Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als hij Nederlands was geweest, had hij zeker voor Oranje gespeeld’

Laatste update:

Peter Bosz heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om het kampioenschap van Israël. Hij won maandagavond met Maccabi Tel Aviv met 3-2 van nummer drie Beitar Jeruzalem en de voorsprong op Hapoel Be’er Sheva bedraagt nu met nog zes speelronden te gaan één punt. Bosz mocht Eran Zahavi in het bijzonder dankbaar zijn, want de aanvallende middenvelder maakte twee doelpunten.

De 28-jarige Zahavi staat nu op 31 doelpunten en heeft het stokoude competitierecord van Nissim Elmaliah daarmee uit de boeken geschoten. De in 1989 overleden aanvaller kwam in het seizoen 1954/55 tot dertig doelpunten in dienst van Beitar Tel Aviv en dat was tot maandag dus het hoogste aantal treffers dat een speler in de Ligat HaAl wist te maken. “Ik heb op dit moment gewacht. Ik bedank mijn familie en mijn medespelers die van mij een betere speler hebben gemaakt. Ik bedank ook Elmaliah. Ik hoop dat hij vanuit de hemel op ons neerkijkt en trots op mij is”, zei Zahavi na afloop.

/

De voormalig speler van onder meer Palermo maakte pas in de negentigste minuut uit een intikker de winnende treffer voor Maccabi en Bosz slaakte dan ook een zucht van opluchting. “We kregen zoveel kansen en speelden een uitstekende wedstrijd. Deze drie punten zijn enorm belangrijk en ik ben erg blij voor de jongens, die erg hard hebben gewerkt en de overwinning verdiend hebben”, sprak de van Vitesse overgekomen coach. Hij deelde ook nog de complimenten uit aan uiteraard Zahavi. “Hij was wat ongelukkig in de eerste helft, maar hij heeft de kwaliteiten en maakte het karwei uiteindelijk af.”

“Als Zahavi Nederlands was geweest, dan had hij voor het Nederlands elftal gespeeld, geen twijfel over mogelijk. Hij is 28 jaar en maakt niet alleen doelpunten, maar creëert ook veel kansen. Dat is een geweldige kwaliteit. Dat soort spelers kan niet alleen voor Oranje nuttig zijn, maar voor iedere club in een grote competitie. Ik weet niet hoe hij zich er vervolgens zou ontwikkelen, maar weet wel dat hij een geweldige doelpuntenmaker is (...) De eerste plaats is pas na de 36e speelronde echt belangrijk, maar deze zege geeft wel veel vertrouwen. Desondanks is er nog een lange weg te gaan”, besluit Bosz.

/

In de Israëlische pers krijgt de 52-jarige oefenmeester zelf ook de complimenten. Zo schrijft One: “Bosz is de beste trainer in het tijdperk van Mitch Goldhar en Jordi Cruijff. De spelmethodes van de trainer zijn duidelijk en doen denken aan die van Barcelona. Voor Israëlische begrippen is Bosz een enorm moderne trainer die de club naar nieuwe hoogten kan stuwen. Hij is een geweldige keuze geweest van Cruijff”, zo valt er in de sportkrant te lezen. Het volgende duel van Maccabi is dat tegen Maccabi Haifa, de nummer vijf van het klassement. Dat duel staat voor komende zondag op de rol.

Is Eran Zahavi goed genoeg voor een Europese topclub, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Betekent dat dat we Bosz gaan zien schitteren mogelijk in de Champions League? Of speelt Israël voorrondes toevallig?

12 april 2016 om 16:11

De titel winnaar speelt 2e voorronde Champions League.

12 april 2016 om 16:33

Ja voorrondes op het kampioenenspoor. Makkelijkere tegenstanders dus.

12 april 2016 om 17:08

Het is maar wat je makkelijk noemt, Glory. De 2e ronde van het kampioenenspoor zal nog makkelijk zijn, maar in ronde 3 en 4 speelt je tegen clubs als Olympiakos, Red Bull Salzburg, Steaua Boekarest, Sparta Praag en Legia Warschau. Ga daar maar aanstaan als Israelische topclub.

Ik denk dat mocht Nederland tzt in de ellende belanden dat de Nederlandse kampioen zich moet plaatsen via voorronden, Ajax en PSV het ook knap lastig gaan krijgen.

12 april 2016 om 18:22

Dat is binnen een aantal jaar de realiteit doncox, ik weet niet of het over 2 seizoenen al zo is nu PSV het goed heeft gedaan.
Maar het zit er aan te komen dat de titel winnaar in Nederland laatste voorronde CL speelt.

12 april 2016 om 18:30

Ja het wordt waarschijnlijk voor onze clubs ook realiteit. Ze krijgen dan wel steeds een van die clubs met een mindere coefficient.

Zeker een goede speler in hun competitie.
Of hij bij Oranje zou spelen weet ik niet hoor, de 3 topclubs uit Israel kun je nog wel vergelijken met een AZ of Heerenveen maar wat daar onder komt is wel slechter als ons rechter rijtje.

12 april 2016 om 18:12

Precies De Roze Panter,
Het licht zo'n beetje als de eredivisie van ons.
Maar daar los van maak die aanvallende middenvelder maakt aardig wat,
doelpunten 31.dat zie je bij ons niet zo gouw gebeuren.
Alleen Kezman met 34 doelpunten,met Psv.en natuurlijk nog die er net onder zaten .

Israël is toch geen Europa....waarom doen ze mee met het CL en Ek voorrondes?
Weet iemand hier iets over?

Alvast bedankt

12 april 2016 om 16:45

Voor Armenia, Georgia en Azerbaijan is iets te zeggen, het zijn voormalige sovjet-staten, en zijn daarom bij Europa gezet. Verder zijn de talen die daar gesproken worden Europese en geen Aziatische talen. Kazachstan ligt voor een klein deel in Europa, net zoals Turkije, en wordt daarom meegerekend.

Israel is deels vanwege de veiligheid, ik denk niet dat het goed gaat komen als Israel tegen Iran moet spelen, dat word een drama.

12 april 2016 om 16:56

Snap ik, alleen Iran moet ook niet tegen Saudi Arabie, daar is een koude oorlog gaande. Ik zie Iran niet zo snel mee doen met het Ek haha

12 april 2016 om 16:26

De Israelische sporters zijn in grote delen van Azie (voornamelijk het Midden-Oosten) hun leven niet zeker zijn, hun veiligheid kan niet gegarandeerd worden. Daarnaast is er in Azie een aantal landen (lees wederom het midden-oosten) dat Israel niet erkend als staat en dan ga je dus weer problemen krijgen dat de politiek zich bemoeid met de sport, wat dan weer moet leiden tot sancties vanuit de Fifa tegen de betreffende landen.
Kortom: Het is voor iedereen makkelijker en veiliger Israel gewoon mee te laten doen met de Europese kwalificaties.

12 april 2016 om 17:11

Omdat Arabische liga's Israel niet erkennen als staat/land. Zij worden automatisch gedropt en geboycot uit alle continentale evenementen. Turkije is enigszins vergelijkbaar en ook niet bepaald geliefd in de Arabische wereld als sportland. Het was in eerste instantie namelijk niet evident om een land dat zowel een Aziatisch deel als Europees deel heeft, deel uit te laten maken van Europa.

12 april 2016 om 19:55

Turkije is helemaal niet vergelijkbaar met Israël. Omdat ze ook in Europa liggen mochten ze kiezen om bij welke continentale voetbalbond ze zich wilden aansluiten. En de Turken hebben voor de Uefa gekozen. Waarschijnlijk omdat de wedstrijden interessanter zijn, betere tegenstanders, kans op meedoen aan het EK tegenover het minder Aziatische equivalent. Daarnaast is het voor de clubs in Turkije, zoals Fenerbahce Galatasaray en Besiktas, interessanter om mee te doen met de Uefa Champions League dan met de Aziatische AFC Champions League

Dezelfde situaties doet zich ook voor bij landen als Kazachstan en Azerbeidzjan .

Zahavi scoort ongelooflijk makkelijk, echter heeft hij vorig jaar in de Champions League geen knikker geraakt. Daarmee wil ik niet meedelen dat hij het niveau niet aankan, maar zo overtuigend als hij in de Israelische league is, is hij zeker niet op een niveau hoger.

Eerst maar eens zien of hij buiten Israel ook tot scoren kan komen, aangezien ik die competitie nog wel wat lager vind dan de Eredivisie.

12 april 2016 om 16:28

Hij heeft 8 goals gemaakt in de voorronde van de CL, en ook nog één doelpunt tegen Chelsea in het hoofdtoernooi.

12 april 2016 om 16:38

Misschien heb ik het inderdaad mis. Zeven goals in de voorronde inderdaad, maar wel tegen clubs als Hiberians FC ( de kampioen van Malta ), Viktoria Plzen en FC Basel. Alleen de laatste club toont aan dat hij misschien wel meekan. Maar aan de andere kant één doelpunt tegen Chelsea en ook maar vier doelpunten bij de nationale ploeg toont niet echt dat hij daadwerkelijk een kandidaat zou zijn voor het Nederlands elftal.

12 april 2016 om 17:20

Zahavi is ook geen spits maar een aanvallende middenvelder.

12 april 2016 om 18:36

tja,

Hij speelt spits, aanvallende middenvelder, rechtervleugelaanvaller, linkervleugelaanvallers of als schaduwspits. Maar nergens ontken ik dit toch in eerder geschreven teksten?

12 april 2016 om 18:21

Zahavi is gewoon een topper voor teams zoals Maccabi, Ajax, PSV en Feyenoord. Hogere stap moet ie niet doen. Dat niveauverschil is te groot. Heb echt genoten van de wedstrijd gister tegen Beitar. Bosz doet het uitstekend sinds zijn komst. Nog geen 1 wedstrijd verloren incl bekerwedstrijden!

Zahavi lijkt me een goede aanwinst voor clubs als AZ (als Henriksen vertrekt), Heerenveen en Vitesse. Als je al 3 seizoenen op rij ongeveer 1 op 1 loopt in de Israelische competitie als aanvallende middenvelder en daarnaast ook kansen creëert dan ben je volgens mij wel goed genoeg voor dat soort clubs.

12 april 2016 om 16:34

Dit zou volgens mij ook gewoon een prima speler zijn voor op de bank bij Ajax of PSV.

12 april 2016 om 16:41

Hij is ver boven het niveau van AZ en Heerenveen. Hij scoort aan de lopende band, en verdient jaarlijks 1 miljoen euro netto. Hij kan makkelijk bij Ajax, PSV en Feyenoord mee, maar ook in de Europese subtop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren