Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-trainer Van 't Schip enthousiast: 'Hij speelde een hele goede wedstrijd'

Laatste update:

John van 't Schip is na afloop van de overwinning van Ajax op FC Twente zondagmiddag (2-1) gematigd enthousiast. De trainer zag zijn ploeg een moeizame eerste en een betere tweede helft spelen, wat uiteindelijk genoeg bleek voor de drie punten. Van 't Schip is met name over twee spelers lyrisch.

Na de stroeve eerste 45 minuten besloot de oefenmeester het roer om te gooien en paste hij een systeemwissel toe. Voor rust speelde Ajax nog met vijf verdedigers, maar in het tweede bedrijf kwamen de Amsterdammers in een 4-3-3-opstelling voor de dag.

Om die systeemwissel mogelijk te maken werd Kenneth Taylor doorgeschoven naar het middenveld. De linkspoot begon het duel nog als linkerwingback.

"We moesten wat doen om de energie te veranderen", zegt Van 't Schip over de verandering in opstelling. "Dan neem je gewoon een besluit om in ieder geval Kenneth door te schuiven, red. Kenneth speelde trouwens een hele goede wedstrijd, in de eerste helft ook al, vond ik."

"In de tweede helft heeft hij die goede lijn doorgezet op een positie waar hij natuurlijk ook al heeft gespeeld en waar hij belangrijk is geweest voor de ploeg. En daarnaast hebben we als ploeg als geheel een lift gemaakt ten opzichte van de eerste helft."

Brian Brobbey


Ook Brian Brobbey, maker van de 1-1, speelde naar behoren wat Van 't Schip betreft. De spits mocht van de medische staf van Ajax eigenlijk maar 45 minuten spelen, maar hij werd pas in minuut 69 gewisseld.

"Dat was eigenlijk niet de bedoeling", zegt Van 't Schip erover. "Gelukkig heeft Brian de minuten die hij nog op het veld heeft gestaan goed kunnen invullen, met onder andere die goal. Hij was belangrijk, dus ik ben blij dat hij weer heeft gespeeld."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegenwoordig is het omgooien als Ajax 433 gaat spelen en doen we dat volgens de coach vanwege de "energie." In welk parallel universum ben ik beland dat 433 niet meer de basis is voor Ajax en de trainer er nog verbaasd over lijkt te zijn dat dat wel goed uitpakt met o.a. een Taylor op tien in plaats van op wingback. Echt absurd.

14 april 2024 om 20:37

Het is echt doorbijten die laatste potten met al die onbenullen op zoveel posities in de club. Mijn god. Helemaal met je eens

14 april 2024 om 20:40

Johan Cruyff zei het al: met 433 heb je gewoon de beste veldbezetting. Je kunt m als t nodig is ook verdedigender uitvoeren, maar je moet gewoon de ballen naar voren kwijt kunnen.

14 april 2024 om 21:47

Wekenlang is hier geroepen om 5-4-1 dan wel 5-3-2. Weet niet of de gemiddelde Ajacied als blinde achter Kale & Kokkie aanlopen. Ik vond dat jullie jezelf verlochende, maar kreeg als antwoord: nood breekt wet of 4-3-3 is achterhaald bij balbezit spelen we 3-5-2 of 2-5-3. Maar telkens als Ajax uit nood toch 4-3-3 of 3-3-4 moet spelen zoals tegen Brodo zie je iig Ajax op z’n best.

14 april 2024 om 21:54

@4Fredondo

Je hebt gelijk, er zijn genoeg Ajacieden geweest die het 5-4-1 verdedigden. Terwijl iedereen kon zien dat Brobbey op een eiland kwam.

Snap niet wat we met 5-4-1 moeten doen, nooit begrepen. Verdedigend werd het niet beter want niemand wist waar hij moest lopen of door moest dekken. Aanvallend spreekt voor zich..

Vandaag de 0-1 ook weer een fantastisch voorbeeld. Er staan twee mensen die allebei 10 meter ruimte hebben om rustig te kappen, voor het goede been te leggen en een voorzet te geven… is toch absurd!

14 april 2024 om 22:17

Zelfs Kevin van de Pantalic podcast. Dat gebied wel respect voor Bart. Die riep, wordt liever 10e met 4-3-3 dan 3e met 5-4-1. Ben geen Ajacied geworden om naar coubtervoetbak te kijken. Dan ben je in mijn ogen een rasechte Ajacied.

14 april 2024 om 22:56

Enige nuance is wel op z'n plaats. Op een gegeven moment was alles geblesseerd en had je eigenlijk alleen maar verdedigers en centrumaanvallers over en max 3 middenvelders. Als je dan naar iets anders gaat kijken, is dat niet meer dan logisch. Maar werkelijk niemand stond achter het 523 wat Ajax speelde. Zelfs toen zagen mensen liever 532 zodat je nog een fatsoenlijke bezetting had op het middenveld. Vervolgens komen steeds meer blessure gevallen terug en toen begonnen ook steeds meer mensen te roepen, maar nu is het wel tijd om terug te gaan naar 433. En het 433 wat je in de 2e helft zag, lijkt verdomd veel op de suggestie die nu al een aantal wedstrijden wordt gedaan sinds godts en bergwijn beide minuten kunnen maken. Vos als de meest verdedigende middenvelder bij blessure henderson is er ook in, die gaan we vast zien over een paar wedstrijden. Wat ik dan wel weer kwalijk vindt van Schip is dat hij 433 aangrijpt om te veranderen van energie. Een kwalitatief betere coach was begonnen met 433 onder het mom van terug naar de basis nu we de middelen weer hebben.

14 april 2024 om 23:10

@4fRedondo. Dan zit je met je reactie precies onder de verkeerde. Ik heb een gruwelijke hekel aan iets anders dan 433 bij Ajax. Ik snap nog wel ergens dat een coach het probeert als Berghuis en Bergwijn uitvallen en als je zo veel kansen weggeeft, maar het heeft nooit gewerkt met 5 verdedigers spelen. Ik ben het dus met je eens dat het geen porem is wanneer Ajax iets anders dan 433 speelt en ook dat we dan op ons best zijn. Dat heb ik hier vaak genoeg herhaald en de laatste weken zijn bijna alle ajacieden ook al lang weer klaar met dat 532 of whatever.

14 april 2024 om 21:51

Niet zo negatief... het is slechts overleven dit seizoen. Volgens mij is er niemand bang dat een systeem met 5 verdedigers de toekomst gaat zijn daar. Blij dat ze weer eens winnen, ook nog eens een aardige tegenstander.

Iets aanpassen om de energie te veranderen. Klinkt als een uitspraak die Steijn had kunnen doen toen in de strijd tegen degradatie. Eigenlijk elke trainer van een degradatieclub. Kortom: een aanpassing omdat je ook niet zo goed weet wat je anders moet..

De laatste wedstrijden gewoon de juiste poppetjes op de juiste plek zetten en niet weer op posities waar ze niet thuishoren , Taylor is in alles geen (wing)back , Gods geen rechtsbuiten , en Akprom geen linksbuiten. Maat Van’t Schip zal wel weer een ingeving krijgen en van opstelling veranderen de volgende keer

14 april 2024 om 21:58

@Draadnagel

Ik gok Akpom op wingback nu Taylor op 10 beter blijkt te zijn… En Akpom vanaf links ging best goed. Dus 1+1 =

14 april 2024 om 22:37

Alles op linksback is goed zolang Martha het maar niet is 😂

Taylor op nummer 10 was prima met Tahirovic en Mannsverk achter hem. Had goeie passes en dribbels naar voren. Dat is wat Taylor zou moeten kunnen. Was terecht man van de wedstrijd. Ook Tahirovic heeft een veel betere indruk achtergelaten naast Mannsverk dan Van den Boomen. Maar ja zou ook kunnen omdat er eindelijk is een keer 4-3-3 werd gespeeld. Dat 5-3-2 gaat toch nooit werken als Ajax niet kan verdedigen. En ironisch genoeg waren ze in de tweede helft ook veel sterker. Twente had niks meer gecreëerd in de tweede helft.

Ik vind van ‘t Schip echt een topper maar als ik hem zo weer hoor praten, ja je bent blij dat je hebt gewonnen, maar al die complimenten jeetje alsof je in de KKD speelt. Nee het is nog verre van goed. Taylor goede prestatie maar meer ook niet. Nu word hij weer in de armen genomen en volgende week is het eeer een drama. Ajax hoort stabiel te zijn en met al die spelers die ze nu hebben zijn ze verreweg van stabiel en oogt het zo fragiel. Brobbey was de enige die als
Leeuw tekeer ging en niet getemd kon worden. Voor de rest was iedereen zeer matig. Ver onder het niveau Ajax

Zo, nu eerst 3 dagen vrij af geven en dan vanaf donderdag weer vol op trainen op 4-3-3

Het was een zenuwslopende onverwachte overwinning. Twente is het spelen onmogelijk gemaakt, vooral in de tweede helft, door geloof, passie en vurige supporters in de Arena. De scheidsrechter was goed en zijn beslissingen via VAR waren juist. Hopelijk krijgt Ajax niet te maken met Nijhuis want die floot in Fortuna Feijenoord weer met zijn eigen regels

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren