Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amorim hoopt op snelle aanstelling van Ten Hag bij United: ‘Nog deze week’

Laatste update:

Als het aan Rúben Amorim ligt, wordt Erik ten Hag de nieuwe manager van Manchester United. De trainer van Sporting Portugal is naar verluidt net als de trainer van Ajax een van de kandidaten om het takenpakket van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer op Old Trafford over te nemen. Amorim reageerde daags voor de Champions League-ontmoeting met Borussia Dortmund luchtig op de geruchten die de ronde doen.

“We hebben het over geruchten. Vorige week heb ik daar ook al iets over gezegd, het maakt me allemaal niet zoveel uit”, benadrukte de trainer van Sporting, dat evenveel punten als Borussia Dortmund heeft - zes - en dus een goede kans maakt om in de Champions League te overwinteren. “Ik denk dat ze bij Manchester United Erik ten Hag moeten aanstellen en al heel snel, deze week, haha. Dat zou ik erg leuk vinden.”

De pas 36-jarige Amorim zette vijf jaar geleden een punt achter zijn actieve loopbaan. Hij werd eind 2019 trainer van Sporting Braga om vervolgens drie maanden later de overstap naar Sporting te maken. De club uit Lissabon betaalde liefst tien miljoen euro voor de diensten van Amorim, die vervolgens de nationale beker, de landstitel en de nationale Super Cup in de wacht sleepte. Met Sporting Braga won de voormalig middenvelder ook al de nationale beker.

Ten Hag werd dinsdag, daags voor het duel tussen Besiktas en Ajax, op de persconferentie ook nog gevraagd naar de vermeende interesse van Manchester United. De 51-jarige coach bleef achter zijn eerdere woorden staan. “Het is natuurlijk altijd fijn als je naam in verband wordt gebracht met een club van deze allure”, aldus Ten Hag. “Maar ik ben bezig met Ajax en over vermeende interesses hoef ik het niet te hebben. Er is nog niemand die zich heeft gemeld. Ik wil met Ajax titels pakken en daar ga ik vol voor.”

De taken van Solskjaer worden voorlopig overgenomen door zijn assistent Michael Carrick. Hij zat dinsdag op de bank in het uitduel met Villarreal (0-2 winst) in de Champions League. Manchester United wil zo snel mogelijk een interim-trainer aanstellen die het seizoen afmaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat Erik genoeg zelfkennis heeft om te realiseren dat je bij clubs als de United echt geen maanden hebt om langzaam iets op te bouwen. Bij Utrecht en Ajax kwam het succes pas na een tijdje. Kan me nog goed herinneren hoe de media Ten Hag geen tijd gunde in zijn eerste half jaar bij ons. Ik vraag me af of dat ook de reden is waarom Erik nog steeds bij Ajax is. Zou ook kunnen dat de trainer gewoon heel "down to earth" is. Ik denk dat Bayern echt zijn droomclub is, maar zo lang zij niet komen wil hij niet zomaar vertrekken uit Amsterdam. Van mij hoeft het ook niet, ik ben tevreden met ETH.

24 november 2021 om 08:48

Geen maanden hebt om langzaam iets op te bouwen? Volgens mij hebben de vorige coaches toch ook een tijdje mogen aanmodderen?

24 november 2021 om 10:34

Solskjær kreeg zo lang de tijd omdat hij toch wel een soort clublegende is. Een andere coach (zonder een mega ontslagvergoeding) was er al lang uit geweest

24 november 2021 om 10:44

AjaxNL!, van gaal en Mourinho kregen ook 2 jaar de tijd. Dat lijkt mij toch echt wel genoeg? Ten Hag had bij Ajax ook een half jaar nodig. Dat is gewoon logisch. Bij united wordt je financieel ook wel gesteund.

24 november 2021 om 10:50

Moyes daarentegen kreeg amper 8 maand, mocht nauwelijks investeren (als ik me het goed herinner Fellaini en Mata) en vloog eruit.

Van Gaal mocht 250 miljoen investeren en kreeg 2 jaar. En Mourinho quasi hetzelfde.

OGS die kreeg nog wat meer geld en nog wat meer tijd.

En toch staat United geen stap verder dan toen.

24 november 2021 om 11:03

Klopt THenry_228. Grotendeels krijg je dus wel tijd. Het elftal heeft nu wel meer talent dan jaren geleden. Dus ik neem aan dat je wel top 6 kan staan ook als er nog wat spelers bijkomen. Als je top 6 haalt met goed spel wordt je ook niet zo snel weer ontslagen.

24 november 2021 om 11:08

Dat ze niet veel opgeschoten zijn klopt. Al hebben ze wel aardig materiaal opgebouwd, mochten ze ooit een coach aantrekken die het aan de praat kan krijgen.
Maar het punt was dat trainers bij united geen tijd krijgen. Bij de laatste 3 was dat dus wel het geval.

24 november 2021 om 08:52

Je weet dat Amorim dit zei zodat hij niet op de bank zit tegen hun he, was een gebbetje.

24 november 2021 om 09:02

De laatste 3 coaches hebben toch echt minimaal 1.5 jaar de tijd gehad. Ook financieel wordt er met geld gestrooid. Dus tijd krijgen ze wel. Soms teveel tijd zoals OGS.

24 november 2021 om 09:08

Niet alleen de media gunde hem geen tijd hoor. Ook een groot deel van de supporters gunde hem geen tijd. Zelfs toen de resultaten beter werden werd ETH bij 1 of 2 mindere/slechte wedstrijden gefileerd. Als het slecht ging was het ten Hag z’n schuld en als het goed ging kwam het gewoon door het goede team. Heeft ook te maken met z’n lullige voorkomen in de media natuurlijk. Zelf vond ik het ook niks aan het begin, maar toen de resultaten begonnen te komen was ik al vrij snel overtuigd.

24 november 2021 om 09:14

Goh je bent tevreden met ETH, is er een betere coach denkbaar voor Ajax? Ajax wacht een flinke klus om hem op te volgen nu Slot bij Feyenoord zit.

24 november 2021 om 10:59

Tevreden idd..Wat een arrogantie. Als ie uit Amsterdam zou komen zou het eenlevende legende zijn

24 november 2021 om 09:15

Met alle respect @007 bij Ajax heeft hij ook geen maanden gehad om echt iets op te moeten bouwen aangezien hij verder ging waar Bosz was gebleven. Bosz was degene die echt iets aan het opbouwen was in mijn ogen.

24 november 2021 om 09:33

@fcvoetbal23, dat is gek want Ten Hag volgde toch echt Keizer op bij zijn aanstelling, en niet Bosz. En de eerste 6 maanden van Ten Hag was het nog wel degelijk aanmodderen, toen leek het nog niet veel te worden en werd hij door verschillende media afgebrand.
Bovendien lijkt het Ajax van Bosz in vrijwel niets op dat van Ten Hag. Beide trainers houden van aanvallen, daar is ook wel alles mee gezegd. Bosz speelde kamikaze voetbal, de rest verdediging was een zooitje. In de EL een paar prachtige thuiswedstrijden gespeeld, waar ruime overwinningen behaald werden, die in de return alweer bijna teniet gedaan werden. Verlenging nodig gehad tegen Schalke, en ook Lyon kwam uiteindelijk heel erg dichtbij.
Onder Ten Hag heeft Ajax een hele zieke serie neergezet van uitwedstrijden in de CL, dus er zit wel degelijk een heel groot verschil in.

24 november 2021 om 09:36

Ten Hag is een goede coach maar nog geen coach met een grote internationale status. Het is geen grote oud voetballer en hij heeft nog niet in de Europese top gewerkt dus ik weet niet of hij al het gezag en respect heeft om spelers als Ronaldo, Pogba etc. te coachen. Daarom twijfel ik of United de juiste stap voor hem is. Ik zou hem liever zien bij een club als Arsenal of Barcelona

24 november 2021 om 12:54

Wat heeft dat met zelfkennis te maken ?

Volgende ronde CL: Sporting Portugal tegen... Manchester United.

Sporting coach Amorim: oh man...

Denk je dat ten hag weggaat bij Ajax midden in t seizoen terwijl Ajax vooral in de champions League weer furore maken en misschien wel weer ver kunnen komen. En dan naar een club waar t niet best gaat en je niet veel tijd krijgt om t tij de keren . Nee, als ten Hag vertrekt bij Ajax is dat wanneer t seizoen erop zit

Als EtH bij Ajax blijft, dan worden ze elk jaar kampioen. Wat is deze man toch een geweldige vakman. Hij werd vanaf zijn eerste werkdag al zwaar onder druk gezet door de media (en voor die Driessen). Hij heeft iedereen de mond gesnoerd. Ik denk dat de beste overstap van EtH zou zijn om naar Bayern te gaan. Hij kent de club goed en heeft daar (als trainer) een hele goede indruk achtergelaten. Belangstelling voor EtH zal komende tijd alleen maar meer worden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren