Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alderweireld: ‘Vorig jaar was historisch, dat verbeteren zou mooi zijn’

Laatste update:

Southampton presteerde vorig seizoen al goed in de Premier League, maar wat het team onder leiding van trainer Ronald Koeman momenteel laat zien is helemaal verbluffend; the Saints staan op plek twee, op slechts vier punten van de ongenaakbare koploper Chelsea. Verdediger Toby Alderweireld, gehuurd van Atlético Madrid, heeft het dan ook uitstekend naar zijn zin in Engeland.

/

De Belgisch international was bij Atlético doorgaans reserve achter Diego Godín en Joao Miranda, zodat hij afgelopen zomer koos voor een tijdelijk vertrek naar het St Mary’s Stadium. “Of ik nog zin heb in een terugkeer naar Atlético? Ik focus me op dit seizoen”, vertelt Alderweireld aan Sporza. “Maar die beslissing wordt pas volgend jaar genomen en ligt niet alleen in mijn handen”, weet de ex-Ajacied.

Voorlopig hoeft de centrumverdediger zich alleen te richten op Southampton, waar hij geschiedenis zou kunnen schrijven. “Vorig jaar eindigde de club achtste en dat was historisch. Dat resultaat verbeteren zou mooi zijn. Maar we zijn op de goeie weg. Alles wat we nu nog afdwingen, is mooi meegenomen. Of we een Europees ticket kunnen halen? We hebben nog maar elf duels afgewerkt, er wachten nog veel wedstrijden. Maar we hebben vertrouwen om zo’n stunt te maken. We zullen onze huid duur verkopen.”

Denk je dat Southampton Europees voetbal gaat spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

kan iemand me vertellen of hij onder koeman een titularis is? en zo ja centraal of op de flank?
dank

10 november 2014 om 13:16

Staat centraal achterin naast Fonte. Op de backs spelen Clyne en Bertrand, zijn beiden twee aanvallend ingestelde Engelse backs. Alderweireld houdt onder andere Yoshida op de bank.

10 november 2014 om 13:17

thx!

Staat in de basis, centraal.

Knap, 7 matchen basis en daarin slechts 2 tegendoelpunten.

10 november 2014 om 13:23

Alderweirld past ook veel beter in Engeland dan in Spanje. Ik heb die stap nooit echt begrepen, eigenlijk.

Knap dat Koeman er in geslaagd is om een goede selectie samen te stellen die dit voor elkaar krijgt, ook al is het seizoen nog lang. Koeman stond toch altijd bekend om een trainer die vooral selecties afbouwde in plaats van opbouwde. Bij Feyenoord liet hij al een andere kant zien en bij Southampton gaat hij gewoon door.

Goed bezig, met lekker nuchter voetbal. Nee, met het Koeman-spelletje zal hij nooit hoofdtrainer bij Barca worden, maar dit doet hij toch mooi prima.

10 november 2014 om 13:31

Goed gezien Hoppa. Het Chelsea van Mourinho speelt eigenlijk een soort van hetzelfde spelletje en het is niet voor niks dat beide clubs nu 1 en 2 staan in Engeland.

10 november 2014 om 14:07

Chelsea en Southampton hetzelfde spelletje? Verklaar jezelf nader?

Het is eerder een compliment voor het middenveld dat Southampton zo weinig tegendoelpunten krijgt. In elke wedstrijd tegen de ploegen uit het rechterrijtje speelt Southampton op de held van de tegenstander en krijgen die tegenstanders maar 1 of 2 kansen. Verdedigend staat Southampton wel goed en opbouwend zeker. En de verdediging heeft ook nog Foster achter zich die ook geweldig keept.

Zo ik zit even naar dat filmpje met Koeman te kijken. Ik kan me nog een filmpje van van de zomer herinneren waarin zijn Engels nog echt verschrikkelijk was, dat is echt goed vooruit gegaan zeg. Erg knap, zeker als je het met Van Gaal vergelijkt (hahahaha).

Het mooiste zou zijn als ze na dit seizoen de ploeg voor het grootste deel kunnen behouden.

Maar zoals ik verwacht zijn natuurlijk de grote clubs met geld dan al weze shoppen bij the Saints.zonde want deze ploeg zou ik volgend jaar graag in de Europa League zien voetballen!

10 november 2014 om 14:00

Dan moeten ze eerst al eens Europees voetbal halen en dat zie ik niet gebeuren.

10 november 2014 om 14:06

Ik denk dat we dat ook pas kunnen zeggen ( nog steeds niet met zekerheid) in de winterstop. Als ze ook de topploegen gehad hebben.

10 november 2014 om 14:21

Ook al.

Maar er is meer.

Hun kern is niet zo rijk als die van de 'echte' toppers en subtoppers. Straks komen de zware velden er aan en vermoeide spelers gaat hij alsnog meer moeten opstellen.

En de (sub)toppers die tegen de winterstop nog niet op schema liggen, die gaan geheid wat bijhalen. Eventueel bij Southampton, want zo zijn ze wel.

Gewoon bij de eerste 10 geraken is al héél wat voor Southampton. En ondertussen genieten natuurlijk. Altijd leuk wanneer zo'n club de groten een neus kan zetten.

10 november 2014 om 14:56

Southampton kan dan ook wel weer goede vervangers, evt uit de Eredivisie, halen. Spelers als Clasie.

PS: Van mij mogen ze Sigthórsson ook komen halen, misschien is ie nog wel bruikbaar als stormram?

10 november 2014 om 15:16

En welke garantie heb je dat Clasie of een andere speler uit de ED zomaar mee kan in de Pl?

En de andere PL clubs kunnen hier ook komen shoppen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren