Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax Vrouwen worden afgedroogd door Chelsea en lijken klaar in Champions League

Laatste update:

De Ajax Vrouwen zijn er dinsdagavond niet in geslaagd zichzelf een goede uitgangspositie te verschaffen in de kwartfinale van de Champions League. In de Johan Cruijff ArenA wisten de Amsterdammers maar weinig potten te breken tegen Chelsea: 0-3. De return in Londen vindt plaats op woensdag 27 maart.

Ajax moest het in de heenwedstrijd tegen Chelsea doen zonder Sherida Spitse. De aanvoerster was geschorst en werd vervangen door Daliyah de Kloria. Vanwege de afwezigheid van Spitse droeg Nadine Noordam de band. Isa Kardinaal kwam daarnaast in de ploeg voor de geblesseerde Ashleigh Weerden.

Al in de zevende minuut kwam Ajax dicht bij een verrassende voorsprong. Romée Leuchter probeerde het vanaf de rand van het strafschopgebied en zag haar inzet op de paal belanden.

In minuut negentien sloeg Chelsea toe. Lauren James ontving de bal op gelukkige wijze vlak bij de goal van Regina van Eijk, omspeelde de doelvrouw en schoof binnen: 0-1. Ook een VAR-check kon niet voorkomen dat Ajax op achterstand kwam.

Vijf minuten voor rust leek Chelsea de marge te verdubbelen. Na een fraaie voorzet was het Gure Reiten die afrondde voor de Londenaren, maar na inmenging van de videoscheidsrechter werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Enkele momenten later was het alsnog raak voor Chelsea. Reiten, de maker van de afgekeurde goal, gaf op slag van rust voor op Sjoeke Nüsken. De Duitse aanvalster gleed vakkundig binnen: 0-2. Via onder meer Tiny Hoekstra en Lily Yohannes werden de Amsterdammers wel gevaarlijk worden voor de rust, maar tot scoren kwam Ajax niet.

In de tweede helft had Ajax ietwat meer controle over het spel. Chelsea deed het, met de voorsprong in het achterhoofd, ogenschijnlijk rustiger aan en stond toe hoe de ploeg van Suzanne Bakker veel van de bal had. Desondanks was de eerste grote kans na de pauze voor de uitploeg, maar de poging van Nüsken belandde over het doel van Van Eijk.

In het laatste kwart van het duel kreeg Chelsea weer meer grip op Ajax en kwamen de Engelsen tot enkele speldenprikjes. In minuut 83 deelden de Londenaren de genadeklap uit. Nüsken tekende op aangeven van Catarina Macario voor haar tweede van de avond: 0-3.

Met een uitwedstrijd in Londen in het verschiet wordt het een lastige opgave voor Ajax om zich te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Komende woensdag om 21:00 uur treffen beide ploegen elkaar opnieuw.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Lijken klaar, die zijn klaar. Gaan in Londen dit nooit meer omdraaien gezien uitslagen eerder dit toernooi. Jammer, desondanks mogen ze trots zijn op wat ze hebben bereikt.

In deze fase van het toernooi weet je dat de tegenstand heel sterk zal zijn, maar dan nog denk ik dat Ajax hier wel meer van had verwacht. Maar al met al een vrij kansloze avond. In de return toch maar proberen te laten zien wat je waard bent, en daarna kun je met trots terugkijken dat je uiteindelijk wel in deze fase gekomen bent.

Nou, gelukkig heeft de knvb de planning eind april voor de mannen al overhoop gehaald voor de halve finale..

19 maart 2024 om 21:09

Man, laat het los. Regeren is vooruit zien, maar niemand heeft een glazen bol. Mannen worden al genoeg voorgetrokken in het leven, gun de vrouwen ook eens wat. Er worden wat wedstrijdjes verschoven (wat nog in het voordeel van Ajax heren 1 is), poeh poeh. Wat een ramp.

19 maart 2024 om 21:19

Twente - Almere was aanvankelijk die woensdag om 20:00 gepland maar moest zo nodig verzet worden naar 18:45. Voor veel supporters die gewoon werken een onmogelijk tijdstip door de weeks. Dat er wat van Ajax wordt verzet a la, maar met het 'regeren is vooruitzien' dupeer je er ook velen die er niks mee te maken hebben.

19 maart 2024 om 21:35

Dat is simpelweg omdat Espn zeurt. Die willen het liefst 9 verschillende tijdstippen voor de kijkers. Volgens mij gaan er weinig tv kijkers verloren met een pot als Twente - Almere en nog een andere wedstrijd op hetzelfde tijdstip.

De stadiongangers zijn de dupe

20 maart 2024 om 02:13

Tsja, je zult als die hard supporter Twente - Almere moeten missen zeg. Daar zou ik als Twente supporter toch ook echt (minimaal) een week de pè over in hebben.

20 maart 2024 om 09:28

"mannen worden al genoeg voorgetrokken in het leven".

Wat een dooddoener.

Wat is trouwens precies het voordeel voor Ajax hierbij ?

19 maart 2024 om 23:27

Had ajax ook kunnen doen, nu zitten straks de toppers te spelen in de arena, terwijl ajax wellicht playoffs moeten spelen....

20 maart 2024 om 08:11

Ajax gaat ervan uit dat Feyenoord de beker wint door louter thuis wedstrijden te spelen. Daar gokken ze de komende 10 seizoenen ook op

Zapte even langs de zenders en kwam na de 1-0 erin. Even kijken. Maar wat een grote grap om de 2-0 af te keuren. Haha! Even vergeten dat onderin iemand buitenspel compleet opheft.

19 maart 2024 om 21:45

Ah, ik dacht dat ik de enige was. Die stapte weer net binnen het veld, dus die speelster heeft op geen enkele manier buitenspel gestaan toen er geschoten werd

Is de Premier League bij de vrouwen ook zoveel sterker dan de eredivisie? Dat is toch wel opvallend. Maarja het enige wat ik volg van Nederlands vrouwenvoetbal is een aantal dames op insta.

19 maart 2024 om 21:24

Ter illustratie, Chelsea haalt een vervangster voor zijn geblesseerde sterspeelster voor een half miljoen deze winter. De begroting van Ajax is zo’n 2 miljoen.

De Eredvisie voor vrouwen is afgezien van de grotere clubs ook gewoon semi-prof. Het is allemaal in ontwikkeling, maar ook in deze tak zijn de verhoudingen financieel immens.

Het was eenvoudig, de speelsters van Chelsea hadden een hogere handelingssnelheid en waren fysiek veel sterker. Eigenlijk had die eerste bal erin moeten vliegen, dan had je echt een serieuze wedstrijd gekregen. Geen schande tegen de beste ploeg van Engeland, wel erg jammer.De Ajax vrouwen hebben dit seizoen laten zien dat ze meer een belichaming zijn van de waarde waar Ajax voor staat. Voetballen met durf en lef, veel jong (en eigen) talent, spelplezier, fit, presteren en de lat hoger leggen. Hoe anders dan het herenteam waar we kijken naar middenvelders die de bal niet willen en niet vooruit kijken, een dozijn dure miskopen, plichtmatig, niet fit, de lat steeds lager, een 5-3-2 of 5-4-1 en wanprestatie naar wanprestatie.

Omdat mijn dochter en haar vriendin vanuit Alkmaar naar de Arena waren afgereisd toch even gekeken. Was helaas een kansloze avond. Desalniettemin mooi dat het vrouwenvoetbal zo leeft. Het is toch een andere doelgroep dan de mannen die zich nu interesseren in voetbal. Ook al maakt het bijvoorbeeld mijn dochter en haar vriendin het niet veel uit of Ajax wint of verliest haha

Heb me flink geã¯rriteerd aan Kay-Lee de Sanders, zij was echt zo onrustig aan de bal en bracht de rest in problemen. De keepster eveneens, is echt heel onzeker in de lucht, hoge ballen heb je altijd kans bij haar.

De overige 4 thuiswedstrijden waren zo goed, met lef en hard er tegenaan. Gisteren was het heel teleurstellend.

Zo zie je maar hoe belangrijk Spitse is, zonder haar is het meteen -50.

Sinds wanneer is Kian Fitz-Jim bij Chelsea gaan spelen ?

ON: Ze hebben het blijkbaar heel goed gedaan, maar alsjeblieft, stop gewoon even met de Arena reserveren voor de dames. Het stadion is gemaakt voor Ajax 1, en die moeten ook altijd voor gaan, in alles !

20 maart 2024 om 09:35

Dit is toch ook gewoon Ajax 1?
Denk dat de heren ook van dit Chelsea hadden verloren

Helemaal klaar met dat negatieve gezever over vrouwenvoetbal. Alsof mannenvietbal allemaal zo geweldig is, ook vaak genoeg tenenkrommend slecht. 35.000 toeschouwers en een geweldig jaar achter de rug. Complimenten voor de meiden. Chelsea was idd een maatje te groot gisteren maar absoluut geen schande.

21 maart 2024 om 10:02

Helemaal klaar met hoe ze ons het vrouwenvoetbal door de strot proberen te duwen.
Als jij oprecht niet ziet dat vrouwenvoetbal echt gewoon helemaal niets is, dan hou je oprecht niet van voetbal.

Australië, dat 5e stond op de wereldranglijst, word met 7-0 afgemaakt door de Newcastle Nets onder 17.

Of terwijl, jeugd, die niet eens landelijk spelen, in Australië (een competitie die sowieso al niets voorstelt) wint met 7-0 van de nummer 5 op de wereld ranglijst.

Dat zegt toch al heel veel over het niveau ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren