Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als we de CL winnen, kan ik met pensioen en écht genieten van het leven’

Laatste update:

Het voetbal stond de afgelopen weken op een laag pitje bij David Silva. Sinds de uitschakeling op het WK met Spanje denkt de middenvelder 'alleen maar' aan zijn zoontje, dat in december te vroeg werd geboren en voor zijn leven moest vechten. Het 'gewone' leven begint echter ook voor Silva weer: zondag meldt hij zich bij Manchester City. De komende weken zal hij bepalen of hij nog door wil als international van Spanje.

Andrés Iniesta zette na de uitschakeling in de achtste finale een punt achter zijn loopbaan. Gerard Piqué had eerder al zijn afscheid aangekondigd na het WK, maar heeft dat sindsdien niet bevestigd. Silva gaat er nog over nadenken en wil er mogelijk in gesprek over met trainer Josep Guardiola. "Ik weet eerlijk gezegd echt niet of ik voor Spanje blijf spelen. Dat is iets waar ik in de komende dagen of weken de knoop over moet doorhakken, als ik terug ben in Manchester", vertelt hij aan de Daily Mirror. "Op dit moment ben ik alleen bezig met mijn zoon, mijn vriendin en mijn gezin. Ik ga het erover hebben met anderen, misschien ook met Pep, maar uiteindelijk zal het mijn besluit zijn."

Manchester City is momenteel actief op de International Champions Cup. De eerste twee wedstrijden gingen verloren: Borussia Dortmund (0-1) en Liverpool (1-2) waren te sterk. Volgend seizoen wil Silva juist tegen de internationale topclubs goed presteren, want hij is gebrand op het winnen van de Champions League. "Ik speel al acht jaar voor Manchester City en ik ben blij met de prestaties van de club in die periode. Maar er mist iets: de Champions League. Het is de enige trofee die ik thuis niet heb staan. Natuurlijk wil ik de prijzenkast compleet maken", beaamt de 32-jarige spelmaker.

"Als we de Champions League in de komende twee jaar winnen, kan ik met pensioen gaan en écht van mijn leven gaan genieten. Dat betekent niet dat ik alleen bezig ben met de Champions League, want ik wil altijd alles winnen. Of het nou de Premier League, het WK of een wedstrijd in FIFA 18 is: ik wil winnen", lacht hij. "Maar het klopt dat de Champions League erg belangrijk is, zowel voor de club als voor mij." De kans op de eerste echte prijs van het seizoen dient zich volgende week zondag aan, als bekerwinnaar Chelsea de tegenstander is in de strijd om de Community Shield.

Wint Manchester City binnen twee jaar de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks dat hij al 32 is vind ik hem wel dat hij Iniesta op zou kunnen volgen bij Barcelona, wellicht dat je hem nog 2 jaar kan gebruiken totdat er een betere oplossing klaarstaat in de vorm van Alena, speelt volgens mij heel aardig bij Barcelona B. Coutinho is natuurlijk gehaald als Iniesta’s vervanger maar hij kan ook prima op links spelen. Dan heb je met Malcom en Dembele prima alternatieve voor de flanken.

29 juli 2018 om 11:40

Die Alena gaat het hem niet meer worden hoor. Dit zijn geen tijden waar talenten nog de kans krijgen bij een topclub zeker niet iemand die al 20 is.

29 juli 2018 om 12:08

Ik denk dat Arthur een betere keuze is dan Silva om Iniesta op te volgen. En als je deze morgen Riqui Puig zag spelen dan heeft ook Alena er intern een serieuze concurrent bij. Alena gaat dezelfde kant op als Rafinha door blessures zo lijkt het wel. Heerlijke spelers (ook Rafinha liet gisteren even een "futsal" balaanname zien waarop hij Arthur kon bedienen voor diens heerlijke afstandstreffer) maar blessures gooien nu eenmaal roet in het eten en zorgen ervoor dat je net niet de top haalt.

29 juli 2018 om 12:27

Rafinha speelt tegenwoordig voor Inter toch.....of heb ik wat gemist?

Alena moeten ze gewoon verhuren aan een Spaanse subtopper. Daar kan die stappen zetten.

29 juli 2018 om 12:54

Is verhuurd met clausule dat inter hem moest kopen voor 35 als ze champions league haalden maar stond blijkbaar niet goed op papier want inter krabbelde terug. Zo stond Rafinha gewoon terug in de basis deze morgen tegen tottenham en speelde best goed. Maar zn blessuregevoeligheid na die horrortackle van de ninja speelt soms op

Ik heb altijd het gevoel bij clubs als Man City en PSG dat ze ver komen in de CL maar dat ze de cup niet zullen winnen. Het ligt niet aan het spelers materiaal want daar is niks mee uiteraard.

29 juli 2018 om 11:40

City en PSG maken echt wel weer grote kans om de CL winnen. Kijk naar hun selecties. Dat is gewoon absolute wereldtop. Het zal mij niks verbazen als 1 van deze clubs dit jaar de CL wint.

29 juli 2018 om 12:11

Daar gaat het mis vind ik steeds. Het team met het meeste cohesie, Madrid met mannen als Modric die alles aan elkaar lijmen bij een topteam maken je team net dat stukje beter dan de rest.

City en PSG missen die cohesie alleen maken heel veel goed met kwaliteit, dus het zou kunnen maar in de laatste 10 jaar zagen we mannen als Modric, Xavi, Schweinsteiger, Pirlo, Scholes alles aan elkaar lijmen bij hun clubs en maakte dat soort teams over het algemeen meer kans.

Veratti en De bruyne hebben dat laatste, waarschijnlijk mentale, stukje nog niet in hun spel zitten, ook al laten ze hele mooie dingen zien.

29 juli 2018 om 12:24

Schop1989 dat is waar maar Veratti en De Bruyne kunnen ook worden wat Scholes en Xavi waren. Scholes en Xavi begonnen ook alles aan elkaar vast te lijmen toen ze een CL wonnen. Het winnen van een CL geeft vertrouwen en dan kan dat mentale aspect komen en worden spelers als Veratti en De Bruyne toegevoegd aan dat rijtje wat jij noemde. Voor de rest is Real dit seizoen zwakker door het vertrek van Ronaldo. Ik zie ze de CL ook niet winnen. De aanval is niet goed genoeg en PSG heeft in mijn ogen de beste aanval ter wereld terwijl City geweldig speelt onder Pep. City en PSG zie ik als hele grote kanshebbers voor de CL.

29 juli 2018 om 13:08

Het ontbreekt PSG vooral aan een goede bank. Als het daar niet loopt moet opeens een Pastore, draxler of Lo Celso erin komen. Real Madrid stuurt zo Bale en Ascensio in het veld.

29 juli 2018 om 14:03

Schop1989

Real mistte ook heel lang cohesie; het winnen van prijzen heeft soms tijd nodig. Modric speelde er al lang voordat er überhaupt iets bij elkaar te lijmen viel. Er zijn veel factoren die meespelen bij het draaien van een ploeg. In 2009 begon Real een elftal bij elkaar te kopen, met elk jaar weer nieuwe spelers van topklasse. Heel lang was het gewoon een bij elkaar gekocht zooitje met af en toe ingevingen van Cristiano, Özil, Marcelo of Alonso. Maar als je lang genoeg de kern van het elftal laat staan, dan ontstaat er wel iets. De coach is ook van grote invloed. Mourinho had bijvoorbeeld een positieve invloed op spelers als Özil (groeide onder hem uit tot beste nummer 10 van de wereld) en Ramos (veranderde hem van matige rechtsback naar een van de beste cv's van de wereld), maar ook negatieve invloed op spelers als Kaka en Casillas. Onder Ancelotti wisten ze weer wat winnen was, en Zidane heeft slim verder gebouwd op dat zelfvertrouwen.

Bij City staat nu ook al een lange tijd dezelfde kern en je kunt merken dat dat van invloed is. Pep heeft ze al veel beter laten voetballen en ik vind het nog steeds een opstapeling van pech dat ze door Liverpool waren uitgeschakeld. De selectie is nu weer een ervaring rijker en het zou me niks verbazen als ze dit jaar de champions league wel winnen.

Bij PSG is het een ander verhaal. Een super selectie, maar toch laten ze het afweten als het er om draait. Als Neymar in het belang van het team gaat spelen en niet andersom, dan kunnen ze ver komen. Je moet gewoon dat beetje geluk hebben dat leidt naar zelfvertrouwen. Een ploeg die met zelfvertrouwen speelt is altijd moeilijk te verslaan.

29 juli 2018 om 14:08

Psvchelseaboy

Cristiano's vertrek is een groot gemis, maar dit geeft meer ruimte aan andere spelers om zich in de kijkers te spelen. In veel wedstrijden waar Ronaldo niet mee deed, zag je spelers als Isco, Asensio en Bale helemaal loskomen. Dat is leuk om te zien. Ronaldo laadde zich voornamelijk nog op voor de grote wedstrijden en zelfs dan was hij compleet onzichtbaar (juventus thuis, Bayern thuis, Liverpool). Het besef dat hij niet alles is, maakt een groot verschil denk ik.

Ik zie man city de cl zeker niet winnen, in engeland spelen ze goed maar zodra ze tegen de grote clubs moeten zoals real,barca,bayern,juve daar kunnen ze niet tegenop.

29 juli 2018 om 11:43

Volgens mij Man City in 2013 nog van Bayern en in 2016 met 3-1 van Barcelona. Ze kunnen dus weldegelijk op tegen de topteams

29 juli 2018 om 12:13

Maar niet constant, dat waren eerder de uitzonderingen van 'dus ze kunnen het wel'. Elk seizoen is er een zwakheid blootgelegd bij City over de laatste jaren.

29 juli 2018 om 12:26

Vorig jaar kon maar 1 team City stoppen en dat was Liverpool. Als City niet Liverpool tegenkwam in de CL hadden ze van elk ander team gewonnen waaronder ook Real.

29 juli 2018 om 13:49

Weet niet waar je dat vandaan haalt. Los van het feit dat real vrij gemakkelijk won van Liverpool. Die weer wonnen van city. Real heeft gewonnen van psg, bayern München, Juventus en city zou dan ineens een onoverkomelijke horde zijn? Ik zeg niet dat city kan winnen real maar de zekerheid waarmee jij het schetst verbaast me.

Tradiotionele topteams hebben gewoon een stapje voor in de CL.

Toen Tottenham Juve zo ''wegspeelde'' deed Juve het toch weer heel knap in 3 minuten alles omdraaien en gewoon doorgaan. Gewoon veel slimmer, tactisch beter, meer ervaring, noem het hoe je wilt maar de spurs lagen er weer gewoon uit.

En das ook met City, wanneer ze tegen Liverpool moeten bijvoorbeeld, vliegen ze er gelijk uit. Toen heb ik al meerdere keren aangegeven als City tegen een echte topclub moet vliegen ze eruit en jawel. in de PL met 5-0 winnen maar in de CL alsnog 3-0 en 1-2 verliezen. CL is gewoon anders. Tegen bijvoorbeeld Real vloog City er ook uit als het er echt omging. Leuk dat ze in de groepsfase wel eens kunnen winnen maar in de knockout tegen een topploeg en ze vliegen er zo uit. En dat is ook met PSG nog. Blijkbaar moet je eerst veel meer ervaring op doen om echt kans te maken op de eindwinst. Real en CL winst gaat gewoon hand in hand bijvoorbeeld en ook bij bijvoorbeeld Barca zit dat goed. Voor clubs als City en PSG is het gewoon moeilijker om CL te winnen. Ze hebben het materiaal ervoor natuurlijk maar ik denk dat City ook komend seizoen er weer uitvliegt en PSG ook.

Bovendien vind ik hun helemaal niet de beste selecties hebben. Ik vind Real, Juve en Atletico denk ik het sterkst op het moment, want:

1. Real is Real. Natuurlijk altijd top in de CL. Ondanks het vertrek van Ronaldo. wat natuurlijk een enorm gemis is, kunnen ze nog wat topaankopen doen en gewoon op naar de 14e titel.
2. Juve kwam een aantal keer nipt te kort maar hebben wel een enorm sterke ploeg. Nu hebben ze Ronaldo wat zomaar eens die missende schakel kan zijn voor hun. Zeker als Bonucci terugkomt hebben zij een team wat beter is dan bijvoorbeeld City.
3. Atletico. Zij hebben Griezmann behouden en ook nog eens Lemar aangetrokken. Zij zijn 110 gemotiveerd puur om de CL nu wel eens te laten slagen. Hebben echt een superteam nu, ondanks dat Gabi weg is(toch?), de grote kapitein van dit Atletico. Ze hebben toch nog alles om het nu wel te laten lukken. Ze spelen ook in eigen stadion als ze de finale halen en het is de enige prijs die dit Atletico nog mist. Simeone kan eindelijk eens de CL pakken en ik denk dat ze die prijs ook alle voorrang geven boven de andere prijzen. Dus ik verwacht juist veel van deze ploegen. Andere ploegen hebben natuurlijk ook heel veel kwaliteit maar deze 3 ploegen gaan denk ik heel sterk zijn komend seizoen.

29 juli 2018 om 14:19

Ik kan me ergens vinden in je betoog, alleen je kunt in veel gevallen "ervaring" ook vervangen door "winnersgeluk". City had over twee wedstrijden door moeten gaan tegen Liverpool en dat weet jij ook. Bayern, ook een traditionele topclub, mistte ook kans na kans tegen Real en hadden net niet dat beetje winnaarsgeluk. Valt het muntje de andere kant op, of heeft de scheids geen poep in zijn ogen, dan heb je een finale van City-Bayern en dan had ik nog maar eens moeten zien wie er wint. Natuurlijk heb je niks aan "als, dan" maar voetbal is nooit zwart-wit en met de huidige ontwikkelingen zeggen begrippen als "traditionele topclub" niet zoveel. Chelsea heeft het ook voor elkaar gekregen om binnen tien jaar wat spelers bij elkaar te kopen en de CL te winnen. Oh en op je eerste punt terug te komen: Real is niet altijd top in de CL. Van 2005-2010 zijn ze niet verder gekomen dan de achtste finale bijvoorbeeld. De laatste jaren doen ze het fantastisch maar zelfs Zidane weet dat het een keer op is.

Horwi,

Ja maar Real weet wel als het lekker loopt 3 keer op rij te winnen, de CL is gewoon hun competitie, ze willen altijd laten zien dat ze de grootste zijn en zullen altijd weer presteren in de CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren