Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax troeft Europese topclubs af en heeft Belgisch toptalent definitief binnen

Laatste update:

Het duurde even, maar Ajax heeft de komst van Francesco Antonucci dinsdag afgerond. Al in juni werd duidelijk dat er een akkoord was bereikt met de zestienjarige middenvelder, die overkomt van Anderlecht en voor drie seizoenen heeft getekend. De deal is nu in kannen en kruiken.

Antonucci stond volgens Belgische media ook in de belangstelling van clubs als Barcelona, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Juventus en AC Milan, maar de jongeling gaat dus naar Ajax. “Ajax is een club met een mooie historie”, legt het toptalent zijn keuze uit op de website van zijn nieuwe club. “Bovendien heb ik hier veel perspectieven. De individuele aandacht die je hier krijgt van professionele coaches geeft veel vertrouwen. Ik hoop snel in het eerste van Ajax te mogen debuteren en mooie prijzen te winnen met de club.”

Wim Jonk, hoofd jeugdopleidingen bij Ajax, is dolblij met de komst van Antonucci: “Francesco is een creatieve middenvelder die heel makkelijk passeert en daardoor een overtal kan creëren”, zegt Jonk. “Hij verkiest Ajax boven de gerenommeerde opleiding van Anderlecht en dat is een mooi compliment voor onze club, maar ook voor onze scouting die dit talent wist aan te trekken.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan iemand mij meer vertellen over deze speler? Ken hem absoluut niet

Meer middenvelders? Volgens mij willen ze bij Ajax 2-7-1 gaan spelen met al die middenvelders. Frenkie de Jong, Antonucci en in de jeugd loopt er ook behoorlijk wat rond.

Focus scouting aub op: sterke verdedigers die een mannetje uitschakelen. Defensieve middenvelders met lengte en longinhoud. Kopsterke spitsen met een goede aanname.

Dank u!

8 september 2015 om 11:15

Deze Antonucci zit weer een generatie onder Nouri, VD Beek, Frenkie de Jong enzo he. Als een van die drie later naar het buitenland vertrekt, dan kan Antonucci het stokje mooi overnemen.

8 september 2015 om 11:26

Dat heet dus op langer termijn denken. Over een x aantal jaar zijn de middenvelders die er nu staan weer verkocht en dan hoeven er (als de talenten gewoon doorstromen) geen nieuwe middenvelders worden aangekocht (misschien op een uitzondering na). Met Nouri, VD Beek, Antonucci en Frenkie de Jong zit het iig wel goed qua middenvelders de komende jaren.

8 september 2015 om 11:38

Lange termijn is dus een middenvelder verkopen die is gerijpt om vervolgens een stap terug te doen en weer een middenvelder laten rijpen en die weer verkopen etc.? Kwalitieve vooruitgang is het niet.

8 september 2015 om 11:43

Ajax is helaas veroordeeld om hun beste spelers te verkopen. Dus inderdaad, je schiet er alleen financieel iets mee op. Enige manier waardoor deze cyclus verbroken kan worden is door het salarisplafond te verhogen, maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren...

8 september 2015 om 13:54

Vergeet Carel Eiting niet, groot talent!

Als hij 19 is loopt hij gratis en goed opgeleid de deur uit

8 september 2015 om 11:19

Je mag een 16-jarige ook geen langer contract aanbieden dan 3 jaar, hier mag ook geen optie bij zitten. Zie Labyad destijds bij PSV die hadden hem 3 jaar + optie van nog 2 jaar en dat is niet geaccepteerd door de FIFA. Daarom kon hij transfervrij naar Sporting Lissabon

8 september 2015 om 11:24

Ja, de Fifa zal nooit regels maken die ten nadele zijn van grote clubs. Helaas...

8 september 2015 om 11:20

Want talenten kunnen natuurlijk niet bijtekenen. Eerst maar is zien of hij een contractverlenging waard is

8 september 2015 om 12:33

Hij toont nu al aan dat hij zijn carriere goed uitstippelt. Zo'n gast tekent later wel bij. Iedereen weet dat je bij Ajax meer kans maakt om door te breken dan bij de meeste andere clubs. En uiteraard zekerheid heb je nooit.

Ik snap niet zo goed wat Ajax meer te bieden heeft dan Anderlecht. De laatste jaren krijg je als jonge speler bij Anderlecht echt wel mooie kansen en kan je de stap naar een grotere club in een mooie competitie maken.

8 september 2015 om 11:28

Hij gaf zelf aan het volgen van een studie in combinatie met topsport bij Ajax beter geregeld is dan Anderlecht. Ajax en Barca werden genoemd door zijn vader als enige opties voor hun. Ajax heeft enkele voordelen natuurlijk t.o.v. Barca. Integreren is natuurlijk voor Nederlands sprekende Belgen makkelijker hier. Bij Ajax worden wekelijks meer trainings uren gemaakt dan bij Barca. En doorbreken in het eerste van Ajax is toch een heel stuk makkelijker dan bij Barca. En wellicht dat de afstand richting familie in zijn geval ook wel mee speelt.

8 september 2015 om 12:20

Dat zou nog wel eens dik kunnen tegenvallen: Antonucci is Franstalig... Ik wens hem oprecht alle succes, maar ik denk dat hij de gevolgen van zijn keuze niet zo goed inschat op dat vlak.

8 september 2015 om 12:27

Anderlecht heeft echt een fantastische jeugd, laatste jaren breken er ook echt toppers door. Snap de keuze dan ook niet helemaal, zal er wat meer spelen op de achtergrond?

Ben je op de hoogte van de jeugd van Anderlecht? Zo ja, zou je me kunnen vertellen hoe het gaat met Mangala. De keren dat ik die jongen zag spelen, spatte de klasse er van af. Zit hij al dicht tegen het eerste aan?

8 september 2015 om 20:42

Kan nog eens tegenvallen?
Naar mijn weten spreekt hij gewoon Nederlands(vlaams) en Frans.

Hoevaak hebben we de afgelopen jaren niet deze titel gelezen? Wanneer komt ajax met een top aankoop?

8 september 2015 om 17:35

Niet voordat de winter transferperiode is aangebroken lijkt me.

8 september 2015 om 18:51

Niet omdat we opleiden.

Pff en weer een talent uit het buitenland. Zo wordt het nooit wat. We moeten weer terug naar een basis. Ik stel voor om meer te scouten op kracht. Kijk niet in Belgie of Denemarken. Scout in bijvoorbeeld landen als siberie, zimbabwe of de provincie Drenthe. Sterke jongens wilt we zien. Voetbal is oorlog, daarvoor heb je vechters nodig. Mannen die weten wat poetsen is. Niet van die verwende gamenerdjes die goed in fifa bent.

8 september 2015 om 15:56

Als het probleem volgens jou buitenlandse talenten is, wat lost scouten in siberie (geen land overigens) en zimbabwe dan op? Verder zijn zimbabwanen duur omdat ze non-eu zijn en zijn ook veel denen sterk.

Ik ben het met je eens dat er ook wat kracht bij mag, maar je kunt altjd uitzonderingen maken. Een buitenlands talent waar dergelijk grote clubs achteraan zitten lijkt me in aanmerking komen voor een uitzondering.

8 september 2015 om 17:53

Is drenthe wel een land dan?
Ik hoop vooral dat er weer wat goede nederlanders in de jeugd spelen. Ik zie de talenten van nu niet topniveau halen in mijn mening.

Ik ben van mening dat Ajax zulk soort spelertjes zelf moet opleiden ipv weghalen bij de Belgische top. Komaan, indirect wil dit zeggen dat de jeugdopleiding geen rendement oplevert anders hoef je ze niet van buiten ons kikkerlandje te halen.

8 september 2015 om 13:18

Ben ik het niet mee eens, Ajax verliest namelijk ook talenten zoals Malen en sommigen vallen af. Dat moet opgevangen worden en daar moet je de best mogelijke talenten voor halen, ook moet je een talent halen als hij beter is dan het aanwezige, kwaliteit moet vooropstaan.

8 september 2015 om 16:13

Ajax hoort niet alleen in Nederland te presteren, maar ook in Europa. Eigen talentjes opleiden is natuurlijk een droom voor elke club, maar uiteindelijk staat presteren met je selectie voorop. Of je dat nou doet met je eigen talenten doet of met aankopen, presteren staat bovenaan.

Eerst zien, dan geloven. Spelers krijgen al snel de stempel 'toptalent'.

Toptalent, net zoals die andere 20 toptalenten die Ajax binnenhaalt in een seizoen, niet te vergeten dat elke speler in de jeugd bij Ajax ook een toptalent is, en ook andere seizoenen kocht Ajax een legertje aan "top"talenten.

Tel daarbij alle "top"talenten op in de Franse, Spaanse, Engelse, Duitse, Russische etc. competitie en je hebt al snel het label toptalent.

Tot nu toe zijn de zware talenten, goedkope kansjes etc. allemaal flops gebleken. Spelers die 3/4 jaar geleden op handen gedragen werden na 1 goede wedstrijd in het eerste worden nu uitgekotst.

8 september 2015 om 13:02

Bazoer en El Ghazi flop? Kishna? Onder welke steen heb jij gelegen?

8 september 2015 om 13:16

Ah 2 huidige spelers die het nog moeten laten zien (ben zwaar fan van Bazoer btw). Maar die moeten het nog laten zien, Kishna horen we nooit meer iets over. Maar ik heb het over de Veltman, Boerighter (basis klant Oranje, wereldspeler las ik hier :' ) Sana, Boilissen, Sightorson, Fisher, Van Rhijn en ga zo maar door. Al die spelers werden binnengehaald of maakten hun debuut en meteen werd er geroepen top speler/talent. We zullen zien. Tot nu toe is er onder Frank nog geen enkele speler doorgebroken naar de absolute top, nog niet eens naar de subtop.

8 september 2015 om 13:37

Eriksen, Aldeweireld, van der Wiel, Sneijder, van der Vaart, Ibrahimovic, Vertonghen, Chivu, Maxwell, Seedorf, Kluivert, Davids. Allemaal jongens die bij hele grote clubs hebben gespeeld of nog steeds spelen. Ik zal de clubs even noemen: Real Madrid, Inter Milaan, AC Milaan, Barcelona, Tottenham Hotspur, Juventus, PSG. Ik vergeet er vast nog wel een paar.

8 september 2015 om 17:57

Hij zegt toch onder de boer! Seedorf debuteerde onder de boer? Hou maar weer op.
Volgens mij vallen alleen alderwereld vertonghen en eriksen daaronder en die zitten bij tottenham wat ik zelf geen subtop noem.

8 september 2015 om 13:20

Forzasittard, je mist de boot enorm hier. Niet alleen Bazoer; Kishna en El Ghazi zijn slim aangetrokken, ook Verthongen, Alderweirld, Eriksen en Fischer in het verleden. Cerny is een nieuwe en ook Muric heeft veel talent. En hoe kom je bij 20-30? Dat is zwaar overdreven namelijk.

8 september 2015 om 14:14

je hebt helemaal gelijk. Bazoer is compleet uitgekotst en is inmiddels alweer via de achterdeur verdwenen.....

oh nee je bedoelt natuurlijk 3/4 jaar geleden. Nou Christian bakte er helemaal niets van en mocht transfervrij vertrekken naar een middenmoter.

Poulsen was de grootste flop die Ajax ooit gekend heeft en het goedkope, maar achteraf duurkoop buitenkansje el ghazi hebben ze helemaal niets aan gehad.......

Mensen blijven maar bashen en bashen op Ajax, maar zo slecht doen ze het echt niet. Er zitten aankopen tussen waarvan ik zeg, nou dat was niet verstandig, sommige aankopen blijken niet de voltreffer te zijn waar ze vooraf op lijken, maar het is niet alleen kommer en kwel

8 september 2015 om 16:07

Forzasittard,

Het is toch logisch dat Ajax alleen maar toptalenten haalt? Denk jij nou echt dat een club als Ajax tevreden is met een talent van bijvoorbeeld het niveau Fortuna Sittard? Dat een club als Fortuna al bij is met een mindere talent, heeft ook meer te maken met het niveau waar de club naar streeft. Echter Ajax speelt een veel hogere niveau en die zijn alleen maar tevreden met toptalenten.

En in de jeugd van Ajax wordt ook op een veel hogere niveau getraind en daar moet je als talent zijnde elke dag gewoon top presteren. Doe je dat niet dan wordt je voorbij gestreefd door een ander talent en als je pech hebt, kun je vertrekken naar een club als bijvoorbeeld Fortuna. Of zo'n talent nou geflopt is of voorbij gestreefd is door een ander talent, mag je zelf invullen.

Is toch niet zo moeilijk om te begrijpen?

8 september 2015 om 18:00

Een toptalent is een messi, ronaldo, zlatan die al op jonge leeftijd het laten zien. Nu zijn dat bijv pogba depay

9 september 2015 om 19:29

Leuk geklets van je, maar volgens mij heeft Zlatan de eerste 2 jaar bij Ajax niet veel laten zien en wat hebben Messi en Ronaldo dan op hun zestiende laten zien?

Dus wat weet jij nou wat een toptalent is als je zomaar lukraak wat namen noemt zonder ook maar te weten wat deze spelers op hun zestiende hebben gepresteerd?

Ook vermoed ik dat jij zelfs Antonucci nooit hebt zien spelen.

Dus bespaar je praatjes over toptalent.

En voor dit Belgisch talent moet weer een Nederlands talent wijken die waarschijnlijk net bij een andere Nederlandse club en uit zijn vertrouwde omgeving weg geplukt is.
En dan vragen we ons af, waarom het zo slecht gaat met het Nederlands voetbal....

8 september 2015 om 12:23

Nou, deze jongen komt als geroepen voor de jeugd van Ajax. In de A- en B1 is er nauwelijks creativiteit op het middenveld te vinden. Verwacht dat hij binnen een half jaar al doorstroomt naar de A, dat middenveld is echt veel te statisch met De Wit, Eiting en Boultam.

8 september 2015 om 12:25

Het gaat misschien wel slecht met het Nederlands voetbal omdat het niet zoveel talenten heeft, of dat die talenten helemaal niet zo goed zijn als wij denken.
Buiten dat dit gebeurt al jaren, ook toen Nederland nog wel goede voetballers voortbracht.

En als een Nederlands talent net zo goed is dan hoeft hij echt niet te wijken, als een Nederlands talent iets minder is kan hij nog altijd naar (bijvoorbeeld) AZ

8 september 2015 om 13:59

Talenten hebben allemaal een andere ontwikkelingscurve. En op deze manier ontneem je dus talenten de kans op ontwikkeling. Daarnaast is het veranderen van club en omgeving over het algemeen niet goed voor kinderen en hun ontwikkeling.

8 september 2015 om 14:07

J.staatsen

Kun je dit aantonen? Verandering van omgeving kan ook positief uitpakken voor kinderen, bovendien heeft hij al de leeftijd van 16 jaar bereikt hij zit aan het einde van kinderperiode.

8 september 2015 om 15:57

Hoe kom jij erbij dat over het algemeen niet goed voor de ontwikkeling is voor kinderen om te veranderen van omgeving? Is het ooit getest? Heb jij dat ergens gelezen? Ik weet het niet, maar ik weet wel uit mijn eigen ervaring dat ik echt niet slechter op ben geworden. Misschien mijn Nederlandse taal, maar verder kan ik niets bedenken waardoor al die veranderingen om de ca. 2 á 3 jaar in mijn jeugd slecht zou zijn geweest.

Ik lees dat hier op VZ nou al zo vaak, maar tot nu toe kan niemand vertellen hoe zij aan die wijsheid komen. Wellicht jij.

8 september 2015 om 13:16

Sinds wanneer moet Ajax opleiden voor het Nederlands elftal? Iedereen vind nu al dat er teveel Ajacieden in oranje zitten dus ik zou zeggen zoek het lekker uit met je Nederlands elftal.

8 september 2015 om 14:18

Ben het deels met je eens, anderzijds vind ik het toch zonde dat een spelers als Vertonghen geen Nederlander is. We hebben het niet breed met betrekking tot verdedigers en spelers die het voortouw durven te nemen. En iemand als vertonghen had echt niet misstaan in het Nederlands elftal

8 september 2015 om 14:25

Het gaat toch niet alleen om Ajax. Het probleem is dat elke club in Nederland hieraan meedoet. Waarmee je kwantiteit aan Nederlanders inlevert. Is de groep kleiner dan is de kans ook kleiner dat er een kwaliteit speler boven drijft. Eerst kwantiteit en van daaruit kwaliteit. En Ajax doet daar dus even hard aan mee. Daarnaast ontneem je de kans aan laatbloeiers en zie je dat een bepaalde soort spelers niet meer wordt gescout.

Verandering van omgeving is tot een bepaalde leeftijd niet wenselijk, maar ergens in de tienerjaren is het zelfs bevorderlijk. Vroeger deed men een Grand tour door Europa om dit te ervaren.

8 september 2015 om 14:18

Precies Staatsen precies!

Exact de reden waarom net Nederlands voetbal achteruit holt. Iedereen roeptoetert maar om top (meestal dus buitenlandse) versterkingen, maar klaagt vervolgens als het Nederlands elftal en club het internationaal bagger doen.

Het is typisch Nederlandse mentaliteit: Wel de lusten, niet de lasten en ook niet de verantwoordelijkheid tenzij je met die verantwoordelijkheid of in je portemonnee scoort dan wel beter van wordt en het moet vooral niet teveel inspanning kosten en het liefst laten we het ook nog een ander opknappen; mits je er toch ook niet aangesproken op kan worden en wanneer je er dan toch wel op aangesproken wordt dan vooral met een gouden handdruk. Volk kijk in de spiegel en ziet u zelf!

9 september 2015 om 19:32

J. Staatsen,

Mag ik nog een reactie op mijn eerdere vraag?

Wat weet jij over een ontwikkeling van een kind in een ander omgeving?
Jijzelf begint erover, dus dan moet het voor jou toch een simpele vraag zijn?

Ach laat ook maar. Het is duidelijk dat je uit je nek lult.

Waarom ergeren mensen zich hier toch aan? Dit zal nooit stoppen hoor. Tot in de eeuwigheid zullen jonge spelers die naar grote clubs vertrekken worden gezien als grote talenten. En iedere halve zool weet ondertussen dat ook niet iedereen het red. Dus laat toch lekker gaan.

Heerlijke aankoop. Prima versterking voor de A1.

Eerst maar eens afwachten of het werkelijk een groot talent is. De echte toptalenten voetballen in de regel niet meer in Nederland.

Goed gedaan Ajax! Weer een toptalent in de opleiding erbij. Dit is de levensader van Ajax, goed dat er veel talent door stroomt. Soms gaat er wat weg (malen) en soms komt er wat bij.

Deze transfer was al langer bekend in de wandelgangen. Natuurlijk altijd spijtig als je een talent verliest. De reden voor zijn transfer (althans die ik heb opgevangen) is dat Anderlecht in dezelfde jeugdcategorie op dezelfde positie een talent hebben dat ze hoger inschatten en eigenlijk de voorrang geven. Hoewel Antonucci al jaren te boek staat als een absoluut toptalent zijn er toch wat twijfels over zijn progressiemarge. Omdat zijn carriere bij Anderlecht mogelijk geblokkeerd wordt door dat andere talent zorgt er voor dat ik zijn overstap wel kan begrijpen. Ajax is een goede keuze veel beter dan een Engelse topclub.

Spijtig natuurlijk dat we weer maar eens een groot offensief talent verliezen met Januzaj, Musonda, Azzaoui zijn we de voorbije jaren toch heel wat leuke spelers kwijt geraakt.

8 september 2015 om 18:50

Ik heb in die zin ook wel medelijden met Anderlecht. Zijn zeker niet minder dan Ajax qua opleiding, allicht zal Ajax een nog iets grotere naam hebben en spreekt hem bepaalde details (qua opleiding en miss. ook wel (financieel) wat meer aan. Ajax stopt veel geld in de opleiding en Antonucci kan dan ook rekenen op een goed perspectief want Ajax koopt weinig voor het eerste elftal.

Een stap van Ajax naar Anderlecht zou ik bv. omgekeerd ook beter vinden dan naar Engeland.

8 september 2015 om 21:06

Ik denk dat de budgetten van Anderlecht en Ajax elkaar niet ver ontlopen wanneer het aankomt op jeugdopleiding. Wij durven ook jonge spelers ook behoorlijk wat geld toeschuiven.

Nu zoals eerder al zei hebben we Ademoglu, die 1 jaar ouder is, en vorig seizoen al indruk maakte bij de U21. Terwijl Antonucci nog niet eens bij de U19 zat (geloof ik).
Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat wij Ademoglu zelf hebben weg gehaald bij Genk.

Ik denk dat deze transfer gewoon een 'en' verhaal is. En er is een talent van dezelfde leeftijd die hem blokkeert. En clubs als Anderlecht en Ajax kunnen niet ieder talent een hoop geld geven dus worden er keuzes gemaakt. Ik denk dat Anderlecht Antonucci niet zoveel wou geven als Ajax wilt en dat ze Ademoglu dit wel geven.

Had wel enorm mooi geweest hadden we achter een volgens Januzaj, Praet, Musonda, Ademoglu en Antonucci kunnen laten doorbreken. Allemaal Cam.

Eerst maar eens afwachten of het werkelijk zo'n talent is als wordt beweert, in Nederland wordt al gauw geroepen dat iemand die leuk tegen een balletje trapt talent heeft.
Ik wacht nog steeds op types als een (cruyff is buiten categorie) Krol, van Hanegem, Neeskens, Rijkaard, Gullit, Rensenbrink, Seedorf, Kluivert, Bergkamp, etc, spelers die boven de middelmaat uitsteken en een meerwaarde vormen voor iedere ploeg,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren