Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax Vrouwen voor tweede keer op rij landskampioen na winst in topper

Laatste update:

De Ajax Vrouwen zijn er maandagmiddag in geslaagd om de landstitel te prolongeren. In een onderlinge confrontatie met rivaal FC Twente trok de ploeg van coach Benno Nihom met 1-2 aan het langste eind, waardoor Ajax niet meer achterhaald kan worden door de concurrent uit Enschede.

De voetbalsters van Ajax hadden aan een gelijkspel genoeg voor de tweede landstitel in de clubgeschiedenis en komen door de overwinning op 37 punten, terwijl FC Twente op 32 punten blijft staan. De vrouwen van de Tukkers waren voor de eerste Amsterdamse landstitel van vorig jaar maar liefst vier keer op rij de beste van Nederland.

De ontmoeting van maandagmiddag zag er in eerste instantie nog goed uit voor FC Twente, aangezien Ellen Janssen de thuisploeg in de achttiende minuut nog wel op voorsprong wist te zetten. Vier minuten voor rust was Marjolijn van den Bighelaar echter verantwoordelijk voor de gelijkmaker en Desiree van Lunteren nam in de tweede helft de winnende treffer voor haar rekening. Ajax kan zich zodoende op 2 juni verzekeren van de dubbel, aangezien dan de bekerfinale tegen PSV op het programma staat.

Vind jij dat Ajax het verdiende om te winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van harte gefeliciteerd dames. Voor de 2e jaar op rij. Wat een mooie prestatie.

Gefeliciteerd dames, toch nog een hoop prijzen dit jaar voor Ajax, echter niet de belangrijkste 😉

21 mei 2018 om 17:01

Dat helaas niet nee, maar de prestaties van de andere teams zijn ook belangrijk en moeten we niet teveel afbreuk op doen. Proficiat Ajax dames

21 mei 2018 om 17:51

Zo is het naar net. Prijs is prijs.

Een mooie prestatie, hopelijk volgt de beker ook nog!

Er gaat zeker het nodige mis binnen de club de laatste jaren, maar het opzetten en ontwikkelen van de vrouwentak is een absoluut succesverhaal. Hopelijk kan Ajax het succes verder uitbouwen.

21 mei 2018 om 17:25

Een succesverhaal in welk opzicht? Het is maar net waar je prioriteiten liggen. De meeste clubs vinden het niet interessant genoeg omdat er bijna geen hond komt kijken. Alleen bij Oranje.

21 mei 2018 om 18:09

Altijd mensen die denegerend ergens over moeten doen. Gefeliciteerd je bent de eerste...

21 mei 2018 om 18:09

Tien jaar geleden was het vrouwenvoetbal nog nergens. Zeven jaar geleden was voetbal voor vrouwen een tweede baan, moesten ze er nog een studie/baan bij zoeken. Vorig jaar werden we Europees kampioen, in een uitverkocht stadion. Vrouwenvoetbal wordt, ook en vooral internationaal, steeds populairder. Buurjongens lopen al jaren rond in shirtjes met achterop Miedema of Mertens. Progressie.

21 mei 2018 om 18:09

Er zitten anders genoeg mensen op de buhne op de Toekomst als de vrouwen spelen.

21 mei 2018 om 19:32

Wat is er precies denigrerend aan mijn post? Het is gewoon een feit dat er weinig aandacht en interesse voor is en als je het gemiddelde niveau ziet dan is dat begrijpelijk. En verder gaat het om prioriteit. AZ won de eerste 3 edities maar trok niet lang daarna de stekker eruit. Te weinig animo, te weinig potentie. Daarom hecht ik ook weinig waarde aan de huidige titels; het gaat alleen nog tussen Ajax en Twente.

21 mei 2018 om 20:11

Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport ter wereld. Wat je ook van het huidige niveau vindt, potentie is er zeker. De salarissen gaan omhoog, de sponsorcontracten gaan omhoog. Kortom, geld in het verschiet.

21 mei 2018 om 21:53

Het was anders toch vol vandaag.

21 mei 2018 om 23:00

Je hebt als voetbalclub, als de financiën het toelaten, ook een beetje de morele verplichting om maatschappelijk je steentje bij te dragen.
Vrouwenvoetbal is daar ook een onderdeel van, in Nederland staat het nog in de kinderschoenen, echter groeit het wel gestaag.

Toch mooi als jij als voetbalclub hier aan de bakermat van gestaan kan hebben?

Nee het zal nooit zo populair worden als mannenvoetbal, en ook waarschijnlijk qua niveau verre van in de buurt komen, maar veel mensen halen hier wel hun plezier uit.

21 mei 2018 om 23:18

@edwinvork

Reden dat AZ ermee stopte had met geld te maken, niet zo vreemd dat AZ er anderhalf jaar na de val van DSB die afweging besloot te maken. De reden dat AZ succesvol was had overigens te maken met het feit dat ze er vanaf de oprichting bij waren en alle clubs op 0 begonnen. AZ was de grootste club die destijds is ingestapt.

Ajax is later ingestapt (samen met Psv) en heeft de achterstand snel ingelopen. Dan mag het vrouwenvoetbal nu misschien niet zo groot zijn, het is wel de sporttak die het hardste groeit. Dat zie je ook vandaag langs de kant, bij wedstrijden op de toekomst en met de uiverkochte wedstrijden van de Oranje vrouwen. Hoe later je instapt, des te moeilijker gaat het worden. De voorsprong die Ajax nu al neemt is zeer voordelig. Het is in mijn ogen investeren in de toekomst

Ik ben wel benieuwd waar de eredivisie voor vrouwen over een paar jaar staat. Een paar jaar geleden begonnen ze vanaf 0 en nu zijn er een paar talenten doorgebroken en direct vertrokken naar het buitenland. Het de eredivisie voor vrouwen is nu een soort opstapklasse voor talenten die naar de topcompetities gaan. Opzich is dat leuk voor de "oranje Leeuwinen" maar als clubs heb je er niet zoveel aan. Er komt geen hond naar de competitie kijken en de talenten worden vrij vroeg weggekocht. Benieuwd of het ooit een boeiende competitie kan worden, voor het moment laat ik hem nog even links liggen.

21 mei 2018 om 19:58

Nah opleiden doet toch geen enkele club in Nederland. Dit zijn 2 knvb teams genaamd CTO Amsterdam en CTO Eindhoven, hiervan zie je de resultaten enorm. Echter is besloten om CTO volgend jaar op te heffen, dus het damesvoetbal gaat de aankomende jaren naar verwachting weer achteruit.

21 mei 2018 om 23:03

Laat Ajax nou net een talentenprogramma gestart zijn voor vrouwen....

''
Het nieuwe team moet jonge talentvolle speelsters een kans bieden om zich door te ontwikkelen tot topspeelsters voor eredivisieteams. Volgens Ajax is dit team de start van een talentenopleiding voor meiden.

knvb
Het Knvb team stopt na het seizoen van 2017 - 2018. De bond wil intensiever samenwerken met de eredivisie clubs om de doorstroming van talentvolle spelers te verbeteren.

De meiden uit het huidige team van de bond krijgen allemaal de mogelijkheid om over te stappen naar het nieuwe team van Ajax.''

bron: Het Parool

21 mei 2018 om 23:34

CTO Einhoven is CTO zuid geworden en gaat nog door. CTO Amsterdam verdwijnt maar Ajax stapt precies nu in, waardoor CTO amsterdam waarschijnlijk bijna geheel over gaat naar Ajax. Pec, Heerenveen, Alkmaar en ADO hebben al zo'n team en ook Twente wilde een doorstart maken met de beloften. Feyenoord is ook al begonnen met het opbouwen van een jeufdopleiding voor meiden.

21 mei 2018 om 23:53

Klopt het grote verschil hiermee is dat Ajax een jong team.opricht waar meiden 3 of 4x per week trainen en begeleiding krijgen. Het verschil met CTO is dat die speelsters in een soort internaat zitten en gaan alleen in het weekend naar huis. Dit zorgt ervoor dat die speelster en snel volwassen worden en zichzelf extreem ontwikkelen.

21 mei 2018 om 23:56

CTO Eindhoven is nog geen beslissing gemaakt hoor. Ik ken 1 speelster en die heb ik gisteren gesproken en die zei dat begin juni pas beslissing gemaakt wordt. Over de jeugdopleidingen die jij zegt, die zijn heel anders dan de internaten van de CTO. Dit zijn 18 meiden van 15 tm 19 die compleet alles in het teken hebben van voetbal, dit verdwijnt bij een gewone club.

Zal wel één van de weinigen zijn die de wedstrijd ook heeft gezien al was het wel volle bak aan het veld. Overwinning was te veel van het goede, een gelijkspel deed de wedstrijd meer recht. Ik weet dat ik het niet moet vergelijken met het mannen voetbal, maar toen rond de 75ste minuut ballen werden weg gerost door Ajax en iedereen er letterlijk een beetje achteraan huppelde dacht ik wel meteen dat deze dames bij amateurs nog moeilijk mee komen.

Top punt was wel het schot van van Lunteren. Zeeën van ruimte om op 10m van de Twente goal op goal te schieten. Haalt het been naar achteren en de bal gaat 4meter naast en 3 meter over.

Ajax dit jaar de beste het is ze van harte gegund. Hoop dat er volgend jaar weer spanning is tot het laatst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren