanvallend is het ook niet bijzonder. In een ploeg als dat van City lijk je al snel beter dan je bent, omdat het voetbal zo dominant is. Verder ben ik het wel met je eens dat Angelino beter bij een ploeg als Leipzig past.

11 februari 2021 om 18:27

Ik snap wat je zegt, Zinchenko is geen hoogvlieger en zal dat ook nooit worden. Ik ben het ook met je eens dat veel, zeker niet alle, spelers zijn rol zouden kunnen vervullen. Hij ontwikkeld zich inderdaad wel erg goed. Hij snapt het spelletje dat City wilt spelen en zijn rol en zwaktes daarin erg goed. Dat maakt hem wel een hele bruikbare kracht. Mocht het team echter niet goed in vorm steken en lopen zal hij waarschijnlijk als eerste door het ijs zakken.

Chelsea haalt Chilwell voor 60 miljoen... ongeloofelijk! Dit is de speler die Chelsea moet hebben voor de linkerkant.

11 februari 2021 om 15:45

Als Chelsea bij City had aangeklopt voor Angelino hadden ze ook minimaal 60 miljoen moeten meebrengen. De binnenlandse transfermarkt in Engeland is een bubbel op zich

En dan praten we in Nederland over Lang en voor spotprijs weg doen van een goede speler lol. Manchester laat hier een echte goede back lopen en deze snap ik echt een stuk minder. Angelino laat het ook nog een heel seizoen zien.

Geweldige speler dit met een heerlijke trap, jammer dat we hem niet langer hebben kunnen behouden bij Psv.

Een prachtig koopje voor een fantastische speler. Dan is er eens een speler die het na 100 uitleenbeurten had kunnen maken bij City, krijg je dit...

11 februari 2021 om 18:15

Etihad legt het hierboven wel goed uit naar mijn mening. Angelino is toch een speler die het van z'n voorzetten, drive en snelheid moet hebben. City heeft geen target-man en veel ruimte is er ook niet voorbij de middellijn. Het lijkt nu ook wel extra vreemd omdat Zinchenko ook geen bijzondere back is. Echter denk ik niet dat ze beiden echt bij City passen. Angelino leent zich niet echt voor het spel dat Guardiola speelt en Zinchenko hobbelt enkel mee en oogt verdedigend nog te vaak kwetsbaar.

11 februari 2021 om 21:08

Ja daar valt natuurlijk zeker wat voor te zeggen, al valt het wel mee met de voorzetten op het moment hoor, niet meer zoals bij PSV met Luuk voorop. Hij komt gewoon vaak mee naar voren en is positioneel en in de combinatie juist beter geworden. Dat is dan wel weer in het straatje van Guardiola.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren