Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Anderlecht ontslaat trainer na bizarre chaos en schuift Nederlander naar voren

Laatste update:

Felice Mazzù is per direct ontslagen als trainer van Anderlecht, zo heeft de club maandagochtend bekendgemaakt. De Nederlander Robin Veldman wordt interim-trainer van Paars-Wit. De uitwedstrijd tegen Standard Luik van zondagavond werd bij een 3-1 stand voor de thuisploeg gestaakt, toen Brusselse supporters vuurwerk op het veld gooiden. Door de staking kreeg Anderlecht een reglementaire nederlaag toegekend en dat was de druppel voor het clubbestuur.

Mazzù stond pas sinds deze zomer aan het roer in Brussel. Hij leidde de promovendus Union Sint-Gillis vorig seizoen naar een verrassende tweede plek en maakte deze zomer de pikante overstap binnen Brussel. De start was met negen punten uit de eerste drie duels voortvarend te noemen. In de tien wedstrijden die volgden, werd echter nog maar twee keer gewonnen. Anderlecht leed zeven nederlagen en verloor ook alle topwedstrijden.

Zowel tegen Union Sint-Gillis (2-1), AA Gent (0-1) en Club Brugge (0-1) verloor de formatie uit Brussel. Zondagavond leek de ploeg van Mazzù hard op weg naar het achtste competitieverlies. Op bezoek bij Standard Luik stond het 3-1 voor de thuisploeg, toen de wedstrijd gestaakt werd wegens ongeregeldheden. Dit leidde ertoe dat Anderlecht een reglementaire 5-0 nederlaag werd toegekend. Door dit verlies staan les Mauves op een twaalfde plek met zestien punten uit veertien wedstrijden.

De taken van Mazzù worden voorlopig overgenomen door Nederlander Veldman. De 36-jarige trainer werd een jaar geleden overgenomen van Ajax, waar hij vier jaar werkzaam was bij de jeugd. De Amsterdammers hadden Veldman op hun beurt weggehaald bij sc Heerenveen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Anderlecht gaat zoals meer Belgische clubs misschien nu opzoek naar een Nederlandse trainer, opties zijn: Fred Grim, Frank de Boer, Dick Advocaat, Wesley Sneijder met Johny Janssen als stroman of Sjors Ultee.

24 oktober 2022 om 13:01

Wesley Sneijder hoort toch totaal niet in dat rijtje

24 oktober 2022 om 13:03

Vind Fred Grim wel een interessante naam, hoewel ik gok dat ze bij Anderlecht mikken op een hoger aangeschreven trainer.

Jammer dat het bij Anderlecht zo slecht gaat de laatste tijd, toch een mooie club die altijd een geweldige jeugd had/heeft.

24 oktober 2022 om 13:11

Vergeet Schreuder niet, zou top zijn voor Anderlecht!

24 oktober 2022 om 13:13

Mijn eerste reactie op dit lijstje is, zou je als Anderlecht niet wat hoger gaan mikken dan trainers van de Nederlandse middenmoot, een trainer die niet meekan met het moderne voetbal en afgelopen 5 jaar overal is mislukt, een gepensioneerde trainer en een trainer met pens en zonder papiertje?

24 oktober 2022 om 13:20

Maar Anderlecht is in Belgie qua prestaties toch ook maar een grijze muis en niets meer dan een middenmoter? Ik denk dat de Belgische namen niet veel aansprekender zullen zijn

24 oktober 2022 om 13:23

Afgelopen twee seizoenen twee keer derde geworden in de reguliere competitie en afgelopen seizoen de bekerfinale verloren op penalties. Dan ben je nooit een grijze muis natuurlijk.

24 oktober 2022 om 13:24

Is dat zo? Ik volg het Belgisch voetbal niet zo goed naast wat livescore scores bekijken maar Anderlecht was toch altijd wel een van de grotere ploegen van België? Na een snelle wiki check is het alles behalve een grijze muis. Stuk of wat keer kampioen geworden afgelopen 20 jaar en draait altijd wel mee in de top 4.

24 oktober 2022 om 14:48

Qua historie dé club van België.
Enorm palmares.
Nationaal alsook internationaal verschillende europese bekers gewonnen.

24 oktober 2022 om 18:59

Dat is toch wat te lief…, Anderlecht hinkt sinds 2017 sportief op 1 been, in de beker kregen ze alleen maar gemakkelijke tegenstanders (behalve in de finale zelf, aa Gent) en zonder de veelvuldige scheidsrechterlijke “fouten” was niet Anderlecht maar AA Gent, dat net voordien 1-0 had gewonnen van Anderlecht, in PO1. Je mag ook wel gerust stellen dat Anderlecht al 5 jaar geen echte vuist meer kan maken. Dit jaar laat de arbitrage Anderlecht aan zijn lot over, bye bye de 6-8 goedkopen bonuspunten, de vreemde gele en rode kaarten, de absurde wel of net niet scheidsrechterlijke interventies…

24 oktober 2022 om 19:01

Dat is toch wat te lief…, Anderlecht hinkt sinds 2017 sportief op 1 been, in de beker kregen ze alleen maar gemakkelijke tegenstanders (behalve in de finale zelf, aa Gent) en zonder de veelvuldige scheidsrechterlijke “fouten” was niet Anderlecht maar AA Gent, dat net voordien 1-0 had gewonnen van Anderlecht, in PO1. Je mag ook wel gerust stellen dat Anderlecht al 5 jaar geen echte vuist meer kan maken. Dit jaar laat de arbitrage Anderlecht aan zijn lot over, bye bye de 6-8 goedkopen bonuspunten, de vreemde gele en rode kaarten, de absurde wel of net niet scheidsrechterlijke interventies, de tonnen penalties waarvan sommige erg erg licht waren…

Jammer voor Mazzu. Hij heeft al bewezen dat hij een zeer goede coach is. Enkel maakt hij nu voor de tweede keer de verkeerde beslissing om bij een (top)club aan de slag te gaan. Genk had toen niet de kwaliteit van spelers en Anderlecht is nog verzwakt tegenover vorig jaar. Zirkzee en Kouame hadden wel elk hun gebreken, maar voor de Belgische competitie waren ze toch meer dan goed genoeg, dat bewijst het verschil met de twee die er nu lopen. Silva werkt wel voor de ploeg, maar scoren is toch zo moeilijk en Esposito is helemaal een lachertje.
Gomez die nu bij City speelt was vorig jaar al een uitblinker. Collin, die ik ook te kort kwam, wordt zelfs gemist..
Het was een vergiftigd geschenk voor Mazzu, maar na zijn mooi jaar met Union vind ik dat hij er minstens nog een jaar had moeten bij doen en met die groep eerst de voorronde van de CL spelen, om dan nu de EL te spelen.
Gemakkelijk wordt het alleszins niet voor Anderlecht tot het WK. Met nog Genk en Antwerp al tegenstander. Tegen Genk geef ik hen eigenlijk geen kans, Antwerp begint wel te voelen dat hun 9 gewonnen matchen op een rij ook gevleid waren. Maar met Janssen hebben ze wel een goede spits lopen die de goal weet staan. Zet daar Hoedt tegenover en het kan niet goed aflopen voor Anderlecht.

24 oktober 2022 om 13:21

Komt gewoon tekort voor de top. Dat mag nu toch wel gesteld worden vind ik.

24 oktober 2022 om 13:44

Hoezo Genk had toen niet de kwaliteit van spelers? We waren net kampioen geworden...

24 oktober 2022 om 17:26

Hoeveel trainers heeft Genk gehad de laatste jaren? Dat zegt ook genoeg.
Bijna elke coach en analist is het erover eens dat Mazzu een toptrainer is en hier gaan er weer enkele beweren dat hij te kort komt.
Kompany had een betere kern en alleen al Standard en Genk waren die periode veel minder. Wissel die eens om en Anderlecht speelt geen enkele keer play off 1.
De sfeer op Anderlecht is terug goed, maar ik vind dat er nu een serieus verschil komt in de supporters. Je hebt nog duidelijk de kant die Kompany steunt. Ieder zijn mening, maar die is niet zomaar vertrokken. Het verhaaltje van trust the proces was ook op. Er kan geen proces zijn als je 1) je betere spelers elk jaar moet verkopen 2) een ander deel moet huren, die soms meevallen en soms tegenvallen.
Kompany zag dat het einde verhaal was, dat er weer spelers gingen vertrekken en heeft voor het zekere gekozen.
De huisstijl is aanvallend voetbal, maar dat is moeilijk als je zelf amper een goal kunt maken en er toch veel tegen krijgt.

24 oktober 2022 om 18:47

Tekort voor de top ja. Dat is onderhand wel duidelijk. Topcoach voor middenmoters en subtoppers, maar de top werkt duidelijk niet.

Zou een ideale coach zijn voor Mechelen denk ik zelf.

24 oktober 2022 om 18:04

Jammer en niet jammer he de 3-5-2 werkt niet en je blijft vasthouden aan die tacktiek terwijl je er de ploeg niet voor hebt. Je zet een mega talent duranville op LWB terwijl het kanon vooraan is. Dan beperk je deze speler door hem eerst die meters naar voor al te moeten maken en het verdedigende werk te doen. Hij had moeten switchen naar een 442 of 433.

Was ook gewoon een lachertje van het bestuur om Kompany na afgelopen seizoen, dat gewoon uitstekend was met een derde plaats en een bekerfinale (die verloren wordt op penalties). Er was een duidelijk plan binnen Anderlecht, een duidelijk spelconcept en dat alles verliep in een stijgende lijn.

En dan haal je Mazzu, iemand die nog nooit van zijn leven een noemenswaardige prijs gewonnen heeft als trainer en een mismatch is met het door Kompany ingezette project. En dat allemaal omdat het zogenaamd een resultaattrainer is. Het spandoek van de supporters van Anderlecht “in 5 maanden hebben jullie het werk van 3 jaar verprutst” vat het allemaal goed samen.

24 oktober 2022 om 13:33

Anderlecht en Ajax lijken elkaar de hand te kunnen schudden dan.

24 oktober 2022 om 15:21

Klopt wel. Schreuder deed het niet fantastisch bij Club Brugge, en was ook vreemd dat Ajax daar dan voor ging. Bij beiden coaches wist je bij de aanstelling al tot wat dat ging leiden. Bizar dat de kenners en professionals in dat bestuur dan dergelijke keuzes maken.

24 oktober 2022 om 15:42

Je haalt bovendien een coach waarvan je weet dat die met een systeem speelt waar je totaal de spelers niet voorhebt. Als je deze san ook niet aankoopt en de spelers die toch wel eens mogen gaan presteren (verschaeren, amuzu, hoedt,rafaelov,..) het compleet laten afweten. Dan weet je dat je een heel lastig seizoen tegemoet gaat. Het geloof was er niet. Ontslag was het enige logische gevolg. Al dient bestuur zeker in eigen boezem te kijken. Maak uw evaluaties MET zelfreflectie

Ja met 1 groot verschil Ajax staat bovenaan en 4 punten los en Anderlecht staat 12e, daarnaast nog een klein detail ondanks dat ze daar een bijrol hebben speelt Ajax wel voor zoveelste jaar op rij Cl...

Alles zit daar grondig fout.
Door slecht beleid in het verleden (van holsbeek).
Hadden we maar personen zoals M.Verschuren, dan was het zo een vaart niet gelopen.
Die mannen hadden de kennis en bekwaamheid voor een topclub te runnen.
Wat er nu zit komt nog niet aan de enkels van de vorige generaties (jaren 80 en 90).
Het is een schande dat zo een grote club in de vernieling wordt gerunt.

24 oktober 2022 om 18:07

Klopt helemaal, het is echt miserie daar. Ze zouden beter van het bestuur eens allemaal voor de spiegel gaan staan. En schuld bij hun zelf zoeken, mazzu ging nooit een match zijn. 352 trok op niks, hij switchte 1 keer naar 442 en de match werd gewonnen. Maar ja 1 match later hop terug 352 en de boot in

24 oktober 2022 om 20:56

Onder Van Holsbeek speelden ze wel veel kampioen. Maar toen was het al duidelijk dat het aan het minderen was qua kwaliteit. Dat er dubieuze dingen gebeurd zijn is duidelijk, hoe en wat zullen we nooit volledig weten want zo goed als elke club in België hing er tussen, met transfers naar bijna alle landen..
Coucke ging het allemaal eens oplossen, klagen over te hoge lonen, maar hij deed juist hetzelfde, alleen met nog mindere kwaliteit als gevolg. Hoeveel wissels zijn er ondertussen al geweest bij het bestuur, aandeelhouders, trainers en spelers..
En als Kompany niet Kompany was geweest dan had hij al veel langer buiten gelegen.

24 oktober 2022 om 22:04

Sinds Van Holsbeek had overgenomen van M.Verschueren ging het jaar na jaar bergaf.
Met enkele uitschieters in europese matchen en dat was het dan.
Kampioen werd inderdaad genoeg gespeeld doordat RSCA wel meestal de beste kern had naar Belgische normen.
Alleen is en was dat niet genoeg.
Anderlecht is een club die moet proberen terug aanzien te krijgen in europa.
In het verleden was het een club die europese top was, natuurlijk is alles sinds jaren veranderd over heel het voetbal.
Maar het minste wat je dan mag verwachten is dat het bestuur de club probeert naar de subtop te loodsen.
Hier moet je natuurlijk de juiste mensen voor hebben en dat was niet geval.
(periode 2003 tem 2017).
Nu probeert de club zich te herstellen maar er is zoveel schade aangericht dat dit maar heel moeizaam gaat.

25 oktober 2022 om 13:03

Met dit beleid gaat het niet gebeuren, en spijtig genoeg gaat anderlecht niet meer worden dan een subtopper. En zelfs middenmoter, het beleid is waardeloos. Die geyshen of hoe die ook heet, pompt er geld in. Vernieuwd het stadion trekt betere mensen aan om de club te versterken. En doen het heel goed nu heeft wat jaren gekost maar ze komen er wel. Anderlecht wou dat ook doen maar je moet eerst leren kruipen voor je kan lopen

Een beladen match, in 2019 was het ook al van diene, en vorig jaar stond Standard al met 10 na 8 minuten én met strafschop tegen (een zwaar verdict, met scheidsrechter Nicolas Laforge in de hoofdrol, zoals in opvallend veel matchen; het was ook Laforge die acuut blind was tijdens de laatste match van AA Gent waardoor het ten onrechte de match niet won en daardoor PO1 misliep). Anderlecht “won” die clasico ook met 1-0. Het vele, opvallende scheidsrechterlijke falen (bizar genoeg quasi altijd in het voordeel van Anderlecht) zorgde voor oproer onder het publiek, en bekende namen zoals sportcommentator Peter vandenbempt of Hein vanhaerbrouck deden publieke oproepen (niet met link nr Anderlecht natuurlijk). Het is ook geweten dat minstens 2 titels tss 2010 en 2017 gepaard gingen met controversiële beslissingen v de scheidsrechter in het voordeel van Anderlecht…(tegen Zulte-Waregem, tegen club Brugge) Enzovoort enzovoort…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren