Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alex Ferguson is onuitstaanbaar geniaal

Laatste update:

Op oudejaarsavond 1941 was er in Aberdeen niks bijzonders aan de hand, zo leek het toch. De Schotten zuchtten nog steeds onder de oorlog, en hoopten op beterschap en vrede in 1942. Dat er een paar uur voor het eind van het jaar iets heel bijzonders te gebeuren stond had niemand kunnen beseffen. In een buitenwijk van de stad bevielen meneer en mevrouw Ferguson van een zoon: Alex. Een topmanager en aartszeiker was geboren.

3 april 2010. Een paar uur geleden heeft Manchester United een gevoelige tik gekregen in de strijd om het landskampioenschap van Engeland. Daar staat de manager. Woedend is hij, het stoom komt uit zijn oren. Niet woedend op de fans, die het zouden hebben laten afweten. Niet kwaad op zijn spelers, die de eerste 45 minuten alleen de rugnummers van de Chelsea-spelers hebben gezien. Niet kwaad op Gary Neville, die een afschuwelijke overtreding maakte. Nee, hij is kwaad op iets heel anders. Kwaad op scheidsrechter Mike Dean, want er is hem iets geflikt. Didier Drogba heeft een goal uit buitenspelpositie gemaakt, en dat heeft hem de overwinning gekost. Hij gaat eraan voorbij dat zijn eigen speler een goal maakte die nooit toegekend had moeten worden, of aan het feit dat Chelsea voor rust de wedstrijd dirigeerde. Het staat ook wel bekend als het Ferguson-syndroom: Alleen maar zien wat er tegen je is en over alles wat wel goed gaat je mond houden. De ene kant van Ferguson in een notendop. Het komt afschuwelijk over, en in feite zou elke andere manager er volstrekt ongeloofwaardig van worden.

Maar ook zit er een andere kant aan hem: hij is namelijk een geniale manager. Sinds 1986 is hij de baas op Old Trafford. Zijn doelsteling was om Liverpool van ‘their fucking pench’ te stoten. Het doet me pijn het te zeggen dat het iets is wat hem aardig gelukt is. Voorlopig staan ze nog samen op die ‘pench’. Iedereen kent zijn gouden wissels in de Champions League-finale van 2001, of de legendarische comeback bij Tottenham eind 2001. Iedereen weet dat hij een staat van dienst heeft waaraan slechts Bob Paisley kan tippen, en ook zijn eretitel ‘sir’ zal niet zomaar zijn.

Echter is zijn onvolwassen gedrag bij vlagen stuitend en een eretitel onwaardig. Een coach moet een vent zijn, ook als het een keer tegenzit. Het is weinig volwassen om altijd de schuld maar bij een ander neer te willen leggen, net als zijn gedrag tegen te kritische journalisten ronduit dom te noemen is. Bij de presentatie van zijn aankoop Juan Sebastian Veron kreeg het kritische journaille te horen dat ze ‘fucking idiots’ waren en Veron was een ‘fucking good player.’ Scheidsrechters krijgen er eigenlijk altijd van langs. Zijn woede jegens de vierde official leidde zelfs tot het bijna mythische fenomeen ‘Fergie Time’, blessuretijd die vaak enorme vormen aanneemt als United achterstaat. Het is persoonlijk een reden voor mij om bij een nederlaag van Manchester United de persconferentie op Match of the Day te bekijken, omdat zijn lachwekkende persconferenties en zijn eeuwige weigering de hand in eigen boezem te steken langzamerhand hilarische vormen aan begint te nemen. Een voorbeeld is dat hij in 2003 beweerde dat de loting van de Champions League gesaboteerd zou zijn. Uitspraken die niet passen bij een trainer van een club die graag de grootste wil zijn.

Ook zijn er vele verhalen over zijn haast dictatorische wijze waarop hij de club leidt. De Britse pers heeft maandenlang gesmuld van het vermeende incident dat Ferguson in de rust van een wedstrijd David Beckham een schoen naar zijn hoofd zou hebben geschopt. Ook Jaap Stam en Ruud van Nistelrooij hebben zich in het verleden kritisch over hem hebben uitgelaten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat zulke dingen in 24 jaar nou eenmaal kunnen gebeuren en dat het ook volkomen logisch is dat er in al die jaren een paar ontevreden spelers zijn, dat hoeft niet per se aan Ferguson te liggen. In de documentaire Play Like Champions en de autobiografie van Wayne Rooney krijgt Ferguson niets dan lof, de meeste spelers lopen met hem weg.

Je zou ook kunnen zeggen dat het oneindige geklaag op officials, de staat van het veld en gedrag van tegenstanders een belang dient, namelijk dat van zijn eigen ploeg. Uiteraard is dat het geval, en goed, het werkt dan ook. Zijn team mocht onder zijn leiding 34 maal eremetaal de lucht intrekken en hij heeft een onwaarschijnlijk lange lijst persoonlijke onderscheidingen, waarvoor hij complimenten verdient. En als zijn strategie werkt dan verdient hij er complimenten voor, hij heeft zijn team elfmaal kampioen van Engeland gemaakt, door hem staat zijn ploeg op de kaart. Hij oogstte wat wijlen Matt Busby gezaaid heeft.

Dwars door alles heen verdient hij een groot compliment. Hij is een groot manager en heeft een geweldige neus voor talent. De meeste mensen die met hem gewerkt hebben zijn enthousiast over zijn leiderschapskwaliteiten. Het is knap dat de nu 69-jarige Schot ooit weggaat in de wetenschap dat hij de grootste prijzenkast in de managershistorie van zijn club heeft en dat hij een gapend gat achterlaat. Echter zullen zijn belachelijke uitlatingen over de arbitrage en het feit dat hij een zeer slechte verliezer is die nooit de hand in eigen boezem steekt ook in het geheugen blijven liggen. Voor mij is hij evenveel ‘Zeurgeson’ als Fergenius.’

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha erg mooie stukje over een club-icoon en legende.
Een van de beste trainers ooit. Goed gedaan, ik zou nooit een stukje kunnen schrijven over 'the enemy' en nog steeds sociaal blijven maar het is je goed gelukt, chapeau!

5 sterren.

Ps: Voor de mensen die gaan klagen maar dit is niet jou club waar het over gaat, who gives a sh*t.

Het is een leuk artikel over deze, jammer genoeg, geweldige trainer. Ik mis alleen dingen van; "woow heeft hij dat echt gedaan?" en dingen van zijn vroegere jaren, aangezien de meeste mensen wel weten wat er gebeurd is de laatste 10 jaar. Al met al een leuk geschreven artikel over naar mijn mening toch meer Fergenius.

Prachtig dit, heb met veel plezier gelezen, en zeker niet verwacht van een Liverpool Fan.
Je zou zo een boek kunnen schrijven, als het aan mij ligt zou ik je 7 Dikke Groene randjes geven..

en je hebt helemaal gelijk, zeurt altijd over de arbitrage in Engeland, heeft altijd well wat te zeggen.
Maar hoe je het went of keerd, hij meestal gelijk.
en wat de Arbitrage betreft, ze gaan hard achteruit, er is 1 man waar ik echt nooit problemen mee heb als Scheids, Meneer Howerd Webb.

Prachtige Artikel, Dank je Well Lfcdutchy...

5 april 2010 om 08:36

Nee, Howard Webb is ook een beetje bang voor Alex Ferguson zo lijkt het af en toe .En vaak heeft hij ook ongelijk denk ik, maar goed.

5 april 2010 om 13:21

klopt want met howerd webb hebben de andere teams wel problemen lees Arsenal en Liverpool. Webb is ook bijna pro united ja dus daar zou ik ook geen problemen mee hebben als ik jou was

On; geweldig stuk weer Dutchy. Hoe geniaal die man ook is ik blijf het toch een eikel vinden, maar jij hebt het hier netjes op papier gezet. Knap als Liverpool supporter!

Leuk stuk, voor mij de beste coach ooit! Laatste zin is geniaal, een Liverpool fan met zoveel respect voor Fergie verdient 5 sterren!

5 april 2010 om 08:35

Ik heb voor dit stukje mijn schitterende Liverpool-oogkleppen af proberen te zetten, anders krijg je alleen maar een enorm zeikstukje over hem, terwijl dat niet terecht is. Ja, ik ben ook een slechte verliezer. Watt mij betreft is Fergie ex aequo met Matt Busby(we 'll rise again), zijn vriend Bill Shankly en Bob Paisley bij The Reds en ik wil Don Revie en wijlen Brian Clough nog even noemen.

Erg leuke column. Jouw beschrijving komt precies overeen met mijn mening over Ferguson. Als je zo kijkt zijn eigenlijk alle grote managers op dit moment verschrikkelijke zeikerds (ferguson, Mourinho, Van Gaal). Alleen jammer dat je niet met wat meer leuke feitjes komt uit Ferguson's lange historie op Old Trafford (zoals bijvoorbeeld dat verhaal van Veron en Becks). Al met al erg leuk!

Mooi column, wat Ferguson met Utd gedaan heeft is ongelooflijk. Van een zwalpende subtopper wat Utd op dat moment was geworden naar een Europese topper.

Ik begrijp ergens wel dat Fergusons uitspraken irritatie opwekken bij fans van concurrenten, maar ik hoop toch dat je beseft dat Ferguson die uitspraken doet met achterliggende gedachten. Door de scheidsrechter te bekritiseren gebeuren er 2 dingen. Ten eerste legt hij druk bij de volgende scheidsrechter. Ik kan met voorstellen dat de volgende referee die Man Utd fluit liever niet heeft dat Ferguson zijn leiding bekritiseerd voor de ogen van de hele wereld. Ook een bekritiseerde scheids zal niet opnieuw willen bekritiseerd worden door Ferguson. Ten tweede gebruikt hij de scheidsrechter ook zo als een soort bliksemafleider om de focus van de mindere wedstrijd die Utd speelde te verleggen naar de scheids. Dit hoort gewoon allemaal bij de job van topmanager. Wat wij in het algemeen van Ferguson persoonlijk vinden interesseert hem weinig, alleen Utd's resultaten tellen voor hem. Recent bij die uitspraken van Wiley ging hij wel te ver, maar dat had hij achteraf ook wel door. Dit seizoen heeft hij trouwens vaak reden genoeg gehad tot klagen.
En dan nog iets, na een interview of een persconferentie heeft Fergie 101 dingen gezegd, maar wat zie ik dan op Voetbalzone en andere sportsites.. Idd, alleen het stukje waarin Ferguson het over de scheidsrechter heeft. Je zou zo'n interview eigenlijk volledig moeten zien om de juiste context te vatten waarin hij de uitspraken over de scheids deed.
(het was trouwens de Cl-finale van 99)

5 april 2010 om 08:43

Ja, hetzelfde als Bill Shankly voor onze club deed. Maar daar kan geen stukje over gepubliceerd worden omdat dat niet actueel is, so be it. Ferguson kan er honderd achterliggende gedachten over hebben, maar het wekt enorm veel irritatie op bij mij en vele anderen dat het altijd de schuld van een ander is, het is gewoon ontzettend kinderachtig. Hou dan helemaal je bek. Ik heb het interview ook niet gezien maar de zin 'wij hebben twee keer van Chelsea verloren door de arbitrage' kreeg hij z'n strot uit, terwijl in Londen er enkele kansen verkwist werden, en ze thuis voor rust geen idee van het merk bal hadden want ze hebben het hele ding niet gezien. Na rust ging het wat beter, maar het bleef een buitenspelgoal van Drogba afzetten tegen een handsgoal van Macheda. Het wordt ook enorm vermoeiend om die man altijd alleen maar zit te zeiken. Als ze 2-0 winnen met twee buitenspelgoals gaat-ie nóg zeiken over een corner die de tegenstander aan de verkeerde kant mocht nemen, bij wijze van spreken. Vermoeiend.

Heerlijk stuk zeg. Zit veel humor in met veel objectiviteit jegens de manager van je aartsrivaal Man Utd. En dat een Liverpool supporter met een tactische onbenul aan het roer die het eerst goed deed dit schrijft verrast me nogal. Had dat meer verwacht van een United supporter. Je beschrijft hier precies wat iedere niet-united supporter denkt over Ferguson. Beste manager ooit, maar het blijft een kind dat niet tegen zijn verlies kan maar dat kunnen Wenger, Mourinho, Benitez etc ook niet. Wat Sir Alex ook doet, het blijft een god in Old Trafford. Zelfs al gooit hij een schoen naar Beckham, hij blijft toch respect hebben voor Sir Alex terwijl hij hem ook kan afkraken. Dat zegt toch al genoeg over zijn status?

1 ding begrijp ik trouwens niet. Je zegt dat als United verliest je graag de persconferenties van Motd kijkt maar ik heb Sir Alex nog nooit tegen de BBC zien praten. Dat doet Mike Phelan altijd.

Ik vind het een heel erg leuk stuk en ik geef hier ook 5 sterren voor.

5 april 2010 om 08:46

Je krijgt te horen wat er over hem gezegd wordt en de aanblik van een als een debiel kauwgomkauwende Ferguson die vlak voor tijd 2-1 achterstaat en werkelijk over alles begint te zeuren is briljant. De persconferentie doet hij idd ergens anders maar hij staat altijd op een bepaalde internetsite.

Hoop niet dat de Glazers na al het harde werk van Fergie, United met hun wanbeleid de afgrond in duwen. Na die 2 CL finales dacht ik dat we de komende jaren zouden heersen maarja aan de top komen is veel makkelijker dan er blijven!

5 april 2010 om 08:46

Ik ben er ook bang voor dat United zijn eigen Benitezzen heeft.

Het is geen Pench maar Perch

Wat een ontzettend goede column zeg. Echt heel erg goed. Leest als een trein, staat als een huis en is nog vermakelijk ook. Dat het dan door een supporter van de rivaal is geschreven maakt het stuk eigenlijk alleen maar bewonderswaardiger.

Ik ben het eens analyse over het gedrag van Ferguson. Voor mij hoort van Gaal ook in die catagorie., met dat verschil dat van Gaal ook zeer kritisch kan zijn over zijn eigen ploeg. Neemt niet weg dat er maat weinig managers zijn die in de schaduw van Sit Alex kunnen staan.

5 april 2010 om 08:53

Van Gaal hoort deels in die categorie. Van Gaal is blij als hij gewonnen is, Ferguson is eigenlijk altijd alleen maar altijd zuur over alles.

Wel mooi om te zien hoe je een volledig beeld van iemand probeert te geven.

Je probeert zoveel mogelijk (in hoeverre een mens het kan zijn maar toch) objectief te zijn. Je laat die man zijn genialiteit en de keerzijde van genialiteit zien.

Normaal gesproken krijgen we 1 kant van het verhaal van iemand te lezen. (of iemand vindt hem geniaal of iemand ziet hem als een narcistische idioot). Jij laat beide kanten zien. Niet een geheel origineel standpunt. Echter door je bewoording en schrijfstijl wel erg goed te lezen en heeft het iets vernieuwend.

Mijn complimenten. Goed gedaan. 5 sterren.

Vanwege de uitstekende schrijfwijze en het feit dat je als Liverpool supporter op deze manier een stuk over de manager van de vijand kunt neerzetten kan ik niet anders dan hier de volle 5 sterren voor geven. Uitstekend gedaan.

geweldig stuk, prachtige schrijfwijze over de persoon waar manchester de laaste 20 jaar om draait, fergie is gewoon de beste coach van de wereld samen met mourinho en hiddink.
vind het trouwens ook prachtig dat je als liverpool fan zo kunt schrijven over fergie, jij moes je bril volgensmij wel afzetten of niet hah?
prachtig 5 sterren

5 april 2010 om 11:34

Ja, ik heb geprobeerd om een objectief stuk over Ferguson te schrijven. Met die mooie Liverpool-bril op zou de boodschap niet anders zijn dan dat hij een enorme lul is, maar ik ben dan ook een slechte verliezer.

Je kunt weinig anders dan zeggen dat je volledig gelijkt hebt, het mooie eraan is dat je het ook nog leuk "inpakt"

Ferguson is af en toe gewoon een onuitstaanbare vent, en voor mij is hij altijd onuitstaanbaar, maar je kunt er gewoon niet omheen dat het een van de grootste trainers van nu is. Sterker nog, misschien wel een van de grootste trainers ooit. Wat hij bereikt heeft aan prijzen is gewoon fenomenaal.

Misschien is het jaloezie, misschien iets anders. Ondanks zijn genialiteit, hij blijft onuitstaanbaar.

Jij bent echt enorm gegroeid in je clubexpert stukken sinds je eerste. Je zou bijna gaan twijfelen of je ze wel zelf schrijft Dit is weer een die van begin tot eind boeit. De 5 sterren zijn vanzelfsprekend.

5 april 2010 om 11:46

Dat komt (als ik me niet vergis) o.a. door jou, en door iedereen die toen tips gaf over hoe ik de stukken mooier en beter kon maken. Even een bedankje aan al deze mensen!

Jij bent nog wel de laatste van wie ik zo'n stuk had verwacht. Het is overduidelijk dat je alle meningen die je van te voren over Ferguson had opzij hebt gezet, en met resultaat!
Ik vind wel dat je wat dik ingaat op het beschuldigen van de arbitrage, noem mij eens een paar trainers die de arbitrage nooit iets hebben verweten? Ze zijn mij niet bekend.
Omdat we hier in Nederland 4.5 sterren naar boven afronden:

5 april 2010 om 11:52

Nee hoor, ik heb geprobeerd objectief te schrijven. Dan komt er een lul van een geniale trainer uit de bus. Jij vraagt naar nooit, maar het geval is eigenlijk altijd en alleen maar, ook als het(zoals afgelopen zaterdag tegen Chelsea) helemaal belachelijk is.

Leuk artikel. Objectief en fijn geschreven.

Foutjes: Was het niet ''their fucking perch'' en het was volgens mij de CL finale van '99. Voor de rest utstekend.

5 april 2010 om 12:20

Klopt beide, bedankt!

Iedere keer als een/de sterspeler van Manu weg gaat werd er vraag tekens gezet bij Ferguson (bijv. met Stam, Beckham, Rvn, Ronaldo) maar keer op keer heeft Ferguson een team weer weten op te bouwen dat meestrijd voor de grote prijzen. De enige persoon die naar mijn mening niet opvangbaar is zal Ferguson zijn.

Bovendien is de goal van Manu (1-2) een gevolg van de fout bij de 0-2. Was de 0-2 nooit gevallen was de handsbal ook niet gebeurt. De eerste helft was Chelsea oppermachting dat weet en zag iedereen. Maar de 2de helft was manu stukken beter dan chelsea. Chelsea heeft verdiend maar door een verkeerd voorval gewonnen. Maar het zij zo, hopelijk kunnen de tegenstanders van Chelsea wel wat punten afsnoepen.

5 april 2010 om 12:40

De goal van Manu een gevolg van de fout met 0-2? Dus als de 0-2 niet was gevallen had Macheda de bal met zijn voet binnengeramd? Beetje vreemde redenatie.

5 april 2010 om 12:47

Dan was de wedstrijd anders verlopen, dus wellicht had Macheda de 1-1 gemaakt met zijn voet. We zullen het nooit weten

5 april 2010 om 12:50

Dat bedoel ik. Weten wij veel, wie weet had Cech wel gescoord, of had John Terry een eigen goal gemaakt.

5 april 2010 om 12:42

Wat je zegt is waar, zonder die 0-2 was de 1-2 er ook niet. Maar maakt dat uit? Als beide goals waren afgekeurd was het 0-1 geworden ipv 1-2. Dat maakt geen verschil. Ferguson heeft het echter niet over beide onterecht goed gekeurde goals, maar alleen over die van Chelsea. Als het aan meneer Ferguson ligt was het dus 1-1 geworden, een stand die de verhoudingen niet geheel goed weergeeft en een stand die zo zou zijn gekomen door een onterecht goedgekeurd doelpunt van Manu. Dit is ook precies wat Lfcdutchy aangeeft in dit stuk, Ferguson is een geniale trainer en een hypocriete zeur tegelijk. :')

ik mis wel een beetje over het enthousiasme van ferguson langs de kant
het gezeik is er 1 kant van, maar d vreugde bij winst of een goal is de andere kant, dat vind ik altijd erg mooi

of heb je dat bewust niet geschreven?
niettemin erg leuk en erg goed geschreven stuk

er was wel 1 kromme alinea (als het gaat om het Nederlands) - verkeerd gebruik van leestekens
teveel komma's als er bijvoorbeeld dubbele punten moeten staan, een komma als een zin moet worden afgebroken, maar ook een komma te weinig
aan jou om ze te spotten

Je zou ook kunnen zeggen dat het oneindige geklaag op officials, de staat van het veld en gedrag van tegenstanders een belang dient, namelijk dat van zijn eigen ploeg. (...) En als zijn strategie werkt dan verdient hij er complimenten voor, hij heeft zijn team elfmaal kampioen van Engeland gemaakt, door hem staat zijn ploeg op de kaart.

5 sterren voor de inhoud en de objectiviteit

Toch prachtig dat jij dat zegt als Liverpool supporter.
Mooie column.
*
*
*
*
*

Mooi geschreven stukje, de mooiste die ik ooit heb gelezen. En ook heel erg sportief dat je als Liverpoolfan zo iets kan zeggen over de beste trainer alle tijden van Manchester United

Haha leuk man. Er zit echt een duidelijke stijgende lijn in jouw Ce's, en dit is toch wel je beste werk tot nu toe. Ga zo door zou ik zeggen.

5 ster!

Tsja, ik kan niet anders zeggen dan dat het feit dat je Liverpoolfan bent nogal duidelijk is.. Ik denk dat je niet objectiever bent in je kritiek op Fergie dan Fergie is in zijn kritiek op scheidsrechters. Vergeet niet dat Rafa er ook wat van kan, en eigenlijk de meerderheid doet dit. Misschien iedereen, maar wordt er meer nadruk op gelegd als een coach van de top 4, en Liverpool, het doet. Ik verwacht vanwege jouw vermeende objectiviteit in ieder geval binnenkort een even leuk stuk over Rafa, [trouwens, klein puntje, er staat "gouden wissels in cl finale van 2001, je bedoelt 1999]. Zoals iemand hierboven zei, dit is de mening van alle non-utd fans over Fergie. Dit is niet alleen omdat utd fans hem steunen, ook omdat zij utd wedstrijden volgen, meer zien van Fergie en meer dan alleen deze populistische visie van hem kunnen hebben. Zoals ik in zijn reactie op de verloren wedstrijd tegen Chelsea ook al zei, hij heeft eerder, terwijl hij alle reden ertoe had, niet geklaagd over de arbitrage, ook toen hem ernaar gevraagd werd, en zei daarentegen dat zijn team beter had kunnen spelen. Fergie zegt altijd als ze verliezen dat ze beter hadden moeten spelen, maar hij zegt het ook als hij vindt dat hij benadeeld is (de afgelopen punten weerleggen dus van Slaxx zei). Hij heeft niet altijd gelijk, maar Drogba stond een meter buitenspel, dus dit keer wel. Daarnaast is niet te zien dat Macheda de bal met zijn hand/arm aanraakt, het lijkt er niet op om eerlijk te zijn. Echter, alle Fergie-zeikers gaan er vanuit. Daarnaast mag hij best gefrustreerd zijn, want degenen die de eerste wedstrijd tussen deze twee dit seizoen hebben gezien weten dat het Utd toen ook niet bepaald meezat. En dat gedoe over Fergie time, ik heb sindsdien zovaak op old trafford er 5 minuten bijgeschreven zien worden terwijl Utd voor staat en de klok echt niet zo lang heeft stilgestaan.. Maar het past zo leuk in het beeld van Fergie de zeur, en als je niet echt weet waar je het over hebt, waarom zou je dan geen stereotypen roepen, net als de menigte?

Hier kan ik niet veel over zeggen behalve dit:

Ge - wel - dig !

5 dik verdiende sterren

Leuk om te lezen en het is vrij duidelijk aan welke zijde jij staat. Maar of hier echt iets nieuws verteld wordt? Nee, het is in feite een opsomming van alle vervelende trekjes van Ferguson waar veel mensen zich aan ergeren.

3*

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren