Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Als ik nu ontslag neem, zit ik binnen vier maanden in de schuldsanering'

Laatste update:
/

Het opstappen van Dwight Lodeweges betekent dat Henk de Jong tot het eind van dit seizoen de honneurs waarneemt bij SC Cambuur. De assistent-trainer heeft er niet aan gedacht om zich solidair te verklaren met zijn vertrokken partner, en in gesprek met FOX Sports legt hij uit waarom.

Volgens De Jong wordt vaak te gemakkelijk geroepen dat assistenten altijd de weg van de hoofdcoach moeten volgen, bijvoorbeeld bij een ontslag. In veel gevallen is dat echter niet mogelijk. "Je hebt te maken met de club, de spelers en een geweldige staf. Maar ook met vijftien- à twintigduizend fans die je niet in de steek kunt laten. Maar het allerbelangrijkste: als ik ontslag neem, zit ik binnen vier maanden in de schuldsanering. Dan heb ik geen cent meer om rond te komen."

Het was dan ook geen optie voor De Jong om Lodeweges te volgen. "Ik heb een gezin met vier kinderen, dus ik kan natuurlijk nooit ontslag nemen." De interim-coach verbaast zich dan ook over de commentaren van buitenstaanders. "Ik heb achtduizend euro op de bank staan, waar ik hard voor werk, maar daar ben ik in twee maanden doorheen. Opstappen is voor ons als assistent-trainers gewoon niet mogelijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Henk de Jong is tenminste iemand met hart voor de club. Lijkt mij dat hij nu het seizoen afmaakt als interim en volgend seizoen gewoon aan de basis staat als hoofdtrainer. Prima kerel voor een leuke club.

2 april 2014 om 19:05

hij zal zeker een hart voor de club hebben, maar dat is vaak het enige waar de 'buitenstaanders' naar kijken. waar het vooral om gaat is, zoals hij zegt, zijn salaris. veel mensen denken dat zo iemand wel genoeg geld heeft en dan zogenaamd solidair moet zijn aan de hoofdtrainer, zoals dat mooi heet. waar geen rekening mee wordt gehouden, is dat niet iedereen in het profvoetbal zich financieel geen zorgen hoeft te maken. respect voor deze man dat hij dit zegt tegen de media, die gelijk met hun neus op de feiten worden gedrukt.

Dit mag ook weleens een keer gezegd worden.
Als ik Derksen weleens hierover hoor, is iedereen die niet solidair is een hypocriet.

Eerlijk antwoord en hij heeft natuurlijk ook gelijk. Het is gewoon niet altijd mogelijk om vanwege morele gronden zomaar je baan op te geven. Makkelijk roepen voor buitenstaanders.

Kan me er helemaal in vinden in de uitleg van de Jong, mooi dat hij er zo open en eerlijk voor uitkomt!

Kijk een duidelijke reactie, daar kan ik me wel in vinden

En ik maar denken dat iedereen in de voetbal wereld veel geld had. Als het waar is wat hij zegt, wat ik wel denk, heeft hij het niet veel beter dan een gemiddeld persoon.

2 april 2014 om 18:33

Ik denk dat assistenten en dergelijke bij de lagere clubs echt niet heel veel meer verdienen dan 1 tot 2 keer modaal. Dat is op zich een prima salaris maar niet een salaris waarbij je zomaar kan zeggen dat je er even mee stopt.

Snap sowieso niet waarom de assistent van de coach ook moet vertrekken. Ik vertrek toch ook niet als mijn baas ontslag neemt.

Hier heeft hij toch een verdomd goed punt. Gezin op de eerste plaats zoals het hoort. Hij zou pas een hypocriet zijn als hij zijn gezin in de steek laat om solidair te zijn met Lodeweges.

Gewoon terecht ook, een assistent moet gewoon zelf kunnen beslissen wat hij doet. Moet wel zeggen dat ik het apart vind dat hij met 8000 euro maar 2 maanden kan leven volgens hemzelf..

2 april 2014 om 18:40

Zo apart is dat niet hoor. Ik heb ook een gezin met 4 kinderen. Mijn moeder en vader werken allebei ook hard voor hun centen. 4000 euro gaat er met gemak doorheen als je in een gezin leeft met 4 kinderen.

2 april 2014 om 18:43

Een gezin met vier kinderen + hypotheek is zo 1500 tot 2000 euro per maand, vergis je niet in die uitgaven. Natuurlijk kun je het één en ander snijden, maar hij zal het vast lastig krijgen.

2 april 2014 om 19:03

Hij heeft het over 4 maanden, oftewel 2000 euro per maand. 6 mensen van een dak voorzien, voeding, verzekering, zorg etc. kost je makkelijk 2000 euro. Sterker nog er zijn genoeg mensen die op individuele basis er makkelijk 2000 euro doorheen jagen per maand.

3 april 2014 om 01:28

@maykel24 Lees de volgende keer even het hele artikel. Laatste alinea:" Ik heb op dit moment 8 duizend euro op de bank staan maar daar ben ik in twee maanden doorheen".

2 april 2014 om 19:31

Pik, vaste lasten samen met 4 kinderen en wss AH producten kom je gauw aan zo'n bedrag.

Heeft hij helemaal gelijk in.
Solidair zijn is mooi als je financieel onafhankelijk bent, maar anders heb je je hypotheek, huur, boodschappen en andere vaste lasten.
Misschien moeten mensen als dit soort mensen wel door wil betalen als ze solidair zijn, anders moeten ze hier niet over oordelen.

2 april 2014 om 19:11

Hypotheek en huur? Dagobertje, waar ben jij mee bezig?

2 april 2014 om 19:47

Oom dagobert heeft veel geld he, wss heeft hij een koop en huurhuis vandaar de hypotheek en de huur.

nee maar verder heeft hij wel gelijk natuurlijk, maarja makkelijk praten voor buitenstaanders,

3 april 2014 om 17:22

haha, bedoelde natuurlijk hypotheek of huur.

Alleen de assistenten van nederlandse topclubs hebben het goed. Ze hebben natuurlijk tijdens hun voetbal carriere veel geld gemaakt. Die zwemmen in de miljoenen. Alleen bij kleine clubs in nederland is het gewoon moeilijk.

Zit ook natuurlijk enige nuance in.

Als deze beste man straks samen met Dwight aan de slag ging in Heerenveen als zijn vaste assistent - dan had hij zich natuurlijk wel solidair moeten opstellen.

Bij lagere clubs zie je vaak dat de assistent gewoon verbonden is aan de club, IPV de trainer.

Klasse gesproken van de Jong, er zijn belangrijkere zaken in het leven.zoals zijn gezin.

Zoals ik een beetje uit zijn woorden op maak, is geld één van de belangrijke redenen om bij de club te blijven. Als ik Heerenveen was, zou ik Henk de Jong ook halen tegen een prima salaris. Volgens mij is hij ook meer de man achter het succes van Cambuur dan, met alle respect, Lodeweges.

2 april 2014 om 19:00

Dat is inmiddels een gepasseerd station. Zowel Heerenveen als Lodeweges wilden inderdaad graag dat de Jong ook meeging, maar volgens hem is dat 'in zijn geheel niet aan de orde.' Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De Jong haalt in mei zijn papieren. Maak hem dus hoofdtrainer, met een daarbij passend salaris. Houdt ie misschien wat meer over...

2 april 2014 om 19:32

Nee dat zie jij fout, zijn belangrijkste drijfveer is zijn gezin wat hij moet onderhouden.

Henk de Jong heeft al jaren bij Heerenveen gezeten en is min of meer ook een echte Heerenvener, ik zie hem nog wel weer eens bij Heerenveen terug keren.

2 april 2014 om 19:14

Haha wie probeer je nou uit te dagen? Henk de Jong heeft eventjes bij Heerenveen gezeten, maar ook bij Heracles, FC Groningen en nu dus Cambuur.

Henk de Jong was al in beeld als trainer voordat Lodeweges kwam, maar had nog niet de juiste papieren. Met hem begon het: positief voetbal met lef en promoveren, in de eredivisie niet voor de pot gaan hangen maar uitgaan van eigen kracht. Samen met Lodeweges (en de andere trainers) was hij verantwoordelijk voor het succes dit jaar.
Van der Belt moet wel heel dom zijn, als hij Henk de Jong niet volgend jaar als hoofdcoach aanstelt. Henk de Jong heeft visie, is enthousiast, een echte Cambuurman en heeft prima contacten in het amateurvoetbal en de regio.
Dat hij niet zomaar zijn baan op kan zeggen behoeft geen toelichting. Hij is toch niet verantwoordelijk voor het wegkapen van een goede trainer door de provinciegenoot? Toch ook niet voor de acties van 30 gekken die agressief het stadion binnenrennen? En ook niet voor de schandalige teksten zoals NSB-er richting Lodeweges?
Henk de Jong verdient ieders respect hoe hij op de situatie gereageerd heeft richting Lodeweges en ook naar de supporters!

Deze man bij fc groningen leren kennen als een eerlijke betrokken en emotionele man . Een goede kerel met een karakter waar je van op aan kan ! Succes Henk en " kop der veur " !

Zag net het interview, en hij slaat de spijker helemaal op zijn kop. Geweldige reactie op enkele gefrustreerde cambuurfans.

Al ben je financieel onafhankelijk, waarom zou iedereen in godsnaam solidair moeten zijn

De Jong is echt een gouden man. Nuchter, op een positieve manier simpel en recht door zee. Daarnaast is het ook nog eens een hele vriendelijke man die voor iedereen een goed woord over heeft. Allemaal eigenschappen welke in de voetballerij heel schaars zijn. Ik denk dan ook dat hij de hoofdreden is dat spelers dit jaar zo goed renderen, ze gaan voor hem door het vuur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren