Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alderweireld: 'Een speler die dat wel dacht, die mocht meteen vertrekken'

Laatste update:

Alhoewel hij zelf weinig aan spelen toekwam in Madrid, blijft Toby Alderweireld hoog opgeven van Diego Simeone. Tot verrassing van velen leidde de Argentijnse coach Atlético Madrid afgelopen seizoen naar de Spaanse landstitel en de Belgische verdediger, inmiddels verhuurd aan Southampton, vertelt in The Telegraph wat de kracht is van Cholo.

/

"Aan het begin van het seizoen gaf niemand Atlético een kans", begint de ex-Ajacied. "Zelfs voor het ingaan van de laatste tien wedstrijden van het seizoen dachten mensen nog dat we punten zouden gaan morsen. Maar Simeone zei: 'Speel wedstrijd voor wedstrijd en dan zien we wel hoe we er straks voorstaan. Zij (Real Madrid en Barcelona, red.) zijn beter, hebben een betere selectie, beter spelers, maar wij beschikken over iets speciaals. Wij zijn een team'."

Simeone bleek gelijk te hebben: los Colchoneros hielden ook in de slotfase van het seizoen stand en veroverden uiteindelijk de landstitel. Met zijn huidige club zal het zover waarschijnlijk niet komen, maar Southampton is volgens Alderweireld wel in veel opzichten vergelijkbaar met Atlético. Zo kent Ronald Koeman veel gelijkenissen met zijn Argentijnse collega.

"Ze zijn vergelijkbaar in de manier waarop ze een elftal organiseren, maar Simeone is misschien iets meer gericht op het tactische gedeelte", vervolgt de Belgisch international. "Bij Simeone draait echt alles om het team. Niemand is belangrijker dan het team. Een speler die dacht dat hij dat wel was, mocht meteen vertrekken. Zonder aanzien des persoons. Simeone heeft maar één ultiem doel: winnen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige coach is simeone moet wel trainer van het jaar worden. Niet alleen om zijn prestaties maar gewoon hoe hij alles doet. Zoals dat hij altijd druk aan de zijlijn bezig is. Geweldig om te zien.

28 december 2014 om 14:04

Hij acteert....same as mourinho. .wat ancelotti doet. ..wat een baas

28 december 2014 om 14:15

Noem het acteren. Ik denk dat het meer de fan in Simeone is. Hij zou het liefst zelf nog op het veld staan. Dat kunnen we Ancelotti niet meer aan doen.

28 december 2014 om 16:45

Wat dan?

Hij krijgt de beste spelers ter wereld dus wat Simeone doet is veel meer baas!

29 december 2014 om 11:27

@sam

Wat een totale onzin zeg want Atletico heeft geen echte toppers en heeft het toch gepresteerd om kampioen te worden.

Het is makkelijker om met sterren te spelen hoor.

Diego Simeone is gewoon een geweldige coach.

Hij had/heeft inderdaad niet de beste selectie, maar wist er zelfs meer dan het maximale eruit te halen bij Atlético Madrid.

Simeone is, zoals Toby Alderweireld al aangeeft, tactisch enorm sterk. Het is vooral vechtvoetbal wat hij Atlético Madrid laat spelen en normaal gesproken ben ik iemand die niet van dat soort voetbal houdt, maar ik weet niet hoe, maar toch vind ik het leuk om naar het voetbal van Atlético Madrid te kijken.

Ik hoop echt dat Simeone nog voor een lange periode bij Atlético blijft. Sinds hij daar coach is, gaat het uitstekend.

Diege Simeone is gewoon een geniale gek. De passie en strijd is prachtig om te zien, maar soms gaat ie langs de lijn wel wat te ver. Dat doen Mourinho en Klopp ook wel eens en moeten we ook niet te moeilijk over doen. Simeone behoort zeker tot de beste coaches ter wereld. De dag dat hij Argentinië gaat trainen is de dag dat Argentijnen weer serieus mogen hopen op een wereldtitel.

28 december 2014 om 23:28

Dat mochten de Argentijnen afgelopen zomer ook al ;-).

Maar inderdaad, ik vind dat soort coaches een sieraad voor het voetbal. En het is vooral mooi dat Simeone nog maar zo kort geleden zelf nog speler was. 10 jaar geleden speelde hij bij Atlético (heb het even opgezocht).

29 december 2014 om 12:03

Uiteindelijk wel doordat ze de finale haalden, maar ik vond Argentinië alles behalve overtuigend.

Ik vond die wedstrijd Atletico-Barcelona in de CL, persoonlijk de beste wedstrijd van Atletico. Barca werd in een helft volledig vernederd. En werd als bange hertjes in de hoek geworpen door de leeuwen van Atletico die bleven jagen.

SimeOne laat Atletico voetballen hoe hij vroeger speelde. Schijt aan de grootmachten en vol erin gaan.

Fantastisch wat hij met Atletico heeft gepresteerd, voor mij echt de coach van het jaar 2014.

Simeone is duidelijk geen acteur. Daar prikken spelers zo doorheen. Z'n hele selectie speelt zoals hij het wilt , je ziet zijn invloed op het veld. Zoals bij Guardiola en Ancelotti. Real Madrid speelt gecontroleerd zoals Ancelotti is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren