Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Anderlecht aast op enorme transfersom voor spaarzaam lichtpuntje Verbruggen

Laatste update:

RSC Anderlecht hoopt twintig miljoen euro te verdienen aan een transfer van Bart Verbruggen, zo meldt Het Laatste Nieuws. De Nederlandse doelman van de Belgische topclub was dit seizoen één van de lichtpuntjes in een verder uitermate teleurstellend seizoen voor Paars-Wit. Als Anderlecht daadwerkelijk twintig miljoen euro vangt voor Verbruggen, wordt het transferrecord voor een doelman uit de Pro League ruimschoots verbroken. Maarten Vandevoordt, die KRC Genk in 2024 verruilt voor RB Leipzig, is met tien miljoen euro tot nu toe de duurste uitgaande transfer ooit.

Dankzij zijn uitstekende prestaties heeft Verbruggen interesse gewekt van meerdere clubs. Zo wist Het Nieuwsblad vrijdag nog te melden dat Bayern München een oogje heeft op de Zwollenaar. Der Rekordmeister wil rustig voorsorteren op een vertrek van de nu nog geblesseerde Manuel Neuer. De 37-jarige Duitser heeft nog een contract tot medio 2024 en leeft op gespannen voet met Bayern. Ook uit de Premier League is er naar verluidt voldoende interesse. Zo zou het gepromoveerde Burnley van manager Vincent Kompany, die Verbruggen liet debuteren bij Anderlecht, toe willen slaan.

Anderlecht eindigde het seizoen afgelopen weekend in mineur met een 2-3 nederlaag tegen KV Mechelen, waardoor de club op een elfde plaats eindigde. Samen met Zeno Debast was Verbruggen één van de spaarzame lichtpuntjes dit seizoen. De goalie liet zich ook in Europa gelden, door in de Conference League meerdere strafschoppen van Ludogorets te keren in de beslissende serie en in de ronde daarna cruciale reddingen in huis te hebben tegen Villarreal. Het leverde Verbruggen een oproep voor het Nederlands elftal op, al moest hij zich toen afmelden wegens ziekte.

Op Europees vlak leek het een mooi seizoen te worden voor Anderlecht, zeker na de 2-0 overwinning op AZ in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Conference League. In de return bleken de Alkmaarders echter na strafschoppen te sterk. Een heldenrol voor Verbruggen zat er toen niet in. Afgelopen weekend moest Anderlecht winnen en hopen op puntenverlies van de concurrentie om zich nog bij de eerste acht van de Pro League te scharen. Daarmee zou de club zich plaatsen voor de play-offs om een Conference League-ticket. Het seizoen ging echter als een nachtkaars uit door de nederlaag tegen Mechelen. De elfde plaats was de slechtste klassering van Anderlecht sinds 1937.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax zou hem wel kunnen gebruiken, al wil hij waarschijnlijk naar een betere competitie. Die Rulli is niks, wat een geldverspilling

25 april 2023 om 20:10

Maar 20 miljoen (!) voor een speler die niet eens 25 wedstrijden in de Belgische competitie heeft gespeeld is geen geldverspilling. Ja, nee precies.

25 april 2023 om 21:11

Geldverspilling zou ik het niet per se willen noemen. Het is echt een heel groot talent. Teveel geld en een te groot risico is het wel.

25 april 2023 om 20:16

20 miljoen is belachelijk natuurlijk voor een keeper die zich amper bewezen heeft. 10 zou ik al heel erg veel vinden.

25 april 2023 om 20:16

Vind Rulli vooralsnog een prima keeper. Tegen PSV was bij schuldig aan de 3-0. Maar aan die 1-0 kon hij vrij weinig doen. En zelfs de beste keepers zouden met deze verdediging problemen hebben. Die kopbal van De Jong gaat er tegen elke keeper in. Die was onhoudbaar.

25 april 2023 om 21:05

Tinus88. Het is ook niet bepaald een geweldenaar natuurlijk. Uit tegen Berlin zag die er ook niet echt lekker uit. Vond 1-0 bij Feyenoord thuis ook houdbaar en zo zijn er nog wel een paar ballen. Het is geen slechte keeper, maar ook geen keeper die eind van de rit punten voor je heeft gepakt. Hij zal eerder ervoor zorgen dat je aan het einde van de rit tekort komt.

25 april 2023 om 21:11

Ik heb de 1-0 tegen Feyenoord teruggekeken, vond je die echt houdbaar? Want dan verschillen we daarover van mening. Gimenez staat op een eiland vrij en de dichtstbijzijnde verdediger staat op vijf meter. Die pakken heel weinig keepers. Hadden een paar keepers die bal gepakt? Een select clubje vast, die speler niet voor Ajax, bij het leeuwendeel van de keepers is dat gewoon een doelpunt.

Hij pakt op het moment meer dan Pasveer. Elk schot op doel was bij Pasveer vissen.

25 april 2023 om 21:19

Tinus88. Verwoorde het een beetje krom. Bedoelde de wedstrijd Feyenoord - Ajax. Het schot van Paxio. Vond het een houdbare bal. Ik vind persoonlijk dat een keeper van Ajax zo'n bak moet kunnen hebben. Maar inderdaad een upgrade tegenover Pasveer, maar geen keeper waar ik als Ajax koste wat het kost aan vast zou gaan houden

25 april 2023 om 23:18

Vind Rulli ook gewoon een uitstekende keeper. Keept met lef en is voetballend erg goed.

25 april 2023 om 20:17

Ik wil Rulli nog niet meteen afschrijven, maar als je afgelopen winter de keuze had tussen Rulli, Livakovic (die voor 10m op te halen schijnt te zijn) en een Verbruggen zou Rulli altijd m'n laatste keus zijn.

25 april 2023 om 20:28

Heb in eerste instantie dezelfde gedachte airbags. Aan de andere kant, laat Gorter naar Anderlecht gaan en die krijgt over 1-2 seizoenen dezelfde prijs om z’n nek gehangen. Misschien moeten wij bij Ajax eerst even in de spiegel kijken en de trainingen, aanloop naar wedstrijdenen en tactisch plan weer op orde brengen. Spelvreugde moet weer terug, daarmee gaat het zelfvertrouwen vanzelf weer omhoog en daardoor de algehele kwaliteit vh veldspel. Een goede sfeer en zelfvertrouwen doet zoveel met een mens.

25 april 2023 om 20:29

Is dit niet achteraf een koe in de kont kijken? Op wat voor gronden zou je Verbruggen in de winter boven Rulli hebben gezet? Je had het toen over een negentien jarige talentvolle keeper ten opzichte van de reserve doelman van Argentinië voor een rol als eerste doelman om een totaal scheef gegroeide verdediging leiding te geven. Natuurlijk kies je dan voor Rulli.

26 april 2023 om 12:53

Ik vind Rulli op enkele mindere momenten na anders een prima keeper. Heeft ook veel goeie reddingen gemaakt. Bijvoorbeld Gimenez in de kuip voor de competitie bij een 1-1 stand

Vond m tegen AZ niet echt overtuigend na alle lovende kritieken. Heb m verder niet zien spelen, dus beetje gebasseerd op weinig wedstrijden. Maar 20 miljoen is sowieso wel veel

25 april 2023 om 22:33

Ik heb hem toevallig een aantal wedstrijden in de Belgische competitie live gezien. Was niet erg onder de indruk van hem en snap de hype nog niet helemaal.

Erg jong en zeker talentvol, maar op dit moment nog geen topniveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren