Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amrabat kiest voor Marokko

Laatste update:

Nordin Amrabat gaat uitkomen voor de Marokkaanse nationale ploeg. De vleugelaanvaller van PSV, die in het verleden nog voor Jong Oranje en Nederland B uitkwam, heeft na een gesprek met bondscoach Hassan Moumen besloten om van voetbalnationaliteit te veranderen. Amrabat kan op 14 november, in de wedstrijd tegen Kameroen, debuteren.

Moumen had Amrabat graag al opgeroepen voor het WK-kwalificatieduel met Gabon op 10 oktober. "Maar er moet officieel dispensatie aangevraagd worden. Dat is een formaliteit, maar het duurt drie weken. De eerste mogelijkheid is dus de thuiswedstrijd tegen Kameroen op 14 november", legt Amrabat uit aan De Telegraaf. De vleugelspits was niet langer in beeld bij Bert van Marwijk en heeft mede daarom besloten om voor Marokko te kiezen.

"Ik zie het als een enorme eer dat ze me hebben gevraagd en kijk ernaar uit om mijn eerste wedstrijd in het shirt van Marokko te gaan spelen. Al besef ik goed dat ik na mijn liesblessure eerst flink zal moeten knokken voor mijn plaats bij PSV. Dat is het nu het belangrijkste", reageert Amrabat. "Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar het voelt gewoon goed."

Amrabat (22) speelde in het verleden voor diverse jeugdelftallen van Oranje, maar kwam niet uit voor de A-ploeg van Nederland. Door een pas doorgevoerde reglementswijziging mocht de aanvaller, die geboren en getogen is in Nederland, kiezen voor een interlandcarrière met Marokko. Vaste waarden Karim El Ahmadi en Mounir El Hamdaoui zitten overigens wel in de voorselectie voor het duel met Gabon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

verstandig, ik denk eerlijk gezegt niet dat amrabat van toegevoegde waarde is voor Nl
en dat is hij voor marokko wel dus verstandige keuze van hem

1 oktober 2009 om 08:20

Leuk dat hij kiest voor marokko, niet dat hij echt een keus had, hij komt denk ik inderdaad iets te kort op dit moment voor nl elftal.

Wat Marokko nodig heeft is een goede trainer, het liefst een nl trainer. Ze missen echt structuur en dan nog niet te praten over de taalbarriere. meer als 5 verschillende talen in 1 land. Daar komt nog bij dat veel buitenlandse spelers geen arabisch kunnen praten..pfff..

1 oktober 2009 om 09:04

Je spreekt over een taalbarriere maar je wil een Nl trainer bij een arabisch sprekend land??

On: Amrabat heeft de juiste keus gemaakt...

1 oktober 2009 om 11:49

@ keizer01

Ik houdt niet van verstandige keuzes als het om uitkomen voor je land gaat. Ik vind dat zo vreemd! Je moet uitkomen voor het land dat in je hart zit!!!!!
Je moet het volkslied mee willen zingen bij wijze van spreken. Niks verstandige keuzes, kies met je hart!

1 oktober 2009 om 12:23

Marokaans is ook geen taal?
On:verstandig omdat hij tog niks betekent voor het nederlands elftal

1 oktober 2009 om 13:08

Omdat je ook in Marokko verschillende dialecten hebt. Berbers is weer een stuk anders dan het Arabisch wat ze bijvoorbeeld in de steden spreken. Ze spreken het dus meestal allemaal wel, maar lang niet allemaal hetzelfde. Net als in Nederland dus (friezen etc).

1 oktober 2009 om 14:55

berbers is geen ander dialect, berbers of zoals het officieel heet: Thamazight , is een andere taal.
Onder de Imazighen heb je weer meerdere stromingen zoals in Nl limburgs, zeeuws, twents, etc, heb je in marokko de riffijnen, shloeh, soussiën etc..


nederland bestaat van oorsprong uit minimaal 75 % berbers(uit onderzoeken), en 25 % arabische mensen.

alleen spreken zowat alle marokkanen ook arabisch.


Ot: ik denk dat dit voor hem de beste oplossing is, als je kijkt naar zijn rendement voor het nederlands of het marokkaanse elftal, denk dat hij meer kans maakt bij marokko dan bij oranje.

1 oktober 2009 om 09:16

veel van die marokanen spreken het zelf niet eens

weet nog Wk 94, Hadji sprak geen woord marokaans

Veel succes bij Marokko, hij komt toch te kort voor het Nederlands elftal en in zijn ontwikkeling staat hij ook al een jaar stil.

1 oktober 2009 om 10:16

Tja, leuk voor hem. Zijn marktwaarde is nu wel gezakt. Iedere Afrika cup moet je de speler gaan missen terwijl de competitie in Europa gewoon doorgaat. Ik blijf het raar vinden dat de Fifa dit toestaat, hij heeft toch echt een Oranje shirt aangehad, maar ja de Fifa zal wel zijn redenen hebben....

Amrabat, succes.

1 oktober 2009 om 11:27

Zijn marktwaarde gezakt?
zo hoog zal die toch al niet geweest zijn toch
Wat heeft die jongen nou helemaal laten zien. Imo vrij weinig. Wat dat betreft is het ook beter voor hem dat hij voor Marokko gekozen heeft. In Oranje zou hij toch niet aan de bak komen.

1 oktober 2009 om 11:45

Denk dat zijn marktwaarde eerder stijgt. Nu wordt hij immers international. Drogba heeft ook weinig last van zijn afwezigheid qua waarde.

Hij is niet goed genoeg voor Oranje. Dus begrijpelijke keuze.

1 oktober 2009 om 11:56

Amrabat vergelijken met Drogba? Dat is appels met peren vergelijken maat. Amrabat zal nooit, maar dan ook nooit in de buurt komen van het niveau van Drogba. Hij mag zijn schoenveters niet eens aanraken, laat staan strikken.

Voor een speler van het kaliber Amrabat is iets als het afwezig zijn in januari ivm de Afrika-cup inderdaad een groot minpunt.

Waarom? Omdat Amrabat een 13 in een dozijn-voetballer is. Sorry maat, voor jou tien anderen die wél het hele jaar beschikbaar zijn.

On: begrijpelijke keus voor Amrabat. Oranje had hij nooit gehaald.

1 oktober 2009 om 14:57

beetje respectvol blijven he..


hij heeft wel degelijk een marktwaarde; hij is jong, speelt bij een van de grootste clubs van nederland, speelt jaarlijks europees voetbal, en was vorig seizoen nog vaak basisklant bij psv, alleen dit seizoen wat minder vooral vanwege zijn blessure.

ik kan zo 3 a 4 spelers noemen die voor oranje uitkomen maar momenteel minder marktwaarde hebben dan amrabat.

1 oktober 2009 om 13:50

Amrabat heeft dus besloten in te gaan op de uitnodiging van het Marokkaanse elftal om voor dat team uit te komen. reden voor grote discussie op deze site. Zoals dat eerder met de gevallen Afellay en Aissati ook zal zo was.

Hier vallen mij twee dingen op.

Ten eerste is het zo dat de meesten direct concluderen dat het een verstandige zet is van Amrabat. Want, zo redeneert men, hij maakt toch geen schijn van kans om in oranje te spelen.

Los van de vraag waar die spontane zekerheid over de kwaliteiten van een pas 22-jarige opeens vandaan komt ben ik van mening dat dit standpunt behoorlijk kortzichtig is. Eerder was hij goed genoeg voor jong oranje, dus hij behoort hoe dan ook tot de beste jonge talenten van ons land.

Daarbij kan niemand erom heen dat hij tot nu toe bij Psv een beetje teleurstelt. De belofte die hij bij Vvv was, heeft hij bij Psv nog niet kunnen inlossen. Maar dat kan dus nog gewoon gebeuren. Het is te voorbarig die jongen nu al af te schrijven want hij heeft nog meer dan voldoende groeipotentie.

Dus het is onzin om nu al te stellen dat hij nooit oranje zou halen. Kijk maar eens naar de ontwikkeling van Elia. Hoeveel gaven we een jaar geleden voor de introductie van Elia in oranje met spelers als Robben, Vaart, Sneijder, Persie, Kuyt, Afellay en Babel voor zich?? Niet veel, lijkt mij. En kijk nu eens. Met Vaart op de reservebank en Babel die terugvalt is Elia opeens de coming man! Het kan dus verkeren.

Overigens gaat iedereen er ook vanuit dat Amrabat wel 'eventjes' een basisplaats krijgt bij Marokko. Dat is onzin. Marokko heeft wel meer aanvallende opties, dus ook daar zit hij niet zomaar in de basiself. Hij heeft daar echter wel meer kans, dat is waar.

Het tweede punt is die rare kronkel van mensen om deze discussie te misbruiken voor allerlei op nonsens gebaseerde politieke statements aangaande dubbele nationaliteiten en dubbele paspporten. Eigenlijk is dat voer voor andere discussiesites. Maar goed, er zijn wat usual suspects die dit pnut hier steeds weer naar voren brengen. Tegen deze kornuiten zeg ik het volgende:

Verwar de discussie over voor welk nationaal elftal spelers moeten uitkomen niet met die kansloze discussie die alleen is opgerakeld door een halfgare Limburger met geblondeerde coupe (dit punt komt alleen in zijn dictatoriale beweging voor, geen enkele politieke partij heeft dit punt op haar politieke agenda).

Dit laatste punt is een uitgemaakte zaak. Dubbele nationaliteiten bestaan en dat is al heel lang zo. Nee, niet sinds de 2e eeuw, maar lang genoeg. Het komt nu eenmaal voor dat mensen worden geboren uit huwelijken van ouders met verschillende nationaliteiten, mensen die emigreren en na enige tijd zich meer verbonden voelen met het nieuwe land, danwel dat wetgeving van bepaalde landen dit mogelijk maakt. En dat dit nu opeens verdacht is, of belangenverstrengelend (dat was nooit een punt) is alleen kretologie. Uit niets blijkt dat dit ook zo is of zou zijn. Het is een fantasie, een hersenspinsel, waarbij electoraal gewin als enige motief geldt.

En wie er dan mag uiitkomen voor welk nationaal team, dat staat hier natuurlijk los van. Dat vindt plaats op basis van de Fifa regels. Als je het paspoort bezit van dat land, mag je ervoor uitkomen. Punt uit. Dat dit tot bijgevolg heeft dat er Brazilianen uitkomen voor elk land dat je maar kunt bedenken, dat is dan maar zo. Dat dit slecht zou zijn, dat is nog nergens echt overtuigend onderbouwd. Onderbuik argumenten van "dit hoort toch niet' en ' dit zou niet moeten mogen" zijn geen steekhoudende argumenten tegen dit beginsel. Daarbij komt het kortzichtig over om wel spelers uit voormalige kolonien wel op te nemen in je team en spelers uit huwelijken van 'gastarbeiders' niet.

Overigens vraag ik me af of Amrabat hier wel beter van wordt. Tuurlijk wil hij interlands spelen. Maar ik geloof dat de Afrikaanse kalender niet gelijkloopt met de Eufa wedstrijddagen. Dus dat betekent dat Amrabat moet spelen en verstek moet laten gaan bij Psv. Dat komt hem niet ten goede en de club ook niet. Vooral die Afrikacup gooit dan roet in het eten, want die is in de maand januari.

Ik vind het maar een rare titel. Hij kiest voor Marokko, deze jongen heeft verder geen keuze. Nl elftal is toch te hoog gegrepen. Amrabat kiest eieren voor zijn geld was een betere headliner geweest.

1 oktober 2009 om 11:46

Maar dat klinkt denigrerend, dus is dit toch een prima titel?
Hij had ook voor Nederland kunnen kiezen en flink aan zijn ontwikkeling gaan werken om het misschien ooit te halen.
Maar inderdaad,hij kiest eieren voor zijn geld en dat is prima, maar als krantenkop niet echt geschikt..

Met zijn hard gekozen zegt hij, en het voelde goed.
Vind ik raar klinken als je er nooit gewoond heb laat staan geboren bent.
Verder is het zijn keuze, maar niet de meest slimste.
Waneer hebben ze ooit mee gedaan met een groot toernooi????
Dan heb ik het over een Wk.

1 oktober 2009 om 08:09

weet niet waar jij dat leest maar ik zie het nergens staan dat hij met zijn hart gekozen heeft,en je schrijft hart met een t en niet met een d.

1 oktober 2009 om 11:22

Ik denk niet dat we hier zijn om op spelfouten te letten, toch?
Anders kom jij ook in aanmerking: weet met een hoofdletter en achter leest een komma.

Ontop:
Ik denk dat Amrabat weinig keuze had. Hij komt gewoon niet in aanmerking voor Oranje, maar ik denk ook niet voor een basisplaats bij Marokko.
Leuke voetballer, alleen ik vind Psv al te hoog gegrepen voor hem.
op deze leeftijd moet je spelen en niet op de bank zitten, want dan ontwikkel je niet verder.

1 oktober 2009 om 13:44

gaat idd niet om de spelfout,ben ik met je eens maar het verschil tussen hard en hart is erg groot en dat kan en mag toch gezegd worden,je hard stopt niet met kloppen als je dood bent maar het is wel hard als je het bent.

1 oktober 2009 om 08:22

Marokko speelde tegen Nl in 1994 in een poule met Nederland Belgie Saudi Arabie. Saeed Owyran scoorde nog een goal tegen de Marokanen na een mooie solo vanaf links

1 oktober 2009 om 09:22

Feyesun

Het kan bijna niet anders dan dat jij een leeftijd hebt waarbij jij wettelijk gezien nog niet volwassen bent danwel dat je die leeftijd echt net bereikt hebt. Dit bedoel ik niet als belediging, maar als constatering.

Want als ik je enig historisch besef zou mogen bijbrengen, dan wijs ik je op het Wk van 1986 te Mexcio. Daar deed Marokko aan mee (dat was niet hun eerste Wkdeelname overigens) en daar was men zeer succesvol. Marokko was namelijk het allereerste Afrikaanse land dat zich wist te plaatsen voor de tweede ronde door een poule met onder meer Engeland en Portugal te overleven.

Later in dat toernooi werd Marokko uitgeschakeld door finalist West-duitsland, dat ondanks goed tegenspel van de Marokkanen met een lucky goal (van richting veranderde vrije trap) wist te winnen.

Dus, om je vraag te beantwoorden, Marokko deed niet alleen vaak mee aan een Wk, men was daar niet onverdeeld succesvol. Wat dat betreft kun je jouw oordeel in twijfel trekken.

1 oktober 2009 om 09:55

je heb helemaal mis vriend dat was saeed owyran niet die tegen marokko gescoord heeft dat was de aanvoeder fuad die gescoord heeft.die mooie solo was in de wedstrijd belgie-saudi Arabie daar
scoord Saeed Owyran

1 oktober 2009 om 11:59

Die goser die jij noemt maakte die mega-solo vanaf de middenlijn, tegen Belgie. Die zien we overigens veel te weinig terug, hij was vergelijkbaar met die van Maradona tegen de Engelsen. Alleen was het geen Maradona. Voor de rest, pretty equal...

Verstandige keus lijkt me, ik denk dat hij kans maakte voor Oranje. Alleen zal Psv niet zo blij zijn met al die tripjes naar Marokko en omstrekken.

1 oktober 2009 om 10:17

Nee inderdaad, spelers uit Afrika ben je vaak op vervelende momenten in het seizoen een lange periode kwijt. Ivm Africa Cup ofzo.

Wat mij opvalt is dat nu niemand meer klaagt over het feit dat een voetballer uitkomt voor een land dan waar hij niet is geboren. Heel veel andere voetballers kregen de wind van voren.

Dus als je kwalitatief minder bent maakt het niet uit waar je voor uitkomt?

1 oktober 2009 om 08:11

Amrabat in oranje komt helemaal niet ter sprake. Waarom zouden we het erg moeten vinden wanneer die jongen voor zijn kans gaat om international te worden?

1 oktober 2009 om 08:44

Nou, omdat als Amauri of Liedson het doen vind iedereen het niet kunnen en Ambarat gaat voor zijn kans..?

1 oktober 2009 om 08:19

idd niks menselijks is ons vreemd hier op Vz

1 oktober 2009 om 09:35

Ik vind het supervreemd dat Marokko verplicht altijd de Marokkaanse nationaliteit te behouden, je komt er niet meer vanaf. Dat werkt integratie tegen en zorgt er voor dat spelers kunnen ruilen van land. Dit is natuurlijk volstrekt belachelijk aangezien het maf is dat een speler als Amrabat 2 nationale jeugdteams heeft doorlopen en dit gewoon opleidings kosten zijn geweest. Ik stel voor dat Amrabat dit terug betaald. natuurlijk onzin, maar kernpunt is dat Marokko regels hanteert die uit de 2de eeuw komen. Helaas passen ze die wetten daar niet aan en moet de Uefa/fifa maar eens hard optreden tegen dit soort praktijken.

1 oktober 2009 om 11:35

Haha ja hoor geloof je het zelf? Dan mag de fifa eerst optreden tegen het Náturaliseren van mensen, oftewel het geven van een nationaliteit aan iemand simpelweg zodat diegene jou land kan vertegenwoordigen! Amrabat is volbloed Marokkaans!

1 oktober 2009 om 13:05

wow wat sta jij onzin te huilen zeg....
Net of de Uefa iets kan doen tegen de dubbele nationaliteiten...
Jij zit volgens mij op de verkeerde forum, in plaats van over voetbal praten heb jij het aleen maar over politiek.

Ik vind de keuze van Amrabat niet meer dan logisch.

Goede keus denk ik. Nederland heeft betere aanvallers tot zijn beschikking en bij Marokko zal die een van de beteren zijn. Overigens vind ik Ambrabat ook bij Psv niets meer toevoegen en stagneert zijn ontwikkeling. Zijn eerste wedstrijden voor Psv (een jaar terug) waren hoopgevend maar ik heb niet het idee dat hij zich doorontwikkeld.
Goed, ik zie hem niet trainen en oordeel alleen op dat wat we zien in wedstrijden en voor Psv is het te hopen dat Rutten alsnog het beste in hem boven krijgt want talent heeft hij zeker...

Logische keuze!
Als hij ook A interlands wilt spelen zal hij ook wel moeten, want voor het nederlands elftal komt hij niet in aanmerking. Toch handig zo'n dubbele nationaliteit, een geboen en getogen nederlander zonder buitenlandse ouders heeft gewoon pech.

Prima keuze van Amrabat.. denk niet dat hij in het Nederlands elftal veel aan spelen toe was gekomen!

Amrabat kiest voor Marokko, mooie titel! Hij had inderdaad de keuze om voor Nederland of Marokko uit te komen. Ik denk dat hij heeft gezien dat hij de plek die Robben of Van Persie heeft bij Oranje niet snel zal gaan invullen. Ben benieuwd of hij ook snel word opgeroepen voor Marokko want die hebben ook goede spelers al rondlopen op het middenveld / aanval. Al denk ik toch dat hij prima balletjes zou kunnen geven op de spitsen bij Marokko maar dat zal hij daar moeten uitvechten met Adel Taarabt denk ik, ik denk dat Taarabt de voorkeur gaat krijgen boven Amrabat.

Leuk voor hem! Krijgt hij dan nou alleen een marrokaans paspoort of houdt hij zijn dubbele nationaliteit?

In tegenstelling tot Bert van Marwijk selecteert de Bondscoach van Marokko wel spelers die niet bij hun club in actie komen

Door een pas doorgevoerde reglementswijziging mocht de aanvaller, die geboren en getogen is in Nederland.

Vind ik helaas niet kunnen. Hij is hier geboren. marroko en nederland hebben niks met elkaar eigelijks. Al hebben we hem niet nodig bij Nl. Vandaar zal zijn keuze gemaakt zijn

Eerst bassis spelen en dan pas kan die een plek krijgen bij de atlas leeuwen. Elzhar zelfde geval als Vdv bij oranje. Elzhar is ook niet meer opgeroepen. We hebben een sterke aanval chamakh, dirar, boussoufa, zairi, taarabt , hadji , hadji, mounir hamkaas, amrabat etc

Zwaktebod, noemen we dat. Opgegroeid en geboren in Nederland. Ik snap het niet.

Goede beslissing.. Bij Nederland zou hij waarschijnlijk nooit in aanmerking komen.. Nederland is wat dat betreft een broeinest van vleugelaanvallers! Er is een hele goede lichting op het moment.. Roben, v.persie, Elia, v.d.vaart, Kuyt, Babel, Afellay en dit voor de twee vleugelposities! Wat heeft Nederlandse elftal toch eigenlijk kwaliteit in huis zeg.. Tijd voor een grote prijs..

Ik lees hier overal het woord " keuze " , maar in mijn ogen had hij helemaal geen keuze! Alsof Amrabat iets zou kunnen toevoegen aan het Nederlands 11-tal ??? Hij is een leuke talentvolle speler, maar zal never nooit het niveau halen van Oranje. Dus dat ie voor Marokko gaat spelen is geen keuze, maar het enige wat hem een interland carriere op kan leveren....

1 oktober 2009 om 08:56

Natuurlijk is het een keuze....hij heeft namelijk nederland al diverse malen vertegenwoordigd. Dus de keuze is. Wil je voor Marokko uitkomen, en kans maken op en internationaal tournooi. Of wil je een clubvoetballer blijven, met een uiterst geringe kans om ooit voor Nl te spelen.

Verstandige keus zou ik zeggen.

eigenlijk zou dit verboden moeten worden ik vind dat het veel charme wegneemt van het ek of wk geboren in nederland is enkel en alleen spelen voor nederland. en zo moet het natuurlijk ook andersom gelden.
verder lijkt me dit een minder goede keuze al is het ook maar dat de afrika cup altijd midden in het seizoen valt

1 oktober 2009 om 09:13

Toen De Guzman voor Nederland koos i.p.v. voor zijn geboorteland Canada, was de meerderheid in zijn nopjes..

Oranje profiteert ook van spelers met een dubbele nationaliteit.

1 oktober 2009 om 09:39

De Guzman wilde Nederlander worden omdat hij het naar zijn zin heeft en met een Eu paspoort makkelijker aan de slag kan bij andere europese clubs. Dat hij dan niet meer voor Canada kon uitkomen steekt hem, maar hoopt nu op Nederland. Het is een financiele/carriere achtergrond. en dat is wat anders dan wat er nu met Amrabat gebeurt. Nederland moet dubbele nationaliteiten verbieden, ongeacht wat een ander land daar van vind. Kan het niet, krijg je geen N L paspoort.

1 oktober 2009 om 10:08

De Guzman heeft ook nog de Canadese nationaliteit, in bijna ieder land is een dubbele nationaliteit toegestaan, ik snap niet waar jij je druk over maakt? Wat heb jij er nu voor een last van?
Als ik van iedere geemigreerde Nederlander die nu in het buitenland woont en een dubbele nationaliteit heeft een euro kreeg, weet ik zeker dat ik de eerste jaren niet hoefde te werken.

1 oktober 2009 om 10:15

Dus met andere woorden kiest De Guzman voor Nederland omdat het een keuze is gebaseerd op zijn carriã©re en financiã«n. Nou vet om geldwolven als internationals te hebben

1 oktober 2009 om 10:40

Deguzman woont, werkt en leeft al jaren in Nederland. Spreekt de taal is is gewoon vrijwel een Nederlander. Amrabat is Marokkaans international omdat zn ouders er geboren zijn, wat heeft hij nu moet dat land verder? Leuke vakantiebestemming hoogstens.

1 oktober 2009 om 10:43

Daar heb ik het niet over. Ik heb het over het feit dat De Guzman wel voor Oranje gaat spelen, terwijl hij niet in Nederland geboren is.

Amrabat is ook niet in Marokko geboren, maar spreekt wel de taal, heeft er familie en is verbonden met Marokko. Iets wat hij zelf ook vindt.


Amrabat is vrijwel een Marokkaan. En werken in Marokko zal hij binnenkort doen (interlands spelen)

1 oktober 2009 om 10:59

je hoort mij ook niet zozeer klagen over het kiezen of over de keuze.
maar het feit dat je ergens geboren bent vind ik afhankelijk van de nationaliteit dat is de charme van een ek en wk dat er alleen maar landgenoten in dat team spelen en niet een omgetoverde nationaliteit van mensen die elders niet tot spelen toe komen

Remco1981 , Marokko heeft veel betere aanvallers dan je denkt.
Hij zal vooraal op de bank beginnen, hij is nog niet goed genoeg voor de basis
bij Marokko. De meeste denken dat Marokko niks voorsteld, maar dat is zeker niet zo. Marokko moet wel een team gaan worden, en dat is nu het probleem.
De meeste aanvallers zijn de beste van hun team.
Bousoufa ( voetballer van het jaar Belgie)
Chamack ( een van de beste bij Bordeaux kanpioen van Frankrijk). Gewild door Arsenal.
Zairi ( Ol. Pir een van de beste spelers in Griekenland) Heb je wel gezien tegen Az.
El Zhar : Liverpool,groot talent
Adel Taraabt: een van de grootste talenten in europa op dit moment
El hamdaoui: Die kennen jullie wel.
Dirar: een van de betere bij Club Brugge
Baha: Malaga

Hij gaat dus op de bank beginnen

En zo zijn er nog meer die in Frankrijk, Italie, Begie spelen

Verstandig we hebben al genoeg goede aanvaller die bij topclubs spelen geen kans voor hem hij moet eerst nog een grote worden of dat hij het word zullen we zien.

Ik denk dat we zijn kansen om bij het Nederlands elftal te spelen los moeten zien van zijn keuze voor Marokko. Op de een of andere manier voelt hij zich meer verbonden met dat land en dat zal alles te maken hebben met zijn opvoeding van huis uit. Als de Marokkaanse morelen en cultuur binnen huize Amrabat groter zijn dan de Nederlandse, tsja dan voel je je meer Marokkaan... Je ziet het wel vaker bij internaionals. Seedorf had zijn keuze bijvoorbeeld maar wat graag veranderd. Dan was het nu de onbetwiste ster van Suriname geweest en had hij tot zijn 40ste doorgespeeld.

dat neemt niet weg dat deze 'milde' mening toch ook wel samenhangt met de kwaliteiten van Amrabat. Hij is nog jong en kan nog flink groeien, maar momenteel zou hij bij Nederland weinig voorstellen. Zelfs Babel zou nog voor hem in de pikorde staan. Ik denk dat de reacties een stuk heftiger zouden zijn als het bijvoorbeeld zou gaan over Elia.
ik vind ook (en daar maak ik me niet populair mee) dat Amrabat nu de keuze heeft gemaakt. Hij heeft gekozen dat hij Marokkaan is en geen Nederlander. Dan heeft het ook geen zin meer om met een Nederlands paspoort rond te lopen, die keuze is gemaakt....

Daar komt bij dat Amrabat nog een hele jonge jongen is. Het is niet zo dat hij over 5 jaar niets is gegroeid ten opzichte van vandaag. Misschien dat hij dan wel van toegevoegde waarde zou zijn voor Nederland. Ik speel in ieder geval liever met een (misschien wat mindere) speler die trots is op zijn Oranje hart. Dat kampioenschap van Jong Oranje een paar jaar geleden en het tonen van diverse buitenlandse vlaggen, daar erger ik me pas kapot aan. Dan zie ik Nederland liever verliezen met Kuyt en (pak hem beet) Theo Janssen in de ploeg.

1 oktober 2009 om 09:30

Onzin, zou Amrabat een kans hebben op een plek bij Oranje dan zou hij voor Nederland kiezen. Deze lui gebruiken hun tweede nationaliteit voor hun voetbalcarriere, meer is het niet.

1 oktober 2009 om 09:40

Helemaal gelijk. Mijn reactie zegt eigenlijk precies hetzelfde....

1 oktober 2009 om 10:45

Haha, Seedorf die liever voor Suriname speelt? Het nationale elftal van Suriname is een veredeld amateurelftal. Die jongens krijgen echt helemaal niets geregeld, geen fatsoenlijke trainingsveldjes, geen materiaal. Ze werken er allemaal bij en regelen het zelf. Daarbij komt volgens mij nog het feit dat de "surinaamse bond" voor zoveel het voorstelt alleen 100% Surinamers accepteert. De "hollanders" mogen niet eens meedoen, anders waren er natuurlijk al tientallen die kant op gegaan. Was het niet de vader of oom van Jaliens daar 'bondscoach'?

1 oktober 2009 om 11:11

waar doel je op? was de vraag van Westend, mijn antwoord komt om onverklaarbare redenen boven de vraag te staan

deze lui gebruiken hun tweede nationaliteit voor hun voetbalcarriere, meer is het niet.

Ik vind dit zeer denigrerend klinken

1 oktober 2009 om 11:25

@ Wandering, geen idee waar deze tekst te staan komt...

Aah op die manier. Tsja, je weet nooit hoe die voetballers tegenwoordig in elkaar steken. Ik heb laatst nog een artikel gelezen over een Nederlandse speler die koste wat het kost ook een keer een interland wilde spelen, dus toen de Indonesische roots van oma erbij ging halen...
Je hebt er rare spelers rond lopen. Ik denk niet dat dat bij Amrabat het geval is, omdat hij nog jong is en alles is nog mogelijk voor hem. Stel hij was 30 jaar oud en hij ging plotseling voor Marokko spelen, dan was het misschien nog wel een 'kans op een wk' geweest. Nu niet, dit is een gevoelskwestie

1 oktober 2009 om 11:26

Hou op man wandering,

Ik ben iemand die elke racist het liefst in zijn eentje op een eiland zou zetten, maar wat jij nou zegt is overdreven. Als ik nou eens zeg dat ik vind dat 'die Nederlander' van mij niet in het Marrokaans elftal hoeft te voetballen, ben ik dan ook denigrerend?

En als ik zeg dat 'die Marrokaan' van mij niet in het Nederlands elftal hoeft te voetballen?

Dat klinkt je waarschijnlijk heel anders in de oren. Dat komt omdat je dingen ziet die er niet zijn.

On: Laten we gewoon lekker allemaal voor ons eigen nationale elftal blijven voetballen, dat houdt het wel zo geinig. Anders krijg je straks nog een transfermarkt voor nationale teams!

1 oktober 2009 om 11:35

Weet niet waar het antwoord aan west64 komt te staan

Die Marokkanen en die Nederlanders klinkt toch heel anders dan die lui.
Plus je gaat voorbij aan het feit dat die Nederlander of die Marokkaan niet bestaat

1 oktober 2009 om 11:40

Weet niet waar het antwoord komt te staan

die Nederlander of die Marokkaan bestaat niet? .. ik vat het niet.

1 oktober 2009 om 11:54

Jij en ik zijn beide (waarschijnlijk) Nederlander en toch heel verschillend.
Zolang mensen meer verschillen als overeenkomsten hebben kun je (in mijn optiek) niet praten over de Nederlander, de Marokkaan, de Amerikaan of welke nationaliteit een persoon dan ook mag hebben.

1 oktober 2009 om 12:07

@westend Nou voor de prijzen hoef je ook niet bij Nederland te spelen met alle respect voor het ek '88 maar als je realitische bent pakt oranje ook geen prijs. Uiteraard zit het voetballend beter in elkaar op moment dan bij Marokko. Amrabat speelt Elija er zeker niet uit op dit moment..maar Nordin speelt ook niet op zijn eigen positie en dat is toch wel belangrijk als je je nog aan het ontwikkelen bent. Overigens ben ik er van overtuigd dat hij Lazovic eruit gaat spelen nu hij fit is! Zijn keus voor Marokko is te begrijpen jong team met heel veel talent..

1 oktober 2009 om 12:10

Dat is een beetje een populistisch gezegde natuurlijk Wandering... Beetje in het kader van de hippiecultuur:

'iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen...'

Als we zo gaan praten heeft het ook geen zin meer om interlands te spelen, want we mogen dan niet iedereen onder de noemer van Marokkaan of Nederlander weg zetten. We hebben het nog altijd over de Nederlanders wanneer we spreken over iemand met een Nederlands paspoort en (in voetballand) die uitkomt voor het Nederlands elftal. Omgekeerd hebben we het dan over de Marokkaan. Ik kan me diversie verslagen herinneren over wedstrijden die werden verloren door: 'die dekselse Turken' (verliespartij tegen Fenerbahce van psv) en Twente won ook zijn wedstrijd door 'die zwitser in de spits'... Dat is niet erg hoor

Jij gaat er ten onrechte bij voorbaat al vanuit dat 'het over een kam scheren' meteen discriminerend is. Dat is niet het geval. Jij bent een Nederlander, ik ben een Nederlander. Niets anders... We hebben het niet over een slechte zaak hoor...

@ Madrid,
met Nederland maak je beduidend wel meer kans op een titel of meer kans om door te komen naar het wk dan Marokko. Die zijn niet bepaald altijd geplaatst zeg maar..
amrabat speelt Elia er op dit moment inderdaad niet uit, maar ik zeg ook: 'zijn ontwikkeling zal niet stil staan.' Met zijn 22 jaar kan hij nog wel even door en kan hij nog veel leren of alsnog mislukken. Er is veel mogelijk, maar momenteel ben ik geen fan van hem. Veel te egoistisch, wil te vaak voor de actie gaan en zuet enkel de bal en de goal. Nu gaat mijn voorkeur nog even uit naar Lazovic, maar Amrabat kan het nog leren. Suarez heeft het op den duur bijvoorbeeld ook geleerd

1 oktober 2009 om 13:20

Dat is een beetje een populistisch gezegde natuurlijk Wandering... Beetje in het kader van de hippiecultuur:
'iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen...'

En wat is daar mis mee, gewoon respect en een ieder als gelijkwaardig zien?
Zal ik dan ook eens generaliseren? Wij Nederlanders voelen ons verheven boven de rest, staat niet echt leuk vind je ook niet.
Dus dat is mijn bezwaar tegen de formulering van "die lui"

Ja ik ben een Nederlander maar niet de Nederlander. als iets populistisch is maakt het niet gelijk onwaar

1 oktober 2009 om 13:45

Je haalt een aantal zaken door elkaar, namelijk de begrippen nationaliteit, stereotype en gelijkwaardigheid.

Je kan een Marokkaan en een Nederlander als gelijke behandelen, maar dat veranderd niets aan het feit dat die Marokkaan in Marokko woont en uitkomt voor het Marokkaanse elftal en dat die Nederlander in Nederland woont en voor Oranje uit mag komen.

Jij gaat er meteen vanuit dat, wanneer iemand het over een bepaalde nationaliteit heeft, dat dit discriminerend is. Een Marokkaan is een Marokkaan en een Turk is een Turk. Daar is niets verkeerds aan en geef me maar eens ongelijk. Het is pas verkeerd wanneer je de een boven de andere gaat zetten.

Dat is wat jij doet in je generalisatie. Je zegt dat alle Nederlanders dezelfde mening hebben en zich allemaal boven de rest voelen. Dat is niet waar en dat is ook niet wat hier gezegt wordt. Wie dringt hier iemand een mening op dan? Wie zegt dat Marokkanen allemaal slecht zijn (wat dus respectloos is..)?

Wat Knip en 007 hier zeggen is dat 'deze lui' altijd zullen kiezen voor het hoogst haalbare. Daar valt wat over te zeggen, maar discriminerend... Dat valt ook wel weer mee. Jij begint meteen over hele andere zaken en blaast de boel op.

1 oktober 2009 om 14:00

Misschien zoek ik spijkers op laag water, het zou zomaar kunnen, echter is dit wel gebaseerd op mijn (levens)ervaring.
Was het in Nederland eerst doorgeschoten naar de kant van nooit iets verkeerd zeggen over iemand van buitenlandse komaf, is het nu haast verplicht om iedereen van buitenlandse komaf gelijk de grond in te boren, zeker als hij een ander kleurtje en een ander geloof heeft. Dat kan en wil ik niet accepteren, vandaar ageer ik gelijk als ik maar het vermoeden heb dat dit meespeelt.
Maar dat is weer een hele andere discussie.
Ik denk dat Amrabat een goede keuze heeft gemaakt en wens hem alle succes in zijn interland wedstrijden en bij P S V op 2 wedstrijden na

1 oktober 2009 om 09:59

Dat zou een beetje kortzichting en dom van hem zijn als hij nu de keuze maakt voor Marokko, omdat hij daar nu een kans krijgt. Daarmee zou hij alleen maar voor zichzelf aangeven dat hij nooit goed genoeg kan worden om bij het Nederlands elftal te spelen.

Amrabat is net 22 jaar. Als hij een gemiddelde voetballer is, dan kan hij nog ruim 10 jaar door. Binnen die 10 jaar zijn zeker nog 2 wk's en 2 ek's te spelen. Verwacht Amrabat dat hij nooit zo goed kan worden als (bijvoorbeeld) Elia op dit moment? Ik denk dat hij toch wel kan doorgroeien en beter kan worden dan dat hij nu is. Op den duur kan hij zich dan alsnog in de kijker spelen van Nederland. Speel je dan liever voor het spel bij Marokko of mik je op de prijzen (in de toekomst) met Oranje?

ik denk dat Amrabat te trots is om voor zichzelf te concluderen dat hij nooit geod genoeg kan worden voor Nederland. Gezien de manier waarop hij speelt (veel acties e.d.) vind hij zichzelf goed. Dan wil je het hoogst haalbare en in veel ogen is Nederland hoger dan Marokko. Vandaar dat ik denk dat het zeker ook wel een gevoelskwestie is...

1 oktober 2009 om 10:11

deze luirs beetje meer respect zou je sieren

1 oktober 2009 om 10:29

waar doel je op?

Hele goede keus van Amrabat. Bij het Nederlandse elftal komt hij niet aan spelen toe met al die concurentie. Voor Marokko kan hij nog veel betekenen!

De reglementen bepalen dat Amrabat een keuze kan maken. Marokko is de meest logische keuze. Hij kan niet zeggen dat het een gevoelskwestie is. Lijkt mij, dat het wat dat betreft beide kanten op kan.
Geboren en getogen in Nederland, maar z'n roots liggen in Marokko.
Ik hoop dat hij het goed gaat doen bij Marokko.

Gewoon geboren in Naarden. Dubbele nationaliteit? Nee. Nordin Amrabat is een Nederlander.

1 oktober 2009 om 11:57

Doe niet zo simpel, hij heeft twee paspoorten, een Nederlands en een Marrokaans en daarom spreek je over dubbele nationaliteit. Als je beetje had opgelet afgelopen jaren had je dat ook wel kunnen weten, in de politiiek ook ophef over geweest.

1 oktober 2009 om 17:42

Niet als hij een ruitje ingooit Kolibri he dan hebben we andere namen voor ach kom op man waar gaat dit over wanneer ben je een Nederlander en wanneer een Marokkaan, laten we het maar netjes houden en niet de politieke richting op gaan.

Ik snap niet dat je als je je hele leven in Nederland hebt gewoond en hier geboren bent plotseling gaat uikomen voor een ander land.

Verstandige keuze, kwam toch niet aan spelen bij Oranje.

Vreemd... voor jong Oranje spelen, zelfs met het eerste elftal trainen, maar dan toch voor een ander land kiezen. En best wel makkelijk om te zeggen "ik kom niet meer in beeld bij van Marwijk". Ik zou juis proberen beter te spelen, en voor een plekkie bij het Nederlands elftal vechten. Maar goed, zo is de trend tegenwoordig. Aissatti zal waarschijnlijk ook dezelfde weg nemen.

Inderdaad ik zie hier te veel negatieve reactie richting amrabat. die jongen kan een top spits worden en hij heeft het inzich punt uit.

Daar is toch niks mis mee alsje voor je land uitkomt en dat doet hij gewoon.

Succes amrabat!

Fifa ranglijst zegt niet veel gast....als je een beetje voetbal kennis hebt dan weet je dat wel een beetje.

1 oktober 2009 om 10:10

Als je het voetbal in zijn algemeenheid een beetje kent, dan weet je dat Amrabat nooit een topspits kan worden, simpelweg alleen al door het feit dat het geen spits is, maar een vleugelspeler...

Logish keuze bij het nederlands elftal zal hij alleen maar op de bank hebben gezeten.

Emotioneel te begrijpen, zakelijk niet verstandig. Speel je bij Psv of toekomstig andere topclub en moet je naar allemaal apelanden om het Afrikaans kampioenschap te spelen. Injecties halen, onveilige vliegvelden en vliegtuigen en dat allemaal terwijl je eigen europese competitie niet stil ligt.

Verstandig!

Heeft veel spelers om zich heen in het N L elftal die een paar maatjes te groot zijn! Zou nooit van waarde zijn voor Oranje. Maakt meer kans op spelen voor Marokko!

1 oktober 2009 om 11:56

Wat nou verstandig. Bah! Kies wat je bent en kom dan voor je land uit, het mag mijns inziens niets met een voetbalcarriere te maken hebben!!!! Je moet trots voelen als je je shirt aantrekt!

Voor Oranje komt hij tekort, dus dit is een kans voor hem. Aan de andere kant vind ik dat hij moet spelen voor dat land waar hij het meeste mee heeft. En dan niet kijken naar een kans op een basisplaats of een grote titel. Affelay zou ook gekozen moeten hebben voor Oranje, omdat hij zich meer Nederlander voelt dan Marokkaan. Niet omdat de selectie beter is en hij meer kans maakt op een grote titel. En wat zo'n keuze ook is, dat kun je alleen maar respecteren.

Hij moet kiezen wat hem het beste gevoel geeft, maar ik snap het persoonlijk niet. Als het op basis van gevoel is dan vind ik het oké, maar waarom zo laat pas kiezen? Persoonlijk denk ik dat de keuze meer met het sportieve aspect te maken dan met feeling met het land. Bij Nl is een basis plek voor hem bijna onmogelijk en bij Marokko lijkt het me makkelijker om bij de selectie te komen.

Wil alleen graag weten van Marokaanse mensen hoe hun tegen zon besluit kijken? Eerst voor Nl uitkomen en dan alsnog voor Marokko willen voetballen....

Die gozer mag blij zijn met een plaats bij marokko. En als je kijkt naar affelay en boulharouz, wat hebben hun nou bereikt met het nederlands elftal. Als je met marokko de kwartfinales van wk haalt, dan heb je al iets bereikt. Voor nederland is winnen de enige optie, en daar dragen affelay en boulha geen steentje aan bij, ze zouden ook beter voor marokko kunnen uitkomen en een held worden.

1 oktober 2009 om 10:34

Boularouz is anders wel een volksheld en Afellay zou kunnen uitgroeien tot de spelmaker van Nederland. Die eerste is sinds zijn optreden tegen Portugal een lievelingetje geworden van veel fans. Coaches zien dat niet altijd (kijk naar van basten) en hij heeft zo nu en dan blessureleed. Anders staat hij bij mij altijd in de basis achterin.. Die laatste is nog jong en kan alles nog bereiken. Gezien zijn leeftijd en ontwikkeling zou Afellay ook nog kunnen uitgroeien tot de spelmaker van Nederland.

Tot slot, niet alle spelers die een buitenlandse achternaam hebben overwegen meteen om te spelen voor een ander land he....

Een goede keuze van een middelmatige voetballer in een middelmatig voetballand.
Het Nl eftal is met alle respect een trede te hoog voor deze jonge!!

Marokko heeft teveel aanvallers, wordt eens tijd dat er wat goede verdedigers worden opgesteld als die er zijn dan. Op de éã©n of andere manier komt het er net niet uit, het ziet er allemaal wel leuk uit maar moeten presteren op toernooien.

Ik ken Marokko alleen van op het Wk1994 tegen Oranje en die Hadji is over zn top heen.
Chamakh (bordeaux), Boussoufa (anderlecht) kunnen toppers worden.

Afrika Cup historie:
1990 - Niet gekwalificeerd
1992 - Eerste ronde
1994 - Niet gekwalificeerd
1996 - Niet gekwalificeerd
1998 - Kwartfinale
2000 - Eerste ronde
2002 - Eerste ronde
2004 - 2e plaats
2006 - Eerste ronde
2008 - Eerste ronde

Wk historie:
1990 - Niet gekwalificeerd
1994 - Eerste ronde
1998 - Eerste ronde
2002 - Niet gekwalificeerd
2006 - Niet gekwalificeerd

zegt al genoeg denk ik, Amrabat moet voor Oranje kiezen als ie wil presteren. Maar het is meer een gevoelskwestie en dat is dan een verstandige keuze voor Amrabat.

1 oktober 2009 om 12:09

2010 - Niet gekwalificeerd

Los van voetbalmogelijkheden + voetbalkeuzes, vind ik het weer een vreemde move.

Het is op z'n zachtst gezegd geen uiting van integratie van Nederlandse Marokkanen als je voor je 'vaderland' kiest waar je nooit gewoond hebt. Ze zouden juist een voorbeeld moeten geven en gewoon ook in het Ned.elftal integreren. Ik blijf me hier wat over verbazen.

jammer Amrabat! Je hebt je eerstgeboorte'recht' verkocht voor een vaderland dat je alleen maar kent van verhalen en vakantie.

Verstandig Nordin! Ik vind dat hij uitstekend gaat passen bij dit Marokko. Deze jongen kan alleen nog maar groeien, en ik vind hem wel een groeibriljantje. Ik denk dat Marokko in de toekomst, nog veel plezier gaat beleven met deze talentvolle voetballer..

Maar kan je het voorstellen als iedereen voor zijn eigen roots zou gaan kiezen? Dan kan Frankrijk beter stoppen, Nederland had in '88, '96, 98', 2000' nooit wat bereikt...dan was de voetbalwereld toch wat anders geweest..dan had je waarschijnlijk Suriname en Algerije aan de top, een Marokko misschien ook wel..etc.

Het klopt natuurlijk dat de meeste landen hierboven kolonies zijn geweest, maar dan nog.. De Stade de France staat in Frankrijk, De Kuip en De Arena staan in Nederland...

Ik vind dit alle zo grappig, maar ach het zijt zo natuurlijk, en dit alle blijft een keuze van die persoon zelf..

Prima keuze van Nordin. In alle eerlijkheid kunnen we toch zeggen dat de kansen voor Amrabat om ooit het Nederlands elftal te halen toch klein zijn. Al kan hij zich de komende jaren nog prima ontwikkelen natuurlijk.

Aan de andere kant is de keus voor Marokko wel een riskante. Europese teams staan toch altijd nogal sceptisch tegenover spelers die midden in de competitie moeten vertrekken om mee te doen aan de Afrika Cup. Maar goed, Amrabat wil ook internationaal voetbal spelen, en dat is zijn goed recht.

blijf het apart vinden dat dit kan. wat amrabat betreft kan ik me zijn keuze wel voorstellen. hij zou geen kans maken in Nl elftal. Ik had ook meer van zijn ontwikkelingen verwacht na zijn overstap van Vvv naar Psv. zijn ontwikkeling stagneert..

Algerije stelt niets voor als je het met marokko vergelijkt. En dan heb ik het helemaal niet over suriname hahah.. Nooit een beker gewonnen, zelfs nooit een wk gespeeld..

Marokko 4 keer wk, eerste afrikaanse land op een wk, afrika cup gewonnen.

Marokko is samen met cameroon en egypte de grootste afrikaanse voetbal land..

Tegen europeese landen speelt marokko als de beste
4-1 maroc-belgie
2-2 met een b team gelijk tegen het grote fr..

1 oktober 2009 om 11:02

@donavan:

Niet overmoedig worden he. Ik zie bij Marokko geen jongens die in de absolute top spelen. Geen Van Nistelrooys, Sneijders, Robbens, Van Bommels, Van Persies, Kuyts, Van der Vaarts etc

Maar goed, Marokko is een prima voetballand. En het grootste Afrikaanse voetballand? Mwah, landen als Ghana en Ivoorkust hebben ook wel prima spelers rondlopen hoor.

@ Donovan,

'als-als' is hetzelfde als 'stel dat' en dus nogal voordelig in je eigen voordeel uitgelegd.
Speculatieve uitingen zijn op niks gebaseerd. Feit is dat Nederland heel wat meer resultaten heeft geboek dan Marokko.

Als alle Nederlanders in de hele wereld beschikbaar zouden zijn voor Nederland, dan zou misschien....

Je voelt al aan: is niet aan de orde, dus zinloos om te noemen.

Slechte zaak dat dit mogelijk is. Hij is geboren en getogen in Nederland en heeft alleen maar een Marokkaanse achtergrond. Zelfde geldt trouwens omgekeerd. Kalou in Oranje was eigenlijk ook een belachelijk idee geweest net als De Guzman. Iedereen zou gewoon voor zijn eigen land uit moeten komen. Afschaffen die dubbele nationaliteiten!

Dat spelers van clubs, ofwel werkgevers, veranderen is logisch.

Maar ik blijf het een gek verschijnsel vinden dat mensen verschillende paspoorten kunnen hebben en dus ook voor verschillende nationale teams kunnen voetballen.

Niet alleen bij amrabat maar in vele landen met vele verschillende spelers.
Eerst kijken of je bij het ene land een kans maakt en zo niet dan maar het andere land, of juist het europese land als je daarmee je marktwaarde opkrikt of transfers in de eu kunt versnellen. Het gaat bij verschillende spelers om verschillende redenen. Ik vind dat je alleen een paspoort zou moeten hebben van het land waar je geboren en getogen bent en dus ook alleen voor dat land zou moeten voetballen.

Goede keuze, voor Oranje zou hij sowieso nooit een basisspeler zijn, bij Marokko wellicht wel. Betekend dit ook dat Amrabat nu als 'buitenlander' bij Psv speelt, net zoals El Hamdaoui bij Az?

Ik wordt echt ziek van de mensen die het de hele tijd over verstandige keuzes hebben.

Interland-voetbal onderscheidt zich nou juist op dat punt van het club-voetbal. Je kunt je carriere er niet uitstippelen. Je moet mijns inziens trots zijn dat je mag voetballen voor je land! En dus moet je je keuze 100% op gevoel maken en niet met je verstand. Al speel je helemaal geen interlands. Ik zou het voor mijzelf bijna landverraad vinden>

Wat zijn er nog weinig mensen die trots op hun land zijn, zeg!!!!

Wat een hoop onzinnige en ondoordachte reacties zeg....
Op basis van ethiek:
Mag een speler die niet geboren is in Nederland, alsnog voor dit land uitkomen?
Ja, natuurlijk. Als je je thuis voelt in dit land, en je je verbonden voelt moet je dit recht hebben. Lijkt mij het toppunt van integratie.
Mag een speler die geboren is in Nederland, voor een ander land uitkomen, waarvan hij ook de nationaliteit heeft?
Ja, natuurlijk. Persoonlijk, met de nadruk op persoonlijk, kan ik het me niet voorstellen. Als hij zich verbonden voelt met zijn roots, waar ik me niet in kan verdiepen omdat ik niet in zijn hart kan kijken, moet hij dit recht hebben. Dat is een van de voorwaarden van het vrije land waar we in leven. Daar kun je soms blij mee zijn, soms ook niet. Maar zo werkt het nu eenmaal hierzo.
Op basis van voetbal"
Had hij het gered bij het Nederlands elftal?
Dat weet je niet. Kijk naar Elia, die heeft zich stormachtig ontwikkeld, dus je kunt er wel of geen vertrouwen in hebben, weten doe je niet. Ik vind dat hij een fantastische vleugelspeler is, maar denk dat Nederland teveel betere opties heeft op die plek.
Ik denk dat het besef dat het hem waarschijnlijk niet gaat lukken bij het Nederlands elftal + de toenadering van Marokko + toch wel een beetje eergevoel hem over de streep hebben getrokken.

1 oktober 2009 om 13:44

@eno4
onzinnig en ondoordacht?

ben je hier geboren en getogen, vind ik dat je een nederlands paspoort en geen tweede mag hebben. Dus ook een oranje shirtje of geen shirtje.

ben je hier geboren en woonachtig/opgegroeid in het buitenland? lever je paspoort maar in en vraag er eentje in je nieuwe thuisland aan. Ook geen oranje shirtje meer.

ben je in het buitenland geboren en je komt naar nederland voor een duurzaam en lang verblijf, welkom, maar laat je paspoort van het andere land dan ook daar.

Enigszins een politiek standpunt, maar het gaat dan ook om een nationaal team. Ik stoor me er aan dat mensen met verschillende paspoorten rondlopen, vaak vooral om keuzes te kunnen maken in sociale voorzieningen en in dit geval nationale voetbalselectie.

Profvoetballers in het bijzonder hebben vaak commerciele redenen om een keuze te maken en juist dan irriteert het mij dat iemand overweegt om wel of niet een oranje tricot aan te nemen.

Ik neem aan dat we hierover van mening verschillen maar dan hoef je andermans mening niet meteen onzinnig en ondoordacht te noemen.

1 oktober 2009 om 16:41

Tja spionkop,

Na jouw collega nationalisme prijs ik me gelukkig dat ik in een land woon dat al eeuwen een toevluchtsoord is voor vluchtelingen en waar tot aan 2001 de norm en de toon in de media werden gezet door de lieden die pluralisme en veelzijdigheid uitdroegen en niet xenofobie, racisme en discriminatie predikten.

Want ondanks de karikatuur die de afgelopen jaren door die club neo polarisanten onder de bedenkelijke naam Pvv (artij van de repressie is de vlag die de lading van de boodschap veel beter dekt, al zou Partij van de Verdachtmakingen ook goed zijn) de wereld in geslingerd is, heeft dit land nog steeds plek en ruimte voor anderen dan 'hollanders' alleen. Er zijn nog genoeg mensen die zich niet ten prooi laten vallen aan puur xenofobe stemmingmakerij en die gewoon hun hersens blijven gebruiken.

En of zij naast een Nederlands paspoort nog een ander paspoort hebben, dat is niet relevant. Er is geen goed argument waarom het hebben van een dubbelpaspoort opeens niet meer zou kunnen. Tenminste, van jou heb ik geen inhoudelijk argument gehoord. Dat tussenzinnetje over keuzes maken in sociale voorzieningen dat is wat dat betreft natuurlijk op het randje.

Dat jij je daaraan stoort, zegt uiteindelijk niets over die mensen die jij bedoelt. Het zegt uiteindelijk vooral iets over jou. Namelijk dat jij niet tolerant bent. En dat jij een link legt met commerciele motieven, of iets dergelijks, is leuk. Maar het raakt verder kant noch wal. Het uitkomen voor een ander land dan dat land waar je vanaf je geboorte een paspoort van hebt, dat is gemeengoed geworden. Daartegen ageren, dat is een achterhoede gevecht en zinloos. De Fifa gaat dat echt niet wijzigen.

Maar, ik zal de laatste zijn om jouw mening onzinnig en ondoordacht te noemen.

1 oktober 2009 om 17:45

Beste Spionkop,

quote ik jouw reactie en noem ik die onzinnig en ondoordacht? Nee uds, dus waarom je mijn reactie als reactie op jouw post ervaart, weet ik niet. Wil el reageren hoor

Politiek gezien ben ik het met je eens. Het is het één of het ander. Helaas is de werkelijkheid wat complexer, zeker met marokko.

Mensen met een andere nationaliteit krijgen na 5 jaar de mogelijkheid om Nederlander te worden. Ze hebben dan dus ook de kans om voor het Nederlands elftal uit te komen. Tenslotte, je accepteert iemand als Nederlander of niet. Ik vind dat deze grens omhoog moet, zo ongeveer na 10 jaar. Dan heb je meteen veel meer zekerheid dat diegene die zichzelf Nederlander wilt noemen, ook echt Nederlander is. Ik vind niet dat je diegene kunt verplichten om zijn originele nationaliteit af te stoten. Mocht ik nu emigreren, dan voel ik mij na 10 jaar waarschijnlijk óók nog steeds Nederlander.

Ik kan me niks voorstellen bij een speler die voor een land uit wilt komen waar hij/zij niet geboren is en nauwelijks een band mee heeft. Persoonlijk vind ik dat zo'n Amrabat nog geeneens de Marokkaanse nationaliteit had mogen hebben. Maar Marokko staat dit niet toe. Daarom wordt dit een erg lastig verhaal, en zullen er steeds zulke rare situaties blijven ontstaan.

Maar dit wordt een politiek vraagstuk, terwijl we hier op Vz zitten. Ik hoop dat onze Amrabat gelukkig is bij Marokko, en ik juich net zo hard voor Afellay en Bouhlazouz als voor Sneijder en Gio.

Amrabat is fysiek erg sterk en heeft een goede dribbel. Zijn schot kan hij nog verbeteren, maar met zijn snelheid is hij erg dreigend. Met Rutten heeft hij de perfecte trainer om zich door te ontwikkelen. Op de trainingen geeft Amrabat de indruk dat hij van een eigenwijze rebel verandert naar een leergierige prof. Ik denk dat hij zich de komende jaren dan ook gaat ontwikkelen tot een topvoetballer, die de kwaliteiten zal hebben om in Oranje te komen. Niettemin weet Amrabat ook wel dat de concurrentie met Robben, Van Persie, Huntelaar, Afellay, Elia, Babel, Kuyt, Van der Vaart, Sneijder en wie weet vroeg of laat Bakkal moordend is voorin. Als hij een goed gevoel krijgt bij Marokko maakt hij een prima keuze lijkt me.

Vervelend voor hem lijkt me wel de taalbarriere. Ik vraag me af of men in de kleedkamer constant Arabisch spreekt. Gezien het contingent 'franse' en 'belgische' Marokkanen en niet in de laatste plaats het aantal (frans-sprekende) autochtone Marokkanen lijkt me Frans de meest logische taal van communicatie. Overigens blijf ik het opmerkelijk vinden hoor, die band met Marokko. Nederland kent inmiddels al drie generaties Marokkaanse Nederlanders en nog is van volledige integratie geen sprake. Geen aanval overigens, maar als ik half Duits en half Nederlands zou zijn maar opgegroeid in Nederland, zou ik er weinig voor voelen voor Duitsland uit te komen denk ik.

Prima keuze!! Ik ben er sowieso voorstander van dat spelers voor hun eigen land spelen en dat bedoel ik totaal niet racistisch! Je zou Marrokaan zijn en je beste spelers voor een ander land uit zien komen...ik zou er niet van kunnen slapen.

Als dat zo doorgaat met die dubbele paspoorten en die Ailton-toestanden is landenvoetbal over 10 jaar niks anders dan clubvoetbal met transfers e.d.

En ja; dat betekent ook dat ik Kluivert, Seedorf en dergelijke graag bij Suriname had zien spelen. Dat land speelt nu geen enkele rol van betekenis in het voetbal, terwijl ze toch geweldige spelers hebben voortgebracht! Dat is gewoon oneerlijk...

en wat je nu ziet is dat spelers eerst voor het 'grote' land willen spelen en uiteindelijk, als dat onhaalbaar blijkt, toch maar voor het kleine land gaan spelen... dat is erg oneerbiedig en van zulke spelers zou ik als bondscoach van het kleine land ook geen gebruik maken.

zoontje van Dean Gorre schijnt een mega-talent te zijn. Heeft een Nederlandse papa en mama, maar speelt straks wel voor Engeland...

hulde voor een el Ahmadi, die al heel vroeg liet weten voor Marokko te kiezen, op een moment dat hij gold als een van de grootste talenten op de Nederlandse velden! Dan ben je een vent, dan ben je trots op je afkomst en het shirt van je land waardig!

Dus ik zou zeggen: Fifa, maak schoon schip! Begin op nul en laat de Camoranesi's voortaan voor Argentinie spelen, de Amauri's voor Brazilie, de de Guzman's voor Canada en de Olisadebes voor Nigeria!!

Dat is alleen maar leuk en aantrekkelijk voor het landenvoetbal, want op die manier heb je een stuk minder kleintjes op het internationale toneel, en dan wordt voetbal veel aantrekkelijker voor een groter publiek!

Goed gezegd supersjaak.. Ik ben het helemaal met je eens. Voetballers moeten gewoon voor hun eigen land spelen, natuurlijk zie ik de beste spelers het liefst in Oranje spelen, maar toch ben ik op de een of andere manier toch trotser als we wereldkampioen worden met namen als de Boer, de Jong en van Persie. dan dat ik sta te juichen voor een Amrabat, Affelay of Bouhlarouz.

1 oktober 2009 om 13:22

Affelay, geboren in Utrecht
Bouhlarouz, geboren in Maassluis

Is Nederland nu opeens niet hun land? Hebben ze minder eergevoel als Pietje en Klassje? Wat een ontzettende domme, kortzichtige en debiele redenering zeg. Die spelers met die 'gekke' achternamen staan symbool voor het ideale nederland, waarin het niet uitmaakt wat voor naam je hebt, als je je nederlander voelt, hoor je erbij! Toppunt van Integratie! En jij juicht wat minder hard, nou vooral doen hoor. Als je maar weet dat ik het absoluut niet met je eens ben.

1 oktober 2009 om 14:55

Ben jij een allochtoon heb jij een achtergrond tjah inderdaad dus voor jou lijkt een keuze simpelweg makkelijk maar voor de allochtonen ligt het heel anders zeker spelers met een Islamitische religie maarjah dat zul je nooit begrijpen.

Terecht dat Amrabat voor Marokko heeft gekozen. Want de concurentie is te groot voor hem bij het Nederlands Elftal en bij Marokko met alle respect misschien iets minder.. En is de kans groter dat hij op internationaal niveau aan spelen toekomt.

Verstandige keus! Hij had never nooit in Oranje gespeeld

Ik persoonlijk vind dit een fijne beslissing van hem.

Misschien ben ik wat ouderwets en zeikerig als ik dit vind maar ik verlang terug naar de tijden waarin het Nl elftal ook echt het Nl elftal was.

Soms heb ik het idee dat ik zit te kijken naar Fc Suriname, niet lullig bedoelt voor als mensen zich aangevallen voelen maar ik heb ook vaak het idee dat bij die speler de echte trots en wil ontbreekt om de kleuren van Nederland te verdedigen.

Ik zie spelers graag op het veld met de wil om het vaderland te dienen, maar dat is bij de halfbloedjes volgens mij totaal niet zo, die kiezen dan volgens mij eerder voor Nl omdat die hoger aangeschreven staat dan hun eigen land.

Ik zou dan liever wat mindere spelers zien die echt vol trots voor Nederland spelen en het ook voor ons Nederland doen.

Logisch dat hij heeft besloten om voor de nationale ploeg van Marokko uit te komen. Een echte keuze kan ik het niet noemen, want ik denk dat hij Oranje niet had gehaald met o.a. Robben, Van Persie, Elia, Babel als concurrentie. Hij had sowieso niet veel toegevoegd en bij Marokko kan hij waarschijnlijk sneller op een basisplaats rekenen.

Inderdaad. Op een plek in het Nederlands elftal heeft hij geen schijn van kans. De concurrentie is moordend en vele malen beter dan Amrabat ooit zal worden.

Doei Nordi, Nl elftal had je toch nooit gehaald!

jullie praten wel dat marokko slechter is dan nederland, maar volgens mij wist nederland nooit te winnen van marokko, en dat geldt ook voor jong oranje

1 oktober 2009 om 13:53

Dus jij wilt beweren dat Nederland niet beter is dan Marokko.

1 oktober 2009 om 14:07

Wk 1994

Nederland - Marokko 2-1.
I rest my case.

1 oktober 2009 om 17:34

Nederland 1-2 Marokko
Jong Oranje 0-2 Jong Marokko (meerendeels eigen competitie) I am sorry if you hate your life.

ik seg gwn, dat marokko een aardige kans maakt om van nederland te winnen, laat staan als marokko thuis speelt. Kyk maar naar de laatste resulaten van marokko tegen nederland!

Ik word een beetje moe van die nutteloze reacties zoals die van Zottekop..

Ik wil graag van jullie weten voor welk land je zou kiezen als je weet dat de concurrentie moordend is en dat je net tekort komt om voor het Nl elftal te mogen spelen.. Is toch heeel logisch dat hij dan voor Marokko uitkomt...
Sommige vinden het wel raar en het niet kunnen dat hij voor Marokko speelt, maar tevens vinden jullie ook dat hij het Nl elftal zeker niet aankan.. ??!! Een beetje tegenstrijdig vinden jullie niet...

Nederland is groot gebracht door "allochtonen spelers" zonder hen zou nederland niet zoveel bereiken, kyk maar naar gullit en rijkaard,kluivert. en als je naar deze generatie kijkt zijn het jongens als: affelay, elia,vorm,etc.

1 oktober 2009 om 14:57

Ik ben het met je eens dat in het tijdperk van 'de Kabel' spelers van Surinaamse afkomst heel belangrijk zijn geweest. Je vergeet dan wel alleen dat naast Kluivert, Davids, Seedorf en Reiziger ook De Boer, Bergkamp, Stam, Cocu en Overmars aanwezig waren. Het succes aan die spelers die jij noemt te schrijven is te veel van het goede.

Dat geld ook voor de spelers met een dubbele nationaliteit die nu in Oranje spelen. Eigenlijk in een veel mindere vorm, want Elia, Afellay, Boularouz en Vorm (?) zijn niet echt de spil in het elftal. Momenteel zijn toch echt Sneijder, Van Persie, Robben en Van Bommel de baas...

Fries en die andere gozers wat jullie nu zeggen is aleenmaar onzin, Jaloezie. Amrabatis een top spits. wie kent deze nog? allemaal vergeten he, nederland had haar beste team marokko ook, dus niet te veel praten| | Nederland - Marokko 1-2 ]] in 1999 | | Gelredome Arnhem. 0-1 Chippo 0-2 Bassir 1-2 Van Nistelrooy Wat deed jong marokko met nederland. kijk haters niet te veel haten! gewoon tegen de realiteit kunnen.
--------------------------------------------------.

1 oktober 2009 om 15:07

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat je voor dit stuk een compliment hebt gekregen? Het is niet alleen verheerlijking, het betreft ook onwaarheden...

Ten eerste is Amrabat geen topspits en ook geen topspits in wording. Het is namelijk een vleugelspeler die het moet hebben van acties en voorzetten. Bij psv doet hij dit zo nu en dan verdienstelijk, maar absolute top is totaal nog niet. Hij gaat nu nog veel te vaak voor eigen succes en de eigen actie. Hij komt zijn man trouwens niet altijd voorbij en Lazovic krijgt niet voor niets de voorkeur.

Ten tweede spreek je over het topteam van Nederland tegen het topteam van Marokko in 1999. Dat betrof in de eerste plaats een oefenwedstrijd. Oefenwedstrijden stellen doorgaans niet zo heel erg veel voor, dat is de afgelopen tijd maar weer duidelijk geworden. Dan heb je het ook nog eens over het topteam van toen... Dat valt ook wel weer mee. Men had een debuterende spits in de vorm van Van Nistelrooij (19 jaar oud). Verder ontbraken de echte topspelers zoals Frank en Ronald de Boer, Jaap Stam, Dennis Bergkamp, Michael Reiziger, Arthur Numan, Winston Bogarde, Phillip Cocu, Boudewijn Zenden, Michel Kreek, Edgar Davids en Patrick Kluivert.

Wat Jong Oranje met Jong Marokko heeft gedaan weet ik niet... Volgens mij ben jij degene die niet tegen de realiteit kunt. Maar als je doormiddel van dit oefenpartijtje wil laten zien dat Marokko beter is, kom ik met een ander prachtig argument: Kijk maar naar de Fifa ranglijst. Daar staat Nederland nog altijd boven Marokko. Dan mag je zeggen dat dat niets voorsteld, dat is hetzelfde als refereren naar een oefenwedstrijd zonder toppers...

1 oktober 2009 om 15:23

Opstelling toentertijd onder leiding van de debuterende Rijkaard. Vergeet niet, we hebben het over 10 jaar geleden

Van der Sar
Van Wonderen
Van Gastel
Konterman
Van Hintum
Boussatta
Seedorf
Bronckhorst
Overmars
Nistelrooij
Mols
1 oktober 2009 om 16:13

Westend

Die post van Niko is een herhaling van een eerdere post die vervolgens is weggehaald. Eerlijk gezegd vind ik het knap dat jij er nog zo'n doortimmerde reactie op kunt geven, mij ontging echt de essentie en de pointe van het verhaal van die Niko, het is behoorlijk warrig en onsamenhangend beschreven.

Wel klopt wat je zegt over die oefenwedstrijd van tien jaar geleden in Arnhem. Daar speelde Nederland met een bteam, want alle spelers van Barcelona hebben toen verstek laten gaan, net als Stam, Numan en Davids. Bij oranje speelden juist helden als Dries Bousatta (die de hele wedstrijd overigens werd uitgefloten door de Nederlanders van Marokkaanse komaf) en Jeffrey Talan.

Dus, nederland was niet met het sterkste team, toen.

1 oktober 2009 om 17:29

Haha de Fifa Ranglijst is leuk om aan je kinderen te laten zien voor de rest is het nergens op gebasseerd en als Nederland van Marokko had gewonnen in een oefenduel is het geen oefenduel meer maar dan zitten we Nederland op te hemelen, en als Nederland zo hoog staat in de fifa ranglijst laten ze is ook een beker grijpen, argument: Nederland altijd hogerop dan Rusland maar een 1-3 zegt wel genoeg, kwaliteit ligt op het veld niet op een onzinnige ranglijst.

1 oktober 2009 om 15:21

@niko71:
ik stel voor dat jij ook niet meer zoveel praat. Want ik heb zelden zoveel onzin met een groen lijntje eromheen gelezen...

Sjonge jonge zulke discussies willen maar geen einde aan komen, en het is zoiezo onzinnig om te gaan zeggen dat hij bij Nederland meer kans maakt want bij Marokko beschikken we zoveel aanvallers geloof me die hebben we in petto en daarin moet Amrabat ook strijden voor een plaats, spelers als Hicham Aboucherouane Zairi Taarabt Boussoufa Baha en ook nog een Nederlandse Marokkaan El Hamdaoui en ga maar door, trouwens ik zie dat sommige hier statistieken bijhalen en prestaties van het Marokkaanse elftal maar soms denk ik: ''jongens waar gaat dit over?'' hebben we het over Amrabat die we hem veel succes gunnen of hem zitten afzeiken? Respecteer de keuzes want als hij voor Nederland had gekozen en Marokko had hem nooit benaderd dan was hij een geweldige opvolger aan de flanken, jongens doe me een lol.

en voor de mensen die zeggen dat Marokko weinig doelpunt saldos heeft gemaakt nou ik zal zeggen hoe dat komt, we hadden een trainer die altijd met een verdedigend systeem speelt waarin 1diepe spits zonder steun aan de flanken speelt, we hebben een trainer als Badou Zaki nodig in 2004, bezorgde een goede positie spel en selecteerde de spelers die goed genoeg was.

We moeten gewoon wat geduld hebben, op dit moment heeft Marokko zeer jonge spelers met weinig ervaring, daarom loopt het niet zo goed, hetzelde probleem als bij Belgie, allemaal onervaren jongen spelers, in de toekomst hoop ik dan ook en verwacht ik dat Marokko en Belgie grote ploegen zullen worden, dit denk ik alleen maar op basis van de grote aantallen talenten in heel Europa! Marokko heeft een elftal met een gemiddelde leeftijd van 22/23 jaar! Zie opstelling. Ik ben Aisatti en El Hamdaoui vergeten, ook jonge spelers.

Amsif/Le
Chretien
Kaboul
Benatia
Konko
Taarabt
Kharja
El Zhar
Amrabat/
Chamakh
Boussoufa

Goed Goed Goed !!!! Heel goed voor marokko en ook voor amrabat goede speler

Dom... Als Amrabat nou zo goed was dat hij voor het Nederlands elftal kon spelen....?
Marokko zal niet snel naar het Wk kunnen ofzo, Nederland daarin tegen wel. Voor de prestaties zou ik Nederlander blijven Maar voor het voetballen Marokko want daar heeft ie niet zo'n grote concurrentie

Lom4life je bent vergeten El Hamdoui erbij te zetten...

Soms zou ik willen dat ik gewoon het karakter heb om niet te reageren, maar helaas.

Wordt kotsmisselijk van die mensen die roepen: 'ga maar naar Marokko, bij Nederland heb je toch nooit kans kunnen maken' of 'bij Nederland heb je concurrentie en bij Marokko niet, dus ga maar want je komt toch niet aan spelen toe'..

Alsof je nu al weet hoe die jongen zich zou ontwikkelen. En roepen over concurrentie die niet bij Marokko is of weinig. Denken die mensen dat nou echt? Bij Marokko heeft ie waarschijnlijk nog meer concurrentie met mensen als Boussoufa, Dirar, Taarabt, El Zhar en Zairi.

Veel autochtonen praten met het hart op de tong en met iets te veel trots. Ik heb nauwelijks meegemaakt dat een autochtoon zegt: "he jammer dat we die kwijt zijn aan een ander land, dat was een aanwinst geweest"..
Alleen al om die reden hoop ik dat elke allochtoon voor zijn vaderland kiest.

snap niet waarom er meteen zulke grote vergelijkingen komen tussen het Nederlandse en het Marokkaanse elftal onzin eigenlijk natuurlijk zien veel mensen Nederland hoger ingeschat dan het Marokkaanse elftal maar dat komt meer omdat je in een Europees land woont waarin je je zelf gemakkelijker kunt worden wat je wilt dan in Afrika vergeet dat niet.

Vele Nederlanders zaten al twee keer voor paal ik kan me nog herrineren in 1998 toen speelde Oranje een oefeninterland tegen Marokko in Arnhem waarin Nederland in eigen huis met een 1-2 nederlaag kwam.

Daarna kwam Jong Marokko in beeld in Tilburg waarin Jong Oranje met 2-0 verslagen werd in eigenhuis.
Nederland heeft prachtig namen dat zeker ik kan me best begrijpen waarom nederlanders blij zijn ze hebben toppers die ook in een top clubs spelen maar het combinatie spel bij Oranje blijft dramatisch ze hebben pannekoek van verdedigers.

Marokko heeft geen probleem tegen Europese landen ze maken even veel kans om Nederland te verslaan als andersom namelijk is het Marokkaanse elftal meer gebasseerd met het Europees voetbalstijl spelen allemaal in clubs uit Europa.

Kijk maar naar de oefeninterland tegen Belgie in Brussel waarin voetbalzone vele leden kwamen met: Aah Belgie zal Marokko een dreun uitdelen en dan krijg je een verse 4-1 in eigenhuis Boudewijnstadion.

ik denk dat een heleboel spelers ook wel eerst aan zichzelf denken
het is toch op zijn minst vreemd dat marokko hem nu ineens oproept? waarschijnlijk speelt hij niet eens in de basis ... willen ze nederland voorzijn ?

amrabat zal voor zichzelf een gok moeten nemen .. die jongen zal op een gegeven moment ook denken kan ik basisspeler worden bij het nl elftal ? of niet ?
op een gegeven moment zal zo n jongen toch moeten kiezen
misschien denk hij wel dat hij het niet red
keuze met het hart ? daar geloof ik nooit zo in ... hij speelde toch ook wel gewoon voor jong oranje en nederland B .... toen sprak zijn hart zeker nog niet
nee die jongens maken gewoon een carriere afweging ,, niks mis mee overigens ,,, ik zeg ook geen nee tegen promotie

amrabat goeie keuze alleen een hele slechte trainer jammer van dat ze moeten iemand nemen zoals willem van hanegem jammer dat marokko weinig kans heeft op de wk goeie spelers in het elftal.

Als ik even alle reacties doorneem dan begrijp ik precies de reacties van Elzharinho en Soccer81, het is moeilijk te ervaren hoe een buitelander zich kan voelen als Amrabat bijvoorbeeld benaderd werd door Nederland of Marokko en had hij toch voor Nederland gekozen geeft het een goed gevoel, maar zijn familie in Marokko en vrienden hadden toch zoiets van: ''tsjah we respecteren je keuze maar het doet wel pijn''. Natuurlijk heeft Nederland voetballers als Afellay Aissati en dergelijke spelers groot gebracht zoiets moeten we kunnen trotseren en trots op Nederland kunnen zijn maar meerendeels van de Nederlanders kunnen het ook verpesten hoor.

Wat betreft dat gedoe iedere keer met: ''ach ga naar Marokko bij Nl kom je nergens'' laat ik het even duidelijk maken dat het zojuist goed zou zijn als je opvolgers hebt, Elia en Babel is wat we tot nu toe bij Oranje hebben maar hoe zou het zijn als Van Marwijk gewacht heeft en Amrabat verder liet ontwikkelen? Omdat hij langer moest revalideren en hem meteen afschrijven omdat hij z'n vorm niet terug kan vinden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren