Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Als je hiervoor al rood trekt, kun je wel heel vaak rood trekken'

Laatste update:
/

Michael de Leeuw toonde zich na de 0-1 overwinning op ADO Den Haag verbaasd over het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis. De leidsman stuurde de spits al na een half uur spelen met rood van het veld, vanwege en vermeende kopstoot in de rug van Tom Beugelsdijk.

“Ik wilde Beugelsdijk een duwtje geven”, zei de hoofdrolspeler voor de camera van FOX Sports, toen hem naar het voorval werd gevraagd. “Ik vond het geen kopstoot, want dan had Beugelsdijk het wel gevoeld, maar nu loopt hij door alsof er niets was gebeurd. Als je hiervoor al rood trekt, kun je wel heel vaak rood trekken.”

De Leeuw staat door zijn verbanning voor een schorsing, al hoopt hij op clementie van de tuchtcommissie. “We zullen zien wat er de komende week gaat gebeuren. Ik denk dat het wel mee zal vallen, als de KNVB alle beelden bij elkaar zoekt”, besloot hij. Groningen won uiteindelijk in Den Haag dankzij een goal van Rasmus Lindgren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een domme actie, maar zeker overdreven om rood te trekken

3 april 2016 om 19:32

Dus jij vindt het normaal om iemand een kopstoot te geven?

3 april 2016 om 19:38

Als je hier rood voor geeft, had beugelsdijk ook rood moeten hebben. Meten met twee maten. Vond dit ook geen rood overigens.

3 april 2016 om 20:50

Natuurlijk is dit geen rood. Hij duwt met zijn hoofd in de zij van Beugelsdijk, geheel terecht, nadat de ADO-speler hem een knietje had gegeven. Beugelsdijk deed ook niet moeilijk en liep gewoon door. Af en toe een tikkie uitdelen hoort erbij. Maar dit is het nadeel van een scheidsrechter als Nijhuis. Die kan dit soort situaties niet inschatten.

3 april 2016 om 19:35

Hoe je het wendt of keert, het is gewoon een kopstoot(of welke term je er ook voor wil gebruiken). En daar staat naar mijn weten rood op. Dus overdreven vind ik het niet. Verschrikkelijk dom. Hier wordt je als trainer toch helemaal gek van.

3 april 2016 om 19:43

Ik vond dat knietje van Beugelsdijk erger dan de kopstoot, vooral omdat het de aanleiding was naar die kopstoot.

3 april 2016 om 19:46

Keizerstad. Als de leeuw hiervoor gestraft wordt dan moet beugelsdijk dat ook worden voor dat knietje

3 april 2016 om 20:14

Knietje van Beugelsdijk was ook misselijk en een rode kaart waard. Maar dan nog blijft het geven van een kopstoot dom, want als de scheids het ziet is het (bijna) altijd rood.

3 april 2016 om 21:17

Kopstoot? Kopknuffeltje, meer was het niet. Belachelijke rode kaart!!

3 april 2016 om 19:37

Vind ik ook zwaar bestraft. Moet zich natuurlijk ook niet laten provoceren door Tommy, die nog even de knie tegen het gezicht zet en hem uitscheldt

3 april 2016 om 22:56

Natuurlijk is dit rood, duwen doe je met handen en niet met je hoofd. Hij reageert op het tikkie van Tommie, die wel normaal door loopt en niet iemand een kaart aannaait door te liggen. Ze hadden allebei dezelfde straf moeten krijgen.

4 april 2016 om 11:40

Klopt het was een domme actie van de Leeuw, maar ook van Beugelsdijk. Maar heb wel veel respect voor het feit dat Beugelsdijk het negeert veel voetballers zouden als een stervende zwaan neergaan.

4 april 2016 om 08:02

dat ben ik met je eens en als je dan toch rood geeft geef ze dan beide rood al had het makkelijk met twee keer geel opgelost kunnen worden.

Zal wel 1 wedstrijd worden mag hij dus gelukkig voor ons. Niet meedoen

Ik deel de mening met de reactie van hierboven; Dom, maar overdreven om rood te geven.

Off: Kan iemand mij vertellen hoe Maduro het doet bij Groningen?

3 april 2016 om 19:34

Maduro loopt mee. Dat is het. Heeft aan het begin een paar keer goed gespeeld maar is qua conditie te matig. Maakt zelden een wedstrijd vol. Hij maakt op mij niet de indruk ooit een talent te zijn geweest. Jammer want ik had meer van hem verwacht.

3 april 2016 om 19:39

Bedankt! Had zelf eigenlijk het idee dat hij erin staat omdat er gebrek aan beter is. Hij oogt ook erg sloom.

Beugelsdijk hoort ook gewoon geschorst t worden voor dat knietje tegen de leeuw. Ook een soort natrappen

3 april 2016 om 21:00

Als de leeuw geschorst word dan moet beugelsdijk ook zeer zeker ja.

3 april 2016 om 22:27

Dat kan nu al niet meer. Scheids heeft de situatie gezien en beoordeeld. De Leeuw krijgt rood. Beugelsdijk kreeg niets want de scheids beoordeelde dat er niets gebeurde; dus schorsing is niet meer mogelijk.
Na zien van de beelden kan je alleen maar concluderen dat Tommy natrapt met scheenbeen op t hoofd van de Leeuw.

3 april 2016 om 22:38

scheids heeft dat van beugelsdijk niet gezien hoor

4 april 2016 om 00:34

Waar en niet waar. Ligt er aan of jee een scheiding maakt tussen de twee situaties. Hij heeft de situatie waarin de leeuw een "kopstoot" geeft beoordeeld. De situatie ervoor heeft hij niet beoordeeld.

Op zich een terechte rode kaart wegens kopstoot, maar wat een vieze actie van Beugelsdijk, hopelijk krijgt hij ook geschorst voor een aantal wedstrijden. Dat was gewoon natrappen wat hij deed.

Gewoon een terechte rode kaart, oliedom van De Leeuw. Hoeft van mij ook niet meer op het veld te verschijnen, hij is toch al rond met Chicago Fire. Dan liever Sorloth of Hoesen, die allebei nog een langlopend contract hebben

Ik snap alleen niet waarom je op deze manier reageert. Als ik boos ben ga ik niet iemand aaien met mijn hoofd. Overigens vind ik het wel gewoon rood, want hij maakt een kopstootbeweging met zijn hoofd, maar beugelsdijk mocht ook wel rood krijgen, want dat knietje was ook gewoon een vervelende streek.

Onterecht.

Volgens de regels wel terecht, maar als je ziet wat de situatie is, dan vind ik zo'n rode kaart erg flauw. Geel had ook volstaan. Even duwen met je hoofd omdat Beugelsdijk deze De Leeuw even daarvoor ook aantikte. Geel en weer verder, maar tegenwoordig is elke aanraking een rode kaart.

Ik vind het meer een opstootje en dan zijn er altijd twee daders. De Leeuw was fout, maar Beugelsdjik zeker ook, een knietje tegen het hoofd? Dus dan beiden geel geven, of beide rood, hangt er vanaf wat voor scheidsrechter je bent.

Gewoon terecht ..... Het zou onterecht zijn als hij rood kreeg voor het niet aaien van zijn hoofd aan Beugelsdijk

Had hem dan een normale duw gegeven ipv een duw met je hoofd. Slaat nergens op en erg domme actie. Rood overdreven vond ik, maar actie was ook niet slim. Beugelsdijk zal nog wel wat horen ook denk ik zo.

3 april 2016 om 20:45

Bij een duw had Nijhuis hem ook rood gegeven. Die is er altijd op uit om Groningen te benadelen. Waarschijnlijk om zijn eigen clubje een voorsprongetje te bezorgen. Helaas voor hem niet gelukt.

Vind het absoluut geen rood, gewoon een reactie op de knie (?) die die van Beugelsdijk tegen zijn hoofd krijgt. Aan de andere kant moet je gewoon je hoofd koel houden en dan is er niet eens een kans dat je rood pakt.

Absoluut geen rood waard natuurlijk. Smerig van Beugelsdijk en onhandig van De Leeuw. Geel voor beide heren was genoeg geweest vind ik. We zijn toch geen mietjes met z'n allen..?

Dit was, en dan overdrijf ik niet, de belachelijkste rode kaart die ik ooit heb gezien.
Michael ligt op de grond, Tommy gaat dreigend boven hem staan, scheldt hem uit, loopt met zijn knie tegen het hoofd aan. Michael duwt met zijn hoofd tegen hem aan en dan krijgt hij opeens rood.
Als je dit al bestraft kun je beter die verdediger straffen, met zijn intimiderend haantjesgedrag.
En dit zeg ik niet omdat ik voor Groningen ben of wat dan ook, maar iemand die op de grond ligt uitschelden en tegen zijn hoofd aan lopen is gewoon heel erg gemeen.

Ook ik ben, en ik ben daarin gelukkig niet de enige, die stomverbaasd was over de rode kaart voor Michael de Leeuw. Toegegeven, het was van beide kanten niet geweldig slim. Maar Bas Nijhuis had gewoon kunnen volstaan met het uitdelen van een gele kaart aan zowel Tom Beugelsdijk als aan Michael de Leeuw. Daar had, lijkt me, iedereen vrede mee kunnen hebben. Dan had er geen haan naar gekraaid. Als je het hebt over een rode kaartwaardige overtreding dan was dat de messcherpe aanslag van de Belg Tom Van Hyfte van Roda JC op de benen van SC Heerenveenspeler Arber Zeneli.

Of het terecht is of niet, ik hoop op een lange schorsing voor De Leeuw. En dat Sorloth een paar wedstrijden mag blijven staan.

Een knie tegen een hoofd lijkt mij gevaarlijker dan een hoofd tegen een zij. Maar ja.

Ik ga er vanuit dat Nijhuis de actie van Beugelsdijk niet heeft gezien. De Leeuw gaat makkelijk naar de grond en meneer Beugelsdijk is weer eens zijn onbeholpen zelf en plant zijn knie even bewust tegen het hoofd van De Leeuw. Dat vond ik meer rood dan die aai met zijn hoofd die De Leeuw vervolgens uitdeelt.

Maar zoals altijd komt de aanstichter er mee weg en is degene die er op reageert de lul. Ik weet het, je moet niet reageren, maar begrijpelijk is het wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren