Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax wilde mij als opvolger van De Jong, ze wilden me echt hebben’

Laatste update:

Meritan Shabani was ruim anderhalf jaar geleden dicht bij een transfer naar Ajax. De middenvelder stond destijds onder contract bij Bayern München, maar na de bekendmaking in januari 2019 van het aanstaande vertrek van Frenkie de Jong naar Barcelona richtte Ajax de pijlen op Shabani, Tot een transfer kwam het desondanks niet. Shabani, die inmiddels voor Wolverhampton Wanderers speelt, weet niet waarom de deal afketste.

"De interesse nam snel toe, maar doofde ook relatief snel weer uit", blikt de Kosovaarse Duitser terug in een interview met Transfermarkt. In januari 2019 schreef Kicker over gesprekken tussen Ajax en Bayern München over de transfer van de destijds 19- en inmiddels 21-jarige middenvelder. Een deal leek ophanden, maar kwam er niet. "Ajax wilde dat ik de opvolger van De Jong zou worden. Ze wilden me echt hebben en voor mij zou het ook echt een goede stap zijn geweest", meent Shabani. "Ik wilde graag op huurbasis naar Ajax, maar daar wilde Bayern niet aan meewerken. Waarom, waarom, waarom... Ik weet het niet. Het is uiteindelijk gewoon niet gelukt. Dat is het."

Wie is Meritan Shabani, de vermeende opvolger van Frenkie de Jong bij Ajax?

Voetbalzone schreef in januari 2019 een achtergrondartikel over de carrière van Meritan Shabani.Lees artikel

De jeugdexponent van Bayern München maakte het seizoen 2018/19 zodoende af in de beloftenploeg van de grootmacht uit de Bundesliga. Hij zou na de afgeketste deal niet meer uitkomen voor de hoofdmacht; eerder had Shabani twee competitiewedstrijden gespeeld. In de zomer van 2019 verkaste hij voor anderhalf miljoen euro naar Wolverhampton Wanderers, waar hij ook in de beloftenploeg speelt. Zijn eerste seizoen viel volledig in het water door een blessure aan de voorste kruisband voor zijn rechterknie, maar inmiddels is hij weer fit. Afgelopen zomer hengelden meerdere clubs naar zijn komst.

Wolverhampton sprak echter een 'duidelijk veto' uit, aldus Shabani. "Ik moest hier blijven en me hier ontwikkelen, want de ploeg krijgt veel wedstrijden voor de kiezen in een korte periode. In de toekomst zal moeten blijken of een verhuurperiode een logische keuze is. Op dit moment richt ik me volledig op mijn taken hier", legt hij uit. Dat spelers als Chris Richards, Jamal Musiala en Joshua Zirkzee inmiddels een kans hebben gekregen bij Bayern in de Bundesliga, maakt Shabani niet jaloers. "Ik ben natuurlijk blij voor de jongens. Na een heel lange tijd lijkt het eindelijk te gaan gebeuren voor ze. Het frustreert me niet dat ik er niet meer zit of dat het destijds niet is gelukt. Ik ben blij met hoe alles is gelopen. Ik denk niet aan wat er had kunnen gebeuren. Alles is gelopen zoals het moest."

Denk je dat Meritan Shabani een goede speler voor Ajax zou zijn geweest?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klopt, deze naam heb ik weleens voorbij zien komen op verschillende fora.
Was echt wel een top aanwinst geweest! Jammer dat het niet is doorgegaan maar zo heb je bij iedere club wel een lijst van 15 topspelers 'die net niet doorgegaan zijn'

28 oktober 2020 om 16:59

Topaanwinst geweest ja? Als het echt zo'n topper was, had hij wel vaker in het eerste van Wolverhampton gespeeld toch..

28 oktober 2020 om 17:09

Als je de tekst leest kom je tot de conclusie dat die jongen bijna heel vorige seizoen gemist heeft met een blessure en dat hij nu net pas weer een beetje fit is. Wordt dan een beetje lastig om door te breken. Zegt wel genoeg dat Wolves hem perse niet wil laten gaan, over het algemeen hebben ze daar wel een goed oog voor talent. Toen hij 19 was en in de belangstelling stond van Ajax was het zeker een groot talent, dus de reactie van Prem93 is geen rare. Ben benieuwd of hij alsnog bij wolves kan slagen en hij geen last heeft van lange absentie door zijn blessure.

28 oktober 2020 om 17:11

PL niveau is wel een paar treetjes hoger, voor Ajax was dit een prima speler geweest

28 oktober 2020 om 17:14

En bij Wolves is de concurrentie ook absoluut niet mals en is de as absoluut belangrijk voor Nuno.

28 oktober 2020 om 21:31

Ikbengoed83 volgens onze trainer Klopp zou ajax heel prima meedraaien in de premier league en ik denk dat die het wat beter inschat. Dit is een denigrerende reactie als je het mij vraagt. Was inderdaad een groot talent bij Bayern maar teveel concurrentie die verder en beter waren. Jammer van de blessure en zoals anderen al aangaven de Wolves hebben een uitstekende scouting.

28 oktober 2020 om 17:08

Op basis waarvan basseer jij dat dit een top aanwinst geweest zijn? Ik zie je vaker bij topics reageren zonder enige onderbouwing of iets. Lekker een comment gebakken lucht.

Treurig dat Bayern niet mee wilde werken als die jongen zelf graag wilde. Nu speelt hij bij Wolves in de jeugd. Deze gang van zaken is erg vreemd als je het gehele verloop bekijkt. Zou dit misschien de reden zijn dat Overmars Dest aan Barcelona heeft verkocht ipv Bayern

28 oktober 2020 om 18:48

Daar dacht ik dus ook gelijk aan. Maar zullen we nooit weten. Bayern gaat dan publiek wel huilie huilie doen. Hoe Ajax gehandeld geeft met Dest. Ajax heeft dat hierin niet gedaan. En doorgepakt naar een volgende speler.

Het is jammer dat een club niet het beste met je voor hebt als speler zijnde.

Ze willen wel goed geld aanhef verdienen. Maar als je je contrsct niet verlengt. Omdat je dan naar je eigen gekozen club kan. Staat de wereld in brand.

Als het inderdaad om een huurconstructie zou gaan, is het misschien beter dat het niet doorging.

Daar moet Ajax ook soms naar kijken. Van die jonge spelertjes in de Bundesliga die bij de top daar nog niet aan de bak komen maar veel potentie hebben. Je bent toch interessant, Ajax, CL spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren