Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amrabat mijdt ‘gevoelig onderwerp’: ‘Ik lees veel dingen die niet waar zijn’

Laatste update:

Sofyan Amrabat heeft nog altijd geen keuze hoeven maken tussen de nationale elftallen van Nederland en Marokko. De zomeraanwinst van Feyenoord, die zondagmiddag negentig minuten meedeed tegen AZ (0-4 zege) als rechtsback, wil na de wedstrijd weinig kwijt over zijn toekomst als international. "Ik focus mij op Feyenoord", verzekert Amrabat in gesprek met FOX Sports.

Amrabat is de afgelopen weken in vorm en heeft een basisplaats veroverd bij Feyenoord. Toch leidde dat niet tot een uitnodiging voor Marokko of Oranje in de komende interlandperiode. Amrabat zegt het onderwerp te bespreken met zijn broer Nordin, die 26 optredens voor Marokko achter zijn naam heeft. "Ik heb mezelf niet afgemeld voor Marokko. Ik heb contact gehad met de bondscoach van Marokko. Ik heb al een tijd last van mijn lies en had de keuze gemaakt om hier te herstellen. Anders blijf ik er mee rondlopen."

"De laatste tijd zijn er veel wedstrijden geweest, dus herstel is belangrijk. Ik heb er niets aan om met een blessure terug te komen naar Feyenoord" weet Amrabat. De ex-speler van FC Utrecht wil niet beamen of hij zijn keuze al heeft gemaakt. "Het is een gevoelig onderwerp. Ik lees veel dingen die niet waar zijn. Elk woord wat ik er nog over zeg, is een woord te veel. Ik richt mij nu op Feyenoord."

In de vorige duels met NAC Breda en Napoli acteerde Amrabat nog als middenvelder, maar zondag speelde hij als rechtsback. "Het was wel wennen", geeft hij toe. Amrabat benadrukt dat hij het een eer vindt om voor Feyenoord te spelen, op welke positie ook. "Vorig jaar heb ik soms wel als rechtsback gespeeld, maar het is natuurlijk niet mijn natuurlijke positie. Ik merk wel een paar keer dat ik te veel als middenvelder denk en het voetballend wil oplossen. In zo’n geval moet ik anders denken. Dat is gewoon een beetje wennen."

Voor welk land denk je dat Sofyan Amrabat kiest?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat hij alsnog voor Nederland kiest. Deze jongen heeft boordevol potentie om het in de Europese subtop te maken. Indrukwekkend fysiek gekoppeld aan een goede functionele techniek.

1 oktober 2017 om 18:12

Ik snap niet dat niemand het er over heeft dat vooralsnog er geen reden is om hem te selecteren. Hij speelt bij de club op de back, daar Zijn betere spelers voor bij oranje. En als hij voor het middenveld zou worden geselecteerd is het hem nog niet gelukt een basisplek te veroveren, dan zit hij namelijk op bank. Heel raar dat niemand het daar over heeft. Ik geef advocaat daar helemaal gelijk in.

1 oktober 2017 om 19:37

Wie zijn dan die betere backs? Buiten dat gaat het om de toekomst en denk ik dat deze jongen nog eind kan komen. Doet geen rare dingen en pakt het niveau snel op.

1 oktober 2017 om 20:01

Ik noem een Karsdorp en Tete. Die vind ik aanzienlijk beter op RB.

1 oktober 2017 om 21:12

Karsdorp is geblesseerd toch?

Je kiest een interland gewoon puur op gevoel. Als hij zich meer Marokkaan voelt dan een Nederlander, dan moet hij gewoon uitkomen voor Marokko.

1 oktober 2017 om 17:24

Nou inderdaad. Zegt ie; elk woord wat zeg ik zeg is teveel. Ga fietsen, zeg gewoon voor welk land je kiest en wat niet op de beste optie

1 oktober 2017 om 17:56

Nadeel is echter dat dat gevoel tijdelijk kan zijn, terwijl de keuze permanent is.

2 oktober 2017 om 11:23

Als je gevoel voor een specifiek land tijdelijk is, dan zit er iets niet goed in je hoofd?

2 oktober 2017 om 11:24

Als je gevoel voor een specifiek land tijdelijk is, dan zit er iets niet goed in je hoofd?

Laat die jongen nou, hij kiest toch voor Marokko. Zijn broer, Nordin, is zijn grote voorbeeld.

1 oktober 2017 om 16:56

Als het zo'n zekerheidje was had hij het inmiddels ook wel uitgesproken?

Hhhhh hij wacht eerst af kijken wie het wk gaat halen

1 oktober 2017 om 16:58

Nou als dat zijn reden is hoef ik hem niet bij het Nederlands eftal.

Ik denk dat Sofyan voor Marokko gaat kiezen. Hij speelt voor hun jeugd elftallen en zijn broer speelt voor hetzelfde land. Wie wil dat nou niet? Sommige van jullie gaan zeggen dat het er niks mee te maken heeft maar ik denk dat de huidige situatie in Nederland waarin alleen wordt gesproken over Marokkanenproblemen of mislukte intregratie, waar jongens zoals hij en veel andere als Marokkaan worden gezien terwijl ze hun hele leven in Nederland wonen en misschien niet eens de taal beheersen. Mahi en Ayoub hebben die keuze als laatst gemaakt voor Marokko. En El Ghazi heeft zogenaamd zijn keuze laten afhangen aan Ronaldo.

1 oktober 2017 om 18:26

Is een beetje kip of ei verhaal, jij ziet het kiezen voor Marokko misschien als reactie op de huidige situatie in Nederland. Terwijl die mensen die zo negatief over Marokkanen denken daarin weer een bevestiging zien van een mislukte integratie.

Maar als Ayoub en Mahi hun keuzen hebben laten afhangen van een paar PVV-proleten dan zou ik dat zeer treurig vinden. Dan nemen ze die mensen veel te serieus en geef je die mensen veel te veel erkenning. Je moet die keuze gewoon voor jezelf maken, luister desnoods naar je omgeving, niet naar een of ander wildvreemde idioot.

Lekker boeie wat die kiest, zat mensen nationaliseren zich voor andere sporten en daar kraait geen haan naar. De keuze heeft lang niet altijd met je gevoel te maken, maar ook met kns op speeltijd, uitzicht pp succes en wat andere factoren. Dat nationalistische gezwets is sowieso achterhaalt en samen met religie de hoofdreden dat mensen elkaar allemaal gruwelijke dingen aandoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren