Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax versterkt zich met veertienjarige ‘goede jongen’ uit Roemenië

Laatste update:

Ajax gaat zich versterken met Laurentiu Ardelean, een veertienjarige centrale verdediger van FCSB, dat voorheen Steaua Boekarest heette. Hij meldt zich op 7 september bij zijn nieuwe club in Amsterdam, zo meldt ProSport.

/

“Hij is een goede jongen. Hij speelt centraal achterin, maar kan ook op het middenveld uit de voeten. Hij doet mij denken aan Mirel Radoi”, verwijst jeugdtrainer Adrian Bumbescu naar de huidige hoofdtrainer van FCSB, die 69 interlands voor Roemenië speelde en voor onder meer Steaua uitkwam.

Als Ardelean inderdaad naar Ajax gaat, wordt hij de vijfde Roemeense speler in de geschiedenis van de Eredivisionist. Cristian Chivu, Bogdan Lobont, Nicolae Mitea en George Ogararu gingen hem voor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe zit dat ook alweer? Hij is 14 dus mag hij dan nu al komen?

26 augustus 2015 om 18:41

Raar he, dit kan blijkbaar wel. Wat Barcelona dan fout deed... je moet hier mee oppassen.

26 augustus 2015 om 18:51

Het mag ook wel, maar onder strikte regels. Barca heeft deze regels blijkbaar overtreden, in welke vorm dan ook, maar ajax niet.

26 augustus 2015 om 18:52

Barca kreeg de straf omdat ze regels hadden overtreden bij het halen van spelers onder de achttien, niet omdat ze spelers onder de achttien haalden.

26 augustus 2015 om 20:33

Regels overtreden of niet, dat blijft een lastig verhaal te bewijzen. Want ze mogen hem geen contract aanbieden voor z'n 16e, ook geen voorcontract. En toch komt ie geheel vrijwillig al op 14-jarige leeftijd naar een voor hem wildvreemd land, een taal die hij niet spreekt (zal ook nog geen vloeiend Engels spreken neem ik aan). Zonder ook maar iets te krijgen, toevallig he, hij komt echt alleen voor de fantastische opleiding van Ajax (en Madurodam natuurlijk)? Er komt waarschijnlijk een ouder of verzorger mee, die krijgt dan via Ajax een baantje, maar heej, wel volgens de regeltjes he.

Het blijft etisch gezien gewoon een onzinnig iets, je moet een kind niet zo vroeg uit z'n vertrouwde omgeving trekken. Met tientallen tegelijk (niet alleen Ajax hoor), in de hoop dat er twee of drie doorbreken. De rest redt het niet of mag een leven lang in de marge ballen.

26 augustus 2015 om 21:00

Blijft lastig natuurlijk, ik vindt 14 ook wat te jong om iemand naar een ander land over te laten komen. Weet natuurlijk niet wat de voorwaarden zijn. Als er Fam. Is die hier een baan krijgt en Ajax zorgt naast het voetbal ook dat hij een normale opleiding krijgt kan het wel eens de kans van die Fam hun leven zijn.

26 augustus 2015 om 22:30

Contracten mogen ze hem rustig aanbieden hoor.

26 augustus 2015 om 23:43

Kan je denigrerend doen over de jeugd opleiding van ajax, je vergeet alleen dat wij in de top 3 staan van meeste jeugd spelers die in het betaald voetbal terecht komen hè sjaakie flapdrol.

26 augustus 2015 om 18:47

Was Bogdan Lobong goed? Wist niet eens dat ie bij Ajax zat

26 augustus 2015 om 18:52

@ trieu7

Lobont was een goeie keeper ja, maar hij werd vervangen door Stekelenburg die toen de sterren van de hemel keepte, dus we hebben niet lang getreurd over zijn vertrek!

ot: weet niks van deze jongen, weet iemand door welke scout hij gescout is?

26 augustus 2015 om 19:25

https://www.youtube.com/watch?v=m6ikrhwq0po

Was een heel erg goede keeper. Is door coach Koeman vervangen voor Stekelenburg omdat hij uit de eigen jeugd kwam en enorm veel talent en potentie had. Toch deed Lobont er niet voor onder imo.

Op dat filmpje zie je een van zijn geweldige katachtige duiken.

26 augustus 2015 om 19:55

Lobont was goed man. Katachtige reacties had hij. Maar toen kwam inderdaad Stekelenburg net doorbreken.

26 augustus 2015 om 20:25

In het seizoen dat ie met Didulica concurreerde vond ik Didulica beter. Ajax moest echter 1 van de 2 laten gaan omdat Stekelenburg uit de jeugd overkwam. Didulica werd de sigaar, iets wat ik heel jammer vond.

26 augustus 2015 om 22:54

Didulica, sympathieke keeper. Leuk dat hij daarna nog bij AZ heeft gekeept. Ik weet nog goed dat Lobont een keer een hoge bal pakte en dat zijn knie een beetje de verkeerde kant op knakte....zag er niet fijn uit.mweet niet of Stekelenburg hem toen al verving.

Keurig hoor, wat is de volgende stap? 12 jaar? En dan 10 etc etc... Totdat we embryo's gaan selecteren...
Zeer trieste ontwikkeling in het voetbal die helaas al een aantal jaar aan de gang is en niet te stoppen.
Nederland was er nog redelijk vrij van, hele jonge jongetjes uit het buitenland halen.... Maar zal waarschijnlijk ook steeds meer worden....

26 augustus 2015 om 18:42

En hoe kwam PSV aan Memphis , Feyenoord aan Van Persie? Het gebeurt in Nederland ook.

26 augustus 2015 om 18:44

Memphis en V Persie komen toch echt uit Nederland man, dus ik zie niet waarom dit geval ermee te vergelijken is.

26 augustus 2015 om 18:50

Wat boeit het waar ze vandaan komen?

26 augustus 2015 om 18:56

Lijkt me nogal een groot verschil. 2000 of 200 km verderop voetballen is nogal een verschil. Zulke jonge jongens moet je niet uitblinker vertrouwde omgeving weg halen.

26 augustus 2015 om 19:01

@bobber_d

Precies wat Jdw17 zegt, dat maakt het uit waar ze vandaan komen.
Moordrecht(memphis) - Eindhoven is toch wel een verschil met Roemenie - Amsterdam voor een jongen van 14.
Daar waar Memphis 12 was.
Over hoe vpersie bij de jeugd van Feyenoord kwam of hoever hij daarvoor moest verhuizen hoef ik niet eens te zeggen.

26 augustus 2015 om 19:02

Het is nog altijd hun eigen keuze. Ze worden niet gedwongen door de club om te komen ofzo.

26 augustus 2015 om 19:13

Ok en dan heb jij kunnen vast stellen? Misschien wel onder lichte dwang van ouders bijvoorbeeld?
Ik wil niet zeg dat dat zo is, alleen het omgekeerde kunnen wij hier op VZ ook allerminst vaststellen natuurlijk!

26 augustus 2015 om 19:15

Dat is zeker waar, maar ik ging alleen in op de vergelijking die Johnboy815 had gemaakt.
Tevens kunnen de ouders wel zoet gemaakt worden en zij hun kind dat sterk zullen aanraden om naar Ajax te gaan.

26 augustus 2015 om 19:16

@ remigolbach

Waarom denk je dat kinderen tot 18 jaar volgens wet handelingsonbekwaam zijn? Denk je dat dit komt omdat ze zo goed hun eigen keuzes kunnen maken of zou er misschien een andere reden achter zitten?

26 augustus 2015 om 19:17

Toen sergio aguero de dochter van Maradone bevrucht had. Werd er idd al gekeken bij welke club dat kind ging spelen. Zelfs al toen nog niet bekend was of er een jongertje of meisje uitgeperst ging worden.

26 augustus 2015 om 19:24

Ja oke, je hebt gelijk. Ik reageerde meer op de mensen die dit als kinderhandel zien. Gebeurt overal, maar wanneer Ajax het doet gaan bepaalde personen raar zitten doen. Of allemaal toestaan, of allemaal niet.

26 augustus 2015 om 19:30

@ Bobber_d

Wat een calimero gedrag, bij Ajax gaan mensen raar doen? Ik raad je aan het topic over die jonge Groninger naar Barcelona eens terug te zoeken. Even kijken of je dan nog denkt dat dit alleen bij Ajax gebeurt...

26 augustus 2015 om 19:34

En Leonardo die kwam toch echt niet uit Nederland.

26 augustus 2015 om 19:48

Oh ja daarin moet ik jou gelijk geven Bobber, het gebeurt natuurlijk overal maar bij Ajax wordt het ook gewoon eerder naar buiten gebracht, grote club in Nederland toch.
En daardoor lijkt het alsof Ajax de grote boosdoener is en daardoor krijg je veelal reacties tegen Ajax gericht.

26 augustus 2015 om 19:53

@ Pauze

Kan je nog meer namen waar het ook goed is uitgepakt? Waarschijnlijk wel, maar wie zegt dat die gasten allemaal gelukkig opgroeien in een heel nieuwe omgeving, het wordt natuurlijk geprobeerd het zo goed mogelijk te maken voor ze, maar het is natuurlijk anders dan de omgeving met al je vrienden en familie om je heen, waar je naar waarschijnlijkheid zeer gelukkig was, m.u.v. bijvoorbeeld oorlogsgebieden enz.

26 augustus 2015 om 20:24

@remigolbach ik denk niet dat een kind van 14 zelf kan/mag beslissen of hij naar ajax gaat maar dat de ouders dat volledig beslissen. en met een smak geld is de beslissing voor de ouders zo gemaakt.

26 augustus 2015 om 20:17

In principe is het niet verkeerd om te doen, zolang je zo'n jongen goed opvangt en hij zelf wilt. Waarom zouden die jongens thuis moeten blijven wonen in Roemenie, omdat het zogenaamd een trieste ontwikkeling is? Wat is er dan triest aan precies? Ik snap jouw afkeer niet.

Die jongens pakken een droom aan. Een zeer grote kans om profvoetballer te worden in een land met zeer bekende academy's. Zo'n jongen wilt toch profvoetballer worden, zoals wij bijna allemaal toen we 8 waren...

Ik heb ook lopen zeiken op de Man City, Chelsea enzovoorts, omdat ze jonge spelers vanuit Nederland halen, maar dat is omdat ik vind dat die clubs er geen flikker van kunnen, dat hele opleiden.

Misschien moet je even met Vaclav Cerny, Christian Eriksen, Viktor Fisscher en Lionel Messi vragen of zij ook vinden dat het een nare ontwikkeling is. Tenslotte zijn zij er ´de dupe´ van geweest.

26 augustus 2015 om 22:43

Uitstekende post!
Ik heb tussen mn 1ste en mn 26 jaar in 6 verschillende landen gewoont.
Is absoluut niet slecht, sterker nog ik denk dat het een meerwaarde is.
Wat wel zo is is natuurlijk wat je al terecht aangeeft dat talenten in de PL geen kans krijgen.

27 augustus 2015 om 14:33

Divers georienteerd is zeker goed, maar het hangt ook van het persoonlijk vlak af lijkt me, niet iedereen is ervoor gemaakt natuurlijk om alles achter te laten. Echter, om profvoetballer te worden zullen er dingen opgegeven moeten worden... Dat iedereen gelijk roept dat het niet kan zonder er ervaringen mee te hebben... tja, dat gebeurt vaker.

Kinderarbeid!!

Laat deze voetballers (kinderen) minimaal tot hun 18e in hun eigen competitie voetballen.

Waar ook ter wereld.

En wij maar weer boos worden als Chelsea oid een talent van Feyenoord of Ajax wegplukt. Wij hier in Nederland doen precies het zelfde.

26 augustus 2015 om 18:47

Dan zijn wij niet boos, maar teleurgesteld omdat we dan weten dat we maar weinig meer van die jongens gaan horen

26 augustus 2015 om 18:52

Ze willen toch zelf? Ze tekenen toch zelf dat contract? Wat is er dan mis mee? Ajax geeft hem gewoon een keuze, hij hoeft geen ja te zeggen en kan ook gewoon in Roemenie blijven als hij, of zijn ouders, dat liever hebben.

26 augustus 2015 om 18:56

Ben je echt zo blind voor dit soort kwalijke zaken? Die ouders krijgen een betere baan en weet ik het allemaal, dat jongetje kan echt niet kiezen op zijn 14de wat het beste is voor zijn toekomst.

26 augustus 2015 om 18:59

Ja een jongetje van 14 kan vast al uitstekende levenskeuzes maken ja. Wordt vast totaal niet beïnvloed door zijn geld, ouders en andere personen in zijn omgeving.

26 augustus 2015 om 20:30

Die ouders krijgen een betere baan. Met andere woorden is het dus beter voor het gezin.

26 augustus 2015 om 19:59

Hoezo kinderarbeid???

Sinds wanneer valt een school onder kinderarbeid?

26 augustus 2015 om 20:07

Die jongen gaat natuurlijk niet naar Nederland vanwege het goede schoolsysteem dat er is en dat weet jij ook wel. Ik vind de term kinderarbeid ook niet de juiste maar jij gaat ook kort door de bocht hier. Ethisch onverantwoord vind ik het wel en ik vind dat je dit als club niet zou moeten willen. Die jongen moet gewoon in Roemenie blijven net als alle kinderen wat mij betreft in principe in hun eigen land moeten opgroeien en clubs ze met rust moeten laten. Lastige is wel dat je ook een grijs gebied hebt waarbij kinderen zich bij clubs melden maar ook dan zou je nee moeten zeggen wat mij betreft.

26 augustus 2015 om 20:26

Deze 14 jarige jongen gaat gewoon in de jeugd van Ajax voetballen en daarbij gaat hij naar een erkende school. Hij wordt daarin volledig door Ajax begeleid. Dus ga nou niet praten over "vertrouwde" omgeving bla bla bla. Tot nu toe is er bijna geen ene jeugdspeler uit een ander land slechter van geworden.

Ik wordt altijd maar zo moe van, van die verhalen over dat jonge spelers in hun eigen land moeten blijven. Kijk even naar Nederland. Hoeveel leerlingen, collega's en vrienden van je zijn geboren in een andere land? Zijn deze dan allemaal slechter geworden? Nee dus. Dus houdt a.u.b. op met al dat onzin gepraat.

En ik kan het weten, want ik heb vanaf mijn vijfde in Duitsland gewoon. 3 uur van de Nederlandse grens.

26 augustus 2015 om 20:37

Ik woon en werk in het buitenland dus dat is een beetje een rare vraag voor mij. Maar dat is ook een andere discussie en dat zijn ook mensen die doorgaans voor een andere reden en op latere leeftijd naar het buitenland vertrekken. Ik vind het een heel ander verhaal wanneer iemand verhuist omdat zijn vader een baan krijgt in het buitenland dan wanneer een jonge jongen voor sport naar het buitenland gaat. Behoudens de vraag of dit vanuit het kind komt of vanuit de club, is dit ook een hele andere situatie.

Ik vind dat je kinderen niet uit hun vertrouwde omgeving moet halen omdat ze daar hoger kunnen voetballen. Je gaat doorgaans ook niet naar het buitenland omdat je daar een betere school kan vinden. Natuurlijk zijn er voorbeelden van kinderen die er beter zijn geworden door naar het buitenland te gaan maar er zijn ook legio voorbeelden van het omgekeerde.

Wat mij betreft is dit ethisch onverantwoord en nergen voor nodig omdat die jongen prima in Roemenie kan voetballen en twee of 4 jaar later naar het buitenland kan gaan. Maar in het voetbal is het helaas steeds normaler om vroeger naar het buitenland te gaan. Clubs maken spelers en ouders gek met mooie bedragen en mogelijke contracten of baantjes voor ouders en dat hoort niet. De beslissing wordt dan ook echt heel vaak niet genomen op basis van rationele gedachtes en vanuit het kind maar op basis van emotie.

26 augustus 2015 om 20:54

Dammie,

Noem dan eens een aantal voorbeelden van voetballers die op jonge leeftijd naar het buitenland zijn gegaan en er daar alleen maar slechter van geworden zijn? En noem eens een Roemeense club dat ook een samenwerking heeft met scholen voor jonge voetballers?

Dus geloof mij, deze jongen gaat er echt niet slechter van worden. Dat was met mij ook niet, want ik kreeg daar ook gewoon een Nederlandse opleiding.

26 augustus 2015 om 21:10

Ik ken geen namen want die halen normaal de publiciteit niet en heb ook niet heel veel kennis van jeugdvoetbal. En waarom Roemeense clubs een samenwerking met scholen zouden moeten hebben is mij ook een beetje vreemd. Maar het draait niet om profvoetbal en het is ook totaal maar dan ook totaal niet in te schatten voor wie dan ook of die jongen ooit zal slagen. Jouw focus richt zich nogal op de educatie maar het lijkt mij stug dat dat de drijfveer in deze is

Ik ben heel blij voor je dat het bij jou goed heeft uitgepakt maar er is wel een verschil tussen verhuizen van Nederland naar Duitsland dan van Roemenie naar Nederland. De taal en de cultuur komen overeen en jij bent jonger verhuisd omdat je ouders daar een baan kregen en dat maakt emigratie toch wat makkelijker. Maar ik ken ook redelijk wat voorbeelden waar de stap niet goed heeft uitgepakt en waar mensen uiteindelijk met doodongelukkige kinderen zaten.

Mijn punt blijft dat je dit ethisch gezien niet moet willen als club en dat dergelijke beslissingen niet rationeel en op basis van hetgeen het beste is voor het kind genomen worden. Maar als het goed uitpakt dan is die jongen straks miljonair en zullen de ouders zich op de borst kloppen en is Ajax ook blij....

26 augustus 2015 om 21:22

Dammie,

Jij kan gaan namen noemen van jonge spelers waarvan het slecht is afgelopen en je hebt geen kennis van jeugdvoetbal, maar toch wil je gaan beweren dat het niet goed is voor een veertien-jarige jongen om zijn opleiding in Nederland te vervolgen? Heb je het boek van bijvoorbeeld Messi al gelezen, of ken je de geschiedenis van Rekik of Kasper Smeichel?

26 augustus 2015 om 21:35

Ja die ken ik maar kunnen we nu echt stellen dat het Rekik goed gedaan heeft om jong naar Engeland te gaan? En is Schmeichel niet naar Engeland gegaan omdat zijn vader daar voetbalde?

En Messi vind ik een prima voorbeeld, maar kunnen we stellen dat het beter voor Messi was om al heel jong naar Barcelona te gaan? Of zou hij ook gewoon een topper geworden zijn en er persoonlijk anders uit zijn gekomen als hij in Argentinie gebleven was tot zijn 18de?

Jij hamert nogal op opleiding en school, maar dat is hier van secundair belang. Weet jij of die jongen zelf een beroepskeuze heeft gemaakt? Of zou zijn hoofd op hol zijn gebracht door ouders die heel graag willen dat hun zoon de nieuwe Messi wordt? En wat is de rol van de clubs in deze? Heeft die jongen Ajax zelf aangeschreven denk je? En hoe zit het met de ouders die met hun kind de hele wereld over reizen om ze naar talentendagen van bijvoorbeeld Barcelona te laten gaan? Is dat goed voor het kind? Lijkt me toch niet....

26 augustus 2015 om 21:53

Is de situatie van Schmeichel niet hetzelfde als die van mij destijds? Dus waarom is dat van mij dan anders dan van Schmeichel? Ik was ook jong toen mijn vader in het buitenland ging werken.

En het gaat hierom dat er gedacht wordt dat je er slechter van gaat worden, want jij en sommige anderen hebben het allen maar over dat het "ethisch" onverantwoord is. Maar is bijvoorbeeld Rekik daarvan slechter gaan worden?

Leuk dat je de voetbalkwaliteiten van Messi en Rekik vergelijkt, maar wij hebben het toch over meer dan dat?

Geloof mij maar, een jongen van 14 jaar uit Roemenië die naar Ajax gaat om te voetballen en te studeren gaat er echt niet slechter van worden.

26 augustus 2015 om 22:08

Ethisch onverantwoord vind ik het weghalen van een jonge jongen uit zijn omgeving voor eigen belang. Daar gaat Ajax in deze wat mij betreft te ver en denk ik dat ook de ouders de plank misslaan.

En ik vind het heel nobel dat je denkt dat die jongen ook voor zijn studie naar Amsterdam gaat maar die vlieger gaat denk ik toch niet op. Dat hij ook naar school moet vanwege de leerplicht is een bijkomstigheid. En over de motieven van de ouders moeten we gissen maar het zal niet de eerste keer zijn dat daar ook eigen gewin over de rug van het kind een rol speelt....ook dat noem ik onethisch en in geen geval te vergelijken met jouw voorbeeld

En of jij of een voetballer er beter van wordt? We hebben geen referentiekader en wetenschappelijk onderzoek dus ik weet het niet...

26 augustus 2015 om 23:50

Wat een vriendelijke discussie is dit

Maar goed dammie, dan kan je jezelf ook afvragen of de schuld dan bij de club of bij de ouders ligt? Want als het voor dat kind ethisch onverantwoord is om hem uit zijn vertrouwde omgeving te halen, zouden de ouders daar dat besluit over moeten nemen. Natuurlijk zijn er zat voorbeelden van ouders die onder foute motieven zo'n keuze maken, maar dan ligt het eerder aan de opvoeding van de desbetreffende ouders.

Ik denk dat zo'n deal helemaal zo slecht nog niet is; ouders worden vaak werk aangeboden, je krijgt een opleiding, komt in de gelederen van één van de beste opleidingsclubs van Europa en iedereen gaat er financieel op vooruit. Stel hij zou hier totaal niet aarden, dan zal dat zich ook vertalen naar zijn spel en dan krijgt hij na een jaar of twee geen nieuw contract aangeboden: reken maar dat er een Roemeense club klaarstaat om hem een nieuwe kans te bieden. Of de voetballer er beter uitkomt dat kunnen we inderdaad niet voorspellen maar stellen dat het ethisch onverantwoord is vind ik ook een beetje kort door de bocht.

27 augustus 2015 om 08:58

Niet mis met een discussie waar mensen een totaal andere mening hebben?

Natuurlijk hebben de ouders hier ook een belangrijke rol in maar dat maakt het nog niet ethisch verantwoord? En in veel gevallen kun je het de ouders misschien niet eens kwalijk nemen dat ze bijvoorbeeld de sloppenwijken van Rio verruilen voor Barcelona in de hoop dat hun kind de nieuwe Messi wordt. Daarom zit het onethische misschien ook vooral bij de clubs en de zaakwaarnemers want die doen dit soort dingen natuurlijk maar met een belang en dat is hun eigen belang. Een club hoopt alleen maar dat die jongen een toptalent is en zich door ontwikkelt tot een echte topper. Maar helaas ga je dit soort zaken nooit uit kunnen sluiten want er zijn altijd mogelijkheden zoals een ouder die ‘toevallig’ een baan vindt in de stad of ouders die ‘toevallig’ gaan verhuizen. Daarom zou ik mij als club hier niet aan willen branden en vanuit mijn eigen normen en waarden voor het ethische standpunt kiezen. Maar ethiek en normen en waarden lijken in de voetballerij niet zo belangrijk meer te zijn helaas en clubs hebben het gevoel dat ze dit ‘moeten’ doen om aan te blijven haken. Jammer maar helaas de realiteit en dat weet ik ook wel…

27 augustus 2015 om 18:23

Dammie,

Jij zegt dat het ethisch onverantwoord zou zijn om als een 14-jarige te verhuizen van Roemenië naar Nederland. Waarom is dat dan onverantwoord. Zijn er voorbeelden van dat het onverantwoord is, omdat het de ontwikkeling van zo'n puber zou verhinderen?

26 augustus 2015 om 23:03

Ik ben niet bang voor die engelse clubs die vooral veel talent verpesten, als ze willen gaan ze maar, ajax leidt beter op en engelsen betalen beter.

Schandalig dat dit ook steeds meer in Nedsrland gebeurd. Laat die jongens gewoon tot hun 18e met rust...

26 augustus 2015 om 18:40

Wat een onzin? Nederland is nu al afgezakt en wil jij onze grootste kracht ook weg doen? Feyenoord haalt een Zweed. PSV die haalt een Italiaan op Ajax een Roemeen. Als ze 17 a 18 zijn. Dan haalt Chelsea ze allemaal op bijvoorbeeld.

27 augustus 2015 om 14:55

Je bent op je grote teentjes getrapt begrijp ik??

Het gaat mij er niet om dat Ajax dit doet Calimero, ik vind dat elke club van die ventjes af moet blijven.

Hou ze in hun eigen land en pas vanaf 18 mag je naar het buitenland wat mij betreft. Gaat toch nergens over dit…en dan nog zo belachelijk reageren ook, mafkees

26 augustus 2015 om 18:55

Tuurlijk, want dat is goed voor hun ontwikkeling..

Dit mag toch helemaal niet, dit is toch precies de reden dat Barcelona Eem transferverbod heeft gekregen? Snap niet waarom Ajax hier aan begint.

26 augustus 2015 om 18:38

Eu, vrij verkeer van personen

26 augustus 2015 om 22:25

Geld alleen voor personen bóven de 16 jaar oud.

26 augustus 2015 om 18:43

Dit mag heus wel.. Onder de achttien jaar wisselen genoeg spelers van club, voor een opleidingsvergoeding. Hierbij zijn strenge regels gesteld. Barca heeft geen straf gekregen omdat ze spelers onder de achttien jaar haalden, maar omdat de regels daarbij overtreden zijn.

26 augustus 2015 om 18:53

Vanaf 16 ja. Spelers onder 16 mogen geen contract hebben, dus kunnen principe ook niet geen transfer maken.

26 augustus 2015 om 20:22

De spelers maken onder de 16 ook geen transfer, de ouders gaan gewoon in het buitenland werken waardij de jeugd dan toevallig bij die ene profclub kan spelen.

27 augustus 2015 om 08:32

@ Jdw17

Ligt eraan wat je onder transfer verstaat. Ze mogen prima van club wisselen, jij mag op je 14e toch ook gewoon van de ene naar de andere club gaan, net zoals deze jongen ook gewoon van de ene naar de jeugdopleiding mogen? Zolang ze niet betaald worden niets aan de hand.

26 augustus 2015 om 19:03

Nee Barcelona hield zich niet aan de regels. Als je als club zijnde de regels van de FIFA houdt is er niets aan het handje.

Hier is overigens ook geen sprake van een transfer, maar van een overschrijving. Zelfde als bij het amateurvoetbal, alleen is de afstand wat groter.

26 augustus 2015 om 19:08

Nou dat is wel heel kort door de bocht; die jongen gaat in een heel ander land en een hele andere cultuur wonen. Dat is wel even Ado 20 naar Spakenburg verhuizen ofzo.

26 augustus 2015 om 20:16

dat ontken ik ook niet. Geef alleen aan dat er dus geen transfersom wordt betaald, maar iemand gewoon overgeschreven wordt... zoals in het amateurvoetbal dus.

26 augustus 2015 om 22:28

Inschrijvingsdeadline voor amateurs is allang en breed achter de rug. Ik vermoed gewoon een Cerny-route, paar jaar regelmatig op stage in Amsterdam (in schoolvakanties bijvoorbeeld) en op z'n 16e de definitieve overstap.

Meer spelers halen graag. We hebben in de jeugd teveel ondermaatse spelers in de A1. We moeten dit meer opvullen.

26 augustus 2015 om 18:43

Hoop op sarcasme in je reactie.
Dit is natuurlijk een regelrechte schande...

26 augustus 2015 om 18:44

Deze jongen zal gehaald worden voor de C1.

26 augustus 2015 om 19:09

Als ik de B1 bezig zag tegen onze vrienden uit Eindhoven mag je iedereen die een bal kan inschatten wel in de verdediging plaatsen, wat een fouten maken die jongens achterin...

26 augustus 2015 om 20:12

Zo inderdaad, die o17 lichting van Ajax had moeite met verdedigen.. zeker 2 van de 4 goals hadden ze echt niet hoeven incasseren. Heb de hele wedstrijd niet gezien, maar die samenvatting zei me genoeg.

Overigens OT: Ik vind persoonlijk dat je spelers vanaf hun 16de pas zou moeten halen uit het buitenland en alleen als het een exceptioneel groot talent is en zijn directe familie mee verhuist naar Nederland. Zo'n jongen alleen vanaf zijn 14de laten vind ik toch wat riskant. Overigens geldt dat ook gewoon bij Psv.

26 augustus 2015 om 20:27

Ik heb hem jammer genoeg niet kunnen zien, wedstrijden bij PSV zijn voor mij net wat makkelijker te bezoeken aangezien het een minder grote afstand is maar van de samenvatting en verhalen van mensen die de wedstrijd wel hebben kunnen zien wat het niet veel soeps. De bovenbouw van Ajax mist enorm veel creativiteit, in de B1 zal het meevallen zodra de KNVB Antonucci vrijgeeft, kan hij lekker met Familia Castillo op het middenveld, dat komt wel goed. De A1 is een zeer zeer matig team dit jaar, paar spelers met eredivisie potentie en 2, misschien 3, spelers die Ajax 1 kunnen halen. Bij de B1 had volgensmij Matthijs de Ligt ( Augustus '99 meen ik ) mee kunnen doen die solo al 2 klasse beter is dan die 4 die er tegen PSV instonden. De keeper had 2 goede momenten waarvan er een met uitkomen was, voor de rest een dramatische wedstrijd net als de rechtsback die de 4-2 maakt voor PSV. Moet wel zeggen dat de B1 van PSV me verbaasde, had onze Italiaanse reus wel in de A verwacht en Piroe op linksbuiten was ook niet wat ik verwachtte ( wel prachtige goal die eerste, wel lachwekkend verdedigd echt schandalig) Wie zijn de grote talenten van die B1? Ken onze Italiaanse vriend wel, Joel Piroe ( vertrekt hij nu nog of blijft hij?) En Obispo ( grootste verdedigende talent van zijn leeftijd na TFM en van niveau De Ligt imo )

26 augustus 2015 om 22:33

Verbaast mij totaal niet dat Scamacca meedeed, PSV speelt altijd met z'n sterkste opstelling tegen Ajax, zie de kampioenswedstrijd in 2014, PSV haalde íedere A junior uit Jong terug, waar Ajax íedere A junior die het jaar erop bij Jong zou aansluiten op vakantie stuurde en met een bijna complete B1 opstelling speelde.

26 augustus 2015 om 19:03

En ik maar denken dat Ajax zo'n voortreffelijke opleiding heeft......

26 augustus 2015 om 21:26

Jij hebt echt een aversie tegen Ajax. We doen het toch nooit goed. Maar voor jullie doen we het niet hoor.

26 augustus 2015 om 22:37

Hebben we ook, daarom willen absolute toptalenten uit zowel binnen- als buitenland met grote regelmaat de overstap naar die geweldige opleiding maken. Zo stond jullie topkeeper in de dop, Drommel, deze zomer aan de poort van de Toekomst

27 augustus 2015 om 00:14

Hebben we ook naast een goede jeugdscouting.

Belachelijk. Al ben ik voor Ajax, toch mag dit van mij een transferban opleveren. Stop de kinderhandel.

26 augustus 2015 om 19:57

Hoezo kinderhandel? Deze jongen kiest gewoon voor een opleiding in Nederland i.p.v. Roemenië.

Ik ben zelf vanaf mijn vijfde opgeleid in Duitsland en op mijn zestiende keerde ik terug naar Nederland. Was dat dan ook kinderhandel of geldt dat alleen maar als het over Ajax gaat?

26 augustus 2015 om 20:17

Dat ligt er aan, werd jij door die school gevraagd omdat je zoveel talent had en zodat zij daar later geld aan konden gaan verdienen?

26 augustus 2015 om 22:10

Hij en zijn ouders kunnen ook gewoon "nee" zeggen. Maar aangezien zijn ouders daarmee hebben toegestemd, mag je dus van aannemen dan zijn ouders dat deden, omdat zij denken dat dat het beste is voor hun zoon.

We hebben het hier over een veertien-jarige voetballer, hè. Dus de enige wat hij kan zeggen als een club uit een ander land hem graag wilt hebben, is "nee", want bij "ja" moeten zijn ouders toestemmen.

Veltman pas maar op... deze jongen kan zo je plekkie overnemen.

Even serieus je bent 14 en dan al zo'n overstap maken? Zonder diploma's in een vreemd land terechtkomen. Nu maar hopen dat je ooit je debuut kan maken.

Helaas weinig tegen te doen, maar ze zouden transfers naar het buitenland onder de 16 (liefst zelfs 18) moeten verbieden.

26 augustus 2015 om 18:48

Hij krijgt als het goed is gewoon een jeugdloon en gaat naar een internationale school, dus wat is je probleem?

26 augustus 2015 om 18:52

over die diploma's, bij Ajax in de jeugd staat school op de 1e plek. Ik denk dat je je daar niet zoveel zorgen om hoef te maken.

Zou dit niet net zoiets zijn als bij Cerny waar hij wel al geregeld toernooien speelde met leeftijdgenoten bij Ajax, maar dat hij pas op zijn zestiende definitief bij Ajax ging spelen? Beetje wennen aan de club, de taal, maar uiteindelijk wel nog in je eigen land blijven voor het grootste deel van de tijd.

Heeft Ajax überhaupt een buitenlandse speler onder de 16 gehaald, die ook meteen naar Nederland kwam en bij Ajax ging spelen?

Maar hij is nog geen 16... dan mag dat toch niet? Of heeft hij toevallig familie die in Nederland werkt?

Een transfer onder de 18 in Nederland moet aan één van de volgende voorwaarden voldoen:

* Hij woont op maximaal 50 km afstand van de grens van het land waar hij in terecht komt en de club is maximaal 50 km van die grens verwijderd
* Hij is minimaal 16 en hij komt uit een EU-lidstaat
* Hij verhuist naar Nederland vanwege het werk van een familielid.

De laatste optie zou in dit geval de enige reden zijn waarom dit mag.

Een andere mogelijkheid is dat dit artikel niet volledig is. Misschien hebben ze een mondeling akkoord, maar gaat hij pas op zijn zestiende tekenen. Hij mag tegen die tijd weigeren, dus het is reglementair.

Heeft Ajax dit al bevestigd of is dit nog allemaal een gerucht?

Die jongen zal vast talent hebben, maar dit moet je toch niet willen als voetbalclub? Ik begrijp ook wel dat je er steeds vroeger bij 'moet' zijn maar een jongen van die leeftijd weghalen uit zijn eigen land en vertrouwde omgeving kan eigenlijk gewoon niet. Het zal allemaal wel keurig volgens de regels gaan en wellicht dat er een mooi baantje voor de vader geregeld wordt maar ethisch vind ik dit niet kunnen. Maar helaas is het in de voetbalerij kennelijk (nog steeds) een doodnormale zaak

Bumbescu was zelf ook International en speelde in team Steaua dat Europacup 1 won.

En dan over een paar jaar zeuren dat er alleen jonge spelers zitten in het elftal en dat weer wordt weggekocht wanneer die net begint te draaien.

26 augustus 2015 om 19:54

En wat is dan het probleem?

Deze jongen is 14 jaar en zal een betere opleiding krijgen dan dat hij in Boekarest had. Hoe zijn toekomst eruit gaat zien, ligt helemaal aan zichzelf.

Dus ik snap jou opmerking niet t.o.v. het artikel.

En iedereen maar zeuren over het uit de vertrouwde omgeving halen. Wat is het probleem precies?

Ik ken persoonlijk genoeg jongens die uit hun vertrouwde omgeving (soms zelfs naar het buitenland) zijn gehaald omdat hun ouders ergens anders gingen werken. Deze jongens moesten naar een andere school, andere voetbalclub etc..

In dit geval gebeurt exact hetzelfde, alleen krijgen de ouders die betere baan vanwege de voetbalkwaliteiten van hun zoon.

26 augustus 2015 om 20:46

Het probleem wat ik hiermee heb is dat dit vaak geen beslissingen zijn die op basis van ratio genomen worden. Ouders wordt het hoofd vaak op hol gebracht en de beslissing wordt vaak niet in het belang van het kind genomen wordt. Als je verhuist omdat je ouders in het buitenland werk krijgt, dan wordt daar vaak een stuk beter over nagedacht. Kan een kind van 14 bijvoorbeeld een afgewogen beslissing nemen of hij dit wel wil? Kan een kind alle voor- en nadelen wel overzien en afwegen?

Wat mij betreft moet je dit als club gewoon niet willen en moet je hier niet aan beginnen. Wat is er mis mee om die jongen lekker tot zijn 16de of 18de in Roemenie te laten blijven en zijn school daar af te laten maken? Minder voetballen zal die jongen er niet door maar hij kan wel op blijven groeien in zijn vertrouwde omgeving.

Verder is dit geen zeuren maar gewoon een mening....wel een klein verschil natuurlijk

26 augustus 2015 om 22:01

Maar de ouders krijgen ook een betere baan nu. Zoals gezegd, gaat het gezin er op vooruit, anders maken de ouders die keuze niet.

26 augustus 2015 om 22:12

Maar de ouders maken die keuze wellicht omdat ze gek zijn gemaakt door makelaars, de club of gewoon aan hun eigen gewin denken en dat is uiteraard ook niet goed. En de club maakt de keuze al zeker niet in het belang van het kind maar puur vanuit eigen belang en dat vind ik zeker onethisch

Benieuwd hoe Ajax deze kinderhandel rechtlijnig. 16 vind ik tot daar aan toe maar een kind dat net gaat puberen weghalen uit zijn vertrouwde omgeving? Daar zou ik m'n handtekeningen niet graag onder zien staan. Maar goed, nu zijn we ook af van Ajax geklaag over hoe hun talenten voortijdig worden weggeroofd. En het argument dat zo'n jongen onder het mom van 'eigen talent' via Ajax de weg naar de top zal nemen is achterhaald: de laatste die dat realiseerde was Wesley Sneijder en dat is alweer meer dan een decennium geleden...

Ook al gaat het om mijn eigen club. Ik vind dit niet kunnen. Je kunt wel aangeven dat alles goed voor hem wordt geregeld, maar je haalt een kind uit zijn omgeving. En wat als hij over een jaar niet goed genoeg wordt bevonden en hij de opleiding moet verlaten???? Ik vind 14 persoonlijk echt te jong.

Een 14-jarige? Mag dat zomaar? Oppassen dat ze geen transferverbod krijgen zoals Barcelona.

Waarom wordt deze jongen gehaald ? Alleen omdat een jeugdtrainer op de toekomst het een interessante speler vindt ? Waar Ajax behoefte aan heeft zijn creatieve aanvallers die een verdediging uit elkaar kunnen spelen. Creatieve aanvallers haal je desgewenst als het financieel tot de mogelijkheden behoort, verdedigers leidt je zelf op.

Ajax stoomt gewoon door, jeugdscouting wordt nog beter. En we hebben meer en meer geld om het te besteden. Organisatie wordt daarnaast bijgeschaafd, top!

Uitstekende speler dit, hoopte er eigenlijk al eerder op. Zo jong nog en dan het spel al zo goed kunnen lezen. Heeft wel wat weg van Frank de Boer, vind ik. Moet nog wel het krachthonk in, maar daar heeft-ie nog de tijd voor natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren