Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amrabat doet van zich spreken: ‘Als je niet speelt, ben je een miskoop’

Laatste update:

Sofyan Amrabat tekende afgelopen zondag voor zijn eerste treffer voor Club Brugge, in het met 3-0 gewonnen thuisduel met Standard Luik. De 22-jarige middenvelder lijkt na een enigszins moeizame start zijn draai te hebben gevonden bij de Belgische topclub. “Je moet je kans grijpen”, zegt Amrabat op de officiële website van Club Brugge.

In de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund (0-0) kreeg Amrabat zijn tweede basisplaats van het seizoen. Tegen die Borussen maakte hij indruk bij Club Brugge. “Ik laat mijn sterke punten door anderen beoordelen, ik praat liever niet over mezelf. Het belangrijkste is dat je er gewoon iedere week vol voor gaat en zorgt dat je elke dag beter wordt”, aldus Amrabat, die tegen Standard voor het eerst een basisplaats had in een competitiewedstrijd.

“Ik ben hier nu al een tijdje, maar het publiek kent me nog niet echt. Als je niet speelt, ben je een miskoop. Je bent maar zo goed als je laatste wedstrijd. Dat is de voetballerij. Op training was ik goed bezig en de trainer gaf aan dat mijn kans wel zou komen. Tegen Zulte was ik al goed ingevallen en in Dortmund liep het vlot”, benadrukt de middenvelder. Hij werd afgelopen zomer door Club Brugge overgenomen van Feyenoord.

“Je weet dat alle uren die je maakt op de trainingen niet voor niks zijn. Ik word fitter en sterker en dat merk ik nu ook in de wedstrijden. Het is heel mooi dat je die waardering krijgt, dat zij het ook zien. Je doet het uiteindelijk voor de supporters. Het is geweldig hoe zij ons aanmoedigen, een echte twaalfde man”, besluit Amrabat, die afgelopen zondag na de wedstrijd tegen Standard toegezongen werd door de aanhang van Club Brugge.

Heeft Feyenoord Sofyan Amrabat te snel laten gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
3 december 2018 om 11:45

Had wel iets meer van hem verwacht. Maar hopelijk pakt ie het nu echt weer op bij Club Brugge. En gezien de carriã¨res van anderen die in NL niet konden slagen bij topclubs, is het niet onwaarschijnlijk dat het hem bij deze Club lukt.

3 december 2018 om 11:48

Voor Brugge of Feyenoord ook een speler voor in de basis. Zo hoog is het niveau daar niet. Hij heeft even geworsteld maar speelde tegen Dortmund en gisteren erg sterk

Deze jongen is net 22 jaar, heeft nog genoeg tijd om zich te ontwikkelen. Komt wel goed.

Nochtans zijn er in Nederland maar weinig teams van CL-niveau, en daar hoort Feyenoord in ieder geval niet bij. Als je in een CL-wedstrijd bij Borussia Dortmund en vervolgens in een topper in de Belgische competitie kunt uitblinken, ben je geen leuke bankzitter, maar heb je in ieder geval een speler die het potentieel heeft een heel belangrijke speler in je team te worden. Jammer voor Feyenoord dat hij daar niet kon doorbreken. Moest natuurlijk ook meestal depanneren als rechtsachter.

3 december 2018 om 12:13

Hij wordt gehaald door Feyenoord omdat hij uitblonk bij Utrecht als aanvaller of aanvallende middenvelder.

Vervolgens gaat die idioot van een Giovanni hem rechtsback zetten. Vind je t raar dat hij dan niet gaat uitblinken en geen ontwikkeling laat zien.
Ik zie dat wel eens vaker... een team haalt een speler en vervolgens ga je hem allemaal andere verdedigende
taken geven.

3 december 2018 om 12:29

Ik geloof niet dat er veel Feyenoorders zijn die het Gio kwalijk namen dat Amrabat destijds noodgedwongen rechtsback moest spelen. Maar om een jonge speler af te rekenen op fouten die hij maakt op een voor hem onbekende positie binnen een team dat voor geen meter draait... dat vind ik wel een kwalijke zaak. Hetzelfde lijkt met Tapia te gebeuren. Een middenvelder en geen verdediger. 3 wedstrijden op een rij op het middenveld heeft hij echter nooit gekregen.
Vreemde situatie vind ik dat.

3 december 2018 om 12:32

Volgens mij is het gewoon een centrale middenvelder en geen zeker geen aanvaller. Het klopt wel dat hij geen rechtsback is. Maar dat was een Mazraoui bijvoorbeeld ook niet, dus het kan wel.

3 december 2018 om 14:00

Komt ook omdat Van Geel 10 spelers voor dezelfde positie haalde.

3 december 2018 om 15:58

aanvaller bij Utrecht? daar heeft ie nog nooit gespeeld was middenvelder kwam in de basis toen Ramselaar vetrok naar Psv

Amrabat was 1,5 seizoen basisspeler en hoorde bij de uitblinkers bij Utrecht, meest constant en nooit gedoe om. En speelde voor plekken 4-5

Dat ie bij Feyenoord niet redde had meer met GIO te maken omdat ie geen vertrouwen had en hij op verkeerde positie werd gezet

Onder GIO wordt geen enkele speler echt beter, nu wordt Ayoub daar langzaam ook al om zeep geholpen, doodzonde

3 december 2018 om 16:35

Zo raar was het niet dat hij rechtsback speelde. Nieuwkoop en St. Juste waren geblesseerd, Diks voldeed nog niet en Amrabat had de drive. Hij deed het ook goed daar. Toen City Feyenoord in de Kuip afdroogde was er één speler die een goed niveau haalde: Amrabat. Ook tegen Napoli was hij goed. Later speelde hij wel weer op het middenveld, als hij speeltijd kreeg. Hij was te ongeduldig, helaas. Hij wil spelen en dat valt te respecteren. Ik had gisteren liever hem dan Ayoub in zien vallen voor Clasie. Amrabat heeft power en in grote wedstrijden kan hij echt belangrijk zijn

3 december 2018 om 16:21

Helemaal niet meestal rechtsachter. Hij moest daar uit nood 6 wedstrijden staan en dat was in oktober/november.

In Brugge speelt hij tenminste niet verdedigend... ik heb die wedstrijd tegen Standard bekeken, hij komt wel ver hoor

Het zal wel goed gaan tot Amrabat een tijd weer op de bank komt te zitten. Dan laat zijn mentaliteit hem weer in de steek en zit hij zo bij een andere club. Ik zie hem helaas voor hem en Marokko niet ver komen.

Had bij Feyenoord geen uitzicht op een basisplek dus heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door voor Club Brugge te kiezen. 2 december, pas zijn eerste basisplaats. Had echt voor een jaartje speeltijd moeten opteren bij een kleinere club. Prima pot wel.

ik heb eerder moeite met spelers met kwaliteiten die lachend op de bank gaan zitten

Amrabat wil spelen en heeft terecht gekozen voor transfer omdat GIO geen vertrouwen in hem had

3 december 2018 om 16:39

Gio had wel vertrouwen in hem. Iedereen bij Feyenoord. Supporters liepen met hem weg toen hij er net was. Welbespraakt, nette jongen, goede mentaliteit. Er was het vertrouwen dat hij kon uitgroeien tot een uitstekende basisspeler. Alleen nog niet voor nu. Dan gaat hij naar Brugge en maakt hij precies hetzelfde mee, wat ik niet slim vind. Was dan lekker een jaar bij Utrecht gaan spelen, op huurbasis

4 december 2018 om 09:07

Wat ik wel een verschil vind, is dat GIo zelden iets aan zijn opstelling verandert. Feyenoord speelt op Amrabat's positie standaard met Clasie en Vilhena en deze spelers zal hij er zelden uithalen. Dat was de vorige jaren ook al zo en dat is meteen de reden dat jongens als Tapia en Amrabat nooit een eerlijke kans krijgen/kregen. Dat is meteen wel een verschil bij Club Brugge, waar coach Leko veel meer afwisselt en kiest voor spelers in vorm. Zo is beste man van vorig seizoen Vormer nu allesbehalve zeker van een basisplek en wordt hij vaak in de loop van de tweede helft gewisseld. Als coach moet je de spelers opstellen die op dat moment het beste zijn en dat vind ik een tekortkoming van Gio. Vilhena heeft heel lang slecht gepresteerd, Clasie komt er nu pas wat doorheen. Toch heeft hij deze spelers altijd laten staan. Spelers gaan ook weer beter presteren als ze merken dat er concurrentie is.

4 december 2018 om 13:03

Dat is waar clubfan. Al is het niet per se zo dat spelers door concurrentie en hete adem beter worden. Sommige spelers zijn gebaat bij dit onvoorwaardelijke vertrouwen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren