Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax zet ondanks veel vraagtekens door: gesprekken in afrondende fase

Laatste update:

Sven Mislintat staat op het punt om technisch directeur te worden bij Ajax, zo meldt Sky. De Duitse tak van de sportzendergroep bevestigt daarmee de berichtgeving van De Telegraaf eerder op de vrijdag. Waar het Nederlandse dagblad nog sprak over serieuze interesse, weet Sky dat de gesprekken met Mislintat zich al in de afrondende fase bevinden.

Contracten zijn nog niet getekend, maar dat zal spoedig gebeuren, zo klinkt het in Duitsland. Daarmee zou Ajax na ruim een jaar eindelijk een directe vervanger aanstellen van Marc Overmars, die vanwege grensoverschrijdend gedrag in februari 2022 vertrok. Mislintat werkte het laatst als technisch directeur bij VfB Stuttgart, waar hij tussen april 2019 en november 2022 technisch directeur was.

Haalt Ajax de ellende in huis? ‘Hoe ze alleen al aan deze man komen...’

Mike Verweij en Valentijn Driessen van De Telegraaf zette enorme vraagtekens bij de komst van Mislintat naar Ajax.Lees artikel

Mislintat heeft behoudens die termijn bij Stuttgart, dat op het punt staat om uit de Bundesliga te degraderen, geen enkele ervaring als eindverantwoordelijke voor het aankoopbeleid van een club. De vijftigjarige Duitser werkte daarvoor als hoofdscout bij Arsenal en Borussia Dortmund. In Duitsland kreeg hij de bijnaam Diamantenauge vanwege zijn vermogen om spelers te spotten. Van 2006 tot 2017 was hij werkzaam als hoofdscout bij Dortmund, waar hij onder meer betrokken was bij het aantrekken van Robert Lewandowski en Pierre-Emerick Aubameyang, maar dus niet als eindverantwoordelijke. Later vervulde hij diezelfde functie als hoofdscout bij Arsenal, tussen 2017 en 2019.

Het vertrek bij Dortmund zorgde in 2017 voor behoorlijk wat opschudding in Duitsland. Mislintat lag in conflict met toenmalig trainer Thomas Tuchel over het contracteren van Óliver Torres van Atlético Madrid. Tuchel blokkeerde die transfer tot grote woede van Mislintat. Hij besloot daarop zijn heil buiten het Westfalenstadion te zoeken en ging aan de slag bij Arsenal. Bij the Gunners was hij betrokken bij het contracteren van acht spelers, waarvan er slechts twee met kleine winsten werden verkocht, hetgeen resulteerde in een verlies van ruim honderd miljoen euro. Het grootste verlies werd gemaakt op Aubameyang, die voor ruim zestig miljoen euro kwam en transfervrij naar Barcelona vertrok.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die laatste alinea stemt mij wel hoopvol. Ik duim er voor dat dit rond komt!

31 maart 2023 om 20:15

Maar als ik me niet vergis heeft Mislintat Aubameyang niet zijn contractverlenging geven, dat was Edu. Door dat dure contract is hij transfervrij de deur uitgelopen. Het niet hoeven betalen van het salaris was meer waard dan een transfersom.

31 maart 2023 om 21:28

Zowel bij Dortmund als Arsenal was hij hoofdscout. Bij beide clubs heb je ook een TD die hoofdverantwoordelijk is voor transfers. Zo krijgt H2 de schuld van de aankopen dit seizoen en niet hoofdscout Veldmate.

Zullen we afspreken dat als Mislintat de namen Lewandowski, Aubameyang, Hummels, Kagawa, Dembele bij Dortmund niet op zijn naam mag schrijven, dan ook niet die bij Arsenal. Een bekende naam die hij als TD wel op zijn naam mag schrijven is Baumgartl. Die verkocht hij namens Stuttgart voor 10 miljoen aan PSV

Als hij en Ajax in afrondende fase zitten, betekent het dat zij al langer in gesprek zijn en de info binnenkamers is gebleven. Dan kun je ook vraagtekens zetten bij de gesprekken met Ward en wanneer die stop zijn gezet.

Nou ja, als Ajax het Bayern Munchen van Nederland wil worden dan kun je het beter doen met een Duitser.

31 maart 2023 om 22:10

Veldmate krijgt niet de schuld omdat de scouting werd genegeerd door van der sar, danny blind, schreuder en hamstra en huntelaar.
Mislintat ontdekkingen waren al bekend in de football manager database dus zo speciaal is dat niet

31 maart 2023 om 20:15

Ja inderdaad. Hij is alleen eind verantwoordelijk geweest bij Stuttgart, maar vervolgens worden de misperen van Arsenal hem aangerekend…..

31 maart 2023 om 21:45

Niet helemaal waar, in Engeland bestond functie van technisch of sportief directeur niet. Dat werd door manager opgepakt. Sinds aantal jaren is die functie wel in het leven geroepen bij aantap clubs, waaronder Arsenal. Mislintat kwam binnen als hoofd scouting, maar met het idee om de functie van technisch directeur te bekleden. Die verantwoordelijkheden kreeg hij ook. Die zin die je overal leest, ‘100 miljoen verlies op aangetrokken spelers’ is trouwens erg misleidend. Ja, op Aubameyang is flink verlies geleden, maar hij werd binnengehaald op een topleeftijd (28) en vertrok als 32-jarige. In die 4 jaar heeft hij zijn waarde terugverdiend in prestaties, juist waar hij voor gehaald was. Maar in the end was Mislintat geen succes in Londen, al kun je wel stellen dat hij goed oog heeft voor talent, zowel in scouting als in potentie van jeugd.

1 april 2023 om 00:19

Bedankt voor deze nuttige info. De keuze voor deze man lijkt me dan zo slecht nog niet. Ik hoop dat hij weer wat pareltjes naar Ajax kan halen

31 maart 2023 om 20:24

Aan de andere kant was Aubameyang wel een uitstekende spits bj Arsenal. Als fan zou ik liever een TD hebben die kwalitatief sterke spelers haalt die hij met een verlies doorverkoopt dan een TD die wel met winst door weet te verkopen maar het niet aan zou durven bv een Tadic of een Blind te halen wegens een gebrek aan restwaarde. Je moet er ook rekening mee houden dat clubs als Arsenal, waar ik Ajax overigens niet onder schaar, niet verkopen met het oog op het maken van winst. Zij kopen omdat ze kwalitatief de beste spelers willen.

31 maart 2023 om 20:52

Precies spursfan96, Aubameyang is zijn prijskaartje meer dan waard geweest. Heeft de club ook nog eigenhandig een FA cup en Community Shield bezorgd.

31 maart 2023 om 20:56

Tja, elke fan had kunnen bedenken dat Auba een goeie speler zou zijn voor Arsenal. Daar hoef je niet voor geleerd te hebben.

Vind dit een aparte keus voor Ajax omdat deze man overal met veel gedoe vertrok. Is niet iemand die juist de rust brengt die Ajax nodig heeft.

31 maart 2023 om 21:30

Mwah, dat lijkt inderdaad zo, maar ook elke fan (degenen die ik iig spreek) dacht dat Lacazette moeiteloos mee kon bij Arsenal, maar dat bleek toch wat anders. Verder lijkt dit me ook niet de ideale TD voor Ajax, lijkt ook een beetje op een paniekaanstelling omdat Ward heeft bedankt.

31 maart 2023 om 21:20

Dat is nou flauw van je Migi

Het wordt tijd dat Van der Sar eens goed in de spiegel gaat kijken. Sinds Overmars weg is bij Ajax, is het een grote puinhoop.

31 maart 2023 om 20:17

Ik denk dat je de functie van Van de Sar een beetje overschat. De RVC heeft de macht, de AD is veel meer een uitvoerder.

31 maart 2023 om 20:28

Ik denk dat jij de rol van Van der Sar onderschat. Hij is de leider en moet de club vertegenwoordigen in goede maar vooral in mindere tijden. Op die momenten duikt hij weg en geeft niet thuis. Hij toont zelden echt daadkracht. Na het vertrek van Overmars is het nog meer zichtbaar geworden, dat deze man incapabel is voor deze functie. Keepen kon hij wel.

31 maart 2023 om 21:12

Als dat het geval is, is het wel gek dat hij zich opeens met het technische beleid wil bemoeien.

Er is al ruim een jaar geen TD meer. Terwijl Van der Sar meer dan een maand geleden zei dat er binnen een maand een TD aangesteld zou worden. Alex Kroes is naar alle waarschijnlijkheid door Van der Sar niet gekomen. Waarom is er voor Hamstra en Huntelaar gekozen? En wat heeft Huntelaar nu gepresteerd om wel te mogen blijven? Lijkt mij dat ze beiden verantwoordelijk waren.

Er is veel geld uitgegeven afgelopen zomer zonder een TD. Heeft Van der Sar daarin dan geen verantwoordelijkheid? Hij heeft er toch ook voor gekozen om H2 het technische beleid te laten uitvoeren? En waarom worden er nu alleen maar buitenlanders zonder enige ervaring bij Ajax als TD genoemd? Je wilt toch een TD die de club kent, de eredivisie kent en weet hoe de club in elkaar zit?

Schreuder heeft te lang mogen blijven zitten. Over de afhandeling van zijn ontslag is weinig naar buiten gekomen. Zal hij net als Daley Blind het resterende salaris hebben ontvangen? Daarnaast was Bosz beschikbaar als trainer na het ontslag van Schreuder, maar heeft Van der Sar nooit contact met hem opgenomen vanwege de eerdere ruzie.

Dat Daley Blind transfervrij mocht vertrekken en daarbij zijn volledige salaris kreeg uitgekeerd, was bij Overmars niet gebeurd. Voor mij is het wel duidelijk dat Overmars voor het succes heeft gezorgd.

1 april 2023 om 03:18

Ik wil geen td die de eredivisie kent. Dat lijkt me 1 van de laagste dingen op de lijst van eigenschappen voor een goede td bij ajax. Als je als ajax zijnde Nederland niet in kaart hebt doe je iets goed fout.

31 maart 2023 om 20:24

Man wat klets je nou. Die Duitser is nog niet eens begonnen en je vindt het nu al niks

31 maart 2023 om 21:23

Als jij denkt dat een TD zonder veel ervaring de juiste man is, dan zit Van der Sar wel goed inderdaad.

Waarom zou je ook iemand aannemen die meer kennis heeft van Ajax, de eredivisie en weet waar Ajax voor staat?

31 maart 2023 om 20:46

Inderdaad. Heb ook weleens reacties hier op VZ geplaatst dat het functioneren van van der Sar eens ter sprake moet komen. In de seizoenen hiervoor heeft Ajax top gepresteerd en stond er een ijzersterk fundament, maar ik heb altijd al gezegd dat dat niet het werk van van der Sar is (ook in de jaren dat het goed ging) en dat van der Sar vooral kon leunen op ten Hag en Overmars.

Overmars vertrok vorig jaar terecht en daar hebben Ajax en van der Sar goed gehandeld, daarna kon van der Sar nog enigszins leunen op ten Hag. Maar nu ook hij vertrokken is en van der Sar meer de voortouw moet nemen, is Ajax een stuurloos schip zonder visie.

31 maart 2023 om 21:14

@Rochester
Ten Hag mag blij zijn dat hij Ajax door de voordeur heeft mogen verlaten.

31 maart 2023 om 21:39

Eens. Ten Hag is een hele goede trainer en niet dat alles bij Manchester United zo geweldig was toen hij instapte. Nu nog steeds niet overigens maar wel veel beter dan pakweg 6 maanden terug, maar ik denk dat ten Hag ondanks alles ook mee zou delen in de malaise bij Ajax.

Al dik 1-jaar geen TD, een algemeen directeur die zelf geen idee lijkt te hebben wat hij wilt en moet doen. En ik snap dat de RvC het laatste woord heeft en dat van der Sar dus een hoop naar hun moet doorspelen en dat er in de RvC ook wat mensen lopen die het een en ander tegenhouden of geen tot weinig verstand hebben van voetbalzaken maar van der Sar maakt er een gigantisch groot potje van nu hij meer op de voorgrond moet treden.

Dat hoefde hij niet of nauwelijks toen Overmars en ten Hag er nog waren.

31 maart 2023 om 22:26

Dat hij er een potje van maakt lijkt mij ook wel duidelijk. De vraag is alleen hoe lang dit nog wordt toegestaan en wie er wat tegen gaat doen? De RvC lijkt op dit moment niet uit de juiste mensen te bestaan.

Waar ik eerst sceptisch was over de geruchten dat Blind TD zou worden, zou het relatief gezien nu juist positief zijn. Alleen zou hij ook niet mijn eerste, tweede of derde keus zijn.

Als ik zijn historie een beetje bekijk was hij vooral goed in scouten en een stuk minder goed als TD. Weet niet of dit nou de beste man voor Ajax is...

31 maart 2023 om 20:29

Inderdaad, het is een scout en heeft geen ervaring als TD. En het schijnt ook een goede Schlagerzanger te zijn.

Weet niet goed wat ik hiervan moet vinden eerlijk gezegd. Van lange tijd met Ward bezig zijn tot een mum van tijd rond zijn met hem. Hoop maar dat dit goed gaat ken hem niet echt maar wat je leest is nog niet echt positief.

Rare keuze. Bij Arsenal maakte hij er een puinhoop van en was hij zo weer vertrokken. Toen heeft hij maar een klus aangepakt in de 2de Bundesliga met Stuttgart, maar wat ik van die fans verneem, zijn ze ook compleet niet tevreden over zijn tijd daar. Voor de rest nauwelijks ervaring, geen connecties met Nederland of Ajax zelf.

Laat duidelijk zijn dat deze man niet de enige was die Lewandowski in beeld had voor hij naar Dortmund ging. Sterker nog, ook Ajax was in die tijd in de race.

Hoe dan ook, ik had zelf graag iemand anders gezien. Als hij het wordt hoop ik dat hij snel ingewerkt is, want er moet het nodige gebeuren.

Heeft voor de juiste selectie gezorgd bij Stuttgart, staat op het punt van degradatie. Ziet er niet hoopvol uit. De volgende mispeer van v.d. Sar?

De verhalen stemmen me niet echt hoopvol maar we gaan het zien,

Sar is weer lekker bezig, wat een prutser is dit zeg. Kom dan in ieder geval met iemand met veel ervaring

Stuttgart is een club met enorm veel potentie, maar het aankoopbeleid is echt om te janken en daar was hij wel verantwoordelijk voor. Echter zal die het niet slechter doen dan H2, want die konden er werkelijk waar niets van. Sanchez, Bassey, Wijndal en ga maar door, 40 miljoen voor drie spelees van het niveau Heerenveen.

Duidelijk is dat Ajax de opleiding steeds minder aandacht gaat geven en liever teveel geld gaat betalen voor middelmatige voetballers. Goed dat wordt gekozen voor voortzetting van het huidige beleid. Dit komt de spanning in de competitie alleen maar ten goede.

Had Ajax hem niet beter als hoofdscout kunnen aantrekken?

Weet het niet zo goed met deze Mislintat. Heeft bij Dortmund goed werk geleverd als scout, bij Arsenal heeft hij er een grote puinhoop van gemaakt en ik heb het idee dat dit vooral uit pure paniek komt. En ergens ben ik er blij mee dat er 'ineens' haast wordt gezet, want een opvolger voor Overmars is gewoon nodig en is essentieel in de organisatie van Ajax.

Maar of Mislintat de juiste keus is? Dat betwijfel ik.

Ajax is het echt helemaal kwijt ..

En geen oud-ajaxcied te vinden? ook niemand uit de eredivisie of 1e divisie? Komt een beetje erg geforceerd over allemaal.

1 april 2023 om 11:44

Mark Jan Fledderus is beschikbaar, samen met Klaas Jan Huntelaar

Erg tendentieus artikel. Mislintat heeft uitstekend werk geleverd als scout en 3 jaar ervaring als technisch directeur bij VfB Stuttgart, maar wordt de grond in geschreven. Ward, die slechts 10 maanden ervaring heeft als sporting director bij Liverpool en veel minder indrukwekkende prestaties als scout, werd daarentegen de hemel in geprezen. Raar.

Misschien moeten wij deze Duitser een kans geven. Overmars liep snuffelstage bij go ahead eagles en kon tijdens de jaren met Frank de Boer niks kopen. Daarna werd het een eindbaas. Huntelaar gaat het ook maken, maar moest direct de nieuwe Overmars uithangen. Dat is onmogelijk.

En dan Seedorf weigeren en niet eens een antwoord sturen. Als ik dit zo lees is het compleet onbegrijpelijk dat deze man gekozen wordt! In Ward had ik nog wel vertrouwen met zijn netwerk en wat hij de afgelopen jaren bij Liverpool heeft gepresteerd. Deze Mislintat heeft het de afgelopen jaren als TD heel wat minder gedaan als een club als Stuttgart degradatie voetbal speelt nu! Hoe kan het toch dat mijn cluppie in een paar jaar tijd van top naar flop gaat?

1 april 2023 om 01:10

Seedorf heeft nog niet eens de competenties van Mislintat en z'n carriere als coach verloopt nou ook niet bepaald vlekkeloos. Hij wou veel te snel veel te veel. Die had gewoon lekker bij Jong Ajax of bij een gemiddelde Eredivisieclub moeten beginnen. Geen idee hoe z'n carriere er dan uit had gezien, maar vast niet slechter dan nu het geval is.

Ken hem eigenlijk alleen qua naam en Football Manager. Waar het inderdaad een van de beste scouts was of potentieel had om een uitstekende TD te worden. Lijkt me dat hij in ieder geval over meer data en netwerk beschikt dan onze Harmstra. Die overigens niet alleen verantwoordelijk is voor deze bestuurlijke puinhoop. Iets dat zeker na het vertrek van Ten Hag. Alleen maar meer zichtbaar is geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren