Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-stopper wacht af: 'Ik voelde meteen dat het foute boel was'

Laatste update:

Joël Veltman moet de hervatting van de Eredivisie aan zich voorbij laten gaan. De stopper van Ajax raakte zaterdag in het oefenduel met Schalke 04 geblesseerd aan zijn hamstring en werd voortijdig naar de kant gehaald. Over de precieze ernst van de kwetsuur is nog geen duidelijkheid: maandag of dinsdag ondergaat de jonge international een mri-scan.

/

In gesprek met De Telegraaf legt Veltman uit wat er gebeurde. Bij een dieptebal trok hij een sprint en probeerde hij zijn tegenstander de pas af te snijden. "Toen ik mijn linkerbeen neerzette, was het ‘pats’. Ik voelde meteen dat het foute boel was. De pijn trok snel weg, maar nu voelt het wel stijf."

Veltman moet nog zo'n 24 uur rust nemen alvorens in het ziekenhuis kan worden bepaald hoe hij ervoor staat. Zeker lijkt in ieder geval dat de 22-jarige mandekker het treffen met FC Groningen van aankomende vrijdag moet laten schieten. Daarna breekt weer een periode van rust aan: pas op 25 januari speelt Ajax zijn volgende wedstrijd, thuis tegen Feyenoord.

Joël Veltman is onmisbaar voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal van der Hoorn zijn plek innemen lijkt me. Misschien hadden ze toch beter Denswil kunnen behouden voor het seizoen of is Bazoer ook inzetbaar op die plek? Of Viergever?

11 januari 2015 om 13:52

Van der Hoorn gaat hem vervangen. Wat voor mij ook een optie zou zijn is Van Rhijn als centrale verdediger en dan Tete als rechtsback. Van Rhijn is op dit moment, puur als je naar verdedigen kijkt, de beste verdediger van Ajax. Het zal ff wennen zijn voor van Rhijn, maar op zich zie ik een goede cv in hem.

11 januari 2015 om 14:05

Haha Van Rhijn de beste verdediger van Ajax, zelfs Boilesen is een betere verdediger dan Van Rhijn. Die jonge heeft alleen een goede tackle in huis voor de rest kan echt helemaal niks. Veltman is nog altijd met afstand de beste verdediger van Ajax.

11 januari 2015 om 14:14

Van rhijn was vroeger geen rechtsback , is later omgevormd tot rechtsback. Vandaar dat hij veel dingen moest aanleren op latere leeftijd.

11 januari 2015 om 14:23

Ja maar aanvallen is ook zijn sterkste punt niet dus wat heeft hij in godsnaam te zoeken in Ajax 1.

11 januari 2015 om 14:24

Geen zorgen, Mike gaat spelen en Mike is met een straatlengte de beste verdediger die we hebben. We moeten alleen beseffen dat Zlatan wel eens scoort en dan Balotelli makkelijk naar de grond gaat. En natuurlijk dat ook Cannavaro in zijn beste dagen wel eens een foutje maakte.

Met de bal aan de voet is Veltman natuurlijk beter, maar ik heb liever dat die bal zo snel mogelijk aan de voet is van Serero, Klaassen of Anderssen!

Ik ben liever niet blij of tevreden met blessures, maar ik denk dat we daar net als bij Sigthorson (als dat al zo was) beter van zullen worden. Al zie ik zelf een verdediging met van der Hoorn en Veltman wel zitten.. Lijkt mij een mooie combinatie van voetbal en verdedigen. Al moet Frank dan wel afstappen van zijn linker been gedachte..

11 januari 2015 om 14:33

Op dit moment heeft ajax tete nog achter de hand maar heeft nog geen ervaring in ajax 1. Het zou dus onverstandig zijn een onervaren talent te verkiezen boven de behoorlijk ervaren van rhijn. Tete moet eerst rustig gebracht worden wanneer de mogelijkheid daarvoor komt.

11 januari 2015 om 14:34

Van Rhijn heeft toch al eerder in het centrum gespeeld toen hij net bij Ajax 1 kwam? Volgens mij was hij daar best goed of was het v/d Wiel?

11 januari 2015 om 14:34

Van rijhn heeft in de jeugd ook cv gestaan. Maar idd niet de beste verdediger

11 januari 2015 om 14:38

@thegamer01 helemaal niet, van Rhijn is door Ajax bij RKSV DoCoS gescout als centrale verdediger. Hij heeft heel zijn jeugd als cebtrale verdediger gespeeld, totdat Frank de Boer hem ging trainen in de A1. Toen heeft de Boer van Rhijn en Veltman (die rechtsback was) omgewisseld. Vandaar dat Van Rhijn nooit echte aanvallende intenties heeft zoals Van der Wiek die wel had. Hij is verdedigend sterker dan aanvallend, niet top maar je ziet wel dat ie goede tackels heeft. Hij heeft nooit rechtsbuiten gespeeld bij Ajax

11 januari 2015 om 14:47

Volgens mij klopt dat inderdaad wel, hij was lange tijd centrale verdediger. Maar dat vind ik dan toch zorgwekkend, want het gemak waarmee hij zich soms opzij laat zetten en gepasseerd wordt, is echt tenenkrommend. Van een CV verwacht je daar toch meer van.

Als ik alles zo even herleid.. Er stond dit seizoen geen enkele verdediger in de verdediging die in aanmerking komt voor Ajax.. huh?

11 januari 2015 om 14:47

@janus ah en was van der wiel in de jeugd eerst rechtsbuiten in de jeugd bij ajax? Ik had zoiets gelezen dat ze bij ajax graag rechtsbuitens om willen vormen tot rechtsbacks bij ajax. Omdat ze graag mee opkomen, technisch vaardig zijn en over het algemeen beter meevoetballen.

11 januari 2015 om 15:15

@thegamer01 volgens mij speelde van der Wiel in de D'tjes al rechtsback. Dat is ook te zien in die documentaire van Daar hoorden zij engelen zingen. Misschien is een Ligeon wel als rechtsbuiten gekomen gezien zijn fysiek en het feit dat ie voor geen reet kan verdedigen, maar hij heft te weinig aanvallende kwaliteiten om rechtsbuiten te zijn. Kan me niet echt iemand van de laatste paar jaar voor stellen die als flankspeler tot back werd omgeturnd. Misschien Boile, maar dat was niet door Ajax gedaan.

11 januari 2015 om 13:53

Van der Hoorn voor Veltman en Viergever voor Moisander lijkt me. Maar Veltman gaat niet gemist worden Van der Hoorn is minstens evengoed of evenslecht t is maar hoe je het bekijken wilt.

11 januari 2015 om 13:54

Moisander kan daar ook en viergever of riedewald kunnen dan op de positie van moisander.

Is beter dan Van der Hoorn. Als ie maar snel terug is.

11 januari 2015 om 14:55

Wat fijn, je kan nog verrast worden..

11 januari 2015 om 17:36

Nou dat \weet ik zo net nog niet, veltman is de laatste tijd zwaar uitvorm en
van der hoorn speelt juist weer goed hij begint echt stappen te maken bij ajax.
Natuurlijk wet klote voor veltman zelf, maar nu moet van der hoorn zen kans grijpen.

joa

Maar met Van der Hoorn heeft Ajax een waardige vervanger in huis, wel balen voor Denswil; die is nu naar Brugge en ziet dat zijn plekje eindelijk vrij komt..

11 januari 2015 om 13:55

Hij had ook moeten wachten. Het was echt een kwestie van tijd voor hij in de basis zou komen.

11 januari 2015 om 14:01

Misschien ligt veltman er maar een week uit. Dan was denswil na 1 wedstrijd weer op de bank beland. Of werd vd hoorn misschien wel verkozen boven denswil.

11 januari 2015 om 14:05

Dan had moissander moeten uitvallen. Denswil is lcv

Ajax moet sowieso als een speer gaan investeren in de achterhoede. Mighty Mike, Viergever, Moisander, het is allemaal om het even, en met zulke matige verdedigers houdt je het achterin absoluut niet droog, gedurende een serie aan wedstrijden. Bazoer is overigens niet inzetbaar als CV, hij wordt momenteel bij Ajax omgeturnd tot centrale middenvelder. De talentvolle tiener Riedewald, die gisteren nog speelgelegenheid kreeg tegen Schalke, zou in mijn ogen nog de beste optie zijn mocht het in de laatste linie te dunnetjes worden...

11 januari 2015 om 14:37

Mighty Mike? Dat is een darter..

11 januari 2015 om 14:55

Mike is heel veelzijdig.

11 januari 2015 om 15:37

Helaas is mighty mike fervent PSV supporter

11 januari 2015 om 16:23

Dat meen je niet. Was ook ironisch bedoeld.

11 januari 2015 om 15:20

Bazoer heeft niet de goede handelingssnelheid voor een verdedigende middenvelder, heeft geen aanvallend inzicht zoals Serero, Anita en Blind wel hadden. Ik zie in Bazoer meer een type Yaya Toure, box-to-box dan een verdedigende middenvelder. Het allerbeste zou zijn als ie gewoon weer achterin komt, de plek waar ie bij PSV en Nederlandse jeugdteams uitblonk. Maar dat zal niet gebeuren omdat hij daarom weggegaan is bij Psv. Hij zag in zichzelf meer een middenvelder. Dat kan wel, hij is technisch en heeft een goed schot. Is gezien zijn leeftijd fysiek heel sterk. Maar denk dat je als Ajax zijnde meer hebt aan El-Mahdioui op CVM dan Bazoer.

11 januari 2015 om 16:34

Correct, al ik zie ik in Bazoer hooguit een meevoetballende cq. inschuivende verdediger wanneer hij als centrale in de laatste lijn zou acteren. Pure defensieve kwaliteiten ontbreekt ie in mijn ogen, met name in de 1-tegen-1. Jij ziet dat anders?

Bazoer is een redelijke groot talent, maar de toekomst zal moeten uitwijzen in hoeverre hij heeft geprofiteerd van zijn fysieke voordeel in de jeugd. Volgens Frank maakt hij iig stappen d.m.v. trainingen, das positief.

11 januari 2015 om 17:03

Ooit van Carel Eiting gehoord?!

11 januari 2015 om 17:31

@76-f-side ja natuurlijk. maar je weet toch ook dat ie 2e jaars b is, 16 jaar. dat duurt nog wel een paar jaar voordat ie bij de selectie zit. el mahdioui is wel 18 en speelt komende helft van het seizoen al in jong ajax, zodat eiting kan doorschuiven naar de a1. ik nam dus ashraf als voorbeeld omdat ze van de zelfde leeftijd zijn, eventueel zou donny van de beek er ook kunnen spelen maar dat zou zonde zijn van zijn aanvallende kwaliteiten. zelfde verhaal als je klaassen op de "6" positie zou zetten

@the_f-sider bazoer lijkt me een optie op centrale verdediger, vooral omdat er niet veel goede spelers zijn achterin. je hebt op rechts: veltman, van der hoorn, tete, mirani. veltman in natuurlijk niet het niveau waar ajax naar toe wil, v/d hoorn moet eerst eens 10 wedstrijden achterelkaar spelen, tete is te klein voor een centrale verdediger vind ik. voor een echte cv moet je wel minimaal 1,85 zijn. tete is 1,77. hij heeft wel de goede uitstraling van een echte leider. en mirani is gewoon een redelijke speler, type veltman qua verdedigen. voetballend is ie minder

12 januari 2015 om 00:34

Vraag je het aan mij? Uiteraard ken ik als Ajax-kenner en jeugdvolger Carel Eiting. Zeer groot talent op de Cvm, slechts nog B-junior en blonk m.n. uit in de wedstrijden om 'het echie' in de A1, spelend in de Youth-League. Kwam op mij over als een zeer complete en vooral slimme centrale middenvelder. Heeft eigenlijk alle kwaliteiten in huis voor die ene, belangrijke, positie: '6'. Ik en vele met mij kijken uit naar zijn ontwikkeling...

Geen probleem, de beste zat op de bank. Veltman is de nieuwe Sigthorson van Frank, de beste op de bank laten zitten.. Van der Hoorn is de perfecte Ajax verdediger, komt moeiteloos voor zijn man en is in de lucht praktisch onklopbaar, dat zijn belangrijke eigenschappen als je veel counters tegen krijgt..

Voetballend is Veltman natuurlijk beter, maar dat wil ik al wegstrepen tegen zijn meerwaarde bij aanvallende corners. De pass van Mike vind ik beter en ik zie liever de middenvelders voetballen dan Veltman en Moissander!

11 januari 2015 om 14:21

Alleen vd hoorn faalde vooral omdat hij soms totaal geen benul heeft waar zijn tegenstanders lopen, niet kort genoeg op zijn tegenstanders zitten en dat daardoor tegendoelpunten uit ontstaan. Hij zal zich daarin moeten hebben ontwikkeld anders is het alsnog exit voor vd hoorn.

11 januari 2015 om 14:42

Kan me dat herinneren ja, dat was tegen Ado. Ajax speelde dramatisch en stond onder druk. Perfect om dan een andere CV er in te zetten. Ik vond het meer een fout van de leiding en ook van Moissander en Cillessen die hem beter hadden moeten begeleiden. Vergeet niet dat Mike een talent is en geen ''gearriveerde'' verdediger zoals Moissander!

Natuurlijk moet hij nog veel leren, maar als ik het ''te leren-lijstje'' van Veltman er bij pak, komt er geen eind aan..

Van der Hoorn deed gister uitstekend mee! Ben meer een fan van Mike dan van Stefano. Altijd geweest.

Grappig hoe mensen hier Veltman onderschatten. Hij heeft inderdaad vaak foute passen en met een slechte dag is hij ook niet goed in verdedigen. Maar als hij een normale vorm heeft is hij nauwelijks passeerbaar, echt een goede verdediger, op een dag zullen meer mensen inzien dan nu, een van de grotere verdedigende talenten van Nederland.

Als die domme fouten van hem eruit zijn zal hij ook snel weg zijn bij Ajax ben ik bang

11 januari 2015 om 15:02

Veltman moet de vrij maar als voorbeeld gaan zien. De vrij werd eerst ook als een slappe verdediger beschouwd. 'hij greep in als een wijf'. De kritiek van buitenaf deed hem ook zichtbaar wat.
Hij heeft zich echter daarna geweldig herpakt en werd uiteindelijk 1 van de beste verdedigers van het afgelopen Wk. Nu leert hij nog beter te verdedigen in een competitie waar ze het beste kunnen verdedigen.

11 januari 2015 om 15:06

Ja dat kan hij doen. Hij kan ook niemand als voorbeeld zien, gewoon zichzelf blijven en net zo lang door trainen tot die domme fouten uit zijn spel zijn verdwenen.

Gaat helemaal goed komen met Veltman als hij deze lijn doortrekt en dat voor elkaar weet te krijgen.

Dit gaat Ajax punten kosten. Van der Hoorn is gewoon niet goed genoeg voor Ajax. Veltman en van Rhijn zijn de enige goede verdedigers in de selectie de rest is ondermaats. Ik snap die Overmars echt niet met zijn prutaankopen. Ga spelers halen Overmars je ziet toch dat we die nodig hebben!

11 januari 2015 om 15:27

Heb je de wedstrijd tegen Schalke gezien? Ik denk dat we er niet veel op achteruit gaan met Van der Hoor ipv Veltman. Misschien is het wel beter, aangezien Mike geen voetballende verdediger is zal de bal ook niet te lang in de verdediging blijven en zal het middenveld moeten opbouwen. Dat betekend dus dat het spel een stuk sneller zal gaan dan de afgelopen weken.
Het is lastig voor Overmars om goede Ajaxspelers te halen die er gelijk staan. Ik kan niet iemand noemen die haalbaar is en er ook gelijk zal staan, omdat het Ajax spel niet iedereen beheerst. Vooral bij verdediger s dat lastig omdat ze met heel veel ruimt in de rug moeten dekken en ze moeten ook nog eens meekunnen voetballen maar ze mogen geen steken laten vallen in de duels. Daarom kiest Frank vooral voor Ajax opgeleide verdedigers als Moisander en Veltman, die zijn verdedigend niet goed voor de top (wel voor de eredivisie) maar kunnen wel goede passen en voetballen vanwege hun inzicht.
Dat is ook de reden dat de jeugdige aankopen van Overmars het wel goed doen, die krijg meer de tijd om te wennen aan het spel en kunnen zo beter in de basis mee spelen.

Hoop dat ie Feyenoord haalt.

Hoorn en niklas centraal en veltman ervoor, dat lijkt me een betere optie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren