Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amrabat vertrekt ‘zeer waarschijnlijk’ bij Manchester United; toptransfer lonkt

Laatste update:

Sofyan Amrabat is komend seizoen mogelijk in het shirt van Juventus te bewonderen, zo meldt La Gazzetta dello Sport zaterdag. Amrabat speelt momenteel voor Manchester United, dat hem huurt van Fiorentina. Volgens de Italiaanse krant is het 'zeer waarschijnlijk' dat Manchester United de koopoptie in het huurcontract niet gaat lichten.

Amrabat begon nog wel aardig op Old Trafford, maar de Marokkaans international is inmiddels veel vaker bankzitter dan basisspeler. Bovendien zou de ex-speler van onder meer Feyenoord Italië missen, waardoor een definitieve terugkeer naar de Serie A voor de hand ligt.

Manchester United heeft de optie om Amrabat na dit seizoen definitief over te nemen van Fiorentina, dat een prijskaartje van 25 miljoen om de nek van de middenvelder heeft gehangen. Het ligt echter niet in de lijn der verwachting dat Manchester United de koopoptie gaat lichten.

Zodoende zou Amrabat na dit seizoen terugkeren naar Fiorentina, waar hij nog tot medio 2025 onder contract staat. Om nog iets significants aan de 27-jarige controleur uit Huizen te verdienen, zal la Viola aanstaande zomer over moeten gaan tot verkoop. La Gazzetta dello Sport verwacht dat Fiorentina open zal staan om naar aanbiedingen te luisteren.

Eén van de clubs die mogelijk een telefoontje zal plegen naar Florence, is Juventus. Voor i Bianconeri geldt Atalanta-ster Teun Koopmeiners als de absolute toptarget in de zomer, maar omdat er onzekerheid heerst over de toekomst van Adrien Rabiot en Weston McKennie, kijkt de club naar aanvullende opties.

Juventus dacht afgelopen zomer ook al aan Amrabat, maar de onderhandelingen met Fiorentina raakten toen nooit in een vergevorderd stadium. Juventus' technisch directeur Cristiano Giuntoli zou echter altijd een zwakke plek voor Amrabat hebben gehouden en hem overwegen aanstaande zomer alsnog binnenboord te halen.

In december kwamen er al berichten in de Engelse media naar buiten dat Manchester United Amrabat niet definitief zou willen vastleggen. Dat zou naast de tegenvallende prestaties van Amrabat ook te maken hebben met de stormachtige ontwikkeling van Kobbie Mainoo, die momenteel basisspeler is onder manager Erik ten Hag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zei het al voor zijn transfer naar United. Amrabat is een goede speler voor een club als Fiorentina, maar heeft bij een topclub niks te zoeken. Veel te beperkt in veel opzichten, zo bleek ook al bij Fiore. Juventus zou hier ook niet aan moeten beginnen. Absoluut geen vooruitgang ten opzichte van Rabiot of Locatelli.

16 maart 2024 om 16:53

Je zou ook kunnen zeggen dat bijna iedereen mislukt bij Man Utd. Ik ga het rijtje niet eens beginnen aan spelers die bij andere clubs wel succesvol waren maar bij United niet presteerden. Amarabat heeft het als nummer 4 van de wereld uitstekend gedaan op het WK met Marokko en verder heeft hij uitstekend gepresteerd bij Fiorentina. Juventus en de Serie A lijkt me een uitstekende keuze voor Amrabat. Hier zal hij aan de laatste criticasters zoals @MarcoVerratti aantonen dat hij wel hoort bij de absolute top. En voor degene die beginnen over het voetballende gedeelte, beoordeel hem aub op zijn kwaliteiten als breker op de 6 positie. In die rol heeft hij aangetoond van absoluut topniveau te zijn!

16 maart 2024 om 16:56

Hij komt gewoon zwaar tekort voor de absolute top. Dat was al duidelijk voor zijn transfer naar United. Toen had je ook veel reacties van dat hij wel even het tegendeel zou bewijzen.

Een handjevol leuke wedstrijden op een WK of leuke wedstrijden spelen bij een subtopper veranderen daar helemaal niks aan. Komt voetballend echt zwaar tekort. Ook als breker heeft hij laten zien veel te kort te komen voor de absolute top

16 maart 2024 om 17:07

Jullie hebben totaal geen verstand van voetbal, Amrabat is zonder bal zeker 1 van de beste spelers van de hele weide wereld. Hij is een kilometervreter pur sang, geweldige stofzuiger en paast de bal naar de juiste kleur. Ideale speler om de balans te houden in je elftal. Amrabat moet je ook niet in de spits zetten he! Het is een verdedigende speler, hij hoort zo min mogelijk aan de bal te zitten.

16 maart 2024 om 17:14

Dat klinkt allemaal leuk zwart op wit maar wanneer het tempo te hoog wordt werkt het gewoon niet

16 maart 2024 om 17:22

Één van de beste van de hele wereld nog wel. Waarom niet de beste die we ooit hebben gezien? Hij is goed voor de middenmoot van Europa en dan niet in de premier league want dat tempo gaat hem allemaal veel te snel. Een team dat de bal niet wil en graag verdedigend wil spelen past bij hem.

16 maart 2024 om 18:36

Mooi dat hij goed is zonder bal. Dan kan hij beter op atletiek gaan. De kunst is juist dat hij goed is met bal. Zeker op de 6 positie moet je juist comfortabel zijn aan de bal.

Hij speelde een aardig WK maar is natuurlijk geen topspeler voor een topclub.

16 maart 2024 om 20:18

Correctie: @BurdyM geen “aardig WK” maar een uitstekend WK. Hij had zomaar een 9 als cijfer kunnen krijgen als verdedigende middenvelder bij een land waarvan niemand vooraf zou zeggen dat ze de 4e van de wereld konden worden! En ook bij Fiorentina in de Serie A was hij regelmatig een van de besten op het veld tegen de topclubs.

16 maart 2024 om 18:00

Misschien juist een speler voor de Serie A. Hij is verdedigend gewoon ijzersterk, voetballend kan beter. Denk dat een verdedigende team perfect bij hem zou passen. Juventus is in ieder geval een echte goede test!

16 maart 2024 om 18:32

Probleem bij Juve is alleen dat er te weinig spelers zijn die als 6 kunnen spelen. Locatelli speelt er nu natuurlijk maar is meer een centrale middenvelder. Rabiot speelt er altijd naast, meer als een 8. En op de bank heb je verder alleen Nicolussi Caviglia. Amrabat zou voor het huidige Juve niet een slechte optie zijn. Ik had dit seizoen graag Rovella bij Juve willen zien maar helaas.

Wat zien topclubs in hem. Amrabat is voetballend echt zo beperkt. Echt matig aan de bal gewoon. Bij United zie je dat constant. Heeft zijn reputatie vooral aan het WK te danken. Maar laten we eerlijk zijn hij steeg boven zichzelf uit. Clubs zoals Fiorentina is zijn niveau.

16 maart 2024 om 16:54

Zijn motoriek lijkt niet helemaal ideaal want voetballen kan hij echt wel. Zo traag in zijn handelen

16 maart 2024 om 16:56

Zelfde verhaal als Ounahi toch? Die werd ook naar de top gepraat, maar doet het niet bijzonder bij met alle respect Marseille.

16 maart 2024 om 18:02

Verkeerde transfer gemaakt. Marseille is een rommelclub. Hoeveel nieuwe trainers wel de afgelopen jaren. Tijdens de interland break speelt hij bij Marokko nog steeds geniaal..

16 maart 2024 om 18:28

Gewoon niet zo goed als men destijds deed voorkomen. Potjes tegen Tanzania en Zambia zijn nou niet bepaald goede meetmomenten, wel?

16 maart 2024 om 17:07

Ik denk inderdaad dat hij voor de PL te kort komt, daar ligt de handeling snelheid zo hoog dat hij continu een stap te laat is. Ik denk dat hij best middenmoot Spanje, Italie en/of top Nederland terecht kan.

16 maart 2024 om 17:09

1 tackle op Mbappe terwijl diezelfde mbappe hem 12x voorbij gedribbeld is die wedstrijd. Maar hij teert op 1 tackle. Goede zaakwaarnemer.

16 maart 2024 om 17:11

Het WK is ook eigenlijk een ander niveau.

16 maart 2024 om 18:05

Marokko speelde verdedigend op het wk. Dat is voor Amrabat ideaal. Zet hem bij een verdedigende topclub en hij gaat vlammen. Daarnaast is de tempo in de PL ten opzichte van de Serie a ook nog een verschil. Ik zou niet te snel conclusies trekken en afwachten.

Tja juve heeft nu al een spelverdeler in Locatelli die niet werkt. En Amrabat zou ook op die positie gaan spelen. Want dat deed hij ook bij Fiorentina. En dan kan je net zo goed blijven spelen met Locatelli. Want Amrabat is alleen beter in het verdedigende aspect. Maar daar blijft het ook bij.

Wel interessant hoe ver ze hem hadden aangeschreven naar het wk. Je had Amrabat en Ounahi. Bij Manchester United en Marseille hebben ze het toch vrij lastig. Een stap terugdoen (of teruggaan naar een vertrouwde competitie in het geval van Amrabat) kan zeker geen kwaad. Neemt niet weg dat Marokko echt ver gaat schoppen. Want ze hebben een paar spelers die over 5 jaar echt top kunnen zijn: El Khannouss (genk), Ben Seghir (monaco), en Riad (betis). Daarnaast hebben ze een vrij jonge selectie nog die dan op hun top moeten zitten, zoals een Diop, Adli, Diaz, Saibari, Onnahi (als die een stap terug doet om twee stappen vooruit te zetten), etc. Waarvan ik nog verwacht dat er veel jongens met Marokkaanse roots (voornamelijk uit Nederland, Belgie, Duitsland, Italie, en Frankrijk) een stap naar het Marokkaanse elftal gaan zetten. Grote talenten zoals Bouaddi (lille), Talbi (brugge), Fayad (montpellier), Bounida (ajax), etc. vast al zijn gepolst.

16 maart 2024 om 20:12

Heeft Ben Seghir al definitief voor Marokko gekozen? Dat is wel een klasbak (in wording), zonde van z'n blessure.

17 maart 2024 om 14:19

Yep, ook al gepost op X. Zelfde tijd toen Brahim voor Marokko koos.

De Gazzetta heeft niets te vertellen tegenwoordig dus zetten ze nog maar eens 1 van de vele geruchten in de verf. Juve zal eerst over de coach moeten beslissen want Allegri heeft alleszins liever een voetballende 6.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren