Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax was concreet, maar we hadden een gesprek buiten de transferperiode’

Laatste update:

Claudinho had dit seizoen bijna in het shirt van Ajax gespeeld. De 24-jarige middenvelder van Zenit Sint-Petersburg was afgelopen zomer naar eigen zeggen 'erg dichtbij' een overeenkomst met de Amsterdammers, die echter buiten de transferperiode contact met hem opnamen. Ajax wilde Claudinho een voorcontract laten tekenen, maar de Braziliaan had een afspraak met zijn oude club Red Bull Bragantino om dat niet te doen.

"Ik had afgelopen zomer aanbiedingen van AS Roma en Ajax", onthult Claudinho in gesprek met het Russische Sports.ru. "Ajax was het meest concreet, maar we hadden een gesprek toen de transfermarkt nog gesloten was. Ze wilden dat ik een voorcontract tekende, maar ik had een overeenkomst met Red Bull Bragantino." Claudinho werd die zomer opgenomen in de Braziliaanse Olympische selectie, evenals Ajacied Antony, wiens teamgenoot hij dus niet zou worden.

Tijdens de Olympische Spelen (waar de Brazilianen de gouden medaille binnensleepten) klopte Zenit aan, dat erg vastberaden was om de middenvelder binnen te halen. "Ze waren erg resoluut, en alle andere opties waren verdwenen. Natuurlijk was ik aangetrokken door het feit dat er al andere Brazilianen bij Zenit zaten, zoals Malcolm, die ik al ken sinds mijn achtste. Hij praatte constant tegen me over de club, die waarschijnlijk navraag heeft gedaan over mij bij hem. In het algemeen heeft Malcolm een belangrijke rol gespeeld bij de transfer."

Claudinho denkt dat Antony een soortgelijke rol had kunnen spelen, al was de vleugelspeler van Ajax volgens de Zenit-revelatie niet op de hoogte van de gesprekken met Ajax tijdens de Olympische Spelen. Claudinho kwam sinds zijn komst naar Rusland tot liefst zeven treffers in twaalf competitieduels; in de Champions League maakte hij er twee in zes duels. Zijn contract bij de huidige koploper van de Russische Premier League loopt door tot medio 2026.

Had jij Claudinho graag in het shirt van Ajax gezien?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Claudinho wordt pas een optie voor Ajax als Anthony weggaat
dan is het een goede opvolger daarvoor

26 januari 2022 om 15:08

Dit is meer een 10 toch die ook hangend op links kan spelen. Lijkt me niet de meest ideale opvolger voor Antony, die altijd vanaf rechts speelt.

26 januari 2022 om 16:11

ik denk niet dat ajax in de handel moet zitten van duurbetaalde sterspelers overkopen van Russische topclubs. Dan kun je 25+ miljoen en 4 miljoen salaris gaan aftikken. Je had m rechtstreeks vanuit Brazilië moeten halen, waar ze dus dichtbij waren en dan moet je m zelf met winst verkopen.
Ik merk dat veel dat sommige mensen Jax ineens zien als dikke koopclub omdat ze een paar jaar goed in CL hebben gepresteerd. Ben het daar niet mee eens. je kan zo een paar jaar minder presteren in de CL en dan zit je in de problemen. Ajax moet doen waar ze groot mee zijn geworden. Spelers opleiden tot topspelers uit binnen en buitenland. Het business model van CL koopclub gaat in NL nooit werken.

26 januari 2022 om 18:58

Claudinho is een totaal andere speler dan Antony... Wel grappig dat hij zegt dat Antony van niks wist op de OS, dat had hij dan toch best zelf kunnen melden aan hem?

Overigens denk ik dat dit helemaal geen verkeerde uitkomst is voor Ajax, het leek destijds op een bedrag van 12 tot 20 miljoen uit te lopen. Om dat nou te investeren met de huidige selectie voor zijn positie is mij wat gulzig. Het is een goede speler, maar dan zie ik een Eriksen nog veel liever komen en die kost ook veel minder momenteel.

Wat betalen ze tegenwoordig in Rusland? Voetbal is daar toch wat weggezakt laatste jaren heb ik het idee. Kunnen Nederlandse clubs daar financieel aan tippen?

26 januari 2022 om 15:12

zenit heeft nog steeds gazprom die met geld strooit, maar over het algemeen is het geld daar de laatste jaren wat minder inderdaad

26 januari 2022 om 15:41

In lokale valuta valt dat wel mee, maar de Russische Roebel is behoorlijk wat kwijtgeraakt tov de euro in de afgelopen 5 jaar (zo'n 30%).

26 januari 2022 om 16:30

maar de meeste voetballers zoniet alle voetballers die niet uit de voormalige sovjet landen komen zoals dus brazilianen, europeanen die laten zich uitbetalen in dollars en euro's. Ook iets wat vele keren heeft geleid dat bepaalde spelers de deur uit moeten als de economie een klap krijgt.

Toen ik nog in Rusland kwam voor werk, Moskou regio was 1 euro dacht ik 40 roebel (prijs van een cola fles destijds) naar verloop van tijd werd 1 euro 70 roebel en zelfs nu is het al 90 roebel.

je kunt dus wel inzien dat als iemand een loon heeft van een miljoen euro per jaar aan salaris dat dat toen 40 mil roebel was en nu dus 90 roebel.

dan heb je als club toch wel een probleem, Om deze reden zijn de Russische clubs ook een beetje op europees niveau vervallen, aangezien ze dus minder buitenlandse talenten kunnen veroorloven, je bent dus echt afhankelijk van binnenlandse opleiding (wat al zo was ivm de buitenland regel dat je minder buitenlandse spelers mag opstellen/registreren) maar met een zwakke roebel zijn de kosten om opleidingen draaiende te houden natuurlijk gestegen.

26 januari 2022 om 15:13

Bij Zenit zag het er een beetje hetzelfde uit als ajax. ~3 grootverdieners die zo 5 miljoen opstrijken. rest van de basis elf zo rond de 1 miljoen per jaar - bank en jeugd daar (ver) onder

26 januari 2022 om 15:18

Nou ze betalen nog best fors.

Malcom verdient dacht ik ongeveer 6 a 7 mln per jaar, Lovren verdient er 6 per jaar.

Het totaal van Zenit is ongeveer 40 mln per jaar totaal.

Ajax zit op ongeveer 37,5 mln per jaar met als grootverdiener Haller met 3,8 mln.

Dus qua pieken zit Zenit hoger, Ajax verdeeld het meer zodat de verschillen minder groot zijn.

26 januari 2022 om 15:25

Die cijfers van Ajax zijn wel van een aantal jaren geleden denk ik. Ajax betaalde in 2020/21 totaal 98,4 miljoen aan het postje lonen en salarissen, 61,3 miljoen daarvan betreft de salarissen spelers (maar dit is wel incl. Jong Ajax en misschien ook de Ajax dames bedenk ik me nu, al zal dat een marginaal deel zijn), let wel: dit is nog excl. wedstijdpremies (in totaal 14,3 miljoen daar bovenop voor spelers / staf). Neem aan dat de volledige A-selectie tezamen dus wel op een miljoen of 50 zal zitten, maar dit staat niet onderverdeeld in het jaarverslag.

26 januari 2022 om 15:35

De cijfers die ik heb gevonden betreffen enkel de in totaal 88 spelers can de selectie.
Dat kwam uit op 720,174 per week = 37,449,069 per jaar, hier zit zeker nog marge in dus misschien dat het 45 mln zal zijn voor enkel de heren selectie, maar meer niet, cijfers uit 2021 dat wel.

Dit is dus het 'normale' salaris, dus zonder premies etc. Dan valt het namelijk veel hoger uit.

Ik denk dat jij de totale kosten bedoeld, dit staat namelijk zo in het boekjaar 2020/2021, dus inclusief alle uitgekeerde bonussen en alle medewerkers van Ajax inbegrepen. De normale salarissen zijn afgenomen zelfs maar de premies waren toen mega toegenomen vandaar de hoge post.

Komt ook door toename van het aantal contracten binnen het vrouwenvoetbal, de voetbal ondersteunende afdelingen, de commerciã«le afdelingen en de stafafdelingen door het verruilen van externe collega’s voor interne collega’s.

26 januari 2022 om 15:19

Het lijkt wel weg te zakken. Evenals Turkije en Oekraine bijvoorbeeld. Ik heb het idee dat Nederlandse topclubs (en helemaal Ajax) alles op de grote 4 landen na echt wel kunnen beconcurreren. In Frankrijk zullen de clubs, natuurlijk helemaal PSG, nog wat meer geld hebben maar Rusland, Turkije en Oekraã¯ne lijken we eindelijk eens voorbij te streven. En dat is veelzeggend over onze concurrentiedrang gezien dat landen zijn met respectievelijk 144 miljoen, 84 miljoen en 44 miljoen inwoners en dus een groter achterland voor televisierechten. Portugal lijkt een uitzondering met 10 miljoen inwoners, maar die verkopen de TV-rechten waarschijnlijk ook op het Zuid-Amerikaanse continent. Daarbij lijken de 'slimme' constructies van investeringsmaatschappijen verleden tijd. We zien de eerste tekenen al op de UEFA Coefficientenlijst; Rusland, Turkije en Oekraã¯ne zijn gepasseerd. Frankrijk en Portugal hijgen we in de nek.

26 januari 2022 om 16:18

Klinkt misschien apart, maar de pandemie is toch soort van een blessing gebleken. Normaal kochten Turkse, Russische, en Oekrainse clubs bijna alles wat los en vast zat. Maar sinds de pandemie, zijn heel veel eigenaren natuurlijk aardig wat geld kwijt, waardoor er minder geinvesteerd kunnen worden en iets slimmer moeten gaan scouten. En die skills hebben ze meestal niet, buiten Shakhtar (die scouten regelmatig nog steeds aardig goed qua talenten) en Kiev (hebben een best goeie jeugdopleiding) om dan. Zenit kan bijvoorbeeld niet veroorloven om weer een speler van de kaliber Hulk of Witsel te halen, en doen het ook wat zuiniger nu.

26 januari 2022 om 15:22

Ajax kan makkelijk financieel aan Zenit tippen. Maar een speler kiest niet altijd voor het geld.

Goeie speler. MAar nu waarshijnlijk te duur.

Had voor Ajax een leuke speler geweest maar niet het soort speler wat we nodig hebben, dit is echt een spelmaker vanaf links, heeft eigenlijk een vergelijkbaar profiel met Tadic, waarbij Tadic vaak aan de zijlijn geplakt staat maar Claudinho vaak naar binnen trekt.

26 januari 2022 om 16:54

Dus een soort ziyech maar dan aan de andere kant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren